Foto: PA Photos/Scanpix

Leeds viser stabilitet

Det er lenge siden Leeds har vunnet så mange hjemmekamper på rad.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
V75 Bjerke: En gigantisk flott banker!
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Newcastle er forsterket
Oddstips 2: Leeds slår tilbake hjemme
Tippetips: Ingen tvil på Etihad

Dagen starter med vintersport, før fotballen tar over på langoddsen. Bundesliga starter opp etter jul, det er fulle runder i engelske ligaer og kamper i Spania, Italia og Frankrike. I England er det dessverre en del utsatte kamper grunnet kulde. Ellers innledes Afrikamesterskapet i fotball, og vi finner også en del ishockey denne strålende men kalde lørdagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
77. Granada - Rayo Vallecano B 2,90

Primera Division. Granada er ligaens svakeste hjemmelag, 1-4-4 på eget gress er påfallende svakt. Det scores generelt lite mål og forrige hjemmeseier var i september. Litt underlig da, at hjemmelaget er favoritter mot godtgående Rayo Vallecano, som holder en meget respektabel 6. plass og har slått Athletic Bilbao og Valencia på sine to siste reiser, og som har et godt tak på Granada. Borteseier til 2,90 må helt klart testes.

57. Swansea - Stoke B 3,10
Premier League. Swansea kniper poeng her og der, det er blitt mye uavgjort og de står med 3-6-2 hjemme totalt. De er nervepirrende nær en finaleplass i ligacupen, onsdag spiller de returoppgjør hjemme mot Chelsea med 2-0 å gå på fra det første oppgjøret. Manager Laudrup tar imidlertid alt annet enn lett på oppgaven, det er faktisk snakk om å hvile spillere i dag og så toppe laget mot Chelsea. Da begynner borteseier til 3,10 å ligne et spennende langskudd, selv om Stoke ikke har vunnet mye borte hittil.

Dagens avslag
72. Sheffield Wednesday - Wolverhampton H 2,15

Championship. I stedet for å kjøre Wolves til 2,75 som dagens tredje langskudd snur vi saken på hodet og avslår svake og ustabile Sheffield Wednesday til 2,15. Hvorfor skal de være favoritter? Wolves har reist seg etter Solbakken og det begynner å bli færre skader. Optimismen råder og den nye manageren Dean Saunders har endret spillestil til noe enklere, noe som gir umiddelbare resultater. Vi tviler på at Wolves taper denne og er langt unna spill på hjemmeseier til 2,15.

Dagens spill
Vi starter dagen med en dobbel fra iskalde England, før vi drar med oss en godbit fra like iskalde Frankrike i dagens andre spill. Vi snakker om europeisk kulde her, det er bare så vidt under 0 i disse landene, men det er nok til at en rekke fotballkamper utsettes. Men forhåpentligvis ikke de fire vi spiller på.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

66. Leeds United - Bristol City
The Championship. Leeds er inne i en rytme der de vinner hjemme og taper borte. Tradisjonen tro tapte man i Barnsley, 0-2 forrige runde, mens de fem siste hjemmekampene har gitt seire over Crystal Palace, Leicester, Ipswich, Middlesbrough og Bolton. I FA-cupen er man videre med 2-1 borte mot Birmingham i omkampen tidligere denne uken. 8-2-3 hjemme på Elland Road i ligaen.

Luciano Becchio (a) er rimelig suveren toppscorer nå med 20 nettkjenninger, og her returnerer han etter at han sto over cupkampen i midtuken med sykdom. Adam Drury (f) er ny på skadelisten og trolig ute i flere uker. Det er ingen nye skader forøvrig og Michael Tonge og Ross Barkley er klar for spill igjen, de kunne ikke spille cup for Leeds i midtuken.

Det ser ikke lovende ut for Bristol City. De har tapt for Millwall og Leicester i sine to siste i ligaen og ligger sist. Forrige uke stilte de et svakt lag i FA-cupen og tapte i Blackburn uten at de egentlig prøvde å vinne. 3-2-8 borte totalt.

Albert Adomah (m), etter manges mening lagets eneste klassespiller, er ikke med her grunnet deltagelse for Ghana i Afrikamesterskapet. Marvin Elliott (m) er småskadet og usikker.

Leeds har fem strake seire mot dagens motstander, og så gode som de har vært på hjemmebane den siste tiden, er dette normalt en hjemmeseier. Bristol City stiller svekket og de ser ikke akkurat ut som en vinner på overgangsmarkedet heller. 1,60 for hjemmeseier brukes i en dobbel.

Se kampen live på TV 2 Sumo

112. Sochaux - Stade de Reims
Ligue 1. Dette er en bunnkamp, begge lag står med 19 poeng, bare målforskjellen over nedrykk. Sochaux har 3-2-5 på eget gress etter den store oppturen mot Marseille forrige runde, som endte med 3-1-seier i snøvær. Sochaux scorer brukbart med mål på eget gress og satser maksimalt på denne seks-poengeren.

Cedric Kante (f) og Roy Contout (a) er tilbake i trening, og forrige runde var både Edouard Butin (a) og Joseph Lopy (m) tilbake. Nå er sistnenvte dessverre suspendert, men det ser bedre ut med mannskapet enn på lenge.

Reims har scoret fire ganger på ni bortekamper og står med 0-3-6 borte totalt. Det ble 2-2 borte mot Lorient sist, men dette er svakt og forrige helg var det tilbake til tap, 1-2 hjemme for Bastia, et annet lag på nedre halvdel. Det har gått tolv runder siden sist man vant og denne klubben skal få slite med å holde plassen.

Det er lite skader hos bortelaget, vi ser bare lite brukte Alexi Peuget (m) på skadelisten.

Sochaux mestret de vinterlige forholdende utmerket sist, og det er meldt minus 1 grad og mye snø i dag. Her kan vi få se oransje ball og et frustrert bortelag, tror vi. 1,90 må være bra betaling for hjemmeseieren. Dagens andre spill gir 3,04 i odds. Innsats 100 kroner og spillefrist klokken 15.55 her også.

66. Leeds United - Bristol City 1,60 3,20 4,20
112. Sochaux - Stade de Reims 1,90 2,90 3,30

Total odds 3,04

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør