Foto: Getty Images/All over Press

Juventus sikrer gullet

Topplaget i Italia møter Napoli på et gunstig tidspunkt.

Kommersielt

Sportspills meny fredag
V4 Färjestad: Ny tillit til Magnus

V65 Jarlsberg: Sejr direkte i ny regi
Tippeligaen: Nettavisens tabelltips
Premier League: Skader og karantener

4x10 kilometer stafett fra Val di Fiemme drar i gang en spennende dag på langoddsen, før vi får skiskyting fra Holmenkollen, ishockey og bandysluttspill.

2. Bundesliga, nederlandsk 1. divisjon og franske Ligue 2 er faste leverandører av fredagsunderholdning, mens toppkampene inn mot helgen er Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach, Montpellier - Rennes, Napoli - Juventus og Getafe - Real Zaragoza. I tillegg spilles det kamper blant annet i Championship og dansk superliga, som starter opp etter en lang vinterdvale.

Dagens langskudd
26. Derby County - Crystal Palace U 2,80

Championship. Derby har mistet litt form den siste tiden og står med 0-3-2 på de fem siste rundene. De er stadig sterke på eget gress og taper sjelden på Pride Park der de står med 8-7-2 totalt. To faste i forsvaret er tilbake fra skade, mens en annen er ny på skadelisten. Crystal Palace holder stand innenfor play-off, de er nummer 4 per i dag. 5-5-7 borte totalt, etter at de har slitt veldig med å vinne bortekamper i år. Forrige seier på bortebane kom så langt tilbake som i Peterborough 10. november i fjor. 0-4-5 på ni reiser siden da. En av ligaens store stjerner, Wilfried Zaha, måtte stå over i bortetapet for Sheffield Wednesday sist og er usikker i kveld. Vi ser ikke at noen av lagene skal være sterke nok til dominere denne kampen, og tester et langskudd på uavgjort til 2,80.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
30. Getafe - Real Zaragoza H 1,85

Primera Division. Vi har sett Getafe vinne 3-1 mot Celta Vigo og 3-1 på Mallorca de to siste rundene, og de er nå oppe på en grei 9. plass. Vi stoler imidlertid ikke på dette laget som er så opp og ned, selv ikke hjemme mot et lag som har 0-4-5 på de ni siste rundene. Getafe har 6-3-3 hjemme, men er i våre øyne en kandidat til å skuffe uten noen spesiell grunn, slik som i dag, som 1,85-favoritter mot en antatt svakere motstander. Real Zaragoza har 4-2-7 på bortebane og er i poengnød.

Dagens spill
Fredagene har begynt å bli veldig spennende på langoddsen. Vi har Watford på blokka, Zolas disipler møter at Wolves i krise, der manager Saunders ikke ser ut til å ha noen ideer om hvordan han skal løse floken. Her hjemme er Solberg i ferd med å overraske stort i NM-sluttspillet (bandy) mot regjerende mestere Stabæk, og i dag er oddsen 2,15 for at de vinner sin semifinaleserie, på hjemmebane. Det kan fort skje.

Når vi likevel lar disse ligge, er det fordi det spilles en vanvittig spennende kamp i Serie A, der tabelltoer Napoli tar imot serieleder Juventus til et skikkelig toppoppgjør.

Norsk Tipping

28. Napoli – Juventus
Serie A. Napoli er ubeseirede på sine ni siste i serien. Vi gikk mot dem i langskudd-spalten sist mandag, da de spilte borte mot Udinese, men det ebbet ut i 0-0 der, i en kamp som kunne bikket begge veier. Napoli spilte også 0-0 hjemme mot Sampdoria runden før, en langt svakere prestasjon da man hadde uvanlig lite å by på hjemme på San Paolo, der man normalt dominerer. 1-1 borte mot Lazio runden før. Mellom disse har man gått på to klare tap i Europa League, 0-3 hjemme og 0-2 borte for Viktoria Plzen. Tsjekkerne hadde alle mulige marginer på sin side i den første kampen og Napoli hadde vel gitt litt opp før returoppgjøret, men likevel. Napoli har vært utrolig gode i første del av sesongen, men det ser ut til at formen ikke varer evig. Sterke 9-3-1 på eget gress i serien.

Det er lite skader, men Gamberini (f) er usikker, trolig spiller han ikke, mener Gazetta.it. Det er også litt usikkert om Insigne eller sliteren Pandev blir spissmakkeren til Cavani. Gazetta tipper denne oppstillingen fra start:

De Sanctis – Campagnero, Cannavaro, Britos – Mesto, Behrami, Inler, Armero – Hamsik – Insigne, Cavani

Juventus topper Serie A, forspranget ned til Napoli er seks poeng før kveldens kamp, og ned til Lazio på tredje er det hele 11 poeng. Juventus viste seg fra en menneskelig side da de tapte 0-1 for Roma på forrige reise. De har også tapt borte for Lazio i Coppa Italia, så helt uovervinnelige er de ikke, bare nesten. 8-2-2 totalt borte i serien er klart best. De har et stort overtak i Champions League, med 3-0 å gå på før returkampen i Italia mot Celtic onsdag til uka, så den kampen trenger de ikke stresse med. Nå handler det om å sikre gullet i Serie A, og seier i kveld vil være et stort skritt mot scudettoen.

Anelka (a) og Caceres (f) sliter begge med ryggsmerter og betegnes som høyst usikre, men i undertegnedes øyne er det ingen svekkelse. Chiellini (f) er på vei tilbake og kan være et alternativ, men er ikke helt bra etter sin ankelskade og starter neppe kampen. Simone Pepe (m) er ute for sesongen, De Ceglie (f) og Bendtner (a) er heller ikke aktuelle. Dette kan gi oss denne startoppstillingen:

Buffon – Barzagli, Bonucci, Peluso – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Vucinic, Giovinco

Bookmakerne har sett det samme som oss og setter Juventus som svake favoritter, til tross for at Napoli bare har tapt én hjemmekamp i serien hittil, og til tross for at Juventus har 0-3-4 på dagens bane siden forrige seier i september 2000. Per i dag ser nemlig Napoli ut til å være litt på retur, mens Juve viser en imponerende soliditet. Vi setter 100 kroner på borteseier til 2,40. Spillefrist klokken 20.40.

28. Napoli - Juventus 2,60 3,20 2,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør