Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix

Lillehammer til semifinale

Lillehammer avgjør mot Sparta i Kristins Hall. Sportspill satser frisk i dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V75 Momarken: Du kan vinne 60 millioner
V65 Jarlsberg: En flight med Høitomt

Fredagens oddsmeny innledes med ni vintersportobjekter, før Drammen og Viking står for kveldens håndballinnslag og fotballen tar over. Bundesliga, Ligue 2 og portugisisk fotball er best representert. I tillegg står noen svært viktige ishockeymatcher på programmet.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens langskudd
26. Guingamp - RC Lens B 2,95
Det er lite ved Guingamp som imponerer for tiden. Etter en oppløftende start på sesongen er de uten seier i sine seks siste, og scorer konsekvent null eller ett mål i hver kamp. Lens vant 2-0 i Boulogne forrige bortekamp, sesongens tredje borteseier, og her har de gode muligheter til den fjerde. 2,95 for borteseieren er verdt en innsats.

Dagens avslag
16. Vålerenga - Storhamar
Mange trodde VIF skulle klare å avgjøre denne kvartfinaleserien på Hamar i forrige match, men Storhamar vant 2-1 og utlignet med det til 3-3 sammenlagt. Det hjalp ikke at VIF hadde mange skudd på mål, Storhamars målvakt Tommy Johansen har spilt seg opp kraftig og sto som en levende vegg. Fortsetter han med det, kan det bli jevnt på Jordal, og Vålerengas dårlige statistikk mot Storhamar begynner å spøke i bakhodet igjen. Skal VIF virkelig tulle det til mot Storhamar igjen? Vi avstår fra innsatser.

Dagens spill
Mens vi lar Vålerenga og Storhamar spille i fred, ser den andre kvartfinalen mer spennende ut oddsmessig. Hjemmebanefordelen har begynt å gjøre seg gjeldende, Lillehammer var strengt tatt best sist og nå kan de sikre semifinale på egen is. Det beste er at oddsen på H er god, over 2 faktisk. Vi kombinerer med en kamp fra 2. Bundesliga som lukter H lang vei.

15. Lillehammer IK - Sparta Sarpsborg
NM-sluttspill, kvartfinaleserie der det spilles best av inntil 7 kamper. Stillingen er 3-3 sammenlagt og dette er det siste, avgjørende oppgjøret.

Lillehammer har fordelen av fire hjemmekamper, siden de ble nummer 4 i seriespillet. Etter at lagene startet med hver sin borteseier har begge vunnet to hjemmematcher hver, uten spilleforlengelse. Hjemmebanefordelen har blitt avgjørende, det ble den også sist, men selv om Sparta vant 4-3 i en meget jevn match, var Lillehammer nære på å avgjøre denne kvartfinaleserien på onsdag. Litt stang ut og et uheldig 3 mot 5-spill gjorde at matchen bikket Spartas vei.

"Vi spiller en bra kamp i dag, og vi kunne helt klart avgjort dette her. Vi spiller såpass bra, det er vi positive til, og det skal vi ta med oss inn til fredagen. Vi har fortsatt hjemmebanefordelen, og vi har stigning i spillet vårt. God kamp på Lillehammer sist, bra i dag, og absolutt mye positivt", sier Lillehammertrener Tor Nilsen til Hockeymagasinet.no, og er fast i troen på at de avgjør dette i kveld.

Spartas Henrik Malmström har vist stigende form og bidro sterkt til at de knep seieren på onsdag og tvang frem denne siste, avgjørende matchen i Kristins Hall. Selv om Sparta og Malmström viser stigende form, spørs det om det nok, for motstander har også spilt seg opp et par hakk.

Vi kjenner ikke til nye fravær i noen av troppene.

Lillehammer var stort sett det førende laget i Hockeytown på onsdag, og når de likevel ikke vant, skal de kline til på egen is i kveld og vise hvorfor de var et bedre lag enn Sparta i GET-Ligaen. Tett og jevnt, ja for det er sluttspill og en urviktig match, men Lillehammer har vunnet 4-3 og 4-2 her i de to siste, og Sportspill tror sterkt på noe lignende i kveld. H til 2,05 er et klart valg fra kveldens meny.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

14. Eintracht Braunschweig - FSV Frankfurt
2. Bundesliga. Braunschweig har spilt bra, men ikke alltid lykkes med å avgjøre kampene sine den siste tiden. 1-4-0 på de fem siste, og etter 3-2-seier mot Rostock i forrige hjemmekamp ble det bare 1-1 borte mot Cottbus. Opprykkerne fra Braunschweig er uansett i ferd med gjøre et solid comeback i 2. Bundesliga etter fire år på lavere nivåer. Godkjente 5-4-3 på hjemmebane.

Et par defensive fravær for hjemmelaget, da Henn (f), Kessel (f), Bohl (m) og Unger (m) er ute, men de to i forsvar har vært ute lenge nå og det gjøres antagelig ikke mange endringer.

FSV Frankfurt har 3 poeng ned til kvalifiseringsplass for nedrykk og seks lag bak seg på tabellen, men kan ikke kjenne seg trygge på fornyet kontrakt. Tradisjonelt har de vært et svakt bortelag, og 3-2-7 på reise er kanskje litt mindre dårlig enn forventet. De seneste bortekampene deres har gitt tap 3-4 mot Aue og 1-6 mot byrivalene Eintracht. De to siste hjemmekampene er vunnet, så form finnes, men i bortekampene slipper man inn for mange mål.

I følge Kicker.de er Huber (f), Amri (m), Fillinger (m) og Tosunoglu (m) ute hos FSV. Alle er rutinerte spillere.

Braunschweig scoret 3 ganger i sin forrige hjemmekamp og dagens motstander har et rimelig lekk forsvar. Her tror vi på mange mål og hjemmeseier, mye fordi Braunschweig i følge rapportene har fått litt dårlig betalt i poeng kontra innsats den siste tiden, og hjemme mot FSV setter de fort to-tre mål. Vi kjøper H til 1,60 og får en dobbel til 3,28. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

14. Eintracht Braunschweig - FSV Frankfurt 1,60 3,20 4,20
15. Lillehammer IK - Sparta Sarpsborg 2,05 3,80 2,35

Total odds 3,28

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør