Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Leeds vinner med Austin tilbake

Hjemme på Elland Road forventer vi seier mot et Millwall på retur.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
V75 Drammen: Mikkelborg dundrer videre
Oddstips 1: Austin tilbake for Leeds
Oddstips 2: Ingen løsning for Bilbao
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Nettavisens tabelltips

I dag begynner NM-sluttspillet i ishockey, men objektene herfra er bare en brøkdel av hva vi finner på langoddsen. I tillegg til objekter fra VM på ski finner vi fotball fra nesten alle de store og mindre store ligaene i Vest-Europa, og mye annen ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
123. FC Twente - Ajax H 2,65

Nederlandsk æresdivisjon. Twente har ikke vunnet på seks runder og det begynner å haste med poeng igjen. De har fine 7-3-1 på eget gress, men de tre siste på dagens bane har endt 0-0 mot Waalwijk, 2-4 for Utrecht og 1-1 mot bunnlaget Willem II. Ajax er nummer 2, men heller ikke de har noen storform å vise til. Exit for Steaua Bucuresti i Europa League og på hue ut av cupen sist onsdag med 0-3 hjemme for AZ er triste saker, så også 1-1 hjemme mot Den Haag i ligaen sist. Ajax har 6-5-1 borte, men dette er en kamp de kan tape. De møter et lag som er ute etter å heve seg, og det er litt typisk om det skulle skje når motstanden er den antat tøffeste. Ajax har cupkampen i beina og vi tester et langskudd på hjemmeseier til 2,65

104. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest B 2,50
Championship. Sheffield Wednesday har tatt seg sammen og står med flotte 4-3-0 på de syv siste rundene. De har fem poeng ned til streken og har fått tilbake troen på ny kontrakt. Et annet lag som har fått et om mulig enda kraftigere oppsving, er Nottingham Forest. Etter at Billy Davies tok over sm manager 7. ferbuar, har spillet sett stadig bedre ut, og nå har man vunnet 6-1 mot Huddersfield og 2-0 borte mot Charlton i de to siste. Potensialet i Nottingham Forest er stort, og vi tror fint de kan fortsette oppturen på Hillsborough, selv om de møter et lag i bedre form her. 2,50 på Nottingham Forest er verdt en innsats.

Dagens avslag
82. Stevenage - Colchester United H 1,90

League One. Stevenage tapte sin femte strake kamp sist tirsdag, 0-1 borte for Scunthorpe. Formen har vel aldri vært svakere enn nå, men en god høst gjør at man fortsatt er et stykke unna nedrykk. Dermed har man kanskje ikke det nødvendige presset på seg for å ta seg sammen og komme ut av den negative spiralen. Colchester imponerer heller ikke, og de ligger på nedrykk. Men de slo godtgående Yeovil Town sist tirsdag og de øyner nok sjansen her også, mot from-krisen Stevenage. 1,90 for hjemmeseieren er helt uaktuelt.

Dagens spill
Vi har valgt ut tidlig-kampen i Championship denne gangen, oddsen på Leeds ser for god ut til å stå urørt Det gjør oddsen på Sochaux også, og vi tar med en fransk kamp denne lørdagen også.

I dagens andre spill skal vi innom noe trist, nemlig at en av Spanias stolteste klubber er i sportslig krise og står i fare for å rykke ned. Og det skal vi selvsagt forsøke å vinne penger på.

Norsk Tipping

39. Leeds – Millwall
The Championship. Leeds lykkes stort sett bare på hjemmebane, og poengene de høster på Elland Road er ikke nok til at de blir en seriøs utfordrer til opprykk. De klarte dog 0-0 i Blackburn sist helg, etter at de slo Blackpool 2-0 hjemme runden før. Syv av de åtte siste på Elland Road er vunnet, bare ligaleder Cardiff klarte å tukte Leeds her. 10-2-4 hjemme totalt.

Manager Neil Warnock har ingen nye fravær i laget og kan tenkes å stille samme startellever for tredje gang på rad. Dessuten er tidligere Brann-spiller Rodolph Austin (m) tilbake i troppen.

Millwall vant borte mot et ikke alt for sterkt Middlesbrough forrige runde, men før det tapte de fem på rad, og seieren var meget kjærkommen. Millwall scorer ikke så mange mål lenger og har meldt seg ut av kampen om opprykk. 5-6-6 borte totalt.

Chris Taylor (m), Paul Robinson (f) og Rob Hulse (a) er ute med skade, men Shane Lowry (f) er tilbake fra suspensjon. Tenåringen George Saville (m) er kommet på lån fra Chelsea og kan få sin debut her.

At vi skulle få 1,90 på hjemmesterke Leeds, på hjemmebane og med toppet lag mot formsvake Millwall, hadde vi ikke trodd. Er det fordi Millwall slo Middlesbrough sist helg at bookmakerne tror de kan få til noe her? Ikke vet vi, men i våre øyne er Leeds ganske store favoritter og 1,90 på hjemmeseieren skal spilles. Vi bruker den i en dobbel.

116. Sochaux – Nancy
Ligue 1. Sochaux overrasket i sin forrige hjemmekamp i ligaen, da selveste PSG ble slått 3-2. Siden spilte de en god bortekamp mot Rennes, men måtte ta til takke med 2-2 etter at motstander utlignet rett før slutt. Tirsdag stilte de et redusert lag i Coupe de France og røk 1-2 hjemme for Troyes. Det er tydelig at Sochaux ikke prioriterte denne cupen, og vi legger liten vekt på resultatet. 5-2-6 hjemme totalt, 15. plass i ligaen og nå handler det om å slå bunnlaget og få en luke ned til streken.

I dag er mange av de beste tilbake etter å ha fått hvile i cupkampen tirsdag, men Lopy (a), Butin (a), Contout (a), Carlao (m) og Peybernes (f) er trolig ute igjen.

Nancy hadde et lite oppsving der de slo Marseille og Lorient, men de klarte ikke holde dampen oppe og nå har de tapt tre på rad. Sist ble det 0-3 hjemme for Lorient, og man ligger etter hvert ganske ille til på tabellen, helt sist og med seks poeng opp til trygg plass. 1-4-7 på bortebane totalt. I Coupe de France var man store favoritter borte mot amatørlaget Venissieux Minguette på onsdag, for man stilte med flere av sine beste spillere. Nancy gikk videre etter 2-0 i ekstraomgangene.

Flere spillere har 120 cup-minutter i beina, og på skadelisten finner vi Efoulou (a), Junior Joachim (a), Grange (m) og Hammar (m).

Sochaux viser positive tegn for tiden og her har de en god mulighet til å klatre unna bunnen. Mot det bortesvake bunnlaget skal de selvsagt vinne, og når Nancy i tillegg brukte en del krefter i cupen for tre dager siden, mener vi dette er en hjemmeseier. 1,90 på H gir oss en dobbel til 3,61. Innsats 100 kroner, og merk tidlig spillefrist klokken 13.25.

39. Leeds – Millwall 1,90 3,00 3,15
116. Sochaux – Nancy 1,90 2,90 3,40

Total odds 3,61

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør