Vi tror at Leeds United og Pablo Hernandez vinner toppkampen i Championship. 
Vi tror at Leeds United og Pablo Hernandez vinner toppkampen i Championship.  Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Leeds fester grepet om opprykksplassen

Leeds kan klatre til topps i Championship, iallfall for noen timer, med seier i lørdagens toppkamp mot Sheffield United. Vi tror de griper den muligheten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Bonuspott med Solskjær
Oddssingel PL:
Det kan bli en sen kveld for Solskjær og United
VM skiskyting stafett menn:
Norge skal ta gull på herrestafetten
VM skiskyting stafett kvinner:
Marte Olsbu skal gi Norge stafettgull
Oddssingel PL:
Newcastle til feit borteodds
Oddsdobbel Championship: Aston Villa har meldt seg på i opprykkskampen
V75 Drammen: To sterke bankere i Drammen
V65 Århus:
Internasjonal V65-kveld fra Danmark
VM skiskyting
: Her er programmet

Det er et meget innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss lørdag. Det er kvartfinaler i FA-cupen i England denne helgen, og tre av disse skal spilles lørdag. I tillegg er det full serierunde i Championship. I tillegg er det en rekke kamper i både la Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1. I tillegg er det mye vintersport. I VM i skiskyting i Østersund er det stafetter for både kvinner og menn. I Falun er det sprint verdenscup langrenn, mens Raw Air har sin avslutningshelg med skiflyging fra Vikersund. Det er også verdenscupavslutning i alpint i Andorra.

NB! Husk å spille Lotto. Ca 14 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

Leeds United – Sheffield United H 2,00 (spillestopp kl 13.10)

Leeds kan ta et stort steg mot en retur til Premier League hvis de vinner Yorkshire-derbyet mot Sheffield United lørdag formiddag. Alle topp tre-lagene i Championship vant sine kamper i forrige serierunden. Det betyr at Leeds fortsatt innehar annenplassen på tabellen, to poeng bak serieleder Norwich og to poeng foran lørdagens motstander som ligger på tredjeplass.

Leeds har vært solide hjemme på Elland Road. Statistikken viser 12-3-3 og 32–15 i målforskjell.

Den gamle storheten fra Yorkshire tapte mot Norwich i starten av februar, men de har kommet sterkt tilbake og vunnet fem av de siste syv ligakampene. Før toppkampen mot the Blades har de vunnet tre kamper på rad.

Hjemmestatistikken til Leeds er ikke til å kimse av. De har vunnet åtte av de ti siste kampene foran sine egne fans, og de har scoret to mål eller mer i de tre siste seirene siden tapet mot Norwich. I forrige hjemmekamp banket de WBA hele 4–1.

På samme tid for et år siden møtte Sheffield United veggen. De rykket opp fra League One sist sesong, og overrasket alle med å blande seg inn i opprykkskampen.

Chris Wilder må håpe at spillerne hans takler det å ligge i toppen bedre denne sesongen. Med seier i lørdagens bortekamp vil de gå forbi Leeds på tabellen og opp på direkte opprykksplass. Da kan laget fra stålbyen styre sin egen skjebne i opprykkskampen.

Suksessen til Wilder med barndomsklubben sin har fått andre større klubber til å snuse på manageren. Han har blitt linket til en rekke jobber de siste månedene.

Men Wilder virker happy på Bramall Lane, og det virker som både spillerne og tilhengerne har troen på at han kan føre klubben tilbake til Premier League.

Sheffield United har vært brukbar på bortebane denne sesongen. Fasiten viser 8-5-5 og 28–21 i målforskjell. The Blades er ubeseiret i ni Championship-kamper på rad, og de har vunnet seks av dem.

Bortestatistikken er ikke like imponerende. De har kun vunnet én av de siste fem bortekampene i ligaen, og de har spilt uavgjort i tre av de fire siste borte.

Leeds vant bortekampen på Bramall Lane 1–0 tidligere denne sesongen, men Leeds har ikke vunnet to kamper mot Sheffield United i samme sesong siden 1991-1992-sesongen.

Samtidig har the Blades ikke vunnet to kamper på rad på Elland Road siden 1961.

For en kamp dette ligger an til å bli. Det er ikke rart at denne kampen er TV-kamp i England. Det er nummer to og nummer tre på tabellen som møtes, og det er attpåtil et lokalderby. Kan det bli mer nerve? Neppe. Det er mye som står på spill for begge lagene. Vinner Leeds, så vil de skaffe seg en solid luke. Dersom Sheffield United tar alle tre poengene vil de overta annenplassen.

Det blir også interessant å se hvordan værforholdene spiller inn. Det er ventet kraftig vind over hele Storbritannia i helgen. Jeg tror imidlertid ikke at vinden vil avgjøre hvem som vinner.

Jeg tror dette blir en ny jevn kamp. Leeds har vært gode på hjemmebane, og jeg tror hjemmebanefordelen blir avgjørende. Oddsen på Leeds -seier er 2,00. Det funker som et singeltips.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør