Carlos Tevez og Paul Pogba har hatt mye å juble for i serien denne sesongen. Det får de også i kveld.
Carlos Tevez og Paul Pogba har hatt mye å juble for i serien denne sesongen. Det får de også i kveld. Foto: NTB scanpix / Reuters / Giorgio Perottino

Juventus maler videre

Juventus er vertskap for det klassiske Italia-derbyet, og er er blant favorittene på søndagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagstips:
Galopp Täby: Galoppeksperter i superform
V64 Umåker: Seiersmaskin innfrir?
Oddsen: Tror på La Ligas dårligste

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Jens Friberg. Tipsene er utarbeidet av Nettavisens svenske oddsekspert Steven-Lee Holmdahl.

Det er full rulle i fotball-Europa på oddsprogrammet søndag, og alle de største ligaene byr på riktig så smakelige godbiter. Både i England og Spania vil vi mest sannsynlig få en ny ligaleder før dagen er omme.

Søndagens tippekupong

1, Arsenal - Crystal Palace
Arsenal måtte slite for poenget mot Southampton på tirsdag. Nå venter en klart enklere oppgave, men det er ikke alltid lett å måle krefter med Tony Pulis og Palace. Hjemmelaget mister Jack Wilshere og Aaron Ramsey gjennom skade, noe som vil bli merket. The Gunners har likevel gode muligheter i dag. U kan krysses på større system-

2, Athletic Bilbao - Real Madrid
Real Madrid jubler nok over Barcelonas overraskende tap i går. Blir sett på som favoritt i kveld, men står overfor en av sesongens vanskeligste bortekamper. Gareth Bale kommer ikke til å spille, men utover det ser alt bra ut.

Athletics flotte statistikk på ny hjemmebane ble brutt i midtukten, da Atletico Madrid ble for sterke i Copa del Rey. De spiller likevel med mye trygghet foran hjemmefansen og kommer ikke til å legge seg bakpå. En U-gardering behøver ikke være bortkastede penger.

3, Atletico Madrid - Real Sociedad
Høyinteressant kamp. Atletico spiller kontrollert fotball med bra balanse. De kommer til å savne Felipe, Arda Turan og Tiago gjennom skader.

Real Sociedad har ikke de samme taktiske ferdighetene - går ofte med alle mann i angrep, enten det blir vinn eller tap. Er riktig gode på en dag der alt stemmer. Alle offensive nøkkelspillere er tilgjengelige til dagens kamp.

4, Real Betis - Espanyol
Fortsatt motvind for Real Betis, men det finnes lys i enden av tunnelen. Rubén Castro er nå helt skadefri og gjennomførte 90 minutter forrige runde. Troppen er langt ifra optimal, men de kan fortsatt stille et greit lag på banen. 37 % på H føles spennende.

Espanyol ligger ganske bekvemt til på tabellen og kan få det vanskelig med å håndtere hjemmelagets desperasjonsnivå. Der bra ut i troppen, men det skal ikke være jevn kryssfordeling i denne kampen. Fordel Betis!

5, Numancia - Girona
Numancia er ikke som best for tiden, men er fortsatt et av mange lag som er innblandet i playoff-striden. Ventes å starte med denne elleveren: Biel Ribas; Akapo, Gaffoor, Juanma, Bonilla; Antonio Tomás (usikker), Bedoya; Natalio, Julio Álvarez, Vicente; Sergi Enrich.

Girona befinner seg i tabellens kjeller, men har spilt seg opp i det siste. Vært innblandet i mange jevne kamper i det siste, og har begynt å samle opp en seier. B skal krysses til 19%.

6, Alaves - Córdoba
Alaves tok tre tunge poeng borte mot Las Palmas sist. Har ikke ligget på latsiden i overgangsmarkedet, og har hentet inn fire nye spillere. Det er likevel bare Samuel Llorca som er aktuell til en startplass i dag. Ion Velez er suspendert. Sannsynlig lagoppstilling: Unai Medina, Mora, Samuel Llorca, Nano; Álex Ortiz; Guzmán, Beobide, Manu García, Emilio; Viguera.

Cordoba er fortsatt ujevne og har ingen statistikk borte mot Alaves. Har omsatt mange spillere i overgangsvinduet, og det ser bra ut på skadefronten. Vi kjører på med HB!

7, Tenerife - Mirandes
Tenerife har ikke fått det til å stemme på hjemmebane i det siste, men det her virker som en mer passende oppgave. De kommer til å merke at Aridane er suspendert, og det hjelper ikke at den naturlige erstatteren i Inigo Ros også er ute av kampen. Mirandes spiller ofte tilbaketrukken og forsiktig fotball på bortebane. Ser ofte ut til å gå for uavgjort og 0-0. Nagore er suspendert, men øvrig ser alt bra ut. H har blitt krysset for mye. Denne garderer vi.

8, Bayern München - Eintracht Frankfurt
Bayern Munchen har vist sin bredde i de to forrige kampene. Savnet gode, offensive fjes - men lykkes likevel i å vinne. Var veldig bra mot Mönchengladbach, men fikk slite for seieren i midtuken mot Stuttgart. Ventes nå å sende ut en sterke startoppstilling.

Frankfurt har vist seg å være vanskelige å slå, men dagens oppgave er nær umulig.

9, Rennes - Lyon
Rennes gir ikke et godt inntrykk for tiden og faller nærmere og nærmere nedrykksstreken. Ny skade på midtstopperen Kana-Biyik. Pitriopa er ute av troppen.

Lyon fikk lenge spille med en mann mer i forrige kamp og fikk en riktig så behagelig reise. Behøvde ikke spille på sitt beste for å ta en komfortabel seier. Ny skade på Gourcuff. B, men gardering er lurt.

10, Marseille - Toulouse
Denne kampen blir nok ikke et fyrverkeri. Marseille har falt tilbake til gamle synder, og helt ærlig ser de kjedelige ut. J. Morel, Be. Cheyrou og A. Ayew savnes gjennom skader.

Toulouse har fått ti dager med hvile og kommer til å spille med mye energi. Legger største fokus på det defensive og kommer til å ha tilstrekkelig med krefter for å stå imot Marseille i 90 minutter. 0-0 burde ikke overraske. Kjør på HU.

11, Juventus - Inter
Juventus tar svært få feilsteg. Tapte riktig nok poeng mot Lazio forrige helg, men da spilte de cirka 70 minutter med en mann mindre. Det betyr at de i dag må klare seg uten suspenderte Gianluigi Buffon, men Marco Storari er en veldig habil erstatter. Han reddet langt på vei poenget for den gamle dame forrige helg.

Inter savner på sin side fart, finesse og kreativitet i angrepsspillet. Fredy Guarin er utenfor troppen. Høyst sannsynlig H.

12, Zulte Waregem - Sporting Lokeren
Sporting Lokeren tapte riktig nok mot serielederen Standard Liege forrige rundt, men det skal ikke være noen fare med formen. Trener Maes har annonsert at han har en så godt som skadefri tropp til disposisjon, så vi kan regne med en sterk startoppstilling.

Zulte burde ses på som favoritt, men i bunn og grunn er det ikke mye som skiller disse to lagene. H burde garderes.

96-rekker:

1, Arsenal - Crystal Palace, H

2, Athletic Bilbao - Real Madrid, B

3, Atletico Madrid - Real Sociedad, HB

4, Real Betis - Espanyol, H

5, Numancia - Girona, HUB

6, Alaves - Córdoba, HU

7, Tenerife - Mirandes, HU

8, Bayern München - Eintracht Frankfurt, H

9, Rennes - Lyon, UB

10, Marseille - Toulouse, HU

11, Juventus - Inter, H

12, Zulte Waregem - Sporting Lokeren, H

Klikk her for å levere denne på nett
Klikk her for å levere denne på mobil

432-rekker:

1, Arsenal - Crystal Palace, H

2, Athletic Bilbao - Real Madrid, B

3, Atletico Madrid - Real Sociedad, HUB

4, Real Betis - Espanyol, H

5, Numancia - Girona, HUB

6, Alaves - Córdoba, HU

7, Tenerife - Mirandes, HUB

8, Bayern München - Eintracht Frankfurt, H

9, Rennes - Lyon, UB

10, Marseille - Toulouse, HU

11, Juventus - Inter, H

12, Zulte Waregem - Sporting Lokeren, HU

Klikk her for å levere denne på nett
Klikk her for å levere denne på mobil

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør