Foto: Patric Söderström (Scanpix)

Ingen dans på roser for Häcken

Til strålende odds er vi nødt til å teste Kalmar hjemme mot Häcken søndag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: På tide å våkne nå Newcastle
Tippetips: Kan vi friskmelde Rosenborg?

V64 Åby: Espen er på nytt svensketokt
Tippeligaen: Skaderapport
Lotto: Vant 11 millioner lørdag

Søndagens langoddsprogram består naturligvis av de fem gjenstående Tippeliga-kampene i den tredje runden. HamKam og Stabær tjuvstartet Adeccoligaen lørdag, i dag er de fleste andre lagene i aksjon. Det spilles ellers massevis av interessante kamper i både England, Spania, Italia, Sverige og Danmark og det er et riktig bra spilltilbud Norsk Tipping kan tilby søndag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Getafe - Atletico Madrid H 3,40

Lokaloppgjør i Madrid. Hjemmesterke Getafe (8-3-3) ligger på 8. plass med sine 43 poeng og har faktisk ikke mer enn fire poeng opp til Betis på 6. plass (som gir Europa League-kvalik) og har i tillegg en kamp tilgode på Betis. Formen viser solide 4-2-0 på siste seks. Atletico Madrid har fire poeng opp til byrival Real madrid, men en kamp tilgode. Fine 3-2-1 på de siste seks seriekampene, men ikke bedre enn 6-3-5 på bortebane. Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende og når oddsene er så skjevt satt i denne kampen, er det ingen tvil om at 3,40 på at Getafe tar denne må være søndagens beste langskudd.

Sampdoria - Palermo B 3,15
2-2-2 på de siste seks for Sampdoria som har lite å spille for nå ettersom laget ligger 13. plass med sine 36 poeng og har ti poeng ned til nedrykksstreken når åtte serierunder gjenstår. Palermo har slitt i motbakke hele sesongen, men fikk den helt nødvendige oppturen hjemme mot Roma sist helg (vant 2-0). Dermed har Palermo kun tre poeng opp til sikker plass. Står fortsatt uten borteseier (0-6-9), men før eller siden vinner Palermo en bortekamp. Det kan like godt skje i ettermiddag og 3,15 på at så skjer skal testes i ettermiddag.

Dagens avslag:
Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa

Disse to lagene ligger i midtsjiktet i følge ekspertene (som stort sett aldri treffer med forhåndstipsene sine). Bodø/Glimt har jevnt over vært veldig bra på hjemmebane og tilsvarende dårlig på bortebane. 10-3-2 hjemme på Aspmyra i fjor og 3-6-6 på bortebane indikerer det godt. Ullensaker/Kisa kvittet seg med Arne Erlandsen til tross for sterke sportslige resultater, mens den nye treneren Roar Johansen måtte forlate Sarpsborg til tross for opprykk. Ullensaker/Kisa ledet serien midtveis i fjor, men hadde en fæl høstsesong og er et stort spørsmålstegn. Både Morten Gievær og Stanley Ihugba ble med Johansen fra Sarpsborg og er bra nykommere, mens gode Flittie Onstad er reist. Ull/kisa hadde ikke bedre enn 6-0-9 på reise i fjor. Men 1,45 på hjemmeseier da? Det må være et av de aller dårligste tilbudene fra Norsk Tipping i dag og denne er det lett å stå over.

Norsk Tipping

Dagens spill
Kalmar - Häcken
Allsvenskan der hjemmelaget fikk en perfekt start ved å vinne sterke 3-0 borte mot Syrianska. Kalmar trenes fortsatt av Nanne Bergstrand, men hadde en skuffende sesong i fjor og endte helt nede på 10. plass etter moderate 5-4-6 hjemme på Guldfågeln Arena. Kalmar har gjort det solid i treningskampene før seriestart, og vi tror laget kan overraske denne sesongen.

Häcken var med i kampen om seriegullet lenge sist sesong, men Göteborg-laget sprakk litt helt på tampen. Begeistret det svenske folket med å spille herlig offensiv fotball, men en av de aller viktigste bidragsyterne til det, Abdul Waris (23 seriemål i fjor) er solgt til russiske Spartak Moskva. Häcken er hardt betrodd av de svenske ekspertene, men fikk en marerittstart på sesongen da laget tapte lokaloppgjøret hjemme mot IFK Göteborg med hele 3-0.

Zlatan Azinovic, Sebastian Andersson, Jörgen Skjelvik, Erik Israelsson och Tobias Eriksson er alle uaktuelle for hjemmelaget i ettermiddag, men ingen av disse var med sist helg. Häcken må på sin side unnvære Emil Wahlström som er blitt syk, men utover dette skal det ikke være problemer i Häcken.

Det endte 3-1 til hjemmelaget i tilsvarende oppgjør sist sesong og året før vant Kalmar 2-0 i tilsvarende oppgjør. Vi har en veldig god magefølelsen for at Kalmar fortsetter den gode trenden fra seriepremieren og 2,45 på hjemmeseier er nydelig betaling. Heldigvis tilbyr Norsk Tipping singelspill på dette oppgjøret og 2,45 står seg godt som et singelspill.

Vi setter som vanlig 100 kroner på våre spill.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 17.25):
Kamp 186 Kalmar - Häcken 2,45 2,95 2,45
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør