Harry Kane må levere for Tottenham også denne sesongen.
Harry Kane må levere for Tottenham også denne sesongen. Foto: Dominic Lipinski (Pa Photos / NTB scanpix)

Kane må levere

Tottenham mot Stoke er en av fem kamper fra Premier League på lørdagens svært spennende tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: West Ham er ingen bløff
Oddstips 2: Ipswich er lørdagens beste spill
Oddstips 3: Viking slukker Glimt
Premier League: Skade- og karanterapport
Tippeligaen: Skade- og karanterapport
V75 Momarken: To hoppebankere i herlig omgang
V4 Åby: Norske stjerner utfordrer
V5 Momarken lørdag:
Tjomsland har bankeren

Lørdagens tippekupong består av en kamp fra Tippeligaen, fem kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 1,7 mill kroner og innleveringsfristen på lørdagskupongen er som vanlig kl 15.55.

1. Viking — Bodø/Glimt
Det er stor stemning i Stavanger for tiden. Ikke bare har de fem seire de siste syv kampene, men de har også spilt feiende flott fotball. To baklengs (og det et selvmål) de siste fem lar virkelig høre fra seg. Opp til Stabæk på 2. plass, skiller det fire poeng før denne serierunden.

Onsdag utspilte de Molde i cupens kvartfinale og de er for fullt med i medaljekampen i serien. På hjemmebane har de 5-1-3 denne sesongen. Med mannskapet ser det bra ut.

Bodø/Glimt er virkelig i fyr og flammer for tiden, de også. Med seks seire på rad har de distansert nedrykksstreden for godt denne sesongen.  3-2-4 på bortebane, men det er verd å merke seg at seirene er kommet i de tre siste bortekampene. Ingen spesielle fravær for Glimt heller

To lag i knallform som møtes her, men magefølelsen sier hjemmeseier og at Glimts seiersrekke blir brutt. Dog tar vi med en halvgardering. HU.

2. Sunderland — Norwich City
Fryktelig sesongstart for Sunderland som allerede etter 25 minutter lå under 0-3 borte mot Leicester. det bedret seg etterhvert, og til slutt ble det 2-4 tap. Dick Advocaat har en del rette på før denne hjemmekampen, men sannsynligvis var det en engangsglipp. Hjemme vil nok Sunderland viser seg fra en klart forbedret side. Hjemmelaget må klare seg uten Adam Johnson, Gomez og Yann M'Vila.

Norwich var ikke heldige med dommeravgjørelsene i sin åpningskamp hjemme mot Crystal Palace, og ble fradømt en utligning til 2-2 i andre omgang. Nå endte det istendenfor 1-3, en kamp som garantert hadde sett annerledes ut om Norwich hadde fått sin utligning. Gjestene står uten Lafferty, Mulumbu og Olsson.

To lag som altså begge tapte i åpningsrunden. Dette ser vidåpent ut, men hjemmelaget taper neppe. HU.

3. Swansea City — Newcastle United
All ære til det Gary Monk har fått til med dette Swansea-laget. De tok poeng borte mot Chelsea i ligapremieren, en prestasjon som ikke skal undervurderes. Og hjemme på Liberty Stadium pleier Swansea å være solide, med 9-5-5 forrige sesong.

Newcastle gjorde en klart godkjent hjemmepremiere mot Southampton og kan si seg fornøyd med ett poeng derfra (endte 2-2). Det er visse forventninger til Newcastle denne sesongen, som faktisk startet med fire nederlendere sist helg. Nå er det bortebane mot skarp motstand og det blir verre.

Swansea hjemme i Wales er uansett en steintøff oppgave og vi tror Swansea fikser tre poeng her. H.

4. Tottenham — Stoke City
Tottenham gjorde en klart godkjent seriepremiere borte mot Manchester United og kunne tatt ledelsen ved Christian Eriksen, men han brente en gedigen sjanse. Tapte til slutt 0-1 etter et uheldig selvmål, men det var bra tendenser å se.

Stoke så ut til å ha full kontroll på minst ett poeng i åpningskampen mot Liverpool, men sistnevntes Coutinho ødela festen bare minutter før slutt - med en scoring det er vanskelig å forsvare seg mot. Likevel var det et skuffende Stoke-lag, manager Mark Hughes så ut til å være fornøyd med ett poeng allerede fra avspark.

Gjestene har siden sist signert Xherdan Shaqiri, som er en enorm forsterkning. Sannsynligvis får han spilletid allerede i dag. Det er mange spillere som skal bli vant til å spille for Stoke, men Mark Hughes er en dyktig leder.

Bojan er neppe klar til denne kampen, Peter Odemwingie og Ryan Shawcross er utilgjengelige. Marc Wilson og Marko Arnautovic betegnes som tvilsomme.

Tottenham har Harry Kane, men likevel må det mer offensivt trøkk til for å produsere flere målsjanser. Stoke var forsiktige mot Liverpool, men har kapasitet. Hjemmelaget taper ikke denne, tror vi. HU.

5. Watford — West Bromwich Albion
Watford stod for kanskje en av de mest imponerende prestasjonene forrige runde. De stod imot Everton på Goodison Park og så lenge ut til å vinne kampen.

Det bli imidlertid noe annet å spille foran egne fans, og Watford forventes å ta mye mer grep om denne kampen, spesielt med tanke på motstanderen. De må klare seg uten Doley og Ekstrand. Steven Berghuis og Almen Abdi er tvilsomme. Miguel Britos, som får overført sitt røde kort fra Serie A, og Giedrius Arlauskis er suspenderte.

West Bromwich fikk en marerittstart på sesongen da de ble rundspilt 3-0 hjemme mot Manchester City, og de var overraskende tafatte. Det er all grunn til å tro at Tony Pulis har kjørt dem hardt på treningsfeltet denne uka.

Det vrimler av offensiv slagkraft i Watford og det er grunn til å stille spørsmål ved hvor bra West Bromwich egentlig er, selv om det helt feil å basere det på åpningskampen. Vi spiller H i London.

6. West Ham United — Leicester City
Apropos imponerende: West Ham slo Arsenal 2-0 på Emirates i åpningskampen og fikk en drømmestart på sesongen. Laget spilte en nær perfekt kamp og Slaven Bilic har et meget spennende mannskap på gang.

Andy Carroll, Enner Valencia og Joey O'Brien er skadet for hjemmelaget.

Leicester tidvis rundspilte Sunderland i sesongåpningen og det var en uhyre imponerende forestilling av et lag man ikke visste helt hvor man hadde før sesongen. Claudio Ranieri er nødt til å rydde opp i litt defensivt rusk fra den kampen, men vil bli oppløftet av den offensive innsatsen. Matthew James er eneste skadet for gjestene.

West Ham hjemme mot et bortesvakt Leicester. H.

7. Bristol City — Brentford
Bristol City måtte tåle 0-2 tap borte mot Sheffield Wednesday i en jevnspilt åpningskamp og røk også ut av Ligacupen i midtuken (men det er det ingen grunn til å vektlegg, da prioriteringene ofte er uvisse i slike ligacupkamper).

Hadde meget sterke 16-5-2 i opprykkssesongen og det er jo bare å minne om hvor bra Wolverhampton leverte som nyopprykket fra League One forrige sesong.

Også Brentford tok Championship med storm etter opprykket før forrige sesong i likhet med Wolves. De kom seg til playoff til Premier League, men røk der. Var i trøbbel i åpningskampen hjemme mot Ipswich sist helg og lå under 0-2 etter 90 minutter, men to overtidsmål sørget for poengdeling. 

Hjemmelaget har definitivt potensial til å slå tilbake og får utgangstipset, men di helgarderer. HUB.

8. Derby County — Charlton Athletic
Den største forhåndsfavoritten til å direkte opprykk heter Derby, som har vært nære to sesonger på rad. Men var heldige som unngikk tap borte mot Bolton i åpningsrunden (hjemmelaget hadde tre skudd i treverket). 14-4-5 og 12-7-4 hjemme de to foregående sesongene.

Charlton har på sin side skutt ut av startblokkene. Med 2-0-seier i åpningskampen mot Queens Park Rangers og påfølgende 4-1-seier i ligacupen mot Dag & Red, har de all grunn til optimisme før en tøff bortekamp.

Derby skjerper seg lørdag og vinner denne. H.

9. Fulham — Brighton & Hove Albion
Fulham har fått en solid sesongstart.  Åpnet sesongen med uavgjort borte mot sterke Cardiff og tok en grei 1-0-seier over Wycombe i ligacupens første runde. Åpnet som mange husker forrige sesong forferdelig svakt, men berget i det minste plassen og ser bedre ut foran denne sesongen.

Brighton åpnet med en flott 1-0 seier hjemme mot Nottingham Forest, og har klare ambisjoner om å forbedre fjorårets 20. plass. Hadde svake 4-9-10 på bortebane da.

Vidåpen kamp dette og vi helgarderer. HUB.

10. Huddersfield Town — Blackburn Rovers
Huddersfield har åpnet sesongen relativt begredelig og tapt 0-2 borte for Hull og - enda mer ydmykende - 1-2 i ligacupen mot League Two-laget Notts County. Sesongoppkjøringen har også vært ytterst begredelig og dette er ikke et lag i flyt!

Er tippet på nedrykksplass før sesongen og har således "infridd" hittil. men hadde brukbare 8-8-7 på hjemmebane sist sesong.

Blackburn røk ufortjent 1-2 borte for Wolverhampton i serieåpningen. Har mistet gode spillere som Joshua King og Rudy Gestede, men den notoriske goalgetteren Jordan Rhodes er fortsatt i klubben. 6-10-7 på bortebane sist sesong.

Nok en åpen kamp dette, vi spiller heldekk. HUB.

11. Ipswich Town — Sheffield Wednesday
Hjemmelaget er blant opprykksfavorittene denne sesongen og har åpnet sesongen godkjent. De spilte uavgjort borte mot Brentford og tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot Stevenage i ligacupen.

Ipswich stod med 15-5-3 på hjemmebane forrige sesong, ligaens beste hjemmestatistikk.

Sheffield Wednesday har åpnet sesongen med to triumfer og Bristol City har sammen med Mansfield blitt komfortabelt slått. De var også gode på bortebane forrige sesong, med 9-7-7.

Her tror vi klart mest på hjemmeseier. H.

12. Middlesbrough — Bolton Wanderers
Det er knyttet store forventninger til hjemmelaget denne sesongen og de åpnet godkjent med 0-0 borte mot nyopprykkede Preston i en vanskelig bortekamp.

Bolton hadde opprykksfavoritt Derby i kne i serieåpningen og hadde fortjent å vinne den kampen (endte 0-0). Nå er det bortekamp mot en av opprykksfavorittene, og det ser tøffere ut. 4-4-15 hadde Bolton på bortebane forrige sesong.

Normalt blir dette hjemmeseier, med det finnes en viss U-fare.  HU.

96-rekker:

1. Viking — Bodø/Glimt HU

2. Sunderland — Norwich City HU

3. Swansea City — Newcastle United H

4. Tottenham — Stoke City HU

5. Watford — West Bromwich Albion H

6. West Ham United — Leicester City H

7. Bristol City — Brentford H

8. Derby County — Charlton Athletic H

9. Fulham — Brighton & Hove Albion HUB

10. Huddersfield Town — Blackburn Rovers HU

11. Ipswich Town — Sheffield Wednesday H

12. Middlesbrough — Bolton Wanderers HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker:

1. Viking — Bodø/Glimt HU

2. Sunderland — Norwich City HU

3. Swansea City — Newcastle United H

4. Tottenham — Stoke City HU

5. Watford — West Bromwich Albion H

6. West Ham United — Leicester City H

7. Bristol City — Brentford HUB

8. Derby County — Charlton Athletic H

9. Fulham — Brighton & Hove Albion HUB

10. Huddersfield Town — Blackburn Rovers HUB

11. Ipswich Town — Sheffield Wednesday H

12. Middlesbrough — Bolton Wanderers HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør