Foto: Petter Tandberg

Legkov knekker Dario Cologna

Fellesstart for gutta i La Clusaz og vi tror på formsterke Legkov. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

LØRDAG ER DET JULE-LOTTO OG 30 MILLIONER I PREMIE. SPILL HER!

Lørdagens langoddsprogram inneholder hele 13 dueller fra vintersport, den uhyre spennende EM-semifinalen mellom Danmark og Norge og selvsagt europeisk toppfotball fra alle de store ligaene.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Overbetalt borteseier i Championship
Tippetips: Arsenal innfrir

V75 Drammen: 32 millioner til alenevinner

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Nett-TV: Se Liverpool mot Fulham gratis

Premier League: Her er juleprogrammet

Lotto: 30 millioner i potten

Det er en fantastisk vintersportshelg på ny, og for oss nordmenn knytter det seg naturligvis størst interesse til Petter Northug's "comeback" i La Clusaz. Nå gikk riktignok Petter også forrige helg i Davos, man da var det intervallstart og sprint som stod på programmet.

Nå kan du tippe på iPhone

I ettermiddag er det Northugs favorittøvelse fellesstart og distansen er 30 km og rennet starter kl 15.15. Norsk Tipping har satt opp Petter i duell med svenske Marcus Hellner (odds 1,60 - 1,80), og inntill vi vet hvor Petter egentlig står, så dropper vi spill på denne duellen i dag.

Da er vi vesentlig mer interessert i Alexander Legkov mot Dario Cologna. Begge har vist flott form i innledningen av VM-sesongen og møtt hverandre tre ganger til nå. Cologna var best på 15 km klassisk i Kuusamo og slo der Legkov med sju sekunder. I den påfølgende jaktstarten dagen etterpå (15 km), vant Legkov overlegent og slo Cologna totalt med sytten sekunder den dagen.

LØRDAG ER DET JULE-LOTTO OG 30 MILLIONER I PREMIE. SPILL HER!

Sist helg var det verdenscup i Davos og da gikk gutta kun 15 km klassisk (intervallstart). Alexander Legkov endte som nummer to, mens Dario Cologna endte som nummer fire, slått med drøye tre sekunder av russeren.

Det ble gått en 30 km fellesstart i verdenscupen forrige sesong i slovenske Rogla (omtrent akkurat på denne tiden) og da vant Petter Northug foran nettopp Alexander Legkov, mens Dario Calogna endte som nummer 13.

Norsk Tipping har Cologna som favoritt i dagens duell, det synes vi er feil og vi ville satt Legkov som favoritt. Dermed synes vi det er interessant å prøve et spill på Legkov til 1,75 i odds. Duellen kan ikke spilles som single, og vi må derfor kombinere.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Og i jakten på fine odds i dag, støtter vi oss på Aston Villa borte mot Wigan. Hjemmelaget har ikke vunnet på fem kamper (0-2-3) og ligger tredje sist med 16 poeng. Villa tok en etterlengtet trepoenger hjemme mot West Bromwich forrige runde, etter fire strake tap. Står nå med 20 poeng, og kan ta et byks opp på tabellen med seier i dag.

Tunge fravær for Wigan da både Figueroa og Thomas er suspendert, og det er første gang på 100 kamper at ikke Wigan har en spiller fra Honduras i startoppstillingen. Ellers er det usikkerhet rundt kaptein Gary Caldwell og Tom Cleverly.

Ashley Young er skadet og spiller ikke for Villa, men viktige Agbonlahor er starterklært og ellers er tanksenterne Heskey og Craew begge friskmeldt og bortsett fra Ashley Young ser det meste greit ut for Gerrard Houllier's mannskap.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Aston Villa har vunnet de tre siste tilsvarende oppgjørene, og med tanke på Wigans svært viktige fravær synes vi Aston Villa skulle vært favorittt i denne kampen og mener derfor 2,50 på Villa-seier er spillbart.

Vi får da en dobbel med duellseier til Alexander legkov, kombinert med seier til Aston Villa. Totaloddsen på denne dobbelen er 4,38 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag:
Kamp 45 Alexander Legkov - Dario Cologna 1,75 1,65
Kamp 59 Wigan - Aston Villa 2,40 3,00 2,50
Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Øvrige vurderinger lørdag:
- Sterke Swansea møter karanterammet og formsvakt Sheffield United. B'en er godt betalt. 2,40.
- Hannover må unnvære sin skadede toppscorer Konan Ya (ni ligamål) og blir det tap borte mot Nürnberg selv om Moa er tilbake. 2,00 på Nürnberg-seier var lenge på blokka vår.
- Portsmouth må unnvære svært viktige spillere pga kontraktstrøbbel. Styr unna.
- Norge til begredelige 1,42 i semifinalen mot Danmark. Det er ikke i nærheten av å være spillbart. Kos dere heller med kampen.
- Cagliari må unnvære sin suspendert tremålsscorer fra sist helgs derby mot Catania. Dags for en sjelden seier til Cesena?
- Ipswich "jager" sitt sjuende strake tap og godtgående Leicester må ha en bra sjanse. Odds 2,35.
- Milan til 1,70 i toppoppgjøret mot Roma lørdag kveld. Det er for lavt.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør