Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Les her før du tipper i dag

Grundige analyser av samtlige kamper på en svært spennende 16. mai-kupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Andreas Faye-Schjøll har hatt stor suksess med tippetipsene på sportspill.no. Siden oppstarten 10. mars har tippeforslagene hans gått ca 35.000 kroner i pluss.

En klassisk søndagskupong ligger foran oss, den tradisjonsrike 16. mai-runden med Tippeliga, Adeccoliga og to oppgjør fra 2. divisjon skal spilles før rundt 3 millioner kroner skal fordeles på alle med 12, 11 og forhåpentligvis også dem med 10 rette.

Rosenborg og Bodø/Glimt er enorme favoritter på folkerekka, og vinner begge disse kan det bli mange om beinet når potten skal fordeles. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta vår del av kaka, beinet, potten, kall det hva du vil, og guider deg gjennom alle kampene. Innleveringsfristen er klokken 16.55.

Før vi går gjennom tipsene, minner vi om at det er 17. mai for travfolket i dag. Det er mange millioner å spille om i Oslo Grand Prix, og her finner du tipsene til vår ekspert Ola Slåtsveen.

Husk også dagens oddstips fra Andreas Faye Schjøll: Glimt og Lyn på oddsbongen

Vil du ha premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

Brann - Lillestrøm
Brann har ennå ikke kommet ut av startgropa denne sesongen. Vi ser tilløp til godt spill, men alt for ofte roter man det til for seg selv og resultatene uteblir. 2-2-2 hjemme totalt er ikke bra nok. Bare Strømsgodset og Sandefjord er slått, og sist ble det hjemmetap for Tromsø. Det glipper i alle ledd av spillet, og når det defensive endelig sitter, svikter det offensive. Vi svartmaler situasjonen litt nå, for selv om ikke alle i Norge er fra Bergen, stiller vi høye krav til dette laget. De kan bedre enn det de har vist hittil, men i dag skal de ut mot en av divisjonens tøffeste motstandere.

Lillestrøm tapte åpningskampen mot Aalesund, men er ubeseiret siden. 5-5-1 på de elleve første er Rosenborg-aktige tall, og Lillestrøm ligger da også på tredjeplass, et poeng bak Rosenborg og seks bak suverene Tromsø. 1-3-0 på de fire siste bortekampene og en målforskjell på 2-3 i disse forteller noe om hvor vanskelig det er å slå Lillestrøm for tiden. Hele målforskjellen på 2-3 kom i siste bortekamp mot Start, der man hentet opp 0-2 og vant kampen med en strålende 2. omgang. 3 ganger 0-0 før det.

Skaderapport Brann: Bjarte Haugsdal var ikke tilgjengelig til cupkampen torsdag grunnet sykdom. Tredjekeeper Jørgen Mohus er ute resten av vårsesongen med en leddbåndsskade.

Les den ferske skaderapporten fra Tippeligaen her.
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Ingen skader eller karantener hos Lillestrøm.

Fjorårets møter ga 3-1 seier til hjemmelaget begge ganger. Lenge siden Lillestrøm vant i Bergen sist.

Nå som Lillestrøm har begynt å score mål på bortebane også, blir de et veldig vanskelig lag å slå. Brann har ikke vist tegn til permanent bedring, de tapte fortjent borte mot Stabæk sist og de tapte fortjent hjemme for Tromsø før det. Noe mer enn uavgjort tror vi ikke de klarer mot et skadefritt Lillestrøm i form. Brann er favoritter på folkerekka, Lillestrøm er favoritter hos oss. UB i kamp 1.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Odd - Tromsø
Etter en haltende sesongstart har Odd endelig våknet, og de to siste kampene er vunnet. 4-0 seieren borte over Strømsgodset kom overraskende på mange, men dette kan ha vært vendepunktet for Odd. Det så skummelt ut da man lå under 0-2 i bortekampen mot Aalesund sist, men sannelig klarte man ikke vinne kampen 3-2 etter en forrykende sisteomgang. Det er meget spennende og ikke minst meget gunstig for Odd at serielederen kommer på besøk akkurat i dag. Klarer man å videreføre det gode spillet fra forrige kamp, skal man ha gode vinnersjanser selv mot Tromsø.

Tromsø har vunnet 8 av sesongens 11 første kamper, og begynner faktisk å få en luke ned til lag nummer to på tabellen. De tapte bortekampen mot Lillestrøm i mars, og de spilte 1-1 mot Viking og 0-0 hjemme mot Rosenborg. Foran de seneste serierundene har det vært mye snakk om at nå taper Gutan snart, en dag tar flaksen slutt, og så videre. Men det er ikke flaks, det er kvalitet og hardt arbeid som gjør at Tromsø leder. Det skal sies at kun 2 av årets 8 seire har kommet med mer enn ett mål, det var 2-0 seieren hjemme mot Hønefoss og 2-0 seieren hjemme mot Haugesund.

Skaderapport Odd: Strekkskadde Magnus Myklebust rekker ikke kampen mot Tromsø. Tommy Svindal Larsen er derimot friskmeldt. John Anders Bjørkøy mister resten av sesongen.

Skaderapport Tromsø: Keeper Sead Ramovic har igjen fått problemer med strekken på baksiden av låret og må stå over mot Odd. Heller ikke Tommy Knarvik (hæl) rekker kampen. Kevin Larsen (korsbånd) kan være aktuell etter sommerpausen. Karantene: George Mourad (tre gule).

Odd vant tilsvarende kamp i fjor 1-0. Det ble 1-1 i Tromsø.

Form og skader tatt i betraktning ser dette helt åpent ut, men vi tror Tromsø skal slite med å klare noe særlig mer en ett poeng i dag. Hvis Odd tar initiativet fra start skal de ha gode sjanser på hjemmebane. 26 prosent på serielederen på folkerekka virker likevel snaut. Vi bruker helgarderingen vår allerede her. HUB i kamp 2.

ODDSTIPS SØNDAG: Vi spiller Bodø-Glimt

Rosenborg - Hønefoss
Rosenborg er fortsatt ubeseiret i årets Tippeliga. Hjemmebane-tallene er 3-2-0 og 11-3 i målforskjell.

Hønefoss har begynt å få til litt etter den tragiske starten. De ligger nest sist på tabellen, bortetallene er 1-1-4 og 2-15 i målforskjell. Etter seks strake tap innledningsvis har de nå 2-2-1 på de fem siste, det er faktisk bra. På bortebane har de sjokkseieren på Telenor Arena samt det ene poenget de forsvarte seg til mot Vålerenga å vise til.

Skaderapport Rosenborg: Rade Prica er igjen ute med strekkskade. Kan være tilbake til seriekampen mot Viking. Simen Søraunet Wangberg (rygg) står over. Mushaga Bakenga er ute ca fem uker til etter meniskoperasjonen. Roar Strand er fortsatt ikke i kampform etter luftveisproblemene, men kan være aktuell for troppen mot Hønefoss.

Skaderapport Hønefoss: Erik Hagen (hofte) tåler ikke det tette kampprogrammet og står over mot Rosenborg. Lars Lafton (akilles) opereres trolig 18. mai og blir ute i seks til åtte uker. David Hanssen (ankel) er nyoperert. Det er usikkert om Benny Olsen rekker kampen mot RBK.

Selv om Hønefoss har begynt å vise seg frem med forsvarsmuren sin på bortebane, skal de være sjanseløse her. At Rosenborg knuser dem har vi ikke noen tro på, men en kontrollert 1-0 eller 2-0 seier virker sannsynlig. Klar H i kamp 3, og vi tar oss ikke råd til å gardere her for mulige premiers skyld, til det er troen for mikroskopisk.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Sandefjord - Viking
Krisen i Sandefjord har blitt veldig tydelig etter tapene for Hønefoss og Kongsvinger i de to siste spilte seriekampene. Dette var tap nummer seks og syv i rekken. Det er på hjemmebane at Snadefjord skal hente poengene de trenger for å overleve, men de har ikke bedre enn 1-1-3 hittil i år. Borte er alt tapt. Noe må skje hvis nedrykk skal unngås.

Viking er i form nå, de har 4-1-0 på fem siste. På bortebane står de fortsatt med 1-1-3, og har kun klart bortepoeng mot Hønefoss og Kongsvinger. Poengsjansene bør være gode i dag mot et Sandefjord som ligger nede for telling, men at Viking skal være bortimot 60 prosent favoritt til å vinne i dag slik folkerekka viser, virker voldsomt. Det er på hjemmebane Viking har briljert i det siste, og de var noe heldige som vant 1-0 i Hønefoss, slik vi ser det.

Skaderapport Sandefjord: Kaptein Martin Jensen (leddbånd kneet) spilte ca 30 minutter i cupkampen torsdag, mens Marciano (blødning i kneet) satt på benken. Begge er høyaktuelle til troppen mot Viking 16. mai. Visekaptein Olav Zanetti (strekk) er fortsatt ute.Karantene: Rune Hansen, Ebrima Sohna (tre gule).

Skaderapport Viking: Børre Steenslid er bra av strekkskaden, men kapteinen tråkket over i torsdagens cupkamp. Han er derfor høyst usikker mot Sandefjord og kan bli erstattet av Gojko Ivkovic, som er tilbake etter skade. Stefan Gislason er skadet og rekker ikke 16. mai-kampen. Christian Landu Landu sliter med sykdom, men kan bli klar. Jørgen Horn (tretthetsbrudd), Martin Fillo (menisk), Joakim Austnes er fortsatt ute.

Begge disse gikk videre i cupen på torsdag, men de leverte mindre overbevisende forestillinger mot svak motstand. Viking kunne vel klart mer enn 2-0 mot Brodd, men de syntes ikke det var noe vits.

I fjor ble det 3-1 seier til Sandefjord på hjemmebane, mens bortekampen endte med 2-2. Sammenlagt står det 3-2-1 fordel Sandefjord på de seks siste innbyrdes uansett bane.

Selv om Sandefjord har et godt tak på Viking, er de svakere nå enn tidligere år, spesielt på hjemmebane leverer de under forventning. Vi stoler likevel ikke helt på at Viking tar sesongens andre borteseier, og garderer UB i kamp 4.

Start - Kongsvinger
Start har falt av etter en strålende sesonginnledning. Sist hjemmekamp åpnet de i godt driv mot Lillestrøm, men i andre omgang fikk bortelaget slippe mer til og det gikk ikke bedre enn at man fikk tre baklengs og tapte kampen. Hva slags taktikk Bolanos la opp til da han skulle gi Start en tremålsledelse på straffespark, er vanskelig å si, men det vi faktisk kunne se var at han nærmest sentret ballen til Lillestrøms keeper. Sist tapte man borte mot Tromsø etter en scoring på overtid. Dette, og mye annet, må skrives på kontoen for "stang ut". 1-0-4 på de fem siste for Start nå.

Kongsvinger ligger fortsatt i bunnen, men de vant det viktige bunnoppgjøret mot Sandefjord, og knep et poeng hjemme mot Viking før det, så helt håpløst er det ikke. 2-0-4 på bortebane totalt etter å ha spilt i Hønefoss og Sandefjord er minimum av hva som kreves for å unngå nedrykk.

Skaderapport Start: Branislav Milicevic er ute med noe som kan være lyskestrekk. Kaptein Geir Ludvig Fevang (strekk) og Solomon Owello ser ut til å rekke kampen mot Kongsvinger. Lisensen til keeper Rune Nilssen er ennå ikke klar.

Skaderapport Kongsvinger: KIL sliter med mange skader om dagen. Trolig vet man ikke hvem som er tilgjengelig mot Start før tett på avspark. Men det skal være brukbare sjanser for at Edier Frejd (lår), Roger Risholt (overtråkk) og Vidar Riseth (ankel) rekker kampen. Sjansene for at Thomas Myhre (ribbein), Henry Joseph Shindika (lår), Yngvar Håkonsen (skulder) og Magne Sturød blir klare, anses som 50/50 fredag ettermiddag. Keeper Olav Dalen er tilgjengelig igjen etter å ha vært ute med punktert lunge. Kai Olav Ryen (korsbånd) og keeper Conny Månsson (korsbånd) mister trolig hele sesongen.

Lagene har ikke møttes siden 2008, da i Adeccoligaen. Start vant 2-0 på hjemmebane mens det ble 2-2 på Gjemselund.

Her har Start en glimrende mulighet til å komme tilbake i seierstralten igjen. Hvis Kongsvingers skadeproblemer gjør at flere sentrale spillere ikke kan spille i dag, blir de for svake til å ta poeng her. Vi krysser av for en H i kamp 5.

Strømsgodset - Stabæk
Strømsgodset vant sine fem første hjemmekamper, men så ble det bråstopp sist, da Odd dro fra Marienlyst med 4-0 i bagasjen. På bortebane tar man nesten ikke poeng, så det blir spennende å se om Godset finner tilbake til den gode hjemmeformen etter stortapet.

Stabæk har ikke klart å følge opp den flotte fjorårssesongen hittil. Mye skadeproblemer i starten av sesongen har satt sitt preg på resultatene. 1-2-2 på bortebane totalt er ikke helt krise, men man har ikke vunnet siden første serierunde, da man klarte 3-2 borte mot Odd. 0-2 tap for Rosenborg og Viking i de to siste spilte bortekampene. Strengt tatt må uavgjorten mot Haugesund og seieren over Brann på Ullevål nå sist regnes som prestasjoner på bortebane, siden Grand Prix-sirkuset har jagd Stabæk ut av egen hall.

Skaderapport Strømsgodset: Kaptein Alexander Aas har vært ute med kneskade i vårsesongen, men var tilbake i torsdagens cupkamp. Kan være aktuell for 16. mai-kampen mot Stabæk. Det er også usikkerhet rundt Jo Inge Berget (ankel) og Kim André Madsen (skulder). Steffen Nystrøm (kne) ventes tilbake først etter sommerferien.

Skaderapport Stabæk: Daniel Nannskog (strekk på baksiden av låret), Pontus Farnerud (lysk) og Johan Andersson (kne) er usikre før kampen mot Godset. Ifølge fysioterapeut Tor Østhagen er Andersson den som er nærmest en plass i troppen av de tre svenskene. Pálmi Rafn Pálmason (rygg), Diogo (strekk på baksiden av låret), Torstein Andersen Aase (hodeskade) og Morten Morisbak Skjønsberg (kne) er uaktuelle.

I fjor ble det 1-0 seier til Strømsgodset på Marienlyst, mens Stabæk vant hjemmekampen 3-1. Sammenlagt står det 7-2-1 fordel Stabæk på de ti siste innbyrdes uansett bane, og det er en ting vi noterer oss. Det er oppsiktsvekkende at det typiske hjemmelaget Godset kun har én seier over Stabæk på ti forsøk.

Vi skal spille H fordi Godset er et meget sterkt hjemmelag, men denne kampen er mer spennende enn som så. Det kan tenkes at Stabæk klarer å stable to eller tre av de småskadede spillerne på beina, for eksempel Nannskog. Vi ser ikke helt bort fra at Stabæk kan få til noe her, samtidig som Godset vaklet sist mot Odd. Innbyrdes statistikk tatt i betraktning, så frister det å gardere med en B, og vi tar oss råd til en eventuell Stabæk-overraskelse i Drammen i dag. HB i kamp 6.

Bodø/Glimt - Follo
Glimt er suverene på hjemmebane, der de står med 4-0-0 og sterke 14-1 i målforskjell. Løv-Ham, Sundet, Strømmen og Lyn er alle slått.

Follo klarte endelig å åpne scoringskontoen sist, og i 4-0 seieren over Tromsdalen scoret de fire ganger så mange mål som hadde klart på de seks foregående kampene. Men det var på hjemmebane, på bortebane står de fortsatt med 0-2-1 og stusselige 0-1 i målforskjell. Det skal sies at de slo Kolbotn 5-0 i cupen og er videre til 2. runde. Sånn sett har Follo nå scoret 9 mål på de to siste spilte.

Det er lite skadeproblemer hos hjemmelaget. Keeper Londak kan være tilbake.

Follo har fortsatt en del skader, og vi tipper vi at vi får se flere av dem som spilte cupkampen sist igjen i dag: Evensen, Skogmo, Lübeck , Skagestad, Hagen, Strande, Jahnsen, Grini, Shipshani, Karoliussen, Maruti. Sistnevnte scoret to mot Kolbotn. I denne kampen tok man det etter sigende meget rolig, da man ikke ville risikere skader eller trøtte spillere til kampen i dag og 2. runde i cupen til uka.

Glimt er enorme favoritter på folkerekka, 84 prosent i skrivende stund, og vi er ikke tvil om at de legger på til fem strake hjemmeseire i dag, til tross for at Follo fikk en opptur sist. H i kamp 7.

FK Lyn - Ranheim
Lyn innledet ganske tamt, men etter 0-2-2 på de fire første fikk vi se en fin 3-2 sier i Moss og en enda finere 3-1 seier over Sogndal på Bislet. Mot Løv-Ham sist gikk imidlertid ikke bra, det ble 1-4 tap etter at man helt enkelt ikke var gode nok, det hjalp heller ikke å få en spiller utvist tidlig i kampen, og man ga litt opp.

Lyn har sluppet inn flest mål av alle i Adeccoligaen, men på hjemmebane har man klart seg rimelig bra. Lyn har 1-1-1 og 5-4 i målforskjell på hjemmebane.

Ranheim leder etter Adeccoligaen 5-0-2 på de syv første. Opprykk er ikke et tema for det nyopprykkede laget, de skal stabilisere seg på det nest øverste nivået og bli Trøndelags Adecco-lag på samme måte som Rosenborg er trøndernes topplag. Båndene til RBK er tette. Det er på hjemmebane Ranheim er suverene, borte har det bare blitt 1-0-2 på de tre spilte. Seieren kom mot Tromsdalen, tapene for Sogndal og Sarpsborg.

Lyn stiller uten Fredrik Gulbrandsen som soner for kort.

Antatt start-elver Ranheim: Andreas Lindberg.
Eirik Malmo – Tom Erik Nordberg – Ivar A. Sandvik – Nicholas Lyngmo.
Daniel Krogstad – Vegard Voll – Kenneth Dokken – Michael Jamtfall.
Robert Stene, Geir Holthe.

Det er stor forskjell på kunstgresset hjemme i Abrahallen og gressmatten på Bislet Stadion. Kanskje er underlaget noe av grunnen til at Ranheim er suverene hjemme og mindre suverene på reise. Vi tror Lyn har gode muligheter til å ta årets andre hjemmeseier i dag. Spiller de slik som de gjorde mot Sogndal, skal dette være en H. Litt skummelt å tippe mot serielederen, men fornuften sier at det holder med H i kamp 8.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Nybergsund - Moss
Sundet slutter aldri å overraske, hverken positivt eller negativt. De har 1-1-1 på hjemmebane og 1-2-1 borte, og det er aldri godt å si hva man kan forvente av dette laget. Et brukbart forsvar har de, og det kom til syne i de to siste seriekampene som endte 0-0 mot Fredrikstad og 1-1 mot Sogndal. Tidligere i sesongen tapte de 1-4 på hjemmebane for Løv-Ham, et resultat som er vanskelig å finne en forklaring på.

Faktum er at Sundet er ubeseiret på de tre siste seriekampene, mot til dels sterk motstand, og de må regnes med i dag mot Moss. Men hva var det vi så i cup-kampen mot 3. divisjonslaget Flisa? Helt jevnspilt kamp og 1-1 etter 90 minutter. Det måtte straffekonk til før Sundet var klare for neste runde i cupen.

Sannsynlig start-elver Sundet: Sandbuløkken, Fazlagic, Haucke, Sørum, Lund, Williams, Olouch, Heier Solbakken, Johansson, Ojo, Mendy.

Moss har lagt en turbulent vinter med et økonomisk kaos bak seg, og startet svært bra i Adeccoligaen. 3-2-2 holder til sjetteplass på tabellen. Bortekampene har gitt alt fra 0-5 tap mot Bryne til en nesten ufattelig 3-1 seier over Mjøndalen i en kamp som gikk mot sikkert tap. Etter at hjemmelaget brant en straffe mot slutten, klarte Moss å snu kampen med tre raske mål helt på tampen. 2-2 mot Strømmen i den siste seriekampen på bortebane.

Moss' fysioterapeut Morten Bakke kan fortelle at Arnold Origi er ute med skade i ca. 14 dager, Marius Gjestrumbakken er skadet og ikke med i dag, Halvard Simonsen, Gosche og Marius Henriksen er ute med skader.

Moss har alltid hatt et bra tak på Sundet i seriesammenheng, og det spøkes om at Nybergsund har et slags "Moss-kompleks".

Dette er åpent, nesten litt bingo i våre øyne. Moss har tradisjoner for å vinne på denne banen, og vi må ta høyde for at de gjør det igjen, spesielt etter Sundets svake prestasjon i cupen tidligere i uken. Men det er jo 16. mai og folkefest i bygda, og kanskje kan det hjelpe Sundet til seier. Vi setter en sjansepreget HB-gardering i kamp 9, i tro og håp om at ikke begge disse uberegnelige lagene har dagen samtidig.

Sandnes Ulf - Bryne
Sandnes Ulf hadde en fin periode med fire kamper uten tap før de skuffet mot Ranheim sist. De står fortsatt uten seier på hjemmebane, og 2-3 i målforskjell forklarer mye hvorfor. Det scores ikke mål, hvertfall ikke nok, dog kom det to stykker sist mot Alta men det holdt ikke helt inn. Fin borteseier 3-1 mot Follo før det.

Bryne fortsetter å vinne hjemme og tape borte. 3-0-0 på hjemmebane og 13-2 i målforskjell står i skarp kontrast til bortetallene 0-1-3 og 1-8.

Ingen skaderapport å finne fra Sandnes Ulf, Bryne har skadefritt lag denne gangen også.

Dette er et lokaloppgjør, det ventes opp mot 3000 tilskuere på stadion som nylig er utvidet med en ekstra tribune slik at det nå er publikumstrøkk fra begge sider, og det står en del prestisje på spill. Lagene kjenner hverandre godt fra før, og det har vært en del utveksling av spillere lagene imellom opp gjennom årene. Kampen i fjor endte 1-1 her, mens Bryne vant 4-0 hjemme.

Bortesvake Bryne er litt mindre på bortebane i dag enn i de andre bortekampene. Vi holder Sandnes Ulf som favoritter, men må ta høyde for at dette lokaloppgjøret kan ende uavgjort. Det fordrer selvsagt at Bryne klarer det de sist klarte i Finnmarkshallen i april, nemlig å score mål på bortebane. Et 0-0 resultat har vi liten tro på. På folkerekka er Bryne ganske store favoritter med 44 prosent i skrivende stund. Hvordan det er mulig for et lag som har 0-1-3 og 1-8 i målforskjell på bortebane skjønner ikke vi, men H eller U her vil altså gi større premier enn B. Vi garderer HU i kamp 10.

HamKam - Raufoss
Over til 2. divisjon avdeling 4. De to tidligere storlagene HamKam og Raufoss møtes til det som før sesongen var antatt å være et toppoppgjør. Etter fire runder er de nummer 2 og 8 på tabellen. Det skal riktignok sies at denne avdelingen er jevn, og bortsett fra de to bunnlagene har de tolv andre mellom 6 og 9 poeng.

HamKam har innledet dårligst av disse, men etter noen stygge smeller ser det bedre ut nå. Fin 2-1 seier i Harstad sist. I cupen ble det 6-0 borteseier mot Ottestad etter scoringer av seks forskjellige spillere. Denne seiersfølelsen må man prøve å ta med seg inn i dagens langt tøffere oppgjør. Etter det bitre nedrykket fra Adeccoligaen i fjor er nesten hele spillerstallen byttet ut, og HamKam er per i dag et meget ungt lag, bortsett fra et par-tre eldre spillere med erfaringen fra høyere nivåer.

Raufoss tapte bortekampen mot Valdres, men resten er vunnet. 2-1 seier over Brumunddal i den siste bortekampen. Raufoss er også videre i cupen etter en jevnspilt kamp mot Gjøvik FF.

Lagene møttes i treningskamp i den såkalte Storhallturneringen i vinter, der var HamKam det sterkeste laget og tok en kontrollert 2-0 seier etter å ha ledet fra første minutt. Det står 6-0-2 i innbyrdes oppgjør med HamKam som hjemmelag. Hjemmelaget har to skader: Jevne Hagen og Bjerke. Helge Andre Jøndal mangler hos bortelaget.

Det er to av de antatt sterkeste lagene i avdelingen som møtes i dag, og det knytter seg mye prestisje til dette oppgjøret. Raufoss er sterkest hjemme på eget kunstgress. Eksempelvis endte de på 2. plass i serien i fjor, men var bare det femte beste bortelaget med 5-1-7. Vi gir all tillit til den falne storheten HamKam i dag, i tro om at de vokser med oppgaven slik de gjorde i treningskampen i vinter. H i kamp 11.

Harstad - FK Senja
Harstad har 2-0-2 på de fire første. På hjemmebane tok man en overraskende 3-2 seier mot Lørenskog, mens det ble tap 1-2 for HamKam sist. Man tapte dessverre 2-1 mot Stålkameratene i første runde av cupen, samme lag som man slo over to kvalikkamper om opprykk til 2. divisjon før sesongen.

Senja har innledet med sterke 2-2-0 og 7-3 i målforskjell. På bortebane har det blitt 2-2 mot Godset 2 og 0-0 mot Lørenskog. I cupen ble det skuffende exit etter 0-2 bortetap mot Fløya. Senja er nyopprykket, i likhet med hjemmelaget.

For Harstad var den viktige midtbanespilleren Martin Kaarby skadet sist, men han skal være på plass igjen i dag. Marcus Ursin Ingebrigtsen soner for kort. Ingen skader hos Senja.

Da lagene møttes til treningskamp i vinter vant Senja, men det var en mindre viktig kamp med en del prøving og feiling.

"Til denne kampen går vi med mål av oss om å ha det arti. Eg har fulgt med ka Harstad har gjort og sagt, og de trur at de skal gruse oss. Vel, lykke til. Vi e klar. Når fløyta går e vi klar." Sitatet er hentet fra FK Senjas websider. Arti må bety seier, og vi aner en nordnorsk fandenivoldskhet i bortelaget.

Det blir nok en jevn kamp på kunstgresset på Harstad Stadion, men vi tror hjemmelaget trekker det lengste strået til slutt. Harstads mål er å etablere seg på dette nivået, og da bør kamper som denne vinnes. Litt ekstra prestisje er det også når man møter en annen opprykker på hjemmebane. Da skal det vinnes, og vi tror på H i kamp 12.

Klikk her for å levere dagens 96-kroners system.

Klikk her for å spille det store 486-kroners systemet.

Vinn like mye for mindre penger! Prøv TippStation!

96-rekkeren:

Tipping Søndag, frist: 16.05.2010 17:55
1. Brann - Lillestrøm U B
2. Odd - Tromsø H U B
3. Rosenborg - Hønefoss BK H
4. Sandefjord - Viking U B
5. Start - Kongsvinger H
6. Strømsgodset - Stabæk H B
7. Bodø/Glimt - Follo H
8. FK Lyn - Ranheim H
9. Nybergsund IL-T - Moss H B
10. Sandnes Ulf - Bryne H U
11. HamKam - Raufoss H
12. Harstad - FK Senja H

-
486-rekkeren:

Tipping Søndag, frist: 16.05.2010 17:55
1. Brann - Lillestrøm H U B
2. Odd - Tromsø H U B
3. Rosenborg - Hønefoss BK H
4. Sandefjord - Viking H U B
5. Start - Kongsvinger H
6. Strømsgodset - Stabæk H
7. Bodø/Glimt - Follo H
8. FK Lyn - Ranheim H
9. Nybergsund IL-T - Moss H U B
10. Sandnes Ulf - Bryne H U B
11. HamKam - Raufoss H B
12. Harstad - FK Senja H

-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør