Foto: AP/Scanpix

Liverpool vinner ikke i kveld

Samtlige Europa League-kamper var med på midtukekupongen. Sjekk våre vurderinger her.

Kommersielt

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Midtukekupongen består av to returkamper i åttedelsfinalen i Champions League, én Premier League-kamp, de åtte kampene i åttedelsfinalen i Europa League og én kamp fra Skottland. De tre første kampene spilles onsdag, mens de resterende spilles torsdag.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag nederst i artikkelen som kan spilles direkte.

Flere tips onsdag:
Grønt lys på Tottenham
Lesernes oddstips onsdag

1. Tottenham – Milan
Etter den imponerende 1-0-seieren i lagenes første møte i Milano, er det blitt 1-3 og 3-3 borte mot Blackpool og Wolverhampton for Tottenham. Men med kvartfinale i Champions League innen rekkevidde, er det kanskje ikke så rart at fokuset er rettet mot onsdagens kamp.

Spurs åpnet best i det første møtet og spilte en meget god første omgang, men ble presset kraftig tilbake utover i andre omgang. Likevel klarte Peter Crouch å sikre 1-0 ti minutter før full tid på en gnistrende kontring, der Aaron Lennon var arkitekten. Tottenham har vært knallsterke på hjemmebane i Champions League og står uten poengtap på White Hart Lane. AC Milans erkerival Inter ble slått 3-1 i november på veien mot gruppeseier.

Milan har tre strake trepoengere etter tapet for Tottenham og holder stø kurs mot ligagull. Før Tottenham-fadesen må man tilbake til midten av desember for å finne det siste tapet. Vær obs på at kun ett lag har gått videre fra en Champions League-sluttspillkamp etter å ha tapt hjemmekampen før bortekampen. Det skjedde da Ajax slo ut Panathinaikos i semifinalen i 1995.

Tottenham-manager Harry Redknapp regner med å ha stjerneduoen Rafael van der Vaart og Gareth Bale tilgjengelig, men forsvarsspillerne Ledley King, Jonathan Woodgate, Vedran Corluka og Younes Kaboul og midtbanespilleren Tom Huddlestone er fortsatt uaktuelle.

Milan stilte klart svekket i hjemmemøtet ,og også onsdag sliter italienerne med fravær. Mark van Bommel som har vært strålende for Milan etter overgangen fra Bayern München, er cuptied i likhet med Cassano og Emanuelson, mens midtbanekriger Gattuso er suspendert etter utblåsningen i hjemmemøtet. Andrea Pirlo og Massimo Ambrosino er fortsatt skadet, mens det er høyst usikkert om Kevin Prince-Boateng blir klar. Da blir det ikke mye futt på midtbanen hos Milan, og det er et voldsomt svekket lag hvis også Boateng må melde pass.

Strålende utgangspunkt for Tottenham dette, og når heller ikke Zlatan Ibrahimovic har vist toppform den siste tiden (men vi avskriver aldri svensken), så spiller vi Tottenham her. H.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

2. Schalke 04 – Valencia
Schalke har fått et godt utgangspunkt takket være Rauls utlikning til 1-1 i det første møtet. Valencia er i ferd med å skaffe seg et godt grep om tredjeplassen i Primera, og på bortebane i serien er det blitt sterke 8-2-3. Bortsett fra 0-1-tapet for Barcelona for en uke siden, er det bare blitt ett tap i 2011 (8-3-2).

For Schalke går det langt dårligere om dagen. Hittil i år er det bare blitt to seirer i serie og cup (2-4-4), og de siste fire har endt 0-2-2. Ligger for tiden på 10. plass med 30 poeng på 25 kamper. Hjemme på Veltins-Arena er det ikke blitt bedre enn 5-3-5 i ligaen.

Schalkes midtbanespiller Lukas Schmitz pådro seg rødt kort i lagenes første kamp og må stå over i kveld. José Manuel Jurado er også suspendert. Klaas-Jan Huntelaar er fortsatt skadet.

Hos Valencia er David Albelda tilbake etter at han måtte stå over det første møtet med karantene. Spissen Aritz Aduriz er også tilbake etter skade.

Dette er så åpent at vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

3. Everton – Birmingham
To lag det ikke har vært helt lett å tippe på denne sesongen; på det beste har begge spilt jevnt med og tatt poeng fra de beste lagene i ligaen, men runden etter kan det like gjerne bli tap for langt svakere motstand. Everton tok for eksempel en sterk borteseier over Newcastle i helgen, men få dager tidligere hadde man blitt slått ut av FA-cupen for middelmådigheten Reading på hjemmebane.

Birmingham gikk fra ligacupseier over Arsenal til 1-3 hjemme for West Bromwich i ligaen på en uke.

De tre poengene mot Newcastle førte Everton opp på tiendeplass på tabellen, og ned til Birmingham på øverste nedrykksplass skiller det nå seks poeng. Situasjonen for Birmingham er imidlertid langt fra håpløs; det skiller bare ett poeng opp til West Ham på sikker plass, og man har spilt to kamper mindre enn alle de øvrige bunnlagene.

Innbyrdes har det blitt mye uavgjort de siste sesongene (1-3-1 på de siste fem kampene). Everton vant 2-0 borte i sesongens første møte, mens Birmingham vant sin bortekamp 2-1 forrige sesong.

Hos Everton er skadesituasjonen ikke så aller verst, men sentrale Phil Neville (kaptein), Tim Cahill (snart tilbake) og nylig langtidsskadde Marouane Fellaini er uaktuelle. Alle tre er normalt i førsteelleveren til hjemmelaget. Spissen Victor Anichebe er også usikker.

Midtbaneduoen Barry Ferguson og Craig Gardner er fortsatt ute for bortelaget etter skadene de pådro seg i ligacupfinalen mot Arsenal. Formspissen Nikola Zigic mistet lørdagens lokalderby mot West Bromwich, men ventes tilbake onsdag.

Det står 2-3-1 i de seks siste tilsvarende oppgjørene, og det er ikke lett å stole på variable Everton. HUB.

4. Sporting Braga – Liverpool
Sporting tok seg videre til åttedelsfinalen med 2-0 hjemme og 2-1 sammenlagt over polske Lech Poznan. Braga tok en sterke hjemmeseier over Benfica (sistnevnte stod med 12 strake seirer i serie og cup, men ikke helt utenkelig at Benfica hadde fokuset rettet mot sin Europa League-kamp mot PSG) i helgen. Ligger for tiden på 6. plass i serien, hele 31 poeng bak suverene FC Porto.

Liverpool scoret bare ett mål mot Sparta Praha i de to kampene i forrige runde, men Dirk Kuyts sene mål i returmøtet på Anfield var nok til avansement. Liverpool storspilte mot erkerivalen Manchester United i helgen og vant fortjent 3-1. Var imidlertid svake i bortekampen mot West Ham helgen før (tap 1-3) og imponerte ingen i bortekampen mot Sparta Praha.

Har sterke 6-3-1 på de siste 10 i serie og cup og ligger for tiden 6. plass i serien. Luis Suarez viste for alvor at han er en klassespiller mot United, men den raske uruguayaneren er ikke spilleberettiget i Europa League for Liverpool. Den andre spissnykommeren, Andy Carroll, debuterte imidlertid etter skadefraværet og kan være aktuell mot Braga. Fabio Aurelio er igjen på skadelisten, der man også finner Martin Kelly og Jonjo Shelvey. Steven Gerrard er heller ikke med til Portugal meldes det fra Liverpool onsdag ettermiddag.

Hjemmelaget har fokusert veldig på dette oppgjøret og spart sentrale spillere i ligaspillet den siste tiden. Liverpool har hatt det for vane å satse på uavgjort og få mål på bortebane i Europa denne sesongen, og samtlige fire bortekamper har endt uavgjort så langt i Europa League (1-1 i målforskjell). Vi setter derfor ren U.

5. PSV Eindhoven – Rangers
PSV tok seg videre til denne runden ved å slå ut den franske serielederen Lille. Grunnlaget ble lagt gjennom 2-2 borte i det første møtet, og hjemme endte det 3-1 (vårt hovedspill på oddsen den dagen). Leder den nederlandske serien med tre poeng etter 3-2 borte mot Excelsior i helgen. PSV har spilt seks kamper mot skotske lag og aldri vunnet (0-2-4). Rangers har vært motstander i fire av disse kampene (0-1-3). Men det skal tillegges at siste gang disse møttes var så langt tilbake som i 1999, og det er neppe en like sprek utgave av Rangers nå til dags.

Rangers har ikke vunnet i Europa på de siste seks kampene (0-4-2) etter seieren over Bursaspor i Champions League i fjor høst. Avansementet til åttedelsfinalen kom dermed etter to uavgjorte mot Sporting Lisboa (1-1 hjemme og 2-2 borte). Ligger fem poeng bak serieleder Celtic i ligaen, men har fortsatt to kamper til gode på erkerivalen.

Vi tror rutinerte PSV tar livet av sitt skotske kompleks og fikser et godt utgangspunkt før returmøtet mot et Rangers-lag som har flere sentrale fravær. H.

6. Bayer Leverkusen – Villarreal
Leverkusen slo ut Metalist fra Ukraina med hele 6-0 i forrige runde og er i meget god form (5-1-0 på de siste seks i serie og cup). Ligger på andreplass i Bundesliga, men det er hele 12 poeng opp til Borussia Dortmund.

Villarreal tok seg videre på bekostning av Napoli (0-0 borte og 2-1 hjemme), men Napoli er langt mer fokusert på å prøve å vinne gull i den hjemlige serien enn spill i Europa om dagen, så avansementet var nokså oppskriftsmessig. Etter fem kamper uten tap i serie og cup (dog uten å imponere), ble det 1-3-tap borte for Atletico Madrid i helgen.

Ligger for tiden på fjerdeplass i serien, fire poeng bak Valencia på tredje, den siste plassen som gir direkte spill i Champions League neste sesong. Hjemme på El Madrigal er det blitt imponerende 11-2-1 i La Liga denne sesongen.

Kun Tranquillo Barnetta og Manuel Friedrich er på skadelisten for hjemmelaget, mens Villarreal må unnvære Marcos Senna (vært ute en god stund nå) og Cicinho (du husker kanskje den friske brasilianske høyrebacken) med skader, mens svært viktige Joan Capdevila soner karantene.

Klar fordel Bayer Leverkusen dette i første møte, synes vi og garderer følgelig heller ikke tyskerne. H.

7. CSKA Moskva – Porto
2011-sesongen har ikke begynt skikkelig i Russland ennå, og CSKA endte på andreplass forrige sesong. Slo ut PAOK Saloniki i forrige runde i Europa League, etter 1-0 borte og 1-1 hjemme. Russerne imponerte ellers i gruppespillet med 5-1-0 og 18-3 i målforskjell. Poengdelingen kom borte mot Sparta Praha i siste kamp da avansementet for lengst var sikret. Russerne kan være en outsider til å nå finalen.

Porto tok seg videre til åttedelsfinalen etter med sterke 2-1 borte mot Sevilla i første kamp. Kunne dermed koste på seg et sjeldent hjemmetap (0-1) i returkampen. Har hatt en ekstremt imponerende sesong så langt og leder den hjemlige serien med utrolige 62 poeng på 22 kamper (20-2-0) og 51-7 i målforskjell. 5-1-0 i gruppespillet for portugiserne. Fenomenalt.

Zoran Tosic (m) er ute for hjemmelaget, ellers er det ingen problemer. For Porto må Alvaro Pereira sone karantene, mens Hulk er tilbake.

Ikke lett å skille disse lagene, og Porto vil nok være svært tilfreds med uavgjort. Vi dekker alle tegn. HUB.

8. Dynamo Kiev – Manchester City
Dynamo slo ut Besiktas i forrige runde med utrolige 8-1 sammenlagt. Den ukrainske ligaen er akkurat i gang igjen etter vinterpausen, og det ble 2-0 borte mot Metarlurh i helgen. Ligger på andreplass i serien, ni poeng bak suverene Shakthar.

City hadde heller ingen problemer med å ta seg videre til denne runden etter 0-0 borte og 3-0 hjemme mot ARIS Saloniki. Slo ut Aston Villa i FA-cupen med 3-0 for en uke siden og vant 1-0 over Wigan i ligaen i helgen. Har fått tilbake et lite håp om seriegull etter Manchester Uniteds tap for Chelsea og Liverpool, og ligger nå sju poeng bak serielederen.

City har fortsatt reservekeeper Shay Given og Adam Johnson ute med skader. Shaun Wright-Phillips rekker muligens kampen, og Kolo Touré er for tiden uaktuell etter sin positive dopingtest.

Selv om det er ingen tvil om at Manchester City er på titteljakt denne sesongen (har stilt med solide mannskap i Europa League), er engelskmennene inne i et meget tøft kampprogram. Manager Roberto Mancini fortalte søndag at mange av spillerne er slitne om dagen, og fornyet håp om gull i serien ligger nok i bakhodet.

Vi tror ikke Andrey Shevchenko og Dynamo Kiev taper. HU.

9. Ajax – Spartak Moskva
Ajax imponerte stort mot Anderlecht i forrige runde og slo ut den belgiske kjempen med 5-0 sammenlagt. Det går også på skinner i den hjemlige ligaen om dagen, og drømmen om seriegull er fortsatt levende etter 9-2-1 i serie og cup så langt i 2011. Lligger nå på tredjeplass, fem poeng opp til ledende PSV.

Spartak slo ut Basel i forrige runde etter sterke 3-2 borte og 1-1 hjemme. Endte på fjerdeplass i den russiske ligaen, men var hele 19 poeng bak Zenit. Spartak må klare seg uten den skadde midtstopperen Nicolás Pareja.

Vi tror et formsterkt Ajax tukter et Spartak-lag som har hatt en lang vinterpause i den hjemlige serien og som langt fra er det beste laget i Russland. H.

10. Benfica – Paris Saint Germain
Benfica hadde få problemer med Stuttgart i forrige runde og tok seg videre med 4-1 sammenlagt. Stod med 12 strake seirer i serie og cup før helgens 1-2-tap borte mot Braga. Ligger på en klar andreplass i ligaen, men det er hele 11 poeng opp til suverene Porto. På hjemmebane er det blitt imponerende 10-0-1 i serien, og ikke en eneste ligakamp har endt uavgjort (17-0-5).

PSG slo ut BATE Borislov i forrige runde etter to uavgjorte (2-2 borte og 0-0 hjemme). Har ikke sterkere enn 2-4-2 i serie og cup på de siste åtte. Tapte 0-1 for Auxerre borte i helgen, men henger fortsatt med i gullkampen (femteplass, fem poeng bak ledende Lille.

Hos hjemmelaget er Javi Garcia tilbake etter karantene.

Svært ustabile Paris Saint Germain nøyde seg altså med 0-0 hjemme mot Bate Borisov i returkampen (og sparte flere sentrale spillere). Franske lag er ikke lett å bli klok på, og litt som de italienske lagene så nedprioriterer de gjerne Europa League. Jeremy Clement er suspendert.

Fin sjanse for hjemmelaget dette, selv om portugiserne slet lenge med Stuttgart i forrige runde. Vi setter en sjanseartet H.

11. Twente – Zenit
Twente tok seg komfortabelt videre til åttedelsfinalen med 2-0 borte i den første kampen mot Rubin Kazan og 2-2 hjemme. Henger godt med i gullkampen i Nederland og ligger på andreplass, tre poeng bak PSV. Er klar for finalen i den den hjemlige cupen etter 1-0 over Utrecht for en uke siden, og slo Breda 2-0 i serien i helgen.

Twente hadde moderate 1-2-3 i gruppespillet i Champions League og vant ikke en eneste av sine hjemmekamper der, og altså heller ikke hjemmekampen mot Rubin Kazan.

Zenit vant den russiske serien suverent og tapte bare 2 av 30 kamper. Hadde imidlertid litt problemer med Young Boys i forrige runde. Etter 1-2 i bortekampen, kom russerne raskt under i ni minus hjemme på Petrovsky, men kom sterkt tilbake og vant til slutt med 3-1.

Slo sterke CSKA Moskva 1-0 finalen i den russiske supercupen søndag og er altså såvidt i gang med den hjemlige sesongen.

Noen spillere trøbler med skader for begge lag, vi tror russerne er best over to kamper. Her synes alle tegn nødvendige. HUB.

12. Dundee United – Hamilton
Dundee United er i ferd med å gjøre en brukbar sesong og ligger 5. plass med 37 poeng. Formen er det ikke noe å si på, det er blitt to strake triumfer (mot Aberdeen og Inverness), og på de siste 20 kampene har man bare tapt to oppgjør. Dundee United er seriens uavgjortspesialist (9-10-7).

Lille Hamilton er en vandrende katastrofe denne sesongen og har tatt 15 poeng på 28 kamper. Opp til St. Mirren på sikker plass skiller det 7 poeng, men det må nesten skje et under dersom sesongen ikke ender med nedrykk. Det er blitt 0-1-8 på de siste 9 kampene.

Det er et lite poeng at Hamilton har gjort det bedre borte enn hjemme denne sesongen; 9 av 15 poeng er tatt på fremmed gress, og de to eneste trepoengerne ble tatt borte.

Den innbyrdes statistikken er imidlertid ikke helt elendig sett med Hamilton-øyne. Det endte 1-1 hjemme 26. februar, og på de siste 11 møtene viser statistikken 3-3-5.

Dundee-manager Peter Houston sier ifølge BBC at han er fornøyd med tabellsituajsonen etter seieren over Aberdeen. Til helgen venter Motherwell i kvartfinalen i den skotske cupen, en turnering Dundee tar meget seriøst. Houston melder at han kommer til å rotere på laget og "bruke hele troppen" i den kampen, noe som kan tyde på at flere av de beste spillerne hviles.

Vi "mistet" tolv rette for et par uker siden da St. Mirren svært overraskende slo Motherwell 1-0 borte (vi hadde HU), og klok av skade setter vi alle tegn her. HUB.

Vi ender dermed opp med følgende spillforslag:


96-rekker:

Klikk her for å spille dette forslaget!

Tipping Midtuke, frist: 09.03.2011 20:40
1. Tottenham - Milan H
2. Schalke 04 - Valencia H B
3. Everton - Birmingham H U
4. Sporting Braga - Liverpool U
5. PSV Eindhoven - Rangers H
6. Bayer Leverkuse - Villarreal H
7. CSKA Moskva - Porto H U B
8. Dynamo Kiev - Manchester City H U
9. Ajax - Spartak Moskva H
10. Benfica - Paris Saint-Ger H
11. FC Twente - Zenit St. Peter H B
12. Dundee United - Hamilton Academ H U


Klikk her for å spille dette forslaget!

486-rekker:

Klikk her for å spille dette forslaget!
Tipping Midtuke, frist: 09.03.2011 20:40
1. Tottenham - Milan H
2. Schalke 04 - Valencia H U B
3. Everton - Birmingham H U B
4. Sporting Braga - Liverpool U
5. PSV Eindhoven - Rangers H
6. Bayer Leverkuse - Villarreal H
7. CSKA Moskva - Porto H U B
8. Dynamo Kiev - Manchester City H U
9. Ajax - Spartak Moskva H
10. Benfica - Paris Saint-Ger H
11. FC Twente - Zenit St. Peter H U B
12. Dundee United - Hamilton Academ H U B


Klikk her for å spille dette forslaget!


Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus