Foto: NTB scanpix / Afp / Lluis Gene

Lionel Messi er tilbake!

Men han starter trolig på benken i kveld. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny onsdag:
V4 Boden (flyttet fra Umeå): Travet tar kommando
V65 Bjerke: Tjomsland på tokt

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Thomas Gulbrandsen, tipsene er utarbeidet av Steven-Lee Holmdahl.

Nettavisen kan glede alle odds- og tippeinteresserte med at vi har ansatt Steven-Lee Holmdahl som ny ekspert på Sportspill.no. Steven har gjennom sine fire år i Aftonbladet opparbeidet seg et renommé som en av Nordens fremste oddstippere.

Det er i hovedsak cup som står på menyen på midtukekupongen, men kamp to er en seriematch. I England og Spania skal det spilles returkamper, mens avansementet avgjøres med én kamp i Italia.

Kamp 1-6 og 10 spilles onsdag, de øvrige torsdag.

1. Manchester City - West Ham
West Ham sliter med flere fravær og stilte med en del yngre krefter mot Forest i FA-cupen sist. Ble alt for lette da (0-5), og i dag venter enda tøffere motstand. City roterer på flere posisjon, men har en bred og sterk tropp. Sannsynlig H.

2. Saint-Etienne – Evian
Hjemmelaget har fire spillere skadet og tre spillere avstengt. Det høres imidlertid verre ut enn det er i virkeligheten. Høyrebacken F. Clerk er den eneste av disse som kommer til å bli savnet.

Evian har fem spillere på fraværslisten, men heller ikke disse spillerne er spesielt sentrale. Sannsynlig H.

3. Real Betis - Athletic Bilbao
Real Betis måtte slite for å slå ut Lleida forrige runde. Ser ut til at Matilla, Juan Carlos og Paulao er ute.

Athletic er berettiget favoritt – over to møter. Men ikke et lag man bør stole blindt på i kveld.

Sannsynlige lagoppstillinger:
Betis: Sara; Chica, Jordi Figueras, Amaya, Nacho; Lolo Reyes, Nono, Salva Sevilla, Rubén Castro, Verdú, Jorge Molina

Athletic: Herrerín; Iraola, Gurpegui, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, Rico, Herrera; Susaeta, Toquero, Muniain.

4. Alcorcon – Espanyol
Espanyol satser på cupen, og trener Javier Aguirre kommer trolig til å mønstre en bra starteellever. Det har vært en del sykdom i troppen, men det ser ut til at den har gitt seg.

Sannsynlig lagoppstilling: Casilla; Javi López, Sidnei, Colotto, Fuentes; Víctor Sánchez, David López; Stuani, Sergio García, Lanzarote, Córdoba

Alcorcon slo ut Granada forrige runde og har vist brukbar kapasitet. Trener Trener Miguel Alvarez har varslet et par endringer for å hvile slitne spillere. Garderinger må til.

5. Barcelona - Getafe
Barcelona har Leo Messi tilbake, men han starter trolig på benken ettersom seriefinalen i La Liga spilles allerede lørdag.

Sannsynlig lagoppstilling:
Pinto, Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano, Busquets, Cesc, Sergi Roberto, Pedro, Neymar, Tello.

Getafe ledet 2-0 da disse to nylig møttes i ligaen. Klarte imidlertid ikke å stå imot Barcelonas press og tapte til slutt 2-5.

6. Racing Santander – Almeria
Racing Santander gjør sine saker bra om dagen til tross for økonomiske problemer. Spillerne har vist god moral selv om det har vært så som så med lønnsutbetalingene. Farlige Koné spiller trolig ikke fra start.

Almeria er i godt slag og har reist med en sterk tropp. Det er imidlertid en del ting som tyder på at flere nøkkelspillere starter på benken. HU som utgangspunkt.

7. Real Sociedad – Villarreal
Real Sociedad har en stigende formkurve og har flere offensive spillere i bra slag. Ingen nye skader siden sist, men det er ventet noen omrokeringer.

Villarreal holdt lekestue med Rayo i ligaen nylig, men dette er en langt tøffere oppgave. Playmakereren Cani (småskadet) hviles trolig. HU bør holde greit.

8. Rayo Vallecano – Levante
Rayo Vallecano ser ikke bra ut om dagen, og trener Paco Jemez høres nesten oppgitt ut når han uttaler seg. Fokuset ligger på ny ligakontrakt, men det kan også være befriende å spille en slik cupkamp uten poengpress. Seba Fernandez, Jose Carlos og Larrivey sliter med skader.

Levante kommer trolig til å endre på en del posisjoner etter derbyet mot Valencia. Går trolig ikke ut hardt ut for å vinne. Knapp hjemmeseier?

9. Real Madrid – Osasuna
Real Madrid gjør endringer i noen posisjoner. Morata kommer inn for Karim Benzema, mens Iker Casillas vokter buret. Har alle verktøy som skal til for å dekonstruere er begrenset Osasuna. En av dagens sikreste H-er.

10. Fiorentina – ChievoVerona
Fiorentina førte spillet mot Livorno og burde ha scoret flere enn ett mål. Men hadde også litt flaks bakover på banen; ble reddet av treverket ved én anledning, og ballen ble reddet på streken en annen. Toppscorer Giuseppe Rossi måtte ut med skade, og det kan se ut som om han må belage seg på et langt avbrekk.

Sannsynlige lagoppstilling: Neto; Rodriguez, Compper, Tomovic; Ambrosini, Pizarro, Fernandez, Vargas, Ilicic, Joaquin; Matos.

Chievo gjorde ingen god figur mot Cagliari sist, men skadesituasjonen er bra. H er overspilt på folkerekka.

11. Roma – Sampdoria
Roma gjorde et tappert forsøk mot Juventus, men tapte til slutt 0-3 og ligger åtte poeng bak. Balzaretti og småskadde Pjanic står trolig over.

Sampdoria har skjerpet seg etter trenerbyttet. Var ikke ufarlige mot Napoli og tapte med flagget på topp. Kan krysses av på større systemer i jakten på gode utbetalinger.

12. Udinese – Inter
Udinese kom skjevt ut mot Verona i ligaen sist og lå under 0-2 på hjemmebane ved pause. Spilte seg opp etter hvert og hadde totalt 23 avslutninger (de aller fleste gikk imidlertid utenfor mål). Det er ikke sikkert at Antonio Di Natale spiller fra start.

Inter møtte et heltent Lazio sist og fant aldri rytmen i spillet. Skademessig ser det bra ut.

96-rekker:
1. Manchester City - West Ham H

2. Saint-Etienne – Evian H

3. Real Betis - Athletic Bilbao HU

4. Alcorcon – Espanyol HU

5. Barcelona - Getafe H

6. Racing Santander – Almeria HU

7. Real Sociedad – Villarreal HU

8. Rayo Vallecano – Levante H

9. Real Madrid – Osasuna H

10. Fiorentina – ChievoVerona HUB

11. Roma – Sampdoria H

12. Udinese – Inter HU
klikk her for å levere dette spillet

432-rekker:
1. Manchester City - West Ham H

2. Saint-Etienne – Evian H

3. Real Betis - Athletic Bilbao HU

4. Alcorcon – Espanyol HU

5. Barcelona - Getafe H

6. Racing Santander – Almeria HU

7. Real Sociedad – Villarreal HU

8. Rayo Vallecano – Levante H

9. Real Madrid – Osasuna H

10. Fiorentina – ChievoVerona HUB

11. Roma – Sampdoria HUB

12. Udinese – Inter HUB
klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus