Foto: Pa Photos / NTB scanpix

Liverpool dummer seg ikke ut

Det er vanskelig å se at League One-laget Oldham skaper trøbbel for Liverpool i FA-cupen søndag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: De er bedre enn Zlatan og PSG
Oddstips 2: Det røyner på for Real Betis
V64 Sverige: Solvalla deler ut millioner
Dobbel V5 Sørlandet: Helgrønt for Hamre

Søndagens tippekupong består av en FA-cup kamp fra England, det er fire kamper fra Primera Division i Spania, tre kamper fra Segunda i Spania, en kamp fra tysk Bundesliga, to kamper fra fransk Ligue 1 og en kamp fra italiensk Serie A på en svært europeisk kupong. Innleveringsfristen er kl 16.55. Bonuspotten er kommet opp i ca 1,5 millioner kroner og utløses ved en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Oldham - Liverpool
4. runde i FA-cupen. Oldham sliter i League One med 0-1-7 på de åtte siste seriekampene. Det har sendt laget ned på 19. plass på tabellen og det er kun fire poeng ned til nedrykksstreken. Kom seg overraskende til denne runden ved å slå ut Championship-laget Nottingham Forest 3-2 borte i 3. runde.

Brendan Rodgers er i ferd med å få skikk på Liverpool og Daniel Sturridge kan vise seg å være et meget bra kjøp. Tapte riktignok 1-2 borte mot Manchester United i nest siste seriekamp, men tre av de fire siste er vunnet med flotte 11-0 i målforskjell. Nøyde seg med 2-1 seier borte mot Mansfield i den forrige runden, men stilte med et svært redusert lag den dagen. Både Daniel Sturridge og Luis Suarez er inkludert i dagens tropp, og Brendan Rodgers melder at de vil stille med en sterk tropp, så får vi se hvilken startellever Rodgers sender utpå.

Oldham har ikke bedre enn 3-3-8 på hjemmebane i serien denne sesongen, og selv om Liverpool har variert en del denne sesongen fikser de dette. B.

Norsk Tipping

2. Mallorca - Malaga
De fire neste kampene er alle hentet fra Primera. En seier på de femten siste for Mallorca som ligger nest sist med 17 poeng, men det er kun to poeng opp til sikker plass. Tre av de fire siste er spilt borte, den eneste hjemmekampen i denne perioden er spilt mot serietoer Atletico Madrid (1-1). Det har vært tegn til bedring i det siste og hjemme på ferieøya står Mallorca med 3-2-4. Førstekeeper Dudu Aouate er ute med skade i cirka en måned, Antonio López, João Víctor og Javier Arizmendi er fortsatt skadet, mens Antonio Luna er suspendert.

Malaga hadde en fantastisk høstsesong og gjorde det også strålende i Champions League og er som kjent klar for sluttspillet der. Tre seriekamper etter nyttår har kun gitt ett poeng og det ene poenget kom sist helg når laget skuffet ved kun å klare 1-1 hjemme mot svakt plasserte Celta Vigo. 3-3-3 er tallene på bortebane med snodige 5-4 i målforskjell. Har i tillegg til dette vært involvert i to kraftkrevende cupkamper mot Barcelona de to siste ukene og ikke utenkelig at det er litt slitne bein søndag. Júlio Baptista, Seba Fernández, Oguchi Onyewu og Diego Buonanotte er ikke med, men nysigneringene Diego Lugano og Lucas Piezon er med, og viktige Isco er tilbake fra skade.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Mallorca og et slitent Malaga kan få trøbbel mot et uthvilt Mallorca her. HUB.

3. Athletic Bilbao - Atletico Madrid
Endelig er hjemmelaget "kvitt" problemet Fernando Llorente (solgt til Juventus) og det kan skape ro i klubben nå. Athletic Bilbao imponerte mange sist sesong da de blant annet rundspilte Manchester United på Old Trafford i Europa League, men årets sesong har vært en sammenhengende nedtur. Det lengstlevende laget i Primera (bak Real Madrid og Barcelona) er i aller høyeste grad involvert i nedrykksstriden og har ikke mer enn fire poeng ned til trøbbel. Tre kamper etter nyttår har gitt ett poeng og hjemmetallene er ikke bedre enn 4-2-4. Mikel San José er tilbake etter karantene, mens Fernando Amorebieta og Iñigo Pérez fortsatt er ute.

Godtgående Atletico Madrid holder koken på andreplass og har åtte poeng opp til serieleder Barcelona, men samtidig sju poeng ned til byrival Real madrid på 3. plass. 4-1-1 på de seks siste, men har ikke bedre enn 4-2-3 på bortebane (helt feilfrie 11-0-0 på hjemmebane - totalt 18 strake hjemmeseire nå). Særdeles viktige Falcao er på skadelisten, mens kaptein Gabi er suspendert. Juanfran returnerer etter skade.

Vidåpent oppgjør dette, hjemmelaget må skjerpe seg nå og Atletico Madrid er ikke det samme laget uten Falcao. Tilsvarende møte sist sesong endte med 3-0 til hjemmelaget. Kupongens sikreste helgardering. HUB.

Det er hele 1,8 millioner ekstra i sekserpotten når Solvalla byr på jackpotomgang i V64-spillet søndag. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillvinduet under.

4. Barcelona - Osasuna
Vi har varslet for at Barcelona ryker på ett tap den siste tiden, men hadde ikke fingrene på knappen når det endelig kom sist helg (2-3 borte mot Real Sociedad). Utvisningen av Pique tidlig i den andre omgangen skulle vise seg å være kostbar. Men tross dette tapet er det fortsatt sju poeng ned til Atletico Madrid på 2. plass og hele 15 poeng ned til Real Madrid på 3. plass. Tok seg greit videre fra Copa del Ray onsdag ved å slå Malaga 4-2 på bortebane. 8-1-0 hjemme på Camp Nou denne sesongen. Eric Abidal og Marc Muniesa er de eneste spillerne som mangler i troppen.

Osasuna kom seg vekk fra bunnplassen sist helg ved å ta en svært viktig 2-1 seier hjemme mot bunnkollega Deportivo La Coruna, men er fortsatt under streken (tredje sist) med sine 18 poeng. Det er imidlertid kun ett poeng opp til sikker plass. Borte er Osasuna sjelden en trussel (1-2-6). Damià, Emiliano Armenteros og David Timor, Anthony Annan, Sisi og Asier Riesgo er alle skadet, men nysignerte Francisco Silva er med i troppen.

2-0, 2-0 og 8-0 er resultatet i de tre siste tilsvarende i Barcelona og regn med at hjemmelaget er skjerpet siden tapet sist. H.

5. Rayo Vallecano - Real Betis
Overraskende nok er dette en toppkamp mellom Rayo Vallecano på 6. plass og Real Betis på 4. plass. Fjerdeplassen i Primera gir som kjent kvalplass til Champions League. Hjemmelaget stod med fire strake trepoengere, før det ble 0-2 tap borte for svakt plasserte Granada sist helg. Vil kun være ett poeng bak Betis med seier her og i høyeste grad med i kampen om gjeve Europacup-billetter. 6-1-3 er sterke tall på hjemmebane. Chori Domínguez og Alejandro Gálvez returnerer fra karantene.

Real Betis står med 4-1-2 på sine sju siste seriekamper og innledet 2013 med to strake seire. Klarte ikke å følge opp i hjemmemøtet med Athletic Bilbao sist helg og kan takke sin keeper Adrian for at laget berget ett poeng (1-1). Har tatt 19 av sine 35 poeng borte (6-1-2) og er faktisk bedre borte enn hjemme (5-1-5). Betis har allerede spilt to kamper denne uken (serie mandag og cup torsdag), og flere spillere sliter med slitasje nå. Nosa Igiebor er i Afrikamesterskapet, Chechu Dorado har meldt overgang til Villarreal, Fabricio og Nelson er på vei bort, Ruben Perez er suspendert, mens både Alex Martínez, Juan Carlos, Alex Pozuelo, Angel Lopez og Paulao er skadet.

Det står 2-3-0 på de fem siste tilsvarende i Vallecano og Betis har hatt et tøft progam etter nyttår (dobbeltoppgjør i to midtuker på rad i Copa del Rey). Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. H.

Norsk Tipping

6. Xerez - Almeria
De tre neste kampene er alle hentet fra nest øverste nivå i Spania, Segunda Division. Hjemmelaget har såvidt hodet over vannet i øyeblikket og ligger femte sist (22 poeng), men har kun ett poeng ned til streken. Formen er helt fraværende og Xerez har ikke vunnet noen av sine ti siste seriekamper (0-5-5). Hjemme er tallene høyst moderate 3-4-4.

Vesentlig bedre går det for Almeria som er på 2. plass og direkte opprykk i øyeblikket. To lag rykker direkte opp fra Segunda, lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om en ledig plass. Girona og Alcorcon følger kun ett poeng bak Almeria, mens serieleder Elche ligger hele 11 poeng foran. Formen er imidlertid svak i øyeblikket, kun 1-2-3 på de seks siste (men tapene er kommet blant annet mot topplagene Elche og Alcorcon). Borte står Almeria med 5-2-3.

Det er ikke lett å tro på et formløst hjemmelag, men før eller siden vinner Xerez fotballkamper igjen og Almeria holder ikke toppform. HUB.

7. Alcorcon - Ponferradina
Til tross for svake 4-0-8 på bortebane og to strake bortetap, er hjemmelaget med i opprykkskampen for fullt. Det skyldes en fremragende hjemmestatistikk (8-2-0) og det er kun ett poeng opp til Almeria på 2. plass og direkte opprykk. 2-1-3 på de siste seks vitner om en viss formsvikt.

Formsvikt er det også på Ponferradina som gikk til juleferie med seks strake seire. Den juleferien har åpenbart ikke blitt godt benyttet, laget har kun kapret ett poeng på de tre seriekampene som er spilt etter nyttår. Ligger på 10.plass med sine 32 poeng og har blant annet seks poeng opp til dagens motstander. Noe schizofrene 4-0-6 på bortebane.

To lag som begge opplever en viss formsvikt nå dette, men Alcorcon har fortsatt til gode å tape hjemme. Vi tror ikke laget taper denne søndagen heller. HU.

8. Numancia - Huesca
13. plass er fasit for Numancia når Segunda er omtrent halvspilt og laget varierer stort i sine prestasjoner, noe 2-1-3 på de seks siste seriekampene er et klart bevis på. Med 29 poeng er det åtte poeng ned til trøbbel og sju poeng opp til sjetteplassen (playoff). Brukbare 5-3-2 på eget gress.

Verre stilt er det med Huesca som ligger tredje sist og på direkte nedrykk i øyeblikket med sine 20 poeng, men det er som kjent tett i Segunda og kun to poeng opp til sikker plass. 1-1-4 på de seks siste seriekampene, men poengene ble tatt nest sist og tredje sist. Svært moderate 2-2-7 på bortebane.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende og hjemmesterke Numancia må få et klart tips her. HU.

9. Stuttgart - Bayern München
Stuttgart avsluttet før juleferien med bortetap og innledet etter juleferien med bortetap og har plassert seg midt på Bundesliga-tabellen (10. plass og 25 poeng). Tre lag har skilt seg klart ut i bunnen og det er således hele 12 poeng ned til trøbbel. 3-2-3 er tallene på eget gress. Hjemmelaget mangler Arthur Boka (f) og Gotoku Sakai (f), mens spissen Cacau som kjent har vært lenge ute og fortsatt er langtidsskadd.

Bayern München har som kjent skrevet kontrakt med genierklærte Pep Guardiola fra og med neste sesong og har tatt en tilsynelatende uinntagelig ledelse i Bundesliga. Før helgens kamper er det ni poeng ned til Bayer Leverkusen på 2. plass. Råsterke 7-1-0 på bortebane. Holger Badstuber (f) er eneste spiller av betydning som mangler i kveld.

Det står 0-1-5 på de seks siste tilsvarende i Stuttgart og det er vanskelig å tro på annet enn borteseier her, men Bayern kan nok tillatte seg et feiltrinn eller to utover. UB.

10. Nice - Bordeaux
Hvis man kun ser på de ti siste serierundene i Frankrike, så er det faktisk Nice som leder formtabellen etter smått utrolige 7-2-1 på de ti siste seriekampene. Vi lanserte laget som et meget solid holdepunkt i våre oddstips 13. januar hjemme mot Valenciennes og Nice innfridde med 5-0 seier. Råsterk borteseier mot Lille forrige helg (2-0) og Nice er helt oppe på 4. plass på tabellen med sine 35 poeng. Seks poeng skiller opp til Marseille på 3. plass. 7-3-1 er tallene hjemme ved Middelhavet. Midtbanespilleren Mahamane Traore er eneste spiller av betydning som mangler i kveld.

Bordeaux måtte gi tapt 0-1 hjemme mot serietoer Paris Saint Germain sist helg og ligger på 7. plass, kun ett poeng bak Nice. Goalgetter Yoan Gouffran er blitt solgt til Newcastle. Nicolas Maurice-Belay (m), Sambou Yatabare (m), Yannick Cahuzac (m) og Whabi Khazri er ikke med i kveld.

Dette må være en kanonsjanse for det formsterke hjemmelaget mot et svekket Bordeaux. H.

11. Paris Saint Germain - Lille
Etter meget skuffende 0-0 hjemme mot et svekket Ajaccio for fjorten dager siden, tok PSG en svært viktig 1-0 seier borte mot Bordeaux sist helg. Ettersom Lyon vant fredagens bortekamp mot Valenciennes er det igjen tre poeng opp til Lyon, men PSG overtar serieledelsen igjen med seier her (bedre målforskjell). Hardtsatsende og ambisiøse PSG har variert litt denne sesongen og har faktisk ikke bedre enn 6-3-2 hjemme i Paris. Alex, Thiago Silva og Mohammed Sissoko er alle skadet.

Lille er nede på en overraskende svak 10. plass etter forrige helgs 0-2 tap hjemme for Nice. 30 poeng betyr at laget har femten poeng opp til serieleder Lyon og fem poeng opp til Nice på 4. plass. Svake 2-6-3 på bortebane. Ryan Mendes (a), Salomon Kalou (a) og Tulio De Melo (a) mangler i kveld.

Det står 7-6-0 på de tretten siste tilsvarende oppgjørene i Paris, normalt fikser Paris dette. Men Lille er svårslagne på bortebane, så vi betaler også for poengdeling. H.

12. Inter - Torino
Vi avslutter med kveldskampen fra Serie A. Til tross for det som oppleves som en skuffende sesong er faktisk Inter på 4. plass og har kun fire poeng opp til Lazio på 3. plass og dermed Champions League-kvalik. meget ustabile 2-2-2 på de seks siste seriekampene og hjemme i Milano står Inter med 6-2-2 denne sesongen. Walter Samuel, Diego Milito, Coutinho og Dejan Stankovic er alle skadet. Det betyr at Palacio og Cassano utgjør spisspar.

Torino har klart seg forbausende bra etter opprykket fra Serie B og innehar en sterk 11. plass i øyeblikket og har ni poeng ned til nedrykksstreken. Står faktisk med sterke 3-2-0 på sine fem siste seriekamper og har oppsiktsvekkende 2-7-2 på bortebane. Ogbonna og Diop er de eneste fraværene til bortelaget.

Inter er som vanlig ikke til å stole på og det er ikke utenkelig at Torino kan fikse sesongens åttende poengdeling på bortebane. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 27.01.2013 16:55
1. Oldham Athletic - Liverpool B
2. Mallorca - Malaga H U
3. Athletic Bilbao - Atletico Madrid H U B
4. Barcelona - Osasuna H
5. Rayo Vallecano - Real Betis H
6. Xerez - Almeria U B
7. AD Alcorcón - Ponferradina H U
8. Numancia - Huesca H U
9. VfB Stuttgart - Bayern München B
10. OGC Nice - Girondins Bordeaux H
11. Paris Saint Germain - Lille H
12. Inter - Torino H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 27.01.2013 16:55
1. Oldham Athletic - Liverpool B
2. Mallorca - Malaga H U B
3. Athletic Bilbao - Atletico Madrid H U B
4. Barcelona - Osasuna H
5. Rayo Vallecano - Real Betis H
6. Xerez - Almeria H U B
7. AD Alcorcón - Ponferradina H U
8. Numancia - Huesca H U
9. VfB Stuttgart - Bayern München U B
10. OGC Nice - Girondins Bordeaux H
11. Paris Saint Germain - Lille H
12. Inter - Torino H UMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør