Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Krisen fortsetter i Odd?

Vi tror Sarpsborg kan overraske i Skien. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Festen fortsetter i Drammen

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Søndagskupongen er helnorsk og består av fem kamper fra Tippeligaen og sju fra Adeccoligaen.

Vi har som vanlig vurdert samtlige tolv kamper og satt opp to tipsforslag nederst i artikkelen som kan spilles direkte.

1. Molde – Rosenborg
Molde er ubeseiret på de siste fire i serien (2-2-0) og knuste Eidsvåg 11-0 i første runde i cupen for en uke siden. 3-1-seieren på Brann stadion forrige serierunde var imidlertid av det heldige slaget, og Molde ble presset kraftig tilbake på banen i store deler av kampen.

Rosenborg tok årets første trepoenger mot Vålerenga på Lerkendal forrige serierunde og slo Alvdal ut av cupen med 7-0. Seieren over Vålerenga var både fullt fortjent og klar årsbeste.

En svært viktig kamp for begge lag: Molde (åtte poeng) trenger tre poeng for å klatre opp mot teten, mens Rosenborg (fire poeng) er nødt til å vinne for ikke å bli ytterligere parkert etter den bedrøvelige sesongstarten.

Få skadeproblemer hos Molde. Børre Steenslid er fortsatt ute, men det ser ut til at Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Jose Mota og Christian Steen rekker kampen.

Jon Inge Høiland (overtråkk) er trolig ute for RBK. Morten Moldskred (tretthetsbrudd i bekkenet) er heller ikke klar.

Ifølge Adresseavisen starter RBK med dette laget: Daniel Örlund – Mikael Lustig, Jim Larsen, Alejandro Lago, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Fredrik Winsnes – Michael Jamtfall, Per Ciljan Skjelbred, Daniel Fredheim Holm – Rade Prica.

Forrige sesong vant RBK begge kampene mot Molde.

En meget åpen kamp. HUB.

2. Haugesund – Stabæk
Haugesund ligger rett over nedrykksstreken med sine fire poeng, mens Stabæk har klart å klatre til sjette etter sjokkartede 0-7 i premieren mot LSK.

Haugesund ble rundspilt og sendt hjem med 0-5 fra Åråsen forrige serierunde, og også de andre to bortekampene har resultert i tap og null mål. Det ser dermed ut til at sørvestlendingene må satse på å ta poengene på hjemmebane også denne sesongen. Slo Vaulen 10-0 i første cuprunde.

Haugesund sliter med mange skader om dagen. Are Tronseth og Juska Savolainen er fortsatt uaktuelle, mens Eirik Mæland og Jarle Steinsland nylig ble operert for lyskeproblemer. Det er et lite håp om at Mæland rekker kampen mot Stabæk, men Steinsland er ute. Det er også Ole Kristian Kråkmo. Ellers er det noe usikkerhet knyttet til viktige Nikola Djurdjic. Joakim Våge Nilsen er tilbake i full trening etter lyskeoperasjonen og er aktuell fra start.

Stabæk vant bare 1-0 mot Holmlia i cupen søndag, og seieren over FFK forrige runde kom mot et svært redusert mannskap.

Stabæk har en nesten skadefritropp, men det er noe usikkert om Tor Marius Gromstad (lår) og Johan Andersson rekker kampen.

Legg merke til at Stabæk ikke har spilt uavgjort på de 19 siste kampene i serie og cup.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-1 til Haugesund, mens det ble 0-0 i Telenor Arena.

Hjemmesterke Haugesund er favoritter her, men det er vanskelig å vite hvor man har Stabæk i år, så vi slenger på et kryss til. HB.

3. Odd – Sarpsborg
Odd har bare tatt fire poeng så langt, mens Sarpsborg ligger på en overraskende fjerdeplass med sine ni poeng.

Normalt hjemmesterke Odd har skuffet med 0-2 mot Start og 2-2 mot Aalesund på Skagerak Arena. Slo Eik-Tønsberg 4-1 i første runde i cupen.

Sarpsborg har tapt begge sine bortekamper så langt (sluppet inn ni mål) og har fremstått som to forskjellige lag hjemme og borte. Slet seg til 1-0 borte mot Sprint-Jeløy i cupen forrige søndag.

Hos hjemmelaget er Fredrik Semb Berge (lår) og Torgeir Børven (rygg) uaktuelle.

Sarpsborg har Glenn Roberts og Tobias Henanger ute med skader. Hugues Wembangomo (legg) stod over torsdagens trening, og det er usikkert om han rekker kampen.

Odd er nødt til å vinne i dag for ikke å havne i nedrykksstriden, men før eller siden tar Sarpsborg poeng borte, og nå er det et perfekt tidspunkt å møte Odd. Vi tar med alle tegn. HUB.

4. Start – Aalesund
Start ligger på en flott tredjeplass og har dermed startet sesongen på samme måte som de siste sesongene – underholdende fotball og mange mål. Siste halvdel av de siste sesongene har imidlertid vært heller svake, og i forrige serierunde mot Sarpsborg (0-2-tap borte) så man at bunnivået er nokså lavt også i år. Slo Arendal 5-2 i cupen søndag for en uke siden.

Et skadeskutt Aalesund åpnet sesongen med to elendige forestillinger og null poeng. Har tatt sju poeng etter det, men motstanden har ikke vært all verden (Haugesund hjemme, Odd borte og Sogndal hjemme). Slo Stranda 8-0 i cupens første runde.

Hos hjemmelaget er Birger Madsen og Branislav Milicevic ute på ubestemt tid. Petter Bruer Hanssen og Ernest Asante rekker ikke dagens kamp , men er ventet kampklare neste uke. Aleksander Lund Hansen er også snart tilbake.

Ifølge Fædrelandsvennen starter Start slik: Kenneth Høie – Brian Priske, Avni Pepa, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Fredrik Strømstad, Solomon Owello, Olufemi Oladapo, Espen Børufsen – Espen Hoff – Ole Martin Årst

Pablo Herrera, Fredrik Carlsen og Didrik Fløtre er uaktuelle for bortelaget. Solomon Okoronkwo fikk bare én kamps karantene etter utvisningen for reservelaget og er derfor tilgjengelig i dag.

Forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp.

Start har spilt forrykende på hjemmebane denne sesongen (full pott og 9-1 i målforskjell), og vi tror det blir en ny trepoenger mot et Aalesund-lag som ennå ikke har vist frem noe storspill denne sesongen. H

5. Strømsgodset – Tromsø
Rundens desiderte toppkamp. Strømsgodset leder serien med 12 poeng og 11-8 i målforskjell, mens Tromsø på andre har 11 poeng og 8-3 i målforskjell. Lagene har altså fortsatt trenden fra forrige sesong – Godset både scorer og slipper inn mange mål, mens Tromsø er svært gjerrige bakover.

Godset tok en sterk 1-0-seier på bortebane mot Viking forrige seriekamp, mens det ble 8-0 mot Kongsberg i første runde i cupen søndag.

Tromsø lå under to ganger mot Finnsnes i cupen forrige søndag, men vant til slutt 6-3. Er det eneste ubeseirede laget i serien og har spilt uavgjort i sesongens to første bortekamper.

Kjetil Lundebakken, Razak Nuhu og André Hanssen (kneoperert) er ute for Godset.

Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Omar Elabdellaoui, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

Sigurd Rushfeldt (strekk) er ikke med i Tromsøs tropp. Ellers skadefritt.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong. Vi tror ikke Godset taper søndag heller, og tror serielederen tar tre nye poeng. H.

6. Asker - Bodø/Glimt
Hjemmelaget har klart overgangen til Adeccoligaen bra og er ubeseiret etter fire kamper (1-3-0). Slo Ullern 2-0 i cupens første runde og klarte 2-2 mot sterke Bryne i forrige serierunde. Har generelt møtt bra motstand i sine fire første seriekamper.

Bodø/Glimt har fått en katastrofal start på sesongen og står med to poeng på 14. plass. Hjemme er det blitt to uavgjorte, mens bortestatistikken viser null poeng og 0-6 i målforskjell. Ekstra ille er det at bortetapene er kommet mot svake Sandnes Ulf og Hødd.

Mannskapsmessig ser det meste greit ut for hjemmelaget.

Hos Bodø/Glimt er det verre stilt. Karl Morten Eek (spilt tre av fire kamper), Christian Berg (spilt tre av fire kamper) og Thomas Jacobsen (spilt alle fire kampene) er alle uaktuelle grunnet skader. I tillegg er stopperen Per Verner Rønning høyst usikker.

Bør være en fin sjanse for Asker dette, mot et svekket Glimt-lag som heller ikke trives godt på reise og har allerede røket 0-3 i begge bortekampene til nå mot Hødd og Sandnes-Ulf. På en vrien kupong trår vi til med Asker som en våre sikre. H.

7. HamKam – Bryne
Hjemmelaget har hengt godt med i samtlige fire kamper i comebacket i Adeccoligaen, men tre uavgjorte og ingen trepoengere, har ikke gitt mer enn tre poeng og 13. plass. Slo naboen Moelven 3-0 i cupens første runde.

Bryne åpnet forrykende med seks poeng og 8-0 i målforskjell. 2-2 borte mot hjemmesterke Ranheim var også solid, men 2-2 hjemme mot Asker og et pinlig cupsorti mot tredjedivisjonslaget Staal Jørpeland kan ikke et lag med opprykksambisjoner være kjent med.

Bryne må klare seg uten Klaus Vikesdal Petersen (skadet kneet i cupkampen), kaptein Esben Ertzeid og Håkon Stenersen. Mats Cato Moldskred er usikker, mens Tommy Eide Møster (midtstopper) er friskmeldt og klar i følge Jærbladet. Meget sentrale Tommy Høiland må sone karantene.

For HamKam returnerer Pål Ekeberg Skjerve etter skade, mens Oddbjørn Lie er tilbake etter karantene. Trlig lagoppstilling, ifølge Hamar Arbeiderblad: (4-2-3-1): Ivar Rønningen - Jonathan Borrajo, Pål Ekeberg Schjerve, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Vegar Bjerke, Emil Dahle - Tore Andreas Gundersen, Pål Kirkevold, Niklas Tilley Solhaug - Thomas Lehne Olsen.

Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene, et svekket Bryne-lag kan få trøbbel på Briskeby. HU.

8. Hødd – Nybergsund
Hødd hadde en strålende sesong i andre divisjon i fjor, og statistikken over lagets siste 20 kamper viser ikke et eneste tap. Comebacket i Adeccoligaen har resultert i én seier og tre uavgjorte mot sterke lag som Kongsvinger, Mjøndalen, Hønefoss og Bodø/Glimt. I cupens første runde ble Volda slått 4-1.

Nybergsund er sterkt svekket fra forrige sesong, men har slitt seg til sju knepne poeng på hjemmebane så langt. Den eneste bortekampen endte 2-5 mot Mjøndalen. Var nær ved å gå på en stygg cupsmell mot tredjedivisjonslaget Ottestad, men reddet avansement i ekstraomgangene. Ingen tvil om at det er på hjemmebane Trysil-laget må ta poengene også i år.

For hjemmelaget er Fredrik Klock, Dag Roar Ørsal og Thomas Lid Kleppe fortsatt skadet, mens Vegard Heltne er tilbake fra skade. Nybergsund må unnvære Zoran Mijanovic som er suspendert.

Vi tror hjemmesterke Hødd hamler opp mot et bortesvakt Nybergsund som har mistet flere av de beste spillerne fra forrige sesong. H.

9. Løv-Ham – Strømmen
Hjemmelaget har ikke sluppet inn mer enn seks mål i løpet av årets første fire akmper, men ligger likevel nest sist med ett fattig poeng. Det er altså fremover på banen det har skortet mest denne sesongen. Er svekket fra forrige sesong og er en av årets nedrykkskandidater.

Strømmen har startet sesongen brillefint med 2-2-0 og tredjeplass, og bare målforskjellen skiller opp til lederlaget Bryne.

Forrige sesong vant lagene hver sin bortekamp.

Hjemmelaget sliter med en tynn tropp og savnet av fjorårets goalgetter Sindre Marøy og Fredrik Haugen er mer enn merkbart. Solid start av bortelaget og dette ser veldig åpent ut. HUB.

10. Randaberg – Mjøndalen
Randaberg har fått et brutalt møte med Adeccoligaen og har tapt samtlige kamper så langt - flere med stygge sifre. Fikk en liten opptur med 2-0 mot Vard i cupen forrige søndag.

Mjøndalen har forsterket laget fra forrige sesong og kan betegnes som en outsider i år. Har startet bra med sju poeng på fire kamper. Slo Urædd 7-1 i cupen. Buskerud-laget er som alltid sterke på hjemmebane (5-2 over Nybergsund og 4-2 over Sandefjord), men er nødt til å lykkes også på fremmed gress for å kunne kjempe om opprykk.

Vegard Eltervåg, Ezekiel Bala, Fredrik Norberg og Mathias Raade Olsen er skadet for hjemmelaget.

Hos Mjøndalen er det ingen spesielle problemer. Hjemmelaget har åpnet svakt og er den klareste nedrykkskandidaten i øyeblikket. Vi tror Mjøndalen fortsetter den gode starten, men før eller siden lykkes hjemmelaget og da spiller vi HB.

11. Ranheim – Hønefoss
Interessant oppgjør mellom to av ligaens sterkeste lag. Ranheim spilte mange tette kamper i fjor og har startet med 2-2-0 og 6-4 i målforskjell denne sesongen. Det ser ut til at Ramheim blir et topplag også denne sesongen selv om de har mistet noen viktige spillere. Motstanden har vært bra i de første kampene også.

Bortsett fra skuffende 1-1 hjemme mot Hødd, har det vært en god sesongstart for Hønefoss, som ligger på andreplass, á poeng med Ranheim. Har bare sluppet inn ett mål så langt (5-1), men det skal tillegges at motstanden har vært overkommelig for Hønefoss (bortsett fra åpningskampen borte mot Sandefjord). Fortsatt er det litt vanskelig å plassere dagens bortelag.

Ingen spesielle mannskapsproblemer i noen av lagene og dette er åpent, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU

12. Sandnes Ulf – Alta
Hjemmelaget reddet plassen i fjor takket være Follos konkurs, og det ser ut til at denne sesongen også kan bli en eneste lang kamp for å unngå nedrykk. Hittil er det blitt én seier (3-0 over Bodø/Glimt) og tre tap (mot Nybergsund, Strømmen og Bryne). Tok en knapp 1-0-seier over lille Brodd i cupens første runde. Og de solide forsterkningene har foreløpig ikke innfridd, selv om hjemmeseieren mot Glimt var bra.

Alta har tatt fire poeng mer enn Sandnes og har som vanlig både scoret og sluppet inn relativt mange mål (bare Bryne var involvert i flere mål forrige sesong). Tok seg videre i cupen med 2-0 over Harstad.

Legg merke til at mange av Sandnes’ tap forrige sesong var med knappest mulig margin, og at målforskjellen ikke ble verre enn 33-40.

Vi tror hjemmelaget viser seg fram på hjemmebane nå, og mot bortesvake Alta må det være bra sjanse for tre poeng. H.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-2, mens Alta vant 1-0 på hjemmebane.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Klikk her for å levere vår 96-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.05.2011 17:55
1.Molde - RosenborgHU
2.Haugesund - StabækHB
3.Odd - Sarpsborg 08HU
4.Start - AalesundH
5.Strømsgodset - TromsøH
6.Asker - Bodø/GlimtH
7.HamKam - BryneHU
8.Hødd - Nybergsund IL-TH
9.Løv-Ham - StrømmenHUB
10.Randaberg - MjøndalenB
11.Ranheim - Hønefoss BKHU
12.Sandnes Ulf - AltaH

Klikk her for å levere vår 432-rekker

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.05.2011 17:55
1.Molde - RosenborgHUB
2.Haugesund - StabækHB
3.Odd - Sarpsborg 08HUB
4.Start - AalesundH
5.Strømsgodset - TromsøH
6.Asker - Bodø/GlimtH
7.HamKam - BryneHU
8.Hødd - Nybergsund IL-TH
9.Løv-Ham - StrømmenHUB
10.Randaberg - MjøndalenHB
11.Ranheim - Hønefoss BKHU
12.Sandnes Ulf - AltaH

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus