Gareth Southgate takker sine spillere etter kvartfinaleseieren mot Sverige.
Gareth Southgate takker sine spillere etter kvartfinaleseieren mot Sverige. Foto: Tim Goode (Pa Photos)

Kroatia - England direkte, liveodds og statistikk

Vi klarer ikke å skille Kroatia og England og tror kveldens semifinale går til ekstraomganger.

Kommersielt

Følg kampen i vårt livesenter

Spill på liveoddsen her

Du kan se kampen her på TV 2

Onsdagens soleklare høydepunkt på langoddsprogrammet er naturligvis semifinalen i VM mellom Kroatia og England. Men det spilles også en del kamper i den første kvalifiseringsrunden til Champions League og Rosenborg skal i aksjon borte mot islandske Valur. Ellers er det også midtukekupong med innleveringsfrist kl 17.55.

Kroatia - England U 3,05 (spillestopp kl 19.55)


Kroatia vant alle sine tre kamper i gruppespillet og var spesielt gode i 3-0 seieren mot Argentina. Slapp inn kun ett mål på de tre gruppespillkampene og det målet kom på straffespark mot Island. Var klare favoritter i sin åttedelsfinale mot Danmark, men et velorganisert Danmark gjorde det ikke lett for kroatene. Luka Modric brente straffespark i 2. ekstraomgang og dermed ble det straffesparkkonkurranse som Kroatia vant.

I alle mesterskap til alle tider, er det lag som kommer langt som har kamper der de presterer under pari. I lørdagens kvartfinale mot Russland måtte Kroatia var Kroatia igjen klare favoritter. Kom bakpå 0-1 i den kampen, fikk sin utligning like etter og igjen ble det ekstraomganger. Der tok Kroatia føringen, men et meget hardtarbeidende og et ekstremt entuasistisk Russland utlignet til 2-2 etter 115 minutter. Ivan Rakitic og Kroatia vant så den påfølgende straffesparkkonkurransen. Høyreback Sime Vrsaljko måtte ut med skade mot Russland og blir ikke klar til onsdagens semifinale. Veteranen Vedran Corluka kommer inn som erstatter.

I likhet med Belgia fikk England en enkel vei gruppespillet. Måtte riktignok ha et meget sent seiersmål mot Tunisia i åpningskampen, men var uansett klart best i den kampen. Smadret så Panama 6-1 i den andre gruppespillkampen og var dermed allerede videre til åttedelsfinale, før den avsluttende gruppespillkampen mot Belgia. Valgte å stille med et B-lag der og tapte 0-1.

Var forholdsvis klare favoritter i åttedelsfinalen mot Colombia og var stort sett best i ordinær tid, men måtte se at Yerry Mina utlignet til 1-1 tre minutter på overtid. Ble tidvis presset i den første ekstraomgangen, men det ebbet ut med 1-1. Overraskende nok med tanke på Englands trøblete historie med straffesparkkonkurranser i mesterskap, satte Eric Dier inne den avgjørende straffen for England. Var også klare favoritter mot Sverige og et skuffende svensk lag var et ganske greit bytte for England som scoret to mål og vant veldig greit, om ikke veldig overbevisende. Gareth Southgate kan stille med identisk lag som mot Sverige.

Denne kvartfinalen ser vidåpen ut på forhånd. Således er det overraskende at England er satt til såpass klare favoritter. Det kan egentlig argumenteres for alle utfall. Uavgjort etter ordinær tid og ekstraomganger blir vårt HUB-spill, til pene 3,05 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør