Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Intenst på Gjemselund

Vi tror Kongsvinger får det tøft i slaget om Hedmark.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Dobbel V5 Bergen: Hakk i plata
Lunsjtrav Drammen: Kolnes tar lunsjen
Fotball: Sjekk sommerens overganger
Cupen: Siste nytt før 3. runde
V65 Øvrevoll: Vi byr på Dickie

langoddsen finner vi de tre siste oppgjørene fra 3. runde i cupen, noe Oddsen-Liga, 3. divisjon og Allsvenskan, samt mye islandsk, polsk og sveitsisk fotball, og cupfinalen i Østerrike.

Det ble en god dag for oddstipsene i går, med treff på Odd og Haugesund i en dobbel til 3,22, og langskuddet Alta til 3,95.

Dagens langskudd
177. Austria Wien - FC Pasching (0-1) B 3,50
Cupfinalen i Østerrike, spilles på nasjonalarenaen Ernst Happel Stadion i Wien, nøytral bane. Austria Wien er enorme favoritter. De har slått ut Oberwart, Dornbirn, Villacher, Wolfsberger og Ried på veien til finalen, ikke de aller tøffeste motstanderne for klubben som vant serien sist søndag, fem poeng foran Salzburg og hele 25 poeng foran rivalen Rapid Wien på 3. plass. Superfund Pasching spiller i Regionalliga Mitte, der de gjør sine saker bra og kjemper om opprykk. I cupen har de slått ut tre mindre klubber før de sensasjonelt slo ut Rapid Wien med 1-0 i kvartfinalen og enda mer sensasjonelt Salzburg med 2-1 i semifinalen. Begge kampene var bortekamper, og oddsen på Superfund Pasching var rundt 10,00 begge ganger. Dagens outsider har hatt en tøff vei til finalen, og vi ser ikke hvorfor de skal være så enormt stor outsider igjen. Husk at Austria Wien allerede har vunnet Bundesliga og sikret Champions League kvalifisering på den måten. 3,50 på at Superfund Pasching vinner eller klarer ekstraomganger er et spennende spill.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
207. Djurgården – Kalmar FF under 2,5 mål 1,60
Allsvenskan. Djurgården har begynt å vinne kamper igjen, under Høgmos ledelse. De har slått Malmö 3-2, Halmstad 1-0 og spilt 1-1 mot rivalen AIK i de tre siste. Vi må forvente at de scorer mål på hjemmebane mot Kalmar i dag. Bortelaget har 4-4-2 på de ti første og kommer fra 3-1-seier mot Östers. De går sjelden målløse av dagens bane, og oddsen på 1,60 for at det blir null, ett eller to mål i kampen, frister ikke oss.

Dagens spill
Start er klare favoritter borte mot Fløy i dag, mens Stabæk – Fredrikstad og Kongsvinger – HamKam forventes å bli jevne, skal vi dømme utfra oddsen. Vi mener å se at Hedmarksderbyet kanskje ikke blir så jevnt likevel.

Norsk Tipping

189. Kongsvinger IL - HamKam
NM, 3. runde. Kongsvinger har lagt seg til rundt midten i Adeccoligaen, etter 1-1-3 på de fem siste rundene. De viser en del positivt, men det er også en del å jobbe med. De to siste på Gjemselund er tapt 0-3 for Sandefjord og 2-3 for Ranheim, mens de to siste bortekampene har gitt 1-1 mot Vard og 1-1 mot Ull/Kisa. Trener Stian Aasen var lite fornøyd med måten Ull/Kisa reduserte til 1-1 på søndag. I cupen har Kongsvinger slått Nesodden 3-0 og Raufoss på straffer etter 1-1 til ordinær tid.

Ryen (m) startet på benken sist søndag, han trengte hvile etter mange kamper på kort tid, men kom innpå da det gjensto et kvarter og begge lag ble redusert til 10 mann. Ellers var Dosso (m) og Solum (a) var tilbake fra skade. Sistnevnte mangler litt kampform og kom innpå de siste fem minuttene. Vi forventer et sterkt KIL i dag.

HamKam var i aksjon så sent som på mandag, da de røk 0-3 borte mot Fredrikstad. De fikk en dårlig start da et innlegg fra midtbanen spratt over keeper og i mål, og de klarte aldri svare. En dårlig dag på jobben for hedmarkingene, som ellers har hevdet seg godt i ligaen med 3-2-0 på eget gress og 2-0-3 på andres. De har ikke møtt Kongsvinger i ligaen ennå, men fylkesrival Elverum har de slått 1-0. I cupen har de slått Hauerseter 6-0 og KFUM Oslo 3-1.

Kristoffer Hagen (m), Niklas Tilley Solhaug (a) og Sigurd Bølla (m) er ute med skader, forteller klubben på sin nettside. Tore Andreas Gundersen (a) startet på benken mot Fredrikstad og kom innpå etter en snau time, og blir en sannsynlig starter her, tror vi.

Kampen betegnes som slaget om Hedmark, så da forstår man at det står en hel del prestisje på spill. Hjemmelaget har ikke hatt marginene med seg den siste tiden, men det er ikke bare uflaks, mener vi, de har en del å jobbe med i alle lagdeler. HamKam skal holde hakket høyere kvalitet, det har vi sett i ligaen, og etter det småflaue tapet i Fredrikstad forventer vi full skjerping her. Vi tror HamKam vinner på Gjemselund slik de gjorde i fjor, og spiller B til 2,30. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken

189. Kongsvinger IL - HamKam 2,50 3,15 2,30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør