Foto: AFP/Scanpix

Lille har kapitulert

Franskmennene er ferdige i Champions League og vi forventer laber innsats mot BATE.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
V4 Åby: Fornyet tillit!

Lunsjtrav Forus: Mer suksess?
V65 Axevalla: Lar seg neppe slå
Oddstips 1: Lille er ferdige
Oddstips 2: Redusert United

Champions League: Lagnyheter

Det er eget langoddsprogram for tirsdag, og det kan deles i tre: Ishockey, Champions League og engelsk fotball fra League One og lavere.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
32. Valencia - Bayern München U 3,05

Champions League gruppe F. Begge disse har 9 poeng når to kamper gjenstår. Begge ser ut til å gå videre, men BATE står med 6 poeng og kan blande seg inn med seier over Lille. Dersom Valencia og Bayern spiller uavgjort her, har begge skjebnen i egne hender når Bayern spille hjemme mot BATE i sin siste, og Valencia borte mot Lille i sin siste. Det kan være et greit utgangspunkt for begge. Nå er hverken Valencia eller Bayern kjent for å spille ut uavgjortresultater, men nå tror vi det kan skje, for Bayern, uten Robben, er trolig fornøyd med ett poeng på Mestalla.

Dagens avslag
36. Benfica - CelticH 1,42

Etter den heroiske innsatsen Celtic har vist i gruppespillet, spesielt mot Barcelona, er det overraskende å se at de igjen gjøres til enorme outsidere hos bookmakerne. Logikken er der kanskje, for Benfica er gode hjemme og de trenger virkelig poengene i kveld, men oddsen på 1,42 frister ikke oss. Klarer Celtic å jobbe inn en uavgjort i Lisboa, ligger veien åpen videre med hjemmekamp mot Spartak Moskva i siste runde.

Dagens spill
Vi tar en treretters i dag, på den måten at vi tar med objekter fra alle menyens tre deler. I dagens første dobbel blir det Champions League og ishockey, mens vi avslutter med mer Champions League og et objekt fra League One.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

6. BATE Borisov – Lille
Champions League gruppe F. Hviterussiske BATE tok sin første gruppespill-seier i Champions League noen sinne da de vant 3-1 i Lille i september. Siden slo de Bayern München 3-1 hjemme, og med 6 poeng har de sjansen på å snyte enten Bayern eller Valencia (begge har 9 poeng) for et avansement. BATE var imidlertid et stykke unna poeng mot Valencia i de to siste, det ble 0-3 og 2-4. «Vi gjorde flere skjebnesvangre feil på midtbanen. Vår motstander hadde studert oss godt og tvang oss til å gjøre feil etter feil», sa trener Goncharenko etter kampene.

Pavlov (m) er ute og Mazalewski (a) er usikker med en hodeskade, melder UEFA.com.

Lille har mislykkes fullstendig i denne gruppen, og står med 0 poeng etter fire spilte. De ender sist og turneringen er over, men vi nevner for ordens skyld at dersom de vinner 3-1 eller mer i Minsk og vinner borte mot Bayern i den siste kampen, kan de kanskje klare en 3. plass og Europa League. Det er bare teori og Lille viste med 1-6-tapet i Bayern sist at de er ferdig i CL. Som trener Rudi Garcia sa etter kampen «Vi må glemme Champions League. Vi har akkurat vist at vi ikke er gode nok til å spille i denne turneringen». Lille røk 0-2 borte for Lorient sist fredag etter svak innsats og har bortekamp mot Marseille søndag.

Man kan jo undres hva slags lag Garcia sender på banen i denne siste bortekampen i en turnering de er ferdige i. Balmont (m) og Debuchy (f/m) hviles, mens Chedjou (f), Mendes (a), Béria (f) og De Melo (a) er ikke med til Minsk grunnet skader. Lille har reist med en blanding av rutine og ungt:

Landreau, Elana, Mouko, Digne, Gueye, Payet, Kalou, Martin, Vandam, Soumaoro, Rozehnal, Sidibe, Pedretti, Bruno, Rodelin, Bonnart, Mavuba, Basa, Roux, Klonaridis, Michel.

BATE spiller CL-hjemmekampene sine i Minsk, men det er normalt ikke noen ulempe, de kjenner banen godt. Det er Lilles håpløse utgangspunkt som blir grunnlaget for et spill på BATE. Det som kunne vært en jevn kamp blir trolig alt annet jevnt, når bortelaget ikke har noe å spille for og kan mistenkes for å ta lett på oppgaven.

20. Växjö Lakers HC – Rögle
Elitserien. Växjö viser gode takter. Ser vi på deres fem siste, med fokus på stillingen etter tre perioder, så finner vi uavgjort borte mot sterke HV 71, en klar seier hjemme mot svakere AIK, uavgjort hjemme mot MODO, en råsterk borteseier 6-3 mot Färjestad som vi tipset om, og på lørdag tap 3-5 borte mot Linköping. Växjö er oppe på 9. plass, og vinner de denne nøkkelmatchen vil de legge Rögle 9 poeng bak seg. Svake 1-4-6 etter tre perioder hjemme, men klar bedring i formen.

Liam Reddox er usikker, ellers er troppen skadefri. Den rutinerte finnen Tomi Kallio spiller sin Elitseriematch nummer 500 i kveld.

Vi må dessverre bruke ordet sesongverste om Rögles innsats hjemme mot Skellefteå forrige runde. Rögle visste så inderlig godt at de måtte stoppe Skellefteås formspiller Bud Holloway, men Holloway brukte bare 12 minutter på å gjøre hat-trick. Etter en halvtime lå Rögle under 0-7 og deres ellers så solide målvakt Gerber takket for seg. Forsvarsspillet til Rögle var under en hver kritikk, og de har nå hatt to dager på seg til å rette på alle feilene. Rögle har tapt sine fem siste borte i ordinær tid, og står med 1-1-9 borte etter tre perioder.

Gerber er tilbake i buret fra start. Ellers skal trener Dan Tangnes gjøre endringer i alle rekkene, sier han. "Vi må forsøke et eller annet for å få en effekt. Vi kan ikke se ut som vi gjorde mot Skellefteå sist", sier norske Tangnes. En endring skal være at rutinerte Strbak settes ut av laget til fordel for juniorlandslagsspiller Cederholm. Lindgren og Jensen er skadet.

Dette er et bunnoppgjør, men du verden så mye bedre Växjö har sett ut de siste ukene enn Rögle. Växjö har et 1-3-tap å hevne fra tidligere i sesongen, bare så det er sagt, Rögle har vunnet på dagens bane. Hjemmebanefordelen veier likevel tungt her, mener vi. 1,65 for hjemmeseier i VIDA Arena gir oss en dobbel til 2,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

6. BATE Borisov - Lille 1,75 3,20 3,75
20. Växjö Lakers HC - Rögle 1,65 3,80 3,25

Total odds 2,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør