Liverpool har hatt mye å juble for den siste tiden, men skal ikke ta altfor lett på dagens oppgave.
Liverpool har hatt mye å juble for den siste tiden, men skal ikke ta altfor lett på dagens oppgave. Foto: Jon Super (Ap)

Liverpool i tøff bortekamp

Liverpool flyr høyt om dagen, og er med i tittelkampen. Nå venter en tøff kamp på St. Mary's Stadium.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
V75 Drammen: Full tillit til Frode
V65 Århus:
Carsten og verdensmesteren
V5 Drammen: Viking med blanke våpen
Oddsen: Big Sam øyner mer poeng
Oddsen: Schalkes marerittuke fortsetter

Lørdagens langoddsmeny er full av spennende kamper fra blant annet England, Tyskland og den spanske eliteserien.

1, Southampton - Liverpool
Liverpool scorer vanvittig mye mål for tiden, men de slipper også inn litt for mange. Men den siste perioden har virkelig gitt Brendan Rodgers’ mannskap blod på tann, og før runden er de kun fire poeng bak toppen. Blir nødt til å vinne denne tøffe bortekampen for å holde liv i tittelhåpet.

Southampton var inne i en veldig god periode, men ble knust 3-1 borte av West Ham forrige runde. Det kan godt ha vært lite mer enn en glipp.

Liverpool er sterke offensivt, men slipper også inn mye mål. Southampton spiller fantastisk fotball om de har dagen, så en halvgardering er definitivt verdt pengene her.

2, Stoke City - Arsenal
Asmir Begovic ble kåret til rundens keeper til tross for at de tapte mot Manchester City, og får trolig mye å gjøre også i dag. Arsenal fant tilbake til godformen forrige runde mot Sunderland, og er lystne på å ta tre nye poeng i dag. Skadesituasjonen for Arsene Wenger er fremdeles horribel, men det er ingen nye skader som forstyrrer.

Stoke har slitt tungt i det siste, og står med kun én seier på de siste ti – riktignok mot Manchester United. Har kun skader på Oussama Assaidi og Robert Huth.

Likevel kan man aldri avskrive Stoke på hjemmebane, og en liten skrell kan fort skje. Gardering bør med på større skjemaer.

3, Fulham - Chelsea
Chelsea hadde ingen lett kamp mot Galatasaray på onsdag, men fikk med seg et godt resultat hjem til London. Nå skal de møte byrival Fulham.

Det er vanskelig å si om Fulham har hatt glede av trenerbyttet, men Felix Magath var veldig nær å få en drømmestart mot West Bromwich forrige runde. Personlig har jeg stor tro på Magath, men det er mulig han trenger litt mer tid før resultatene virkelig kommer.

Møter et Chelsea i god form som virkelig er med i toppkampen. José Mourinho er nødt til å vinne kamper som dette for å kunne ta ligagullet, og kun David Luiz’ tvilsomhet forstyrrer han før kamp. Det burde bli seier, men den er ikke selvsagt.

4, Hull City - Newcastle United
For en oppvisning av Hull forrige runde! Maltrakterte stakkars Cardiff med hele 4-0 på bortebane, og tar med seg sårt tiltrengt selvtillit før kampen mot et Newcastle som sliter. Kun Paul McShane og James Chester er helt utilgjengelige grunnet skade.

Newcastle fant endelig tilbake til vinnersporet forrige runde, men før det gikk de fire kamper uten seier. Selv ikke i seieren mot Aston Villa (1-0) overbeviste de noen, men de har absolutt poengmuligheter mot Hull. Må klare seg uten Ryan Taylor og Davide Santon, og Gabriel Obertan er sammen med Hatem Ben Arfa og Gael Bigirimana tvilsomme.

Hull viste god form den siste uken, men en gardering er nok å foretrekke.

5, Everton – West Ham United
Everton med et knepent tap borte mot Chelsea i forrige runde da Terry stanget inn 1-0 to minutter på overtid. Før det var kampen jevnspilt, og uavgjort hadde vært et fair resultat. Hadde før denne, tre tap på de fem siste. 1-1-3.

Hjemmeformen er det likevel ingenting å utsette på, og vertene står med solide 5-0-1 på eget gress. Har til tider spilt fantastisk fotball denne sesongen, men man har sett en tendens til en litt nedadgående kurve i det siste. Ny på skadelisten er viktige Phil Jagielka, mens superspissen Romelu Lukaku vil være klar igjen til denne. Ellers ser det greit ut.

West Ham er i kalasform! Står med fire strake seire, hvor sterke Southampton ble slått sist med 3-1. Har vist en ekstra glød og vilje i de seneste kampene, og Sam Allardyce ser ut til å styre West Ham mot en ny PL-kontrakt. Joey O´Brien og Marco Borriello er nye på skadelisten, mens Andy Carroll er tilgjengelig igjen etter sin tre kampers suspensjon.

H er et naturlig valg, men West Ham er gode nok til å karre med seg et resultat også i denne. En gardering er derfor ikke å forakte.

6, Leicester – Charlton
Leicester topper i suveren stil, og har ikke tapt i Championship siden 7. desember. Utklasset Ipswich 3-0 i forrige kamp, og har godt tak på sine motstandere hjemme på King Power Stadium(!) 5-1-0. Har overrasket stort i år, og ser ut til å cruise inn til opprykk, hvor de igjen får muligheten til å meske seg med fiffen i Premier League.

Charlton er et sørgelig kapittel, men imponerte stort ved å slå QPR forrige helg. En av de store skrellene sist runde. Selv om ingenting overrasker i Englands nest øverste divisjon. Hadde før dette fire strake tap, hvor flere av dem kom mot lag i samme område på tabellen.

Vi tror ikke på noen ny skrell i denne, og H er et enkelt valg på lørdagskupongen.

7, Burnley – Derby County
Toppkamp i Englands nest øverste divisjon. Burnley på andreplass før denne, Derby på tredje. Kan gå forbi Burnley med seier i denne. Begge lag i kjempeform, og begge har imponert stort denne sesongen. Burnley kommer fra en bunnsolid 3-1 seier hjemme over Nottingham Forest, og har ti strake kamper uten tap. Av disse blir det riktignok en del uavgjorte på veien.

Derby på sin side har syv strake uten tap, og imponerer gang på gang med bunnsolid forsvarsspill. Er ligaens nest sterkeste bortelag med 9-4-3.

Ingen av lagene sliter med nevneverdige skadeproblemer, men Derby håper i det lengste at Jamie Ward og Craig Bryson skal bli spilleklar.

Dette er et åpent oppgjør mellom to av de sterkeste lagene i ligaen. Garderingene her er et must. Helst så bredt som mulig.

8, Nottingham Forest – Wigan Athletic
To lag som kommer til å knive om en play-off plass mot slutten av sesongen. Selv om Forest helt sikkert fortsatt ser en ørliten mulighet for direkte opprykk. Fikk dog et tilbakeslag sist da Burnley ble for sterke på Turf Moor. Er et solid hjemmelag, og har 4-2-0 på de siste seks. Manager Billy Davies kan stille sine beste menn i denne.

Wigan har imponert etter at Uwe Rösler tok over spakene til de regjerende FA-cup mesterne. Åpent sesongen svært dårlig, men har fått skuta på rett kjøl etter jul. Kan med seier i den klatre helt opp i ryggen på hjemmelaget.

Har fire strake seire, inkludert seieren i ligacupen mot begredelige Cardiff.

Bør bli en jevn affære også denne, og HU burde holde på tippekupongen.

9, Millwall – Brighton
Millwall er ille ute, og fortsetter den formen de er inne i nå, bærer det mot nedrykk for den tradisjonsrike klubben. Tapte den viktige bunnkampen mot Barnsley sist, og har nå ikke vunnet på seks kamper. Det er dårlig nyheter for Millwalls nye karismatiske trener, Ian Holloway. Må snu den svake trenden fortere enn svint skal plassen berges.

Har svake 5-5-6 hjemme i år, noe som ikke holder om man skal overleve i denne divisjonen. Deres førstemålvakt David Forde mister kampen grunnet skade.

Brighton kjemper i toppen, og er fire poeng unna den viktige sjetteplassen. Tapte sin siste kamp 2-1 hjemme for Wigan, og bør helst slå tilbake i denne skal de være med helt der oppe. Ingen nye skadeproblemer i mannskapet til manager Oscar Garcia.

Ny, åpen affære, men Brighton bør kunne få med seg noe her. UB settes på tippekupongen.

10, Ipswich Town – Birmingham City
Dette er en kamp mellom to middelhavsfarere, selv om Ipswich med sine 45 poeng fortsatt kan ta sjetteplassen. Er ikke mer enn seks poeng opp, men tar i det store og det hele for få trepoengere til å kunne sees på som en reel kandidat for play-off. Tapte hele 3-0 borte mot Leicester i forrige runde.

Har på sine seks siste hjemmekamper kun 2 seiere. 2-3-1. Hvor den ene seieren kom mot et bortesvakt Bolton. Har den viktige spissen, David McGoldrick ute med skade, noe som ikke gjør tingene lettere for hjemmelaget.

Birmingham skuffer. Selv om de plukker jevnt nok med poeng til å holde seg unna nedrykkssumpa. Har forferdelige 2-7-7 hjemme i år, men plukker godt med poeng borte, hvor de er ligaens sjette beste bortelag. Kan få med seg noe i denne, men H settes da de sliter med å plukke poeng mot lag fra øvre halvdel av tabellen.

11, Bolton Wanderers – Blackburn Rovers
Dette er en kamp mellom to tidligere Premier League-lag som overhode ikke presterer etter forventningene. Verken på eller utenfor banen. Ligger henholdsvis på en 9 og 19 plass før denne. Blackburn helt klart det laget med best form av disse, senest da de tok en imponerende borteseier mot Reading. Dermed lever playoff-plassen i beste velgående for den tidligere storklubben.

Bolton på sin side tok en livsviktig trepoenger hjemme mot Watford sist. Har dermed fått et lite pusterom ned til nedrykksstreken. Det var lagets første triumf på hele ti kamper. Har lenge slitt med store skadeproblemer, men nå ser det bedre ut enn på lenge.

Vi tror kvaliteten på lagene vil bli avgjørende i denne og smeller enn B på tippekupongen. Selv om U-faren ligger og ulmer.

12, Sheffield W. – Middlesbrough
Sheffield Wednesday tok en god og viktig seier borte mot tabellnabo Huddersfield sist og klatrer med det ut fra den verste nedrykksstriden. Før det ble både Wigan og Derby for sterke på eget gress. Har dermed 3-0-3 hjemme på de siste seks kampene, noe som ikke er stabilt nok til å holde en plass på den øvre delen av tabellen.

Middlesbrough har overrasket stort, med negativt fortegn, og manager Aitor Karanka har ikke overbevist etter at han tok over. Har ikke vunnet en fotballkamp i ligaen siden 18. januar, da Charlton ble beseiret på hjemmebane. Har etter det smått utrolige seks kamper uten å score mål. Har på disse kampene likevel klart å karre til seg fire poeng. Mangler den rutinerte målvakten Shay Given i denne, men ellers kan Karanka mønstre et relativt sterkt lag.

Vanskelig å komme bort i fra U-tegnet i denne, men en gardering mot venstre bør være med. HU

96-rekker

1, Southampton – Liverpool UB

2, Stoke City – Arsenal B

3, Fulham – Chelsea B

4, Hull City – Newcastle United HU

5, Everton – West Ham United H

6, Leicester City – Charlton Athletic H

7, Burnley – Derby County HUB

8, Nottingham Forest – Wigan Athletic HU

9, Millwall – Brighton UB

10, Ipswich Town – Birmingham City H

11, Bolton Wanderers – Blackburn Rovers B

12, Sheffield Wednesday – Middlesbrough HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker

1, Southampton – Liverpool HUB

2, Stoke City – Arsenal B

3, Fulham – Chelsea B

4, Hull City – Newcastle United HUB

5, Everton – West Ham United HU

6, Leicester City – Charlton Athletic H

7, Burnley – Derby County HUB

8, Nottingham Forest – Wigan Athletic HU

9, Millwall – Brighton UB

10, Ipswich Town – Birmingham City H

11, Bolton Wanderers – Blackburn Rovers B

12, Sheffield Wednesday – Middlesbrough HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør