Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Lillestrøm får full tillit

Vi går for 12 rette og en etterlengtet seier for LSK på Åråsen. Sjekk dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagskupongen er av det slaget vi liker, med Lillestrøm - Kongsvinger fra Tippeligaen og en rundtur innom alle de fire 2. divisjonsavdelingene her til lands. Vi går selvsagt for 12 rette i dag også, og håper på høye premier.

Bonuspotten har krøpet opp på hele 2 millioner kroner, og dette tilfaller som kjent en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Lillestrøm - Kongsvinger
Her er Lillestrøm enorme favoritter på hjemmebane, til tross for stusselig form. Man har ikke vunnet i Tippeligaen siden 9. mai, man har 0-4-3 siden da. Baklengsmålene renner nå inn hos dette laget som var så gjerrige bakover tidligere. De to siste hjemmekampene er tapt mot Vålerenga og Rosenborg, sist tapte man bortekampen i Hønefoss 2-3. I dag har man en gyllen mulighet til å vinne en fotballkamp igjen, når bunnlaget Kongsvinger kommer på besøk.

Kongsvinger er et av svært få lag som er i enda dårlige form en vertene. Etter seieren mot Molde 24. mai har man 0-1-5. Det ble et etterlengtet poeng etter en sen scoring i hjemmekampen mot Tromsø, noe som kostet oss 12 rette sist søndag. Siste tre bortekampene har endt 0-4 for Rosenborg, 0-2 for Viking og 2-5 for Vålerenga. Dette betyr stø kurs mot nedrykk, men kan man likevel få til noe mot et tafatt LSK i dag? Kongsvinger er tross alt bare det sjette dårligste bortelaget i Tippeligaen.

Hos Lillestrøm står Lars-Kristian Eriksen over på grunn av karantene. 18-årige Lunan Ruben Gabrielsen tar hans plass venstrebacken. Kongsvinger har leid inn spissen Kjell Rune Sellin fra Rosenborg resten av sesongen. Sellin har spilt fast på Rosenborgs 2. lag og scoret en haug med mål både der, i cupkamper og i treningskamper. Kongsvinger har bare scoret 15 mål på 18 kamper denne sesongen, og Sellin kan bli en viktig brikke på topp.

Det har gått elleve år siden Kongsvinger var på Åråsen sist. "Jeg husker den forrige kampen veldig godt. Da fikk jeg mine første minutter i Tippeligaen", sier LSKs Espen Søgård på klubbens nettsider. "Jeg spilte åtte minutter og vi vant 6-2." I april i år spilte Lillestrøm 0-0 på Gjemselund.

Kongsvinger skal være overkommelig motstand for Lillestrøm på Åråsen. Kongsvinger har tidligere vunnet bortekamper i Sandefjord og Hønefoss, men i dag blir det trolig vanskeligere, selv om Lillestrøms svake form og labre uttellling gjør at dette ikke er en like klar H som folkerekka forteller i øyeblikket (64 prosent). Vi vurderte lenge en HU gardering i denne, for eventuelle premiers skyld, men vi tror det er store sjanser for at det løsner for Lillestrøm i dag, og tegnet blir H i kamp 1.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Bærum - Frigg
Bærum har med 1-1-3 på de fem siste spilt seg ut av toppen i 2. divisjon avdeling 1. De to siste hjemmekampene er tapt, mot Nest-Sotra, som er i kjempeform for tiden, og Vålerenga 2, som stilte et rimelig sterkt lag.

- Vi gjør typiske "juniorfeil" hele kampen. Vi er ikke konsentret nok i det vi gjør. Når vi slår mange feilpasninger, får vi fort noen kontringer mot oss som gjør at Vålerenga scorer, sa Bærum-kaptein Marcus Bakke til Budstikka.no forrige kamp.

Frigg startet sesongen godt, men har nå 0-5-3 på de åtte siste, og ligger nå, sammen med Bærum, som de beste lagene på nedre halvdel av tabellen. Frigg er med 3-7-3 totalt avdelingens uavgjortspesialist.

Det ble 0-0 da lagene møttes tidligere i sesongen.

Dette blir en kamp for å unngå å få kontakt med bunnstriden. Vi tror ikke Bærum taper hjemme på Sandvika Stadion, men en poengdeling er ikke umulig når Frigg tar den korte turen til Kadettangen. HU i kamp 2.

Kolstad - Kristiansund BK
Kolstad startet sesongen meget bra, da de vant 4-3 borte over dagens motstander. De neste 12 kampene har bare gitt 1-5-6 og 8 poeng, noe som gjør at Kolstad ligger nest sist på tabellen. 1-2-4 på hjemmebane totalt skremmer ingen. Man viste styrke da man klarte 2-2 i Oslo mot gode Skeid, men så ble det litt overraskende tap hjemme for det meget svake bortelaget Levanger nå sist.

Årsaken til problemene er trolig så enkel som at laget ikke holder høyt nok nivå, men som lagets kaptein poengterer på klubbens hjemmeside skal man nå spille bortekamper innenfor fylkesgrensen stort sett hele høsten, noe som kan øke sjansen for poeng litte gran, uten at det er noen automatikk i at kort reise = bortepoeng.

KBK er med i kampen om opprykk, og puster lederlagene Skeid og Hødd i nakken nå. 5-1-1 på bortebane totalt er meget pent, faktisk best, og 17-8 i målforskjell på bortebane er også best i avdelingen. Man har vunnet fem bortekamper på rad, over Byåsen, Skarbøvik, Steinjker, Levanger og Oslo City, stort sett sterkere hjemmelag enn Kolstad.

KBKs svenske kaptein Simon Dogan skal ikke spille for laget mer, han reiser hjem til Sverige. Ellers er det lite skader nå etter en lang ferie.

Kolstad er et skummelt lag å tippe, for de krydrer sine svake prestasjoner med høy innsats enkelte ganger, og tar poeng når man minst venter det. De har spilt 2-2 borte mot Skeid og Hødd, og kanskje er det slik at Kolstad vokser med oppgavene. Da kan de klare poeng i dag også, og vi markerer UB i kamp 3.

Strindheim - Levanger
Strindheim har møtt sterk motstand i sine to siste hjemmekamper, og tapt for både Skeid og Hødd. Strindheim er et godt hjemmelag, men 2-3-2 totalt ser ikke så imponerende ut i øyeblikket. På bortebane har Strindheim gode 3-1-2 totalt, noe som kan være relevant siden dagens kamp er flyttet til nøytral bane.

Levanger vant sin første bortekamp da et labert Kolstad ble slått 2-1 før ferien. 1-1-5 på bortebane totalt forteller at Levanger sliter på reise.

Levanger skriver på sin hjemmeside fredag: Det meldes om skadefri LFK tropp og ingen karantener i denne kampen. Vi merker oss også at Eirik Leverås er tilbake i full trening. Trener Rúnar Páll Sigmundsson har dermed et godt utvalg av spillere å velge mellom før kampen i morgen.

Det ble 2-2 da disse møttes i sesongens første seriekamp på Myra. Dagens kamp skulle opprinnelig spilles i Abrahallen, men er nå flyttet til Ranheims hjemmebane, DnB NOR Arena på Ranheim. Innbyrdes oppgjør viser at Strindheim har vunnet 3-1, 5-1 og 1-0 over Levanger på hjemmebane de tre siste sesongene.

Det er første kamp etter ferien og dette fortoner seg ganske så åpent. Levanger er dog et av avdelingens svakeste bortelag, og vi velger å satse på Strindheim denne gangen. H i kamp 4.

Flekkerøy - Vard Haugesund
Flekkerøy er nå oppe på annenplass i avdeling 3, seks poeng bak Randaberg. Meget god poengfangst på hjemmebane, tallene er 5-2-0 og målforskjell 17-5 på hjemmebane.

Vard ser ikke ut til å klare å følge opp den gode fjorårssesongen, og 2-1-4 på bortebane er mye av grunnen. Tre bortetap på rad før ferien lover ikke godt for høsten.

Vard gikk på et sjeldent hjemmetap da Fløy vant 2-1 i Haugesund i sesongåpningen. Det står nå 3-1-1 fordel Fløy på innbyrdes oppgjør.

Fløy forteller om troppens tilstand på nettsidene sine: Fløy har hatt to fine treningsuker etter ferien. Mye trøkk på trening og terping på spillestil. Dag Tore er ikke kamp-klar enda, men har trent rolig med Gill og keepergruppa, og syklet endel opp Drivenesheiane. Markus er fortsatt satt ut av kyssesyken. Forhåpentligvis kan han begynne med rolige økter i August. Super-Ray har vist fine takter på trening den siste tiden og ser ut som han er kvitt lårskaden som holdt han borte i ukene før ferien. Bortsett fra Dag Tore, Markus og Joey, som har karantene, så kan trener-teamet velge fra en skadefri tropp.

Vard er ikke like meddelsomme, men det er generelt lite skader i alle 2. divisjonslagene nå etter sommerferien.

Dette skal Fløy ta på hjemmebane, selv mot habile Vard. Vard har nå tapt tre bortekamper på rad, mot FK Tønsberg, Vindbjart og Randaberg, og de møter et lag av samme kaliber i dag. H på Flekkerøy Idrettspark i kamp 5.

Ålgård - Kopervik
Ålgård er fortsatt uten seier på hjemmebane etter seks kamper. 0-4-2 på hjemmebane er jo ikke spesielt bra, men lagene man har møtt er nummer 1, 3, 4, 5, 6 og 7 på tabellen, altså hele øvre halvdel utenom Fløy. I dag kommer avdelingens definitive bunnlag på besøk. Men som Ålgård skriver på sine nettsider: "Til og med Norsk Tipping har Ålgård som soleklar favoritt. Slikt er farlig. Her må det kriges!"

Kopervik lykkes ikke denne sesongen, og det må skje et lite under hvis nedrykket skal unngås. 0-0-6 og målforskjell 2-18 på bortebane er triste saker. Ikke godt å si hva som har skjedd med dette laget, som kom på sjetteplass i denne avdelingen i fjor med 12-5-9 totalt.

Ålgård vant sesongens første kamp 2-1 borte mot Kopervik. I fjor tapte Ålgård både borte og hjemme for dagens motstander.

Folkerekka viser at samtlige tippetegn i for denne kampen hittil er fordelt 57 prosent på H, 21 prosent på U og 22 prosent på B. Vi tror at Ålgård vil tre frem som en enda større favoritt rett før kampstart, og bare Lillestrøm vil være større favoritter en Ålgård på lørdagskupongen. Det er litt rart, når Ålgård tross alt ikke har vunnet hjemme på seks forsøk. U i denne kampen er det minst spilte tegnet av alle for 2. divisjonskampene, og vi garderer denne kampen for mulige premiers skyld, i håp om et uventet resultat i første kamp etter ferien. HU i kamp 6.

Ørn Horten - Vidar
Ørn slo Kopervik og Ålgård i de to siste kapene før ferien, og kunne ta ferie på niendeplass. På hjemmebane har man 4-1-1 totalt, slett ikke dårlig.

Nyopprykkede Vidar har vært en positiv overraskelse i denne avdelingen, der de har vist at de kan slå alle på en god dag. 5-5-3 totalt holder til sjetteplass, og man har i øyeblikekt tatt flere poeng borte enn hjemme.

Ørn melder at Sigbjørn Langaas er igjen tilbake i Ørndrakten og stiller i lørdagens tropp. Troppen ligger ute på klubbens nettsider: Mathias Raade Olsen, Oscar Lindbæk, Henrik Arnesen, Sigbjørn Langaas, Ørjan Boge, Kjell A Thu, Fredrik Martinsen, Kristoffer Silberg, Thomas Knutsen, Evan Patros, Jon Mikael Skaug, Alen Patros, Rune Larsen, Jarle Belaska, Espen Teigen, Christer Solberg, Jørgen Jalland og Yngve Jakobsen.

Dette ser bra ut for Ørn. Det snakkes mye om at Jalland er en viktig brikke på dette laget, og ja, Ørn gjør det som regel bra når han er på plass, slik han er i dag. Om han starter kampen gjenstår å se.

Det ble 3-3 da disse møttes i sesongåpningen. Ørn skal være favoritter på hjemmebane, men Vidar kan overraske, slik de gjorde da de slo serieleder Randaberg 3-1 borte rett før ferien. HUB i kamp 7.

Eidsvold TF - KFUM Oslo
Dette er avdeling 4, og her ble det spilt en runde forrige helg og helgen før, så det er enklere å si noe om lagenes form og ingen grunn til å frykte at spillerne ikke har våknet igjen etter ferie.

Eidsvold Turn tapte knepent 1-2 for Raufoss sist etter å ha ledet kampen fra start. Hjemmekampen før tapte man også knepent, 3-4 for Tromsø 2. Sist bortekamp ble det litt overraskende full pott da Brumunddal ble slått 2-1. 2-0-5 på hjemmebane holder Eidsvold Turn nede på en plass rett over nedrykk. Vi synes likvele man har vist noe bedre takter den siste tiden, og en annen positiv side ved laget er de har scoret 12 av 13 kamper hittil.

KFUM har et godt lag i år (også), men at de skulle ligge helt oppe på 2. plass etter halvspilt serie var det ikke mange som hadde trodd. Man er enestående gode på hjemmebane, mens bortetallene er 3-1-3. Lagets første uavgjortresultat kom i bortekampen mot Senja sist.

Eidsvold Turn skriver om dagens kamp på sine nettsider: I KFUM-troppen finner vi to tidligere Eidsvold Turn-spillere. Morten Lie har flere sesonger bak seg på Myhrer, men pådro seg en skade på første trening etter ferien og er usikker til møtet med gamle lagkamerater. Jon André Sæther startet sesongen i Turn, men vendte relativt raskt tilbake til moderklubben. Christian Aas er Eidsvold Turn-spilleren som er flasket opp på kunstgresset på Ekeberg, men han får ikke møte gamle kjente lørdag da han soner karantene. Det samme er tilfellet med midtstopper Prince Mambouana. Det vil derfor bli endringer på Eidsvold Turn-laget som ikke blir klart før kampdagen.

KFUM har lagt ut en lengre reisereportasje fra sin forrige bortekamp mot Senja, som de gjorde en flott tur ut av, og det fremgår av denne at Erlend Skaga, som spilte kamp for første gang etter sin skulderoperasjon, på ny fikk skulderen ut av ledd da han badet, og er ute i flere uker igjen, dessverre for ulykkesfuglen. Eivind Sæther måtte ut i pausen med skade.

KFUM Oslo slo Eidsvold Turn 4-1 i serieåpningen i hovedstaden. KFUM vant 1-0 på Eidsvold i fjor.

KFUM er gode nok til å vinne på Eidsvold, men hjemmelagett har vært svært nær poeng ved flere anledninger i det siste, også mot sterk motstand, og kan kanskje få til noe i dag. Vi markerer UB i kamp 8.

Harstad - Lillehammer
Harstad henger brukbart med på en åttendeplass. 4-1-2 på hjemmebane hittil, tapene kom for sterk motstand i form av Raufoss og HamKam. Grei 3-1 seier over bortesvake Godset 2 sist.

Lillehammer ligger på plassen bak Harstad. 3-0-4 på bortebane er ikke verst. De tre seirene har kommet med 4-1 over Mo nå sist, 4-2 over Godset 2 i bortekampen før det igjen, og 3-1 over Ull-Kisa i mai. Dette er de tre bunnlagene. Likevel var det sterkt å snu 0-1 til 4-1 mot Mo sist.

-Vi skal hevne 4-1-tapet for Lillehammer i vårsesongen, sier Harstad-trener Stein Berg-Johansen på klubbens nettside. -Vi har hatt gode treninger i det siste og humøret i troppen er upåklagelig. Vi gleder oss, legger han til.

Dette ligger an til en hjemmeseier. Harstad taper kun for de beste på hjemmebane, Lillehammer slår kun de svakeste på bortebane. Vi tror det er så enkelt som det, og markerer H i kamp 9.

Ullensaker/Kisa - Raufoss
Vi venter litt på at det skal løsne for Ull-Kisa, men det gjorde ikke akkurat det da det rant inn mål i sluttminuttene og det ble 2-3 tap mot Brumunddal nå sist. Dog vant man to kamper på rad før det, mot Valdres og Tromsø 2, så nå er man bare nest sist og kan klatre over streken med seier i dag.

Raufoss topper avdelingen. 5-0-2 på bortebane og gjerrige 10-6 i målforskjell er meget bra. Raufoss viser en egen evne til å vinne kampene med det ene, avgjørende målet, og mon tror om det ikke blir 1-0 eller 2-1 enda en gang i dag.

Raufoss har Pål Strand tilbake fra skade, og også Valdrin Rexhaj er snart spilleklar.

Raufoss største seier denne sesongen kom i årets første seriekamp, da man slo dagens mostander 4-1 i egen hall.

Vanskelig å se for seg noe annet enn borteseier i dag. Raufoss slipper nesten ikke inn mål, og Ull-Kisa er neppe laget som bryter Raufoss seiersrekke. B i kamp 10.

Valdres FK - Brumunddal
Valdres henger bra med på femteplass. 6-0-0 på hjemmebane er det ingen som slår, og de siste til å tape på Blåbærmyra var Tromsø 2, som røk 2-4. Seieren var imidlertid ingen selvfølge, og man varierte i denne kampen, fra det helt begredelige til festfotball, etter eget utsagn.

Valdres skriver også at "Vegard Pondus Øverlie var sterkt savnet i kampen mot Tromsø, mangel på aggressivitet på midtbanen var påfallende. Vi får håpe at Boye også er snart tilbake, hans rutine trengs i slagene som kommer utover. Valdres FK må heve seg betraktelig skal det bli 3 poeng mot bortesterke Brumunddal på lørdag." Valdres-trener Rhonny Nilsson uttaler senere "Vi har lite småskavanker i laget" og vi antar at det da dreier seg om de nevnte spillerne, og at disse ikke er klare til dagens kamp.

Dala er bemerkelsesverdig sterke på bortebane denne sesongen, og har nå 5-0-2 på bortebane. Dette inkluderer seire over såpass sterke hjemmelag som HamKam og Senja. Vi leser på klubens nettside: "Dala har en frisk og rask tropp - med unntak av Raymond Lundquist som fortsatt sliter med sine vonde ankel."

Valdres vant 2-0 borte mot Dala i sesongåpningen.

Når et lag har 6-0-0 på hjemmebane er det vanskelig å se for seg at det kommer et tap. Men det er enda vanskeligere å se for seg Valdres gå gjennom en hel sesong uten å avgi poeng på hjemmebane. Kanskje kommer tapet i dag, etter at man har sluppet inn to mål i flere kamper på rad nå. Vi tror på en ny hjemmeseier, men når bortesterke Dala kommer til Blåbærmyra virker det lurt å bruke en gardering. Vi satser på enten eller og markerer HB i kamp 11.

Mo IL - Lørenskog
Mo ligger på sisteplass, og ser ut til å bli der. 0-1-4 på de siste fem forteller om dårlig form. De to siste hjemmekampene er tapt 1-2 for KFUM og 1-4 for Lillehammer.

Mo IL forteller ingenting om sin egen situasjon på sine nettsider, men det vi leser om laget andre steder er at det ikke hjalp med nye spillere, nytt styre og ny trener foran denne sesongen. Nå er økonomien så dårlig, like dårlig som det sportslige, at spillere er i ferd med å forlate klubben. Ranablad.no kan fortelle at Mo IL-ledelsen har gjort det klart at samtlige spillere ble fristilt fra sine kontrakter i juni måned. En av Mos beste, Destin Makumbu, er visstnok på vei til FK Tønsberg, men Mo IL trenerer overgangen selv om alle spillere er fristilt.

For tippekupongens del betyr dette så vidt vi kan forstå at Mo IL er på vei ned i dragsuget, men fortsatt er de i stand til å stille et slagkraftig lag. Foreløpig har få eller ingen spillere dratt sin vei. Hvordan motivasjonen til spillerne må være, kan man jo bare forestille seg.

Lørenskog tapte den viktige hjemmekampen mot HamKam 1-3. Det er nå blitt en liten luke mellom Lørenskog og de tre topplagene. På bortebane har Lørenskog 2-1-3 totalt, for svakt til å henge med helt i toppen. Forrige bortekamp var man gode da Lillehammer ble slått 4-0.

Lørenskog vant det omvendte oppgjøret 6-0.

Mye tyder på at Mo synger på siste verset nå. Selv med alle de beste spillerne på plass hadde dette vært en vrien hjemmekamp. Nå synes borteseieren enda mer opplagt, og vi garderer ikke denne. B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker til redusert pris med TippSt@tion

96-rekker

Tipping Lørdag, frist: 31.07.2010 15:55
1. Lillestrøm - Kongsvinger H
2. Bærum - Frigg H U
3. Kolstad - Kristiansund BK U B
4. Strindheim - Levanger H
5. Flekkerøy - Vard Haugesund H
6. Ålgård - Kopervik H U
7. Ørn Horten - Vidar H U B
8. Eidsvold TF - KFUM Oslo U B
9. Harstad - Lillehammer H
10. Ullensaker/Kisa - Raufoss B
11. Valdres FK - Brumunddal H B
12. Mo IL - Lørenskog B

486-rekker

Tipping Lørdag, frist: 31.07.2010 15:55
1. Lillestrøm - Kongsvinger H
2. Bærum - Frigg H U B
3. Kolstad - Kristiansund BK U B
4. Strindheim - Levanger H U B
5. Flekkerøy - Vard Haugesund H
6. Ålgård - Kopervik H
7. Ørn Horten - Vidar H U B
8. Eidsvold TF - KFUM Oslo H U B
9. Harstad - Lillehammer H
10. Ullensaker/Kisa - Raufoss B
11. Valdres FK - Brumunddal H U B
12. Mo IL - Lørenskog B

-

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør