Kongsvinger 20101031. KILs supportere under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Gjemselund stadion i Kongsvinger søndag kveld. Kampen endte 0-0. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Kongsvinger 20101031. KILs supportere under eliteseriekampen i fotball mellom Kongsvinger og Rosenborg på Gjemselund stadion i Kongsvinger søndag kveld. Kampen endte 0-0. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Kongsvinger med strak kurs mot OBOS-ligaen

Kongsvinger har levert en knallsterk vårsesong og er på strak kurs mot opprykk. Vi garderer ikke laget borte mot Stjørdals/Blink i kamp 10 på tippekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå må Gytkjær levere
Oddstips 2: Eventyret fortsetter
Tennis Wimbledon: Nytt herlig outsiderspill
Oddslangskudd: Malmö får ingenting gratis
V75 Jarlsberg lørdag: Solberg har hovedbankeren
V5 Jarlsberg lørdag: Supertraveren fikk ikke være med i V75
V65 Skellefteå lørdag kveld: Lerum byr på knallfrekk banker
Tippeligamagasin: Se Nettavisens ferske episode
Tippeligaen: Oversikt over status til lagene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt

Lørdagens tippekupong består av en kamp fra Tippeligaen, åtte kamper fra 2. divisjon og tre kamper fra 3. divisjon. Bonuspotten røk ut forrige helg og er på ca 230 000 kroner lørdag. Innleveringsfrist er kl 15.55.

1. Haugesund – Lillestrøm
Det så ut som det endelig skulle løsne for Haugesund etter den flotte 4-0-seieren over Strømsgodset i slutten av mai, men fasiten fire seriekamper senere er ett poeng og 2-7 i målforskjell.

Holdt lenge 0-0 borte mot Tromsø forrige helg, men det var svært lite å si på at Tromsø tilslutt vant 2-0. Haugesund ligger fjerde sist med 13 poeng og har kun ett poeng ned til Tromsø på kvalikplassen. Lagets største problem er angrepsspillet, for 11 mål på 14 kamper er desidert minst i serien. Heller ikke på hjemmebane har tallene vært spesielt gode (2-2-3).

Lillestrøm har spilt uavgjort mot Odd og Sandefjord de to siste kampene, men har uansett levert godt over forventet hittil. Totalt 20 poeng og 8. plass, borte står laget med 2-3-2. Frode Kippe, som ble kåret til dagens kanarifugl mot Odd, soner karantene etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen. Viktige Johan Andersson blir ikke klar til lørdagens kamp heller. 

2-2-0 på de fire siste tilsvarende i Haugesund. Lørdag har vi god tro på at hjemmelaget vinner. H.

2 . Mjølner – Tromsdalen
Mjølner står med åtte poeng i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter ti kamper og falt ned til nedrykksplass etter 0-2-tapet for serieleder KFUM forrige runde. Det er verdt å merke seg at Narvik-laget ikke har tatt poeng fra lag på øverste del av tabellen.

Tromsdalen møtte også KFUM i lagets siste kamp (Mjølner hadde spillefri forrige helg). Det endte med en strålende 3-1-seier, og KFUM ble dermed påført sesongens første poengtap. Tromsdalen har variert en del i prestasjonene denne sesongen, fra hjemmetap for Harstad til 6-2 over Bodø/Glimt i cupen. Borte har laget pene 3-0-1.

En eventuell seier i denne hengekampen vil føre Tromsdalen opp fra fjerde- til annenplass og svake Mjølner skal være overkommelig motstand. B.

3.Harstad – Kjelsås
Harstad ligger på niendeplass i avdeling 1 og har fire poeng til gode på Mjølner på øverste nedrykksplass. Poengene er stort sett tatt mot de svakeste lagene i ligaen, hvis man ser bort fra den overraskende og spesielle seieren over Tromsdalen (motstanderen fikk keeperen utvist og straffe imot tidlig i kampen).

Kjelsås viste Lyn ingen nåde forrige runde og slo Oslo-rivalen hele 5-1. Knappet inn tre poeng på serieleder KFUM og ligger nå sju poeng bak. Har flotte 5-2-0 på de siste sju kampene, og 3-1-1 på bortebane

Det har vært en rekke rare resultater i 2. divisjon i det siste og hjemmelaget har nok bedre kapasitet enn tabeellsituasjonen skulle tilsi. HB. 

4.Lyn – Senja
Trener Trond Andersen fikk sparken som Lyn-trener før Ullern-kampen for to runder siden og er blitt erstattet av Tresor Egholm og Mikal Aaserud. Den nye trenerduoen innkasserte ett poeng – Lyns andre for året – i debuten, men laget var fullstendig sjanseløse i bortekampen mot sterke Kjelsås sist og tapte 1-5.

Senja stod med fem fattige poeng etter åtte kamper, men har tatt full pott på de tre siste rundene og ligger med ett midt på tabellen. Imponerte med 2-1-seier borte mot sterke Grorud nest sist. 

Bingokamp dette og vi bruker alle tegn. HUB.

5. Byåsen – Strindheim
2. divisjon avdeling 4 og lokaloppgjør i Trondheim. Byåsen tapte hele 0-8 for Molde 2 forrige runde og falt ned til sisteplass i avdeling 4. Står med null poeng og skrekkelige 0-17 i målforskjell på de siste tre bortekampene, men har spilt uavgjort mot bra lag som Florø og Brumunddal i de to siste på hjemmebane. Pussige 3-6 i målforskjell hjemme.

Strindheim har tatt tre poeng mer enn Byåsen, men ligger hele fire plasser høyere i denne jevne avdelingen (når man ser vekk fra suverene Kongsvinger). Har ikke vunnet på de sju siste kampene og har tapt tre av de fire siste og har ikke bedre enn 1-2-2 på bortebane

Hjemmeseier i de to siste tilsvarende, men denne kan garantert gå begge veier. HUB. 

6.Elverum – Brumunddal
2. divisjon avdeling 4. Ambisiøse Elverum fikk en tung start på sesongen, men hadde klatret opp på annenplass da det var spilt ni runder. Det har imidlertid bare blitt ett poeng på de to siste kampene (borte mot Stjørdals/Blink og Førde), og laget ligger nå på femteplass. Brukbare 2-2-1 hjemme.

Brumunddal har i likhet med Elverum tatt 16 poeng på 11 k amper, men er bak på målforskjell (11-13 mot 22-18). Har tatt sju av ni mulige poeng i de tre siste kampene, men har til gode å vinne på bortebane (0-3-2 og 2-5 i målforskjell på fem kamper).

Hjemmebanedfordelen kan være avgjørende her. H.

7. Førde – HamKam
2. divisjon avdeling 4. Førde har slått Aalesund 2 og sterke Nardo i de to siste kampene, og ligger bare ett poeng bak erkerivalen Florø på annenplass. Kongsvinger er imidlertid så langt foran at opprykk for tiden ikke er innen rekkevisse.

Kamma falt ned til sjuendeplass etter 3-4-tapet hjemme mot hedmarksrivalen Kongsvinger sist. Utvilsomt et bittert nederlag, men skal man finne noe positivt fra kampen, må det være at man klarte å score tre mål på et lag som kun hadde sluppet inn fire på de første ti kampene.

Den gamle storklubben falt ned til sjuendeplass. Har spilt uavgjort i mer enn halvparten av kampene så langt (3-6-2). Borte er det blitt (0-4-1).

Førde er i fremgang og bør unngå tap her, men HamKam har altså spilt uavgjort i fire av fem bortekamper hittil. HU.

8.Rødde – Nardo
2. divisjon avdeling 4. Rødde lå sist på tabellen i avdeling 4 etter ni runder, men fire poeng på de to siste kampene (uavgjort mot Molde 2 hjemme og sterke 3-1 borte mot Strindheim sist) har ført laget to plasser høyere. Har to poeng opp til Aalesund 2 på siste sikre plass. Fortsatt tilgode å vinne hjemme (0-3-2).

Nardo slo bunnlaget Træff 2-0 forrige runde og klatret opp på bronseplass. Garantert en deilig seier etter kun ett poeng på de tre foregående kampene. Har svake 1-2-2 på bortebane.

Et svakt hjemmelag mot et ditto svakt bortelag. HB.

9.Stjørdals-Blink – Kongsvinger
2. divisjon avdeling 4. Blink kom fra tomålstap mot HamKam og Florø før det ble en liten opptur med poengdeling mot formsterke Elverum sist. Ligger på åttendeplass med 13 poeng i avdeling 4 og må passe seg for ikke å havne i nedrykkssumpa. 2-1-3 på hjemmebane.

Kongsvinger slo erkerivalen HamKam 4-3 på bortebane forrige runde og har stø kurs mot opprykk til OBOS-ligaen. Eneste poengtap kom i 0-1-nederlaget for Molde 2 i slutten av mai, og ledelsen er på 12 poeng ned til Florø på 2. plass. Solide 5-0-1 på bortebane. 

Kongsvinger har vunnet 10 av 11 kamper hittil og vinner nok igjen. B.

10.Funnefoss/Vormsund – Asker
Toppkamp i 3. divisjon avdeling 2. Funnefoss ligger på 3. plass med 30 poeng på 12 kamper, mens Asker topper avdelingen med 34 poeng. Mellom disse to ligger Hauerseter på 31 poeng, men laget har spilt to kamper mer enn opprykksrivalene.

Funnefoss tapte stygt på hjemmebane mot Skedsmo og Hauerseter tidlig i sesongen, men har full pott på de siste åtte kampene. Målforskjellen i denne perioden er på formidable 40-2. Det er imidlertid verdt å merke seg at motstanden har vært til dels meget laber etter tapene innledningsvis.

Asker har vunnet samtlige kamper bortsett fra 0-0-oppgjøret mot Lokomotiv Oslo i slutten av mai. Gode lag som Hauerseter og Skedsmo er slått på bortebane.  Feilfrie 6-0-0 på bortebane.

Mye tyder på at Asker tar denne. B.

11.Skarphedin – Åssiden
Skarphedin ligger på åttendeplass i 3. divisjon avdeling 4 Buskerud med 18 poeng på 12 kamper. Har brukbare 3-2-1og 15-9 i målforskjell på hjemmebane. Hadde god målforskjell frem til det brutale møtet med Sandefjords reserver forrige runde (8-2-tap). Det stod utrolig nok 1-1 til pause i det oppgjøret, men målene rant inn i feil ende etter hvilen.

Åssiden ligger på 7. plass og har tre poeng mer enn Skarphedin. Står med fine 4-0-2 på bortebane. Hadde full pott på de tre siste kampene før det ble 1-3-tap hjemme mot serieleder FK Tønsberg forrige runde.

Vrien kamp dette og vi halvgarderer. HB.

12.Frøyland - Pors Grenland
Toppoppgjør i 3. divisjon avdeling 5. Frøyland ligger på tredjeplass med 26 poeng på 12 kamper, mens Pors har tatt 30 poeng. Sandnes Ulf 2 på annenplass står med 27 poeng.

Frøyland tapte knepent hjemme for Ulf i begynnelsen av mai, men har vunnet de øvrige fem hjemmekampene. Knuste tabelljumbo Hei 11-0 borte forrige runde, mens det ble klare seire over middelhavsfarerne Vigør og Lyngdal og brukbare Start 2 i de tre kampene før det. Formen er med andre ord meget god.

Pors har full pott og 22-6 i målforskjell på seks kamper på bortebane, men har tapt to av hjemmekampene. Det siste nederlaget kom mot gode Ålgård (0-3) tredje siste, men laget slo tilbake med en sterk 4-1-seier over Ulf runden etter. Sist ble det hele 11-0 mot Bryne 2.

Vi dekker toppkampen fullt ut. HUB.

96-rekker

1. Haugesund – Lillestrøm H

2 . Mjølner – Tromsdalen B

3. Harstad – Kjelsås HB

4. Lyn – Senja HUB

5. Byåsen – Strindheim H

6. Elverum – Brumunddal H

7. Førde – HamKam HU

8. Rødde – Nardo HB

9. Stjørdals-Blink – Kongsvinger B

10. Funnefoss/Vormsund – Asker B

11. Skarphedin – Åssiden HB

12. Frøyland - Pors Grenland UB

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432 rekker

1. Haugesund – Lillestrøm H

2 . Mjølner – Tromsdalen B

3. Harstad – Kjelsås HB

4. Lyn – Senja HUB

5. Byåsen – Strindheim HUB

6. Elverum – Brumunddal H

7. Førde – HamKam HU

8. Rødde – Nardo HB

9. Stjørdals-Blink – Kongsvinger B

10. Funnefoss/Vormsund – Asker B

11. Skarphedin – Åssiden HB

12. Frøyland - Pors Grenland HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør