Foto: Alley, Ned (Scanpix)

Kan vi stole på RBK?

Sjekk Sportspills tippetips og lever kupongen din direkte på nett.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills onsdagsmeny
Oddstips: Malmö gjentar ikke prestasjonen fra Glasgow
Sjekk også: Lesernes oddstips onsdag
Trav: I kveld blir det Bonanza på Bjerke

Det er duket for en meget spennende Midtukekupong bestående av kvalifiseringskamper til gruppespillet i Champions League og Europa League. Ettersom dette er den avgjørende playoffrunden for begge turneringene, er det liten fare for at lagene på kupongen nedprioriterer kampene - spesielt der en Champions League-plass står på spill.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag nederst i artikkelen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bayern München – FC Zürich
CL-playoff.
Hjemmelaget kom direkte inn i denne runden, mens Zürich tok seg videre med 2-1 sammenlagt over Standard Liege i forrige kvalifiseringsrunde.

Det er spilt to kamper i Bundesligaen, og Bayern tapte overraskende 0-1 for Borussia Mönchengladbach i premieren, mens det ble 1-0 på overtid borte mot Wolfsburg i helgens runde.

Zürich tapte de tre første seriekampene denne sesongen, men har klatret på tabellen etter seier i de to siste rundene.

Arjen Robben, som stod over lørdagens kamp mot Wolfsburg grunnet ryggplager, skal være friskmeldt til kveldens kamp. Dermed er Breno Borges det eneste fraværet for manager Jupp Heynckes, som da har alle sine beste tilgjengelig.

Zürich svekkes av at midtbanespilleren Stjepan Kukuruzovics er blitt langtidsskadet. Ellers er det meste greit for sveitserne.

Champions League-finalen spilles på Fußball Arena i München 19. mai 2012, noe som sikkert gir ekstra inspirasjon for hjemmelaget.

Her er det ikke mulig å spekulere, Bayern München tar første stikk. H.

2. Dinamo Zagreb – Malmö FF
Zagreb tok seg videre til den avgjørende CL-runden takket være 3-1 sammenlagt over Finlands suverent beste lag, HJK, mens Malmö noe overraskende slo ut Glasgow Rangers med 2-1. Ifølge rapportene var svenskene nokså heldige som klarte å avansere.

Begge lagene er regjerende seriemestere i sine respektive land. Dinamo har startet sesongen med fire strake trepoengere og 11-0 i målforskjell, mens Malmö ligger på 8. plass i Allsvenskan med 30 poeng på 19 kamper.

Bortelaget må klare seg uten den dyktige venstrebacken Ricardinho (karantene) og langtidsskadde Jasmin Sudic. Keeper Johan Dahlin var tilbake i treningskampen mot Milan i helgen, men det er ikk sikkert om han får starte. Dardan Rexhepi sliter med en lårskade, og betegnes som usikker. Stortalentet Miiko Albornoz (kant) blir trolig spilleklar etter overgangen fra Brommapojkarna.

Dinamo er et meget sterkt hjemmelag og stiller med sitt beste mannskap, og selv om Malmö er vanskelige å slå, er vi nokså sikre på at Kroatias desidert beste lag går seirende ut av dette oppgjøret som spilles i ca 30 varmegrader på Stadion Maksimir. H

3. OB – Villarreal
Danske OB tok seg videre til playoffen med 5-4 sammenlagt over Panathinaikos, mens Villarreal er kvalifisert direkte til denne runden.

OB startet sesongen meget bra, men måtte tåle årets første tap mot Aalborg i helgen og ligger nå på fjerdeplass med åtte poeng på fem kamper. Den spanske ligaen har ennå ikke startet, men Villarreal har blant annet slått Everton på bortebane i sesongoppkjøringen.

Villarreal har bare skader på Angel Lopez og Gerard Bordás og har reist til Odense med følgende tropp: Diego López, César y Marino, Mario, Zapata, Gonzalo, Musacchio, Catalá, Joan Oriol, Marchena, Bruno, Marcos Senna, Marcos Gullón, Borja Valero, Hernán Pérez, Cani, Wakaso, Camuñas, Marco Ruben, Nilmar, Rossi.

OB er sterkt svekket fremover på banen av Peter Utakas skadefravær, men Tore Reginussen ser ut til å rekke kveldens kamp.

Vi gir likevel hjemmelaget en viss sjanse til å få et resultat med seg fra denne første kampen, men å vinne blir nok for tøft selv mot et kamprustent spansk lag. UB.

4. Wisla Krakow – APOEL
Hjemmelaget hadde få problemer med å slå ut Litex i forrige runde (5-2 sammenlagt), mens APOEL tok seg videre med 2-0 over Slovan Bratislava (begge målene kom på bortebane).

Den polske ligaen har akkurat begynt, og Wisla står med fem poeng etter tre runder.

De regjerende kypriotiske seriemesterne spilte i Champions League så sent som for to sesonger siden. Da spilte de tre uavgjorte kamper i pulje med Chelsea, Porto og Atletico Madrid. Den hjemlige ligaen starter opp igjen siste helgen i august.

Trener Robert Maaskant valgte å spare flere sentrale spillere i helgens seriekamp mot Zaglebie Lubin, og Wisla Krakow har ingen spesielle mannskapsproblemer. Bortelaget må unnvære suspenderte Savvas Poursaitides.

Dette skal være en brukbar sjanse for polakkene, men U-faren er selvsagt overhengende i slike oppgjør. HU.

5. Maccabi Haifa – Genk
Israelske Maccabi Haifa var senest i gruppespillet i Champions League i sesongen 2009/10 og deltok også i 2002/03-sesongen. Har elimininert bosniske Borac Banja Luka og slovenske Maribor på sin ferd mot denne avgjørende kvalifiseringsrunden.

Maccabi Haifa vant 5-1 hjemme over Borac og 2-1 hjemme over Maribor. Og selv om den israelske ligaen ikke starter før til helgen, har selvsagt de fire kvalifiseringskampene gitt israelerne svært verdifull matchtrening. Mannskapsmessig mangler laget et par forsvarsspillere.

Når det gjelder belgiske Genk, så har de kommet til denne kvalifiseringsrunden ved å slå ut serbiske Partizan Beograd (som stort sett selger unna toppspillerne sine). Genk vant hjemmekampen 2-1 og klarte 1-1 i Beograd. I hjemlig liga har det en svært middels åpning, med fem poeng etter tre kamper mot moderat motstand. Ellers er trener Frank Vercauteren på vei bort da han skal til Al Jazira Club, men han skal lede laget i disse kvalkampene.

Men han må klare seg med et svært redusert mannskap onsdag kveld. Både De Bruyne og Ogunjimi er skadd og forsvarsspillerne Vanden Borre og Adele er begge suspendert. Nysignerte Sandomierski er heller ikke aktuell.

Under disse omstendighetene og forutsetningene synes vi det er klar fordel hjemmelaget i dette første oppgjøret, og ikke glem at Maccabi Haifa har erfaring fra dette nivået senest for to sesonger siden. H.

6. Aalesund – Alkmaar
De siste sju kampene på kupongen er hentet fra Europa League-kvalifiseringen, og oppgjørene spilles torsdag.

Aalesund har klart seg meget bra så langt i kvalifiseringen og slo ut Elfsborg med hele 5-1 sammenlagt forrige runde. Da vant laget 4-0 i hjemmekampen, og var ekstremt effektive. Torsdagens motstander er naturligvis av helt annet kaliber.

Alkmaar slo ut Jablonec med 3-1 sammenlagt i forrige runde og har tatt tre poeng på de to første seriekampene i Nederland (tapte 0-2 borte for Twente i helgen). Den største profilen i AZ Alkmaar nå er den amerikanske landslagsspilleren Joey Altidore som ankom i sommer. Svenskene Pontus Wernbloom og Rasmus Elm er mer eller mindre faste på laget, og danske Simon Poulsen og den islandske spissen Johann Berg Gudmundsson startet også i helgens bortekamp mot Twente. Kaptein er den finske landslagsbacken Niklas Moisander, som var suspendert i helgens seriekamp mot Twente.

I tillegg finnes den australske landslagsspilleren Brett Holman, mens de nederlandske spillerne i klubben foreløpig ikke har markert seg for Nederland. Mange unge og lovende spillere finnes dog i klubben.

For Aalesund er det fortsatt skadetrøbbel for Amund Skiri, Pablo herrera, Jonathan Tollås og Ole Christian Rørvik. For AZ Alkmaar er det et par spillere ute, men ingen vesentlige problemer.

Det blir selvsagt tøft over to kamper for Aalesund, men AZ Alkmaar har neppe den samme slagkraften som de hadde for et par år siden. Vi utelukker ikke at Aalesund kan vinne hjemmekampen og setter alle tegn. HUB.

7. Rosenborg - AEK Larnaca
RBK skuffet stort i forrige kvalifiseringsrunde til Champions League (2-4 sammenlagt mot Plzen) og har dermed havnet i playoffrunden til Europa League.

Kypriotiske AEK Larnaca har tatt seg videre til playoffrunden etter å ha eliminert Floriana fra Malta med 9-0 sammenlagt i 2. kvalrunde, mens Mlada Boleslav ble slått 5-2 sammenlagt i 3. kvalrunde. Ingen dårlig skalp for kypriotene. Tsjekkiske Boleslav er nummer tre i den hjemlige ligaen i øyeblikket, og er nok ikke veldig mye svakere enn RBK-dödaren Viktoria Plzen.

Den hjemlige serien har ennå ikke startet, så AERK Larnaca har ladet opp med en treningsleir i Nederland. Det er blitt 2-2 mot Roda og til sammen 9-0 mot to nederlandske amatørlag på denne treningsleiren.

Mikael Lustig måtte ut med en skade mot Aalesund sist, men rekker trolig dette oppgjøret. Antatt lagoppstilling, ifølge Adressa.no:
Daniel Örlund – Mikael Lustig, Alejandro Lago, Simen Wangberg, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson – Borek Dockal, Rade Prica, Daniel Fredheim Holm.

Ingen spesielle mannskapsproblemer for kypriotene, og med tanke på Rosenborgs kamper mot Plzen er det vanskelig å gi full tillit til trønderne. HU.

8. FC Thun – Stoke
Sveitsiske Thun slet seg videre til playoffrunden med 3-3 sammenlagt (vant på bortemål) mot Palermo. Topper den hjemlige ligaen med 11 poeng på 5 kamper og vant hele 5-2 hjemme mot Lausanne i helgen.

Stoke tok seg greit videre til inneværende runde med 2-0 sammenlagt over Hajduk Split. I helgens serieåpning i Premier League ble det 0-0 hjemme mot Chelsea. Stoke-spillerne jobbet knallhardt og spilte en meget god kamp defensivt.

Hjemmelaget spiller på Arena Thun, og det verd å merke seg at der er det kunstgress. Klubben var faktisk i gruppespillet i Champions League i sesongen 2005/06.

Det er ingen spesielle skadeproblemer for hjemmelaget, mer bekymringer er det for Tony Pulis og Stoke da både Rory Delap og Matthew Etherington er svært tvilsomme til torsdagens kamp. I tillegg er allerede Ricardo Fuller, Mamady Sidibe og Danny Higginbotham på skadelisten.

Ingen enkel kamp, selv om hardtarbeidende Stoke vant bortekampen i Split (seiersmålet kom på overtid da Hajduk Split sendte alle mann i angrep). Vi dekker kampen fullt ut, og dersom ikke Delap og Etherington blir klar, øker sjansene for sveitserne. HUB.

9. Fulham - FC Dnipro
Fulham tok seg videre med 2-0 sammenlagt over RNK Split. Åpnet med 0-0 i serieåpningen hjemme mot Aston Villa i helgen. Kampen var intet fyrverkeri, og et Fulham med halve det norske landslagsforsvaret fra start (Riise og Hangeland) hadde god kontroll på det defensive spillet.

Dnipro er direkte kvalifisert for playoffrunden. I fjor røk laget ut for polske Lech Poznan etter 0-1-tap hjemme og 0-0 borte. Det er spilt seks kamper i den ukrainske ligaen, og laget ligger på en skuffende åttendeplass med åtte poeng. I helgen ble det 1-3 hjemme for storlaget Shakthar.

Få skadeproblemer hos Fulham, bare Simon Davies og Kamara er uaktuelle. Hos Dnipro er det ikke meldt om spesielle problemer. Dette bør være en bra sjanse for Fulham til å skaffe seg et bra utgangspunkt før returmøtet. H.

10. Hearts – Tottenham
Hearts hadde få problemer med Paks i forrige runde og vant 5-2 sammenlagt. Ellers har laget røket ut i første hinder både i 2006 og 2009. I den hjemlige skotske ligaen kom årets første serier i helgen (3-0 over bunnlaget Aberdeen), og det er blitt fire poeng på de første fire kampene.

Tottenham er direkte kvalifisert for denne runden og spilte heller ikke serieåpningene i helgen grunnet opptøyene i London forrige uke. Steven Pienaari, William Gallas og Jermaine Jenas er alle uaktuelle grunnet skader, mens Robbie Keane er solgt til LA Galaxy. Harry Redknapp har en stor og bred tropp å velge fra, og fraværene er ikke veldig sentrale.

For hjemmelaget er Andy Webster, Mehdi Taouil, David Obua, Kevin Kyle og Calum Elliot alle ute med skader. Eggert Johnson og Arvydas Novikovas måtte begge gå av banen i kampen mot Aberdeen lørdag og er usikre til torsdagens kamp.

Det er stor klasseforskjell på disse lagene, men med tanke på at Tottenham spiller en meget viktig bortekamp mot Manchester United førstkommende serierunde, slenger vi på en gardering. UB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

11. Nacional – Birmingham
Portugisiske Nacional har beholdt de fleste av sine spillere som bidro til at laget havnet på en flott sjetteplass sist sesong i den ujevne portugisiske ligaen. 1-1 borte og 2-0 hjemme over islandske Hafnarfjordur i 2. kvalrunde, mens svenske Häcken ble slått 3-0 hjemme i den første kampen (tap 1-2 borte i returen) i den tredje kvalrunden.

Birmingham rykket ned fra Premier League forrige sesong, men har kvalifisert seg for Europa League-playoff takket være seieren i ligacupen. Det er ikke ofte vi ser lag fra Championship i Europa og Birmingham har som kjent vært utsatt for voldsomme endringer i troppen etter nedrykket. En seier og ett tap er fasit etter to serierunder.

Det er ikke meldt om spesielle skadeproblemer hos portugiserne, som innledet årets ligasesong med å spille 0-0 borte mot Feirense.

Cameron Jerome, Nikola Zigic og Marlon King var ikke med troppen som er reist til Portugal, men stopperen Scott Dann (som det stadig er overgangsrykter om) er med.

Nok en vrien kamp, ikke lett å vite hvor bra dette portugisiske laget er. Og hvor høyt prioriterer Birmingham oppgjøret? Vi velger å bruke alle tegn. HUB.

12. Hannover – Sevilla
Hannover har kun én gang tidligere deltatt i Europacupen, men røk da direkte ut. Er som Sevilla direkte kvalifisert til denne runden.

Hannover har fått en kanonstart i Bundesliga og står med full pott etter to serierunder og tok en sterk borteseier mot Nürnberg lørdag (2-1). Nysigneringen Artur Sobiech er fortsatt skadet, det samme gjelder for Leon Andreasen og Carlitos.

Sevilla serieåpner mot Real betis til helgen i et klassisk byderby og har muligens enda mer fokus på den kampen. Renato, Koffi Romaric, Sergio Sanchez, Lautaro Acosta og Diego Capel har forsvunnet siden sist sesong, mens Martin Caceres (fra Barcelona), Manu del Moral (Getafe), Piotr Trochowski (Hamburg), Emir Spahic (Montpellier) og Coke (Rayo Vallecano) er hentet inn.

Vi tror det er en bra sjanse for at Hannover skaffer seg et brukbart utgangspunkt i denne kampen, selv om ikke Sevilla ser svekket ut. H.

Du kan sette opp din egen tippekupong her, eller spille tipsene under.

Klikk her for å levere vår 96-rekker
96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 17.08.2011 20:40
1. Bayern München - FC Zürich H
2. Dinamo Zagreb - Malmö FF H
3. OB - Villarreal U B
4. Wisla Krakow - APOEL FC Nicosi H U
5. Maccabi Haifa - KRC Genk H
6. Aalesund - AZ Alkmaar H U B
7. Rosenborg - AEK Larnaca H U
8. FC Thun - Stoke H U
9. Fulham - FC Dnipro H
10. Hearts - Tottenham B
11. CD Nacional Mad - Birmingham H U
12. Hannover 96 - Sevilla H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker
432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 17.08.2011 20:40
1. Bayern München - FC Zürich H
2. Dinamo Zagreb - Malmö FF H
3. OB - Villarreal U B
4. Wisla Krakow - APOEL FC Nicosi H U
5. Maccabi Haifa - KRC Genk H
6. Aalesund - AZ Alkmaar H U B
7. Rosenborg - AEK Larnaca H U
8. FC Thun - Stoke H U B
9. Fulham - FC Dnipro H
10. Hearts - Tottenham U B
11. CD Nacional Mad - Birmingham H U B
12. Hannover 96 - Sevilla H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør