Liverpool-manager Brendan Rodgers er under press og trenger seier hjemme mot Aston Villa i ettermiddag. 
Liverpool-manager Brendan Rodgers er under press og trenger seier hjemme mot Aston Villa i ettermiddag.  Foto: Craig Brough (Reuters / NTB scanpix)

Liverpool er hardt presset

Presset på Liverpool og manager Brendan Rodgers er økende. Vi gir uansett Liverpool tillit som en våre sikre på lørdagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå må det være dags for Stoke
Oddstips 2: Marcus leverer igjen
Oddstips 3: Napoli favoritt mot Juventus
Oddstips 4: Southampton tilbake på vinnersporet
V75 Klosterskogen: Dobbel sjuerpott og kanonomgang
V5 Klosterskogen lørdag: Herlig V5-omgang i vente
V4 Klampenborg lørdag: Galoppeksperter i knallform
Premier League: Oversikt over skader/karantener
Helgens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippemagasinet: Sjekk siste episode

Norsk Tipping valgte å løse ut bonuspotten sammen med jackpot på Mitdukekupongen, og fikk dermed drøye 5,6 mill i omsetning. Det betyr at bonuspotten til lørdagskupongen er på ca 360 000 kroner. Kupongen består ellers av Tippeligakampen mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt, sju kamper fra Premier League og fire kamper fra Championship.

1. Strømsgodset - Bodø/Glimt
Godset gjrode jobben hjemme mot Molde i hengekampen på Marienlyst onsdag, og dermed er Godset oppe på 43 poeng. Fire poeng opp til Stabæk på sølvplass, og kun ett poeng opp til Viking på bronseplass. Fire seier på de fem siste kampene, og har fire av de seks siste hjemme, i tillegg til "overkommelige" bortekamper mot Sarpsborg og Sandefjord. Medaljehåpet lever i aller høyeste grad for Godset, som står med 8-2-1 hjemme.

Bodø/Glimt stod med 2-2-9 på de 13 første seriekampene, når laget gjestet Ullevaal og Vålerenga i den fjortende serierunden. Den kampen vant Glimt 1-0, og siden har det gått på skinner. Oppsiktsvekkende 9-0-2 på de 11 siste serierundene og Glimt er egentlig "ferdigspilt" for i år, da de verken kan blande seg inn i medaljekampen eller bli involvert i bunnstriden. 4-2-6 på bortebane.

Selv om Glimt er i strålende form, har tapene kommet borte mot Viking og Odd nå på slutten og borte mot Godset er ikke enklere. Det bør være svært gode muligheter for hjemmeseier i denne kampen. H.

2. Newcastle - Chelsea
Fryktelig start for Newcastle og Steve McClaren. To poeng på de første seks ligakampene og tirsdag ble det exit og 0-1 hjemme for Sheffield Wednesday i ligacupen. Her er i det minste spissen Mitrovic tilbake etter karantene.

Chelsea vant 2-0 hjemme mot Arsenal sist lørdag, men måtte ha hjelp av en utvisning for å få hull på byllen. Diego Costa er suspendert i tre kamper etter bråk underveis i den kampen, og det for tidlig å friskmelde Chelsea foreløpig som står med magre sju poeng og allerede har tapt tre kamper.

Det er verd å merke seg at Newcastle har vunnet de tre siste tilsvarende seriekampene. Vi ser ikke bort fra slik statistikk og tar med alle tegn. HUB.

3. Liverpool - Aston Villa
Trøstesløs sesonginnledning av Liverpool og nå er det ingen tvil om at manager Brendan Rodgers sitter utrygt. 2-2-2 på de seks første seriekampene, og i midtuken måtte laget ha straffespark for å slå lille Carlisle ut av ligacupen. Både Benteke, Henderson, Flanagan og Lovren er skadet, men Sturridge er i det minste tilbake.

Enda dårligere seriestart for Aston Villa, tross at laget serieåpnet med å slå Bournemouth borte. Siden har det meste gått på tverke og kun ett poeng er tatt på de fem neste seriekampene. Viktige Agbonlahor er havnet på skadelisten.

1-2-3 på de seks siste tilsvarende på Anfield, og dette er must-win kamp for Liverpool og Rodgers. Han overlever trolig denne runden også. H.

4. Manchester United - Sunderland
Mange eksperter hevder at United ikke har prestert så bra spillemessig, men poengmessig har laget levert varene. Fire seire på de seks første seriekampene og andreplass på tabellen, kun to poeng bak Manchester City. Bastian Schweinsteiger ser stadig mer komfortabel ut, og Anthony Martial har allerede vist seg frem flere ganger.

Elendig sesongstart for Sunderland med kun to poeng etter de første seks seriekampene. 13 baklengs imponerer ikke, og tirsdag kom det fire til i hjemmemøtet mot Manchester City i ligacupen.

Manchester United skal vinne denne. H.

5. Southampton - Swansea
Hjemmelaget røk 2-3 hjemme for Manchester United sist helg, men hadde muligens fortjent poeng. Har fakta kun vunnet en kamp hittil (1-3-2) totalt, men har fått litt dårlig betalt. Med mannskapet ser det bra ut.

Swansea tålte åpenbart ikke å slå Manchester United tredje sist, de to påfølgende seriekampene har kun gitt ett poeng. Uansett en bra sesongstart med 2-3-1 hittil.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende, vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

6. Stoke - Bournemouth
Sist lørdag lanserte vi oddstips på Stoke hjemme mot Leicester og med tidlig 2-0 ledelse, så det veldig lyst ut. Ubeseirede Leicester kom imidlertid tilbake i 2. omgang og fikk 2-2. Dermed står Stoke fortsatt uten seier i Premier League denne sesongen, men det løsner nok når som helst. Her er både Affaley og Charlie Adam tilbake fra karantene.

Nyopprykkede Bournemouth har allerede vunnet to kamper (totalt 2-1-3) og fått seg sju poeng. Fikk tidlig 2-0 hjemme mot Sunderland sist helg, men var sjanseløs borte mot Norwich nest sist.

Stoke har samlet opp til seier og med all respekt for nyopprykkede Bournemouth, dette bærer mot hjemmeseier. H.

7. West Ham - Norwich
Eventyrlig spesiell sesongstart for West Ham. Borteseire over Arsenal, Liverpool og Manchester City og samtidig hjemmetap for Leicester og Bournemouth. Det eneste normale ved West Hams seks første seriekamper er hjemmeseieren over Newcastle.

Nyopprykkede Norwich har bitt godt fra seg hittil med totalt 2-2-2. Sterkt bortepoeng mot Liverpool sist helg og solid 3-1 seier hjemme mot Norwich i runden før.

West Ham har foreløpig vist seg ikke til å stole på hjemme, og Norwich har vist seg kapabel i Premier League. HUB.

8. Leicester - Arsenal
Hjemmelaget er utrolig nok det eneste ubeseirede laget i Premier League, ettersom Manchester City røk 1-2 hjemme mot West Ham sist søndag. Tre seire og tre uavgjorte hittil og en foreløpig stor revansje for omdiskuterte Claudio Ranieri som ny manager. Strålende opphenting mot Stoke sist helg og en fantastisk snuoperasjon hjemme mot Aston Villa i forrige hjemmekamp (lå under 0-2, men vant 3-2).

Same old story for Arsenal. Bortetap i Champions League og allerede to tap på seks forsøk i Premier League, og mye tyder på en ny nesten-sesong for the Gunners.

1-1 i tilsvarende kamp sist sesong og selv om det er et tidsspørsmål før Leicester ryker på sesongens første tap, gir vi laget poengsjanse også her. UB.

9. Burnley - Reading
De fire siste kampene er alle hentet fra Championship. Burnley kjempet i det lengste for å unngå nedrykk fra Premier League forrige sesong, men klarte det ikke. Har startet flott i Championship og ligger på 3. plass før denne serierunden med 15 poeng. Hjemme på Turf Moor er det blitt 3-1-0 og formen viser 4-1-1 på siste seks.

Uberegnelige Reading med 3-3-2 hittil og kun poenget bak Burnley på tabellen. Tre seire på de fire siste seriekampene.

Hjemmesterke og godtgående Burnley får utgangstipset. HUB.

10. Bolton - Brighton
1-4-3 på de sju første seriekampene for Bolton som tok sin foreløpig eneste seier hjemme mot et klart svekket Wolverhampton tredje sist. Har fortsatt ikke tapt på hjemmebane (1-3-0).

Etter 6-2-0 på de åtte første seriekampene, har Brighton inntatt føringen i Championship med 20 poeng, og har med det tre poeng ned til Middlesbrough på andreplass. Samtlige fire hjemmekamper er vunnet, borte er tallene hittil 2-2-0.

Hjemmelaget med tre av fire poengdelinger på eget gress, bortelaget med to av fire poengdelinger på fremmed gress. Uavgjort som utgang, men Brighton forbli nok ubeseiret også etter denne serierunden. UB.

11. Brentford - Sheffield Wednesday
Sesongstart litt på det jevne av Brentford som står med 2-2-3 på de sju første seriekampene. Det er trolig litt under forventet for laget som nådde playoff sist sesong. Har imidlertid møtt solid motstand i sesonginnledningen. Har fortsatt en del skader.

Sheffield Wednesday tok seg videre fra ligacupen med imponerende 1-0 seier borte mot Newcastle onsdag, men har innledet litt mer på det jevne i seriespillet (2-3-3-). Her gjelder det å omstille seg etter cupbragden onsdag.

Hjemmelaget er nok bedre enn det tabellposisjonen indikerer i øyeblikket og har bra sjanse på tre poeng her. H.

12. Cardiff - Charlton
3-3-2 start for Cardiff, men tapene har kommet i de to siste seriekampene. Til da seiersløse Rotherham ble for sterke sist helg, men ble nok litt hjulpet av en Cardiff-utvisning allerede etter 41 minutter. I forrige hjemmekamp ble det 0-2 tap mot Hull.

Charlton innledet med 2-2-0 på de fire første seriekampene, men har siden røket på tre tap og en poengdeling og var sjanseløs borte mot Blackburn sist helg (tap 0-3).

0-0 og 1-2 i de to siste tilsvarende og Cardiff har vist seg til å være et farlig lag å stole på, men taper vel ikke denne? HU.

96-rekker

1. Strømsgodset — Bodø/Glimt H

2. Newcastle — Chelsea HUB

3. Liverpool — Aston Villa H

4. Manchester United — Sunderland H

5. Southampton — Swansea HU

6. Stoke — Bournemouth H

7. West Ham — Norwich HU

8. Leicester  — Arsenal UB

9. Burnley — Reading  H

10. Bolton  — Brighton UB

11. Brentford — Sheffield Wednesday H

12. Cardiff  — Charlton HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på nettbrett/mobil

432-rekker

1. Strømsgodset — Bodø/Glimt H

2. Newcastle — Chelsea HUB

3. Liverpool — Aston Villa H

4. Manchester United — Sunderland H

5. Southampton — Swansea HU

6. Stoke — Bournemouth H

7. West Ham — Norwich HUB

8. Leicester — Arsenal UB

9. Burnley — Reading HUB

10. Bolton — Brighton UB

11. Brentford — Sheffield Wednesday H

12. Cardiff — Charlton HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på nettbrett/mobil

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør