Foto: Scanpix

Kampen Malmö er nødt til å vinne

Vi har funnet frem to gode oddsobjekter fra naboen i øst. Her er dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også: Lesernes oddstips mandag

Langoddsen byr på fotball fra diverse ligaer, og svensk ishockey. Mandagskampen i Premier League er Blackpool - West Bromwich, mens Mallorca og Levante møtes til dyst i Spania. Vi, derimot, retter blikket mot øst.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Brommapojkarna - Malmö FF
Allsvenskan, nest siste runde. Hjemmelaget er med 0-3-10 siden august klare for nedrykk, med mindre de tar poeng i dag og i siste runde samtidig som andre resultater går deres vei, da kan de kapre kvalifiseringsplassen. Brommapojkarna har kjempet mot nedrykk lenge, og hverken motivasjonen eller desperasjon ser ut til å hjelpe. Man klarer ikke vinne fotballkamper på dette nivået lenger.

I 1-1 kampen mot Örebro sist mandag var Brommapojkarna uheldige og fikk flere spillere skadet. I dag er de som klubben selv referer til som midtbanemotoren, Gabriel Perovic, Mauricio Albornoz og Babis Stefanidis, alle ute. Tim Björkström, Elliot Lindberg og Pablo Pinones-Arce sliter med småskader og det er usikkert om de blir klare. Fra før er Miiko Albornoz skadet. Kim Odelius er tilbake i forsvaret etter karantene, men i dag skal Pontus Segersträm og Pär Asp sone karantene.

Malmö har igjen denne og hjemmekampen mot Mjällby neste helg. De ligger i posisjon til å ta gullet, men må trolig vinne begge disse. Helsingborg topper tabellen med 64 poeng og én kamp igjen (hjemmekamp mot ferdigspilte Kalmar), mens Malmö har 61 poeng og bedre målforskjell enn Helsingborg.

Miljan Mutavdzic erstatter Rick Kruys, ellers stiller Malmö samme lag som slo Häcken 4-0 sist. Pontus Jansson er eneste spiller ute med skade.

Brommapojkarna ligger nede for telling på grunn av alle skadene, men er nødt til å kjempe med nebb og klør for poeng. De har tapt kamp etter kamp med mer eller mindre skadefritt lag denne høsten, og vi tror de får det tøft i dag. Bortelagets motivasjon er soleklar, det står om gull. Det beste laget vinner, og det skal være Malmö. 1,35 for borteseieren er vel forsåvidt greit, men skulle bortelaget få det første målet, hvilket vi tror de gjør, må hjemmelaget ofre alt fremover. Her kan vi få se et hjemmelag som tar ut keeper mot slutten, dersom de ligger under med ett mål. Derfor velger vi å spille borteseier med to mål eller mer til 2,00 i odds. Objektet kan spilles som single, men vi satser høyt i dag og bruker det i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

AIK - Frölunda HC
Elitserien. Meget interessant bunnoppgjør fra øverste nivå i svensk ishockey. Opprykkerne AIK ligger nest sist med 18 poeng. De har to strake seire over Brynäs og Linköping å vise til, og har spilt lite vakker men meget effektiv hockey i det siste. De vinner på ren kriging.

Jonas Liwing, Henrik Nilsson og målvakten Christopher Heino-Lindberg var ute med skader mot Linköping på lørdag, og de er trolig ikke med i dag heller. Vi forventer samme laget som på lørdag.

Frölunda skal normalt være med å kjempe lenger opp på tabellen, men per i dag ligger de sist med 14 poeng. De har tapt sine fire siste bortematcher 0-6, 0-3, 2-3 og 1-3. De har bare vunnet én bortematch etter tre perioder hittil, 3-2 over Färjestad, og de klarte 1-1 og tap i forlengning borte mot HV71 etter det, men har siden tapt alt på borteis.

Christian Bäckman og Joel Lundqvist er langtidsskadde, og på lørdag sto John Klingberg og Johan Sundström over med skader også. Ingen av disse fire er med i dag, ergo samme lag som sist.

Lagene har møttes én gang tidligere denne sesongen, og det endte 0-0 på Frölundas bane. AIK vant matchen i sudden death.

Dagens match omtales som en sekspoengsmatch, og det er klart at tap i denne vil være ekstra ille for de involverte. AIK er i best form og øyner muligheten til å stikke av fra jumboplassen mange mente de ville inneha store deler av sesongen. Frölunda har skuffet, de får til lite på borteis for tiden og med tap i dag blir det tungt i mange runder fremover. Denne kan de ikke tape. Det ble 0-0 sist og vi tror det blir like jevnt i dag. En klar kandidat til å gå under 5,5 mål for dem som har tilgang på et slikt objekt. Men også en match som fort går til spilleforlengning. 3,75 for U etter tre perioder må prøves. Vi får en dobbel til 7,50 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

97. Brommapojkarna - Malmö FF (1-0) 2,50 3,60 2,00
103. AIK - Frölunda HC 2,15 3,75 2,25

Samlet odds 7,50

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør