Nøkkelspillerne Sneijder og Robben kan muligens feire også i kveld. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Nøkkelspillerne Sneijder og Robben kan muligens feire også i kveld. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO Foto: Javier Soriano (Afp)

Kvartfinalene i VM preger lørdagskupongen

De siste kvartfinalene i VM og full rulle i Oddsenligaen. Vi øyner store gevinster denne lørdagen!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Snipp, snapp, snute for Belgia
Oddstips 2: Costa Rica trives mot europeere
Dagens dobbel: Nye Drillos fosser videre
V75 Bergen: Lørdag er det Broadway som gjelder
V5A Bergen: Westergaard innleder på Parken

Det er naturlig nok de to siste VM-kvartfinalene som preger dagens langoddsprogram, men det er spennende kamper fra Oddsen-ligaen og Allsvenskan også.

Lørdagskupongen består av de to siste kvartfinalene i VM, mens vi har flere interessante og tette oppgjør i Oddsenligaen.

1, Argentina - Belgia
Lionel Messi og hans kompani har enda til gode å komme virkelig i gang i dette mesterskapet, men på fire kamper står de med fire seire og det er det som ofte kjennetegner mestere - de vinner selv på dårlige dager. Man må imidlertid spørre seg hvor mange dårlige dager de skal ha før det løsner.

Mot Sveits ble de som forventet stående å stange mot et veletablert forsvar, og de måtte helt til 118 minutter for å finne vinnerscoringen gjennom di Maria. De slapp med skrekken etter å ha scoret, men jevnt over var forsvarsspillet solid fra argentinerne.

Spesielt bevegeligheten har blitt et problem for Argentina. Siden den argentinske trener valgte å la Tevez bli hjemme, samtidig som Agüero sliter med skade, har de den ikke så mobile Higuain på topp.

Han har virkelig slitt med å innvolvere seg i spillet så langt, men alle vet hva han er god for på sitt beste. Sammen med Lavezzi, er det mulig å si at halvparten av de fantastiske fire har underprestert til nå.

Marcus Rojo er suspendert og gir hodebry på backplassen. Nevnte Agüero er regnet som tvilsom til kampen.

Forventet lagoppstilling: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Basanta - Gago, Mascherano - Lavezzi, Messi, di Maria - Higuain.

Den gyldne årgangen til Belgia har få svakhetstegn, men det er grunn til å tro at de vil nå toppen om enda noen år. Likevel har de kommet seg til kvartfinalen på mesterlig vis, og slo ut USA i en meget nervepirrende kamp for noen dager siden.

Belgia har vært favoritt i hver kamp til nå, og det blir spennende å se hvordan de takler underdog-stempelet. Kanskje det er nå de virkelig skal begynne å briljere, og mer raske spillere i angrep kan de fort bli farlige på kontringer.

Med Dembele, Vermaelen og Anthony van den Borre skadet, er det ventet at Wilmots vil stille med følgende oppstilling: Courtois - Alderweireld, Kompany, van Buyten, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Mirallas, de Bruyne, Hazard - Origi.

Likevel tror vi Argentina vil klare å demme opp for det Belgia skulle finne på. Belgia har til gode å møte et sør-amerikansk lag i turneringen, og akkurat det kan bli en faktor som avgjør i favør Argentina. HU

2, Nederland - Costa Rica
Luis van Gaal har fått mye skryt for taktiske triumfer så langt i mesterskapet. Mye av det er fortjent, men samtidig er det verdt å merke seg at de beste prestasjonene har kommet når de har vært underdog. Mot Spania og Chile kunne de ligge bakpå og satse på kontringer, det kan de neppe i dag.

Mot Mexico begynte de å spille først etter de hadde havnet under i andre omgang. Sneijder har slitt i åpningen av VM, men skåringen hans var meget viktig. Vi skal ikke bruke spalteplass til å diskutere Robben her, men det hadde ikke vært ufortjent om det gikk til ekstraomganger i denne kampen.

Vi kan vente oss et Nederland som går meget hardt ut fra start i jakten på scoring, så får vi se om de har flere ideer om målene uteblir.

Nevnte Sneijder har fått en ryggskade som plager han, men de håper han rekker denne kampen. Samtidig er Nigel de Jong ute for resten av VM. Leroy Fer er også på skadelisten. Det betyr at Luis van Gaal kan komme til å stille med denne startoppstillingen:

Cillessen - Vrij, Vlaar, Indi - Janmaat, Wijnaldum, Blind, Kuyt - Sneijder - Robben, van Persie.

Costa Rica har imponert så til de grader, og vant dødens gruppe med syv poeng. Det i seg selv er VMs kanskje største sensasjon. De vant fortjent mot Uruguay og Italia, og så ikke ut til å tape mot England i siste kamp. Det er meget, meget sterkt.

Det er det solide forsvarsspillet som skal ha mesteparten av æren for det. De har sluppet inn kun to mål så langt i mesterskapet og er i tillegg giftige nok fremover til å kunne avgjøre kampene der.

Joel Campbell er en av VMs beste når han er feilvendt, og det blir han nok ofte i kamp mot tøffe nederlendere i dag. Hans bidrag til å holde ballen i laget mens andre flytter opp har vært gull verdt i veldig mange situasjoner for Costa Rica.

Supermålvakten Keylor Navas er tvilsom til kampen, men starter nok om det er fysisk mulig. Solide Oscar Duarte er suspendert.

Forventet lagoppstilling er: Navas - Gamboa, Umana, Gonzalez, Acosta, Diaz - Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos - Campbell.

Skulle gjerne ha gardert i midten, da dette fort kan gå over ordinær tid, men Nederland har større kvalitet og bredde i troppen, og skal kunne ta seg videre til en semifinale i kveld. H

Oddsenligaen avdeling 2

3, Elverum - Herd
Elverum topper avdelingen, og har med fire strake seire opparbeidet seg et lite forsprang til de øvrige opprykkslagene. Tapet hjemme i premieren er lagets eneste nederlag denne sesongen, og 8-2-1 totalt er imponerende.

Slo Brumunddal knepent 1-0 borte sist etter scoring fra lagets spennende topscorer, Emeh Izuchukwu. På hjemmebane scorer laget som regel mye mål.

Nyopprykkede Herd ligger nest sist, og har etter en brukbar start falt helt sammen de siste ukene. Tapte senest både mot andrelagene til Rosenborg og Molde - lag som ligger i samme område på tabellen som sunnmøringene. Har for øvrig svake 0-0-5 siden forrige seier.

Vanskelig å finne argumenter mot noe annet en hjemmeseier. H

4, Levanger - Træff
Levanger svarte momentant etter det skuffende tapet mot Byåsen for to uker siden, med å slå Valdres 6-0 hjemme. Det var en viktig seier, som gjør at laget fortsatt er med i opprykkskampen.

Hjemme på Moan kunstgress har laget solide 4-1-1, og i disse kampene har laget produsert hele 23 mål.

Træff befinner seg i bunnen, sammen med fem-seks andre som antakeligvis kommer til å kjempe om å unngå de tre nederste plassene som fører til nedrykk. Er avdelingens svakeste hjemmelag, men på bortebane gjør laget det brukbart. 2-2-2. Tapte senest 2-0 borte mot Byåsen, et lag som ligner mye på dagens motstander.

Levanger favoritter, men Træff kan få overraske. HU

5, Nybersund IL-Trysil - FK Gjøvik-Lyn
Etter en fin start, har Nybersund noe overraskende to tap på de tre siste kampene. Om det kun dreier seg om et par feilskjær, eller om formen forblir nedadgående er vanskelig å si.

Hjemmelaget har en solid statistikk på hjemmebane, 3-2-0, og nest sist ble Valdres slått knepent etter en tidlig scoring. Trenger seier i ettermiddag skal det fortsatt være noe opprykkshåp.

Gjøvik-Lyn snudde og vant mot bunnlaget Rødde sist, og ligger fint plassert midt på tabellen før denne. Ga også Elverum kamp om de tre poengene i forrige bortekamp, men måtte til slutt gi tapt etter å ha tatt ledelsen tidlig i andreomgang.

Gjøvik-Lyn fullt kapable til å ta med seg noe herfra, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB

6, Rødde - Brumunddal
Rødde maktet heller ikke forrige uke å ta sårt tiltrengte poeng da Gjøvik-Lyn til slutt ble for sterke. Tok tidlig ledelsen, men trøkket fra hjemmelaget ble for stort i andreomgang.

Står dermed fortsatt med sine seks poeng. Fire av dem tatt på hjemmebane. 1-3-7. Holdt overraskelseslaget Nardo til uavgjort i sist hjemmekamp.

Brumunddal har overrasket med positivt fortegn etter opprykket i fjor. Laget har solid luke ned til bunnen, og tar jevnt med poeng. Tapte knepent hjemme for Elverum sist, men tar uansett de fleste av poengene sine på utebane. 3-1-1 borte er svært imponerende.

Rødde har vært nærme trepoengere i det siste, men Brumunddal er knepne favoritter. HB

7, Valdres - Nardo
Valdres kommer fra et stygt 6-0 tap mot Levanger, og er ellers i dårlig form, ser man bort i fra seieren mot Rødde for tre runder siden. Har måtte finne seg i å ligge rundt nedrykkstreken i år, etter det oppløftende fjoråret.

Har fine 2-1-0 på de siste tre hjemmekampene, selv om motstanden ikke har vært all verden.

Nardo ligger pent plassert på en sjetteplass før dagens kamp, og kan med seier i dag klatre ytterligere. Slo til med en imponerende seier mot Nybergsund sist, men har også tidligere i sesongen vartet opp med imponerende resultater. På bortebane har trønderne 2-1-2 og er ubeseiret på de tre siste.

Har desidert med troa på Nardo og borteseier. B

Oddsenligaen, avdeling 3


8, Egersund - Ålgård

Etter en fin periode i mai, med fire og en uavgjort på seks kamper, har det gått litt tråere i det siste. Motstanden har dog vært bedre, men laget må finne seg i å ligge helt nede på en syvendeplass før dagens kamp. Opp til tredjeplass skiller det likevel bare ett poeng, i den utrolig jevne tredjeavdelingen.

Dagens hjemmelag er ubeseiret så langt på hjemmebane. 3-2-0.

Ålgård befinner seg sist på tabellen, og har nå en luke på fire poeng opp til Stabæk 2. På bortebane har så langt vært et sørgelig kapittel. 0-0-5 så langt.

Ypperlig mulighet for Egersund å komme tilbake på vinnersporet. H

9, Fana - Åsane
Fana varierer, som så mange andre i denne avdelingen, veldig mye i prestasjonene. Har ett tap og en uavgjort på sine to siste kamper. 2-2 borte mot Grorud sist.

På hjemmebane presterer laget godt, 4-1-1 totalt. Egersund ble slått 3-1 sist etter at Egersund tok en tidlig ledelse.

Åsane ligger poenget over dagens motstander, men også de viser varierende form. Tapte hjemme for tabellnabo Vard sist, men har vist desidert best resulater borte i år, hvor de er ubeseiret. 2-3-0.

Svært åpent oppgjør dette. HUB

10, Lyn - Stord
Lyn har fått en oppsving de siste ukene, men om det er Drillos inntog i klubben som er grunnen til dette, er vanskelig å si. Han kommenterte i hvertfall en VM-kamp på TV2 da Lyn tok en viktig borteseier mot Ålgård sist. Før det ble Førde slått på hjemmebane. 

Er for øvrig ligaens dårligste hjemmelag med 2-0-3. Skuta er imidlertidig på vei i riktig retning.

Stord har et en svak start, kommet som et skudd sammen med sommersola, og står med tre seire og en uavgjort på de siste fire kampene. Det har gjort at laget bukser opp fra jumboplassen. 5-1 borte mot Brann 2 sist var imponerende saker.

Har mest tro på hjemmelaget, men tørr ikke avskrive vestlendingene helt. HB

11, Vard-Haugesund - Førde
Vard-Haugesund har imponert de siste ukene ved å slå opprykkskandidatene Åsane og Fana. Det har gjort at laget selv også har en mulighet til å kjempe om førstedivisjonsspill neste sesong.

På hjemmebane er laget ubeseiret, 3-2-0, og laget slipper inn svært lite mål på eget gress.

Førde slo Egersund i en flott kamp sist, men tapte før det igjen 1-0 mot bunnplasserte Lyn. Har heller ikke imponert nevneverdig på bortebane i år.

Lagene i denne avdelingen er ekstremt jevn, men form og hjemmebanefordel taler for Vard-Haugesund. H

12, Vidar - Florø
Toppoppgjør i vestlandsavdelingen fullfører lørdagskupongen.

Vidar er to poeng bak dagens motstander, og en luke på tre poeng ned til hordene av lag som ligger og jakter. Har dalt litt i form de siste ukene, og står med 3-3-0 på de siste seks, men det er ingen krise.

På hjemmebane er laget solide, og har full pott bortsett fra en uavgjort mot Åsane.

Florø har 6-0-1 på sine siste seks, og fremstår som det sterkeste og mest stabile laget i år. Spiller flott fotball hjemme, og tar knepne seire borte. En oppskrift det lukter opprykk av. Gikk imidlertidig på en solid blemme mot Fyllingsdalen for tre uker siden. På bortebane er formen sterk.

Vidåpent, og helgardering anbefales. HUB


96 - rekker

1, Argentina - Belgia HU

2, Nederland - Costa Rica H

3, Elverum - SK Herd H

4, Levanger - Træff HU

5, Nybergsund IL-Gjøvik-Lyn HU

6, Rødde - Brumunddal HB

7, Valdres - Nardo B

8, Egersund - Ålgård H

9, Fana - Åsane HU

10, Lyn - Stord H

11, Vard Haugesund - Førde H

12, Vidar - Florø HUB

Klikk her for å levere denne rekken.

432 -rekker

1, Argentina - Belgia HU

2, Nederland - Costa Rica H

3, Elverum - SK Herd H

4, Levanger - Træff HU

5, Nybergsund IL-Gjøvik-Lyn HUB

6, Rødde - Brumunddal HB

7, Valdres - Nardo B

8, Egersund - Ålgård H

9, Fana - Åsane HUB

10, Lyn - Stord HB

11, Vard Haugesund - Førde H

12, Vidar - Florø HUB

Klikk her for å levere denne rekken.sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus