Lillestrøm har vunnet tre kamper på rad og har blandet seg inn i medaljekampen. Bildet er tatt etter en scoring i 2-0-seieren over Haugesund forrige runde.
Lillestrøm har vunnet tre kamper på rad og har blandet seg inn i medaljekampen. Bildet er tatt etter en scoring i 2-0-seieren over Haugesund forrige runde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Kjempebombe av Lillestrøm?

Les hvorfor vi krysser av for B i kamp 1 på tippekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips: 
Endelig tre poeng for VIF
Oddtips 2:Forest skal hevne 0-5
Langskudd: Villerreal har begge spissene ute
V64 Täby galopp: Superjackpot med 1,6 mill ekstra i potten
V65 Sørlandet:
Lerum sopte inn 750 000 kroner lørdag

Lørdagens tippekupong var av det vanskelige slaget, og kun én spiller klarte 12 rette. Vedkommende tok dermed bonuspotten og innkasserte en premie på over 4 millioner kroner.

Søndag er det nye vinnersjanser i Tipping. Kupongen består av åtte kamper fra Tippeligaen og 1. divisjon, mens de fire siste er hentet fra Spania, Frankrike og Italia.

1. Molde – Lillestrøm
Det er ingenting å tenke på: Molde er Norges beste lag, og seieren borte mot formsterke Brann sist var fullt fortjent. Har dermed full pott og 13-1 i målforskjell på de fire siste kampene i serie og cup etter en litt rufsete periode i begynnelsen av august.

Björn Bergmann Sigurdarson, Martin Linnes, Joshua Gatt, Magne Simonsen og Ethan Horwath er skadet, mens Mattias Moström soner karantene.

LSK er også et av formlagene i serien og har tatt ni av ni mulige poeng på de tre siste kampene. Har blandet seg inn i kampen om bronsemedaljen, men har hele 16 poeng opp til Molde.

Troppen er skadefri bortsett fra reserven Simen Nordermoen, men også han er snart tilgjengelig.

Molde er dagens nest største favoritt på folkerekka (70 prosent), og premiene kommer til å stige merkbart dersom kampen ender U eller B. Vi tror selvsagt mest på H, men det er flere forhold enn jakt på store gevinster som gjør at vi garderer kampen:

Molde har en del fravær i dag, og Linnes og Moström kommer til å bli savnet. I tillegg har flere sentrale spillere vært på landslagsoppdrag, noe som fortsatt kan sitte i beina. LSK er i god form og stiller skadefritt. HUB.

2. Sogndal – Aalesund
Sogndal har spilt mange jevne kamper i det siste, men klarer verken å avgjøre dem eller ta poeng. Matchen mot Start sist er symptomatisk for Sogndals svake perioder: Man henter inn motstanderens ledelse to ganger, men taper oppgjøret etter å ha fått 2-3 mot seg i sluttminuttene. Har rast ned til 14. plass, og det er kun ett poeng ned til Brann på nedrykk.

Kristian Fardal Opseth, Ruben Holsæter, Bjørn Inge Utvik og Truls Hopland er ute med skader, mens Babacar Sarr soner karantene.

Aalesund har tatt to poeng mer enn Sogndal og er på vei opp på tabellen. Har tatt ni poeng på de siste seks kampene, men sliter fortsatt på bortebane (tre strake tap).

Hugues Wembangomo, Fredrik Carlsen og Jonatan Tollås Nation er alle uaktuelle grunnet skader. Mikael Dyrestam og Demar Phillips betegnes som usikre.

Uavjort er et nokså sannsynlig resultat. HU.

3. Start - Stabæk
Start tok tre livsviktige poeng hjemme mot Sogndal sist etter en meget tung periode og klatret til 11. plass.

Jesper Mathisen og Håkon Opdal ute resten av sesongen, ellers ser det bra ut.

Stabæk klarte bare uavgjort mot Sandnes Ulf på hjemmebane sist og falt ned til niendeplass med 27 poeng – to poeng mer enn dagens motstander.

Craig Henderson er trolig ute, men viktige Magne Hoset er tilbake for fullt etter kun å ha spilt én omgang mot Ulf grunnet sykdom.

Dette er to lag som ikke har for vane å spille uavgjort, og vi tror det kåres en vinner i kveld. Stabæk er et lag som ofte slår til når forventingene ikke er så store, og B må med. HB.

4. Vålerenga – Haugesund
Vålerenga har bare tatt tre poeng på de siste fem matchene og er i ferd med å melde seg helt ut av kampen om bronse.

Kommer fra 3-4-tap borte mot Glimt og har vært involvert i svært mange målrike kamper i det siste, med 5-5 mot Viking som det sprøeste resultatet. Det er ganske utrolig at et lag som har scoret 14 mål på 5 kamper ikke har klart å ta en eneste seier.

Christian Grindheim, som har vært en viktig offensiv brikke de siste rundene (blant annet to mål mot Glimt), er ute med karantene. Max Jacob Bjørsvik tråkket over i en reservekamp og er uaktuell.

Haugesund så ut som et friskmeldt lag i begynnelsen av august, men står nå med fire strake tap i serie og cup. Har bare scoret ett mål i denne perioden, og måltørken fra første del av sesongen er tilbake for fullt. Ligger bare ett poeng over Sogndal på nedrykkskvalik.

Michael Haukås, Eirik Mæland, Emmanuel Ekpo, Martin Bjørnbak og Pontus Engblom er ute med skader, mens Ugonna Anyora soner karantene.

Kjetil Rekdal forteller til VIFs hjemmeside at landslagspausen blant annet er blitt brukt til å terpe på det defensive spillet, og vi kommer trolig ikke til å se laget kaste alle mann i angrep denne gangen.

Haugesund spilte en brukbar kamp borte mot LSK sist, men er vaksinert mot å score om dagen og tapte 0-2. Hvis VIF kommer opp på normal scoringsnivå og klarer å tette igjen litt bedre bak, bør dette bli en grei hjemmeseier mot et noe fraværsplaget Haugesund. H.

5. Bryne – Alta
Kort oppsummert kan man si at Brynes høstsesong har bestått av tap mot sterke lag og seier over svake. Etter tapene for Kristiansund og Ranheim i de to siste rundene, ligger jærbuene på 11. plass med 27 poeng.

Robert Undheim er ute med skade, og denne kampen kommer litt for tidlig for Andreas Ulland Andersen. Oddbjørn Skartun er tilbake.

Alta har tatt tre poeng mindre og ligger på den øverste nedrykksplassen. Har bare fått med seg ett poeng på de fire siste kampene og er et av ligaens svakeste bortelag (1-3-7).

Vi stoler ikke helt på dette Bryne-laget, men må spare litt på kryssene. H.

6. Fredrikstad - Strømmen
Fredrikstad har sluttet helt å tape kamper, noe som i hovedsak skyldes et meget stramt og fint forsvarsspill. På de siste sju kampene er det blitt 15 poeng og 7-2 i målforskjell. Det skal tas med at østfoldingene har møtt flere av bunnlagene i denne perioden. Har uansett klatret opp på fjerdeplass, og fansen har igjen fått håp om direkte opprykk.

Det har vært enten-eller for Strømmen i det siste. Enten tap med stygge sifre eller tilsvarende store seiere. Det siste var tilfellet forrige runde, da kriselaget HamKam ble sendt på sporet nordover med 1-6 i togbagasjen. Klatret opp på 10. plass og har fem poeng til gode på Alta på nedrykk.

Fredrikstad scorer ikke så mye mål om dagen selv om poengene renner inn. 0-0 eller 1-1 er ikke helt usannsynlig, og når folkerekka viser hele 70 prosent på H, tar vi med en gardering HU.

7. HamKam – Hønefoss
Til tross for de økonomiske problemene og spillerflukten har HamKam klart å spille jevnt med motstanderen i enkelte av kampen de siste rundene. Ble imidlertid knust 6-1 av Strømmen sist, og står dermed fortsatt med 1-3-19.

Waliseren Chris Twiddy fikk en brutal debut som hovedtrener mot Strømmen, men har fått litt bedre tid til å bli kjent med laget nå.

Ørjan Børmark-By, som scoret fire mål på fire kamper før han ble skadet, er tilbake i troppen.

Hønefoss klarte å stoppe Bærums seiersrekke sist og tok tre viktige poeng i bunnstriden. Spilte 1-1 borte mot Tromsø runden før, så stemningen i spillertroppen er garantert god. Ligger på den siste trygge plass, tre poeng over Alta.

Andrija Kaludjerovic er ny på skadelisten, og U17-landslagsspilleren Martin Thomassen er heller ikke klar for spill.

Vi tror HamKam kommer til å overraske med en seier på hjemmebane i høst. Kommer den i kveld? HB.

8. Mjøndalen – Tromsdalen
Mjøndalen har på ingen måte gitt opp kampen om direkte opprykk, og etter sterke 2-1 hjemme mot Tromsø sist, ligger bruntrøyene på tredjeplass – fire poeng bak Gutan.

Tromsdalen ser mer og mer ut som et nedrykkslag. Det er blitt fem tap på rad, og når man ikke klarer å ta poeng hjemme mot Nest-Sotra, må noe drastisk gjøres hvis man har ambisjoner om å beholde plassen. Det skiller nå sju poeng til sikker plass.

Mjøndalen er meget solide om dagen og bør ha få problemer med denne totalt formløse motstanderen. H.

9. Sevilla - Getafe
Sevilla har fått en grei start på sesongen med seier over Espanyol og uavgjort mot Valencia. Sliter på keeperplassen i kveld. Første- og andrevalgene Beto og Mariano Barbosa er trolig ute med skader, mens Javi Varas er solgt til Valladolid. Dermed står man igjen med meget urutinerte Sergio Rico (21).

Spissen Kevin Gameiro og midtbanespilleren Sebastian Cristoforo er fortsatt ute med skader.

Har mistet flere nøkkelspillere fra forrige sesong, men har en lang tradisjon med å erstatte solgte stjerner med gode kjøp, og troppen ser sterk ut også i år.

Getafe åpnet med 1-3 borte mot Celta, men vant 1-0 over Almeria forrige runde. Har mistet profiler som Angel Moya, Ciprian Marica og Lisandro Lopez, og troppen består i stor grad av spanske spillere. Er tippet et godt stykke ned på tabellen av ekspertene.

Mehdi Lacen, Alexis Ruano, Juan Valera og Fredy Hinestroza må trolig stå over med skader.

Vi tror ikke Sevillas keeperproblemer hindrer laget fra å ta en oppskriftsmessig seier. H.

10. Granada – Villarreal
Granada klarte å unngå nedrykk forrige sesong takket være seier i siste serierunde og har fått en fin start på høsten med fire poeng av seks mulige. Har møtt laber motstand, og dette blir den første testen på hvor laget står.

Har mistet den viktige offensive brikken Yacine Brahimi i sommer, og spillerstallen ser tynn og profilløs ut.

Angriperen Youssef El Arabi er trolig eneste fravær.

Villarreal hadde en strålende sesong som nyopprykket forrige sesong og endte på sjetteplass. Har beholdt sine tre viktigste spillere i Giovani dos Santos, Mateo Musacchio og Bruno Soriano, og i tillegg forsterket med Antonio Rukavina (back), Javier Espinosa (midtbane) og Luciano Vietto (angrep).

Åpnet den hjemlige sesongen med 2-0 borte mot Levante og er også klar for gruppespillet i Europa League etter to overbevisende seiere over Astana.

Spissen dos Santos og Jaume Costa er nye på skadelista.
Costas skade betyr trolig at 17 år gamle Adrіan Marіn spiller fra start på høyrebacken ettersom Bjoan Jokіc også er uaktuell. Spissen Ikechukwu Uche blir trolig heller ikke klar.

Uche og dos Santos scoret til sammen 25 spillemål forrige sesong, og duoens fravær er en klar svekkelse av Villarreals angrep.

Granada har fått en fin start på sesongen, og kveldens oppgave er blitt enklere av Villarreals skadeproblemer. HU.

11. Evian – Marseille
Meget tung start på sesongen for Evian, står med ett poeng og 2-10 i målforskjell på fire kamper i Ligue 1. Det ene poenget kom pussig nok mot Paris Saint-Germain. Har slitt på nedre halvdel de siste sesongene, og laget er tippet som en mulig nedrykkskandidat av ekspertene.

Marseille skuffet med ett poeng mot Bastia og Montpellier i de to første kampene, men har full pott og 5-0 i målforskjell i de to siste. Har dermed klatret opp på fjerdeplass, og det ser ut til at den nye (og erfarne) treneren Marcelo Bielsa har fått skikk på laget etter den skuffende fjorårssesongen.

Bielsa har imidlertid havnet i konflikt med klubbpresident Vincent Labrune over kjøpet av den brasilianske midtstopperen Doria, og det ryktes at Labrune ønsker Bielsa ut av klubben.

Hadde det ikke vært for uroen i Marseille, hadde nok dette blitt ren B, men nå garderer vi. UB.

12. Parma - Milan
Parma endte på sjetteplass forrige sesong, men skuffet med 0-1 borte mot nyopprykkede Cesena i åpningskampen.

Jonathan Ludovic Biabiany og McDonald Mariga er ikke med i troppen, men Antonio Cassano er meldt klar. Gebriel Paletta må trolig stå over.

Milan og den nye treneren Filippo Inzaghi fikk en pangstart på sesongen med 3-1 hjemme mot Lazio.

Stephan El Shaarawy har skadet seg på landslagsoppdrag for Italia, og det er trolig duket for Fernando Torres-debut i kveld. De andre nykommerne, Giacomo Bonaventura og Marco van Ginkel, er også med i troppen.

Parma tapte bare tre hjemmekamper forrige sesong og slo Milan i begge oppgjørene.

384-rekker:
1. Molde – Lillestrøm HUB

2. Sogndal – Aalesund HU

3. Start – Stabæk HB

4. Vålerenga – Haugesund H

5. Bryne – Alta H

6. Fredrikstad – Strømmen HU

7. HamKam – Hønefoss HB

8. Mjøndalen – Tromsdalen H

9. Sevilla – Getafe H

10. Granada – Villarreal HU

11. Evian – Marseille UB

12. Parma – Milan HU

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Molde – Lillestrøm HUB

2. Sogndal – Aalesund U

3. Start – Stabæk HB

4. Vålerenga – Haugesund H

5. Bryne – Alta H

6. Fredrikstad – Strømmen HU

7. HamKam – Hønefoss HB

8. Mjøndalen – Tromsdalen H

9. Sevilla – Getafe H

10. Granada – Villarreal H

11. Evian – Marseille UB

12. Parma – Milan HU

Klikk her for å levere dette spillet.


Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør