Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Karadas håper Molde feiler

Dagens gjestetipper spiller med hjertet.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Den gamle Brann- og Rosenborg-helten Azar Karadas frister nå tilværelsen i den tyrkiske toppdivisjonen etter overgangen fra Brann sommeren 2009. Karadas har også tidligere vært utenlandsproff i Benfica, og vært på låneopphold i både Portsmouth og Kaiserslautern.

I anledning at laget hans Kasimpasa figurerer på mandagens langoddsliste, har Sportspill tatt en prat med hardhausen fra Nordfjordeid. I tillegg til kampen Kasimpasa - Kardemir Karabükspor, er det også to andre matcher fra den tyrkiske toppdivisjonen på mandagens program som Azar Karadas har god oversikt over, oppgjørene Genclerbirligi - Büyüksehir Belediyespor og Galatasaray - Gaziantepsor (det kan du lese mer om i egen sak).

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Blandet suksess
Oppholdet i Kasimpasa har sålangt vært en blandet suksess for Karadas. Treneren som hentet Karadas fra Brann, Besim Durmus, fikk sparken like etter Karadas ankomst i fjor, og den nye treneren Yilmaz Vural har gitt Karadas mindre tillitt enn nordfjordingen håpet på. Fjorårssesongen endte med sju spilte kamper for Azar Karadas, og ett mål scoret.

- I år det ser det klart bedre ut, og jeg har spilt mange av oppkjøringskampene. Etter at jeg ble brukt både som spiss og midtstopper i forrige sesong, kommer til jeg til å bli brukt som midtstopper denne sesongen. Dessverre er det blitt benken i de tre første seriekampene, men jeg er tredjevalg som midtstopper og håper min sjanse kommer når som helst. Formen min veldig er bra, jeg har vært skadefri under hele oppkjøringen og trives egentlig veldig godt her i Istanbul, forteller Azar til Sportspill.

Liten klubb
Kasimpasa er en liten klubb og har tilhold i den europeiske delen av verdensmetropolen Istanbul. Kasimpasa kommer selvsagt i skyggen av de tre store klubbene i Istanbul, (Galatasaray, Besiktas og Fenerbache), og på hjemmekampene er det mellom 3000 og 4000 tilskuere, bortsett fra når Kasimpasa tar imot de tre store klubbene og seriemesteren fra i fjor, Bursaspor; da er det fullt hus og ca 10.000 tilskuere. Klubben er i gang med å bygge nytt stadion som vil ha en kapasitet på rundt 15.000 tilskuere.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Spesiell finansiering
Man kan jo undres over økonomien i en klubb som trekker såpass lite tilskuere, og som har rundt 30 profesjonelle spillere i stallen.

- De eier en rekke parkeringsplasser i Istanbul, og har store inntekter derfra. Hvis man spaserer gatelangs i Istanbul og kikker nærmere på parkeringsautomatene, vil man altså på en rekke av disse finne logoen til Kasimpasa.

- Det er jo en meget spesiell måte å finansiere en klubb på, sier Azar, og legger til at han ikke på noe tidspunkt har opplevd rot med det økonomiske slik andre norske spillere har gjort i Tyrkia.

- Her kommer lønnsutbetalingene til riktig tid hver måned, og jeg har lite å klage på, bortsett fra at jeg selvsagt ønsker mer spilletid, understreker han.

Stor overgangsaktivitet
Kasimpasa har altså rundt 30 profesjonelle spillere i stallen. Av disse er ca 20 tyrkere, mens resten kommer fra andre land i Europa, derav to bulgarere, som er i den bulgarske landslagstroppen. I siste overgangsvindu forsvant 11 spillere ut, mens 13 nye ble hentet inn, så aktiviteten på transfermarkedet er voldsom

- Vi har fått inn to nye lag bare på det ene året jeg har vært her, forteller Azar.

Målet er topp ti

Kasimpasa gjorde en brukbar sesong i fjor, og endte tilslutt på ellevteplass (det er 18 lag i toppdivisjonen), etter en svak åpning på sesongen. Målsetningen denne sesongen er å komme på topp ti, men innledningen på sesongen har vært under forventet.

- Vi har kun tatt to poeng på sesongens tre første kamper, og det er mot lag vi skal være på talefot med. Åpningskampen borte mot Gazientepspor var bra (0-0) , likeså hjemmekampen mot Bucaspor (0-0), mens den siste kampen borte mot Istanbul BB var godt under pari (tap 1-3). Og vi burde stått med flere poeng mot denne type motstand, reflekterer tobarnspappa Karadas. Som også kan fortelle at han blir pappa igjen i november, og gleder seg stort til det.

Liker å spille litt
Det er ingen hemmelighet at Azar Karadas liker å spille litt på både fotball og hest. Rikstotos kanal Rikstoto Direkte er selvsagt på plass i stua hjemme i Istanbul, og Karadas følger svært godt med på det norske travet, og selvsagt norsk fotball.

- Jeg ble veldig glad for at Brann vant borte mot Tromsø lørdag, ellers ville det blitt nervøst utover høstsesongen. Jeg har en klar ambisjonen om å komme tilbake til Bergen og Brann etter hvert og forhåpentligvis kunne hjelpe klubben til nye triumfer. Seriegullet jeg opplevde med klubben i 2007, var en enorm opplevelse, sier Karadas.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Tror på sitt eget lag
Vi har bedt Azar komme med et spilleforslag til mandagens langoddsprogram.

- Jeg har veldig god tro på at vi vinner i kveld, og mener H-en kan prøves i kamp 91 Kasimpasa - Kardemir Karabükspor. Odds for hjemmeseier er 1,80.

Jeg er samtidig veldig spent på hva Uwe Rösler kan utrette, og Molde har poengsjanse i kveld. På den annen side er jeg mektig imponert over hva Ronny Deila har fått til med ungkalvene sine i Strømsgodset. Det fortjener han svært mye kredit for. Jeg tror mest på Molde i kveld, men Molde har fortsatt ikke vunnet borte, og Godset er råsterke hjemme. Så da lander jeg på en U i Drammen i kveld, noe som passer Brann utmerket all den tid de rødkledde vant lørdag.

Azar Karadas spilleforslag mandag:
Kamp 91 Kasimpasa - Kardemir Karabükspor 1,80 2,80 3,00
Kamp 95 Strømsgodset - Molde 1,95 3,10 3,20
Totaloddsen er 5,58 og innsatsen er kr 100
Her kan du spille forslaget til Azar Karadas (innsatsen styrer du selv)

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør