Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Lyset har gått på Hedmarken

Se hvordan vi skal få 12 rette på en utfordrende lørdagskupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Lørdagskupongen byr på Tippeligaoppgjøret mellom Kongsvinger og Vålerenga, samt 11 utvalgte utfordringer fra de fire 2. divisjonsavdelingene her til lands. Det er ikke spilt mer enn tre runder i 2. divisjon, så vi har ikke all verdens grunnlag i tabellene, vi må se litt lenger tilbake, til vinterens treningsamper og overganger.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Vil du ha premiegaranti? Prøv TippStation!
Lever dagens 96-rekker nå med det samme!

Kongsvinger - Vålerenga
Kongsvinger tok en fin og viktig borteseier i Sandefjord på onsdag. De har i øyeblikket to lag bak seg på tabellen, etter 2-2-2 på de seks siste. De har ennå ikke vunnet på hjemmebane, men klarer de det i dag vil de passere lag som Brann og Stabæk på tabellen. Seieren sist ga selvsagt selvtillit og tro på det man driver med, og Kongsvinger vil helt sikkert gå for to strake i dag. Forrige hjemmekamp endte 1-1 mot Viking.

Vålerenga og ordet serievinner figurerte i samme setning i flere hovedstadsaviser etter 6-1 over Odd for to uker siden. Men så ble det tap mot Strømsgodset og 0-0 mot Hønefoss, og alt er tilbake til det normale. På bortebane har Vålerenga 1-2-2, de har bare slått Sandefjord, 1-0 ble det, akkurat hva Kongsvinger også klarte. Mot Hønefoss sist var de store favoritter på hjemmebane, men de møtte et kompakt forsvar og selv offensive talenter som Shelton og Moa klarte ikke sette de få mulighetene de fikk, og laget ble liggende og stange mot forsvarsmuren til Hønefoss.

Skaderapport Kongsvinger: Mange Sturød (brudd i leggen) er ute noen uker til. Keeper Olav Dalen sliter med en punktert lunge. Kai Olav Ryen (korsbånd) og keeper Conny Månsson (korsbånd) mister trolig hele sesongen. Frejd og Tuelo Johannesen er tilbake etter å ha sonet for kort.

Skaderapport Vålerenga: Birger Madsen (hofte) er ikke med i troppen mot Kongsvinger. Det er derimot Lars Iver Strand, som har vært ute med kneskade i vårsesongen. Frode Larsen har operert milten og er ute til sommeren. Karantene: Bojan Zajic (fikk to kampers karantene for VIF 2 og må derfor sone helt frem til cupkampen mot Oppsal 13. mai).

Det var litt typisk av Vålerenga å følge opp 6-1 triumfen over Odd såpass dårlig som de gjorde. Det hadde også vært typisk om de vinner på Gjemselund i dag, nå som unggutta lærte seg at selv om man er helt rå i én kamp, må man jobbe i neste kamp også, og kampen etter det, og så videre. Kongsvinger har vist gode takter den siste tiden, og med litt flaks tar de poeng i dag også. Vi markerer UB i kamp 1.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Førde - Fana
Begge disse har innledet med 1-1-1 i 2. divisjon avdeling 1. Nyopprykkede Førde har møtt flere antatt sterke lag innledningsvis, de åpnet med 2-2 i borte mot Asker som store underdogs, før de slo Notodden 2-0 hjemme. Nå sist tapte de 3-4 borte mot Stord. Det er tidlig å begynne å se på tabellen, men vi nevner at Førde har spilt mot lagene som i øyeblikket er nummer 1, 3 og 4.

Det ser ut som Førde har en del å fare med på landets tredje høyeste nivå. De slo Birkebeineren 5-2 over to kamper i opprykksfinalen i fjor, det var da over 1500 tilskuere på Førde Stadion, og det kan se ut som laget fortsatt surfer på en medgangsbølge, i tillegg til at de er et godt lag som spiller fin fotball.

Fana innledet med en 2-1 jobbe-seier over et ikke altfor toppet Vålerenga 2, det må vi kunne si til tross for at Martin Andresen var med for VIF. Så ble det tap 0-1 borte mot Stord, deretter 2-2 hjemme mot ubeseirede Frigg. Fana har skapt mest på hjemmebane hittil, borte mot Stord skapte ikke laget all verden.

For Førde er Terje Sørbø ikke med i dag. Fanas Mats Walberg fikk problemer med ankelen mot Frigg og måtte byttes ut. Kaptein Torbjørn Birkelund og Mads Songve ble også skadet i den kampen. Birkelund og Walberg er ute til dagens kamp.

Førde skal ha gode muligheter hjemme mot Fana. Førde stadion har naturgress, mens Fana til daglig spiller på kunstgresset på Nesttun Idrettspark. Vi mistenker at Førde har vært litt heldige med resultatene hittil, men de kan godt tenkes å være heldige i dag igjen, og siden Fana slet på bortebane mot Stord tror vi de får det vanskelig her også. H i kamp 2.

ODDSTIPS IDAG. Marseilles taper

Kjelsås - Asker
Kjelsås spilte 2-2 mot Os og 2-2 mot Manglerud Star, før de røk 0-4 borte for Stabæk 2. Kjelsås stoppet på 6-3-4 på hjemmebane i fjor, og var ikke av de aller farligste hjemmelagene. Asker var forøvrig det nest beste bortelaget i samme divisjon med samme siffer på bortebane totalt.

Kjelsås har vært ganske gode i treningskampene i vinter, og også blant disse finner vi flere uavgjort-resultater, blant annet mot gode Skeid, Moss og KFUM. Fra treningsleiren i Tyrkia tar vi også med et 2-2 resultat mot hviterussiske FC Dnepr Mogilev, som spiller fotball på et mye høyere nivå enn Kjelsås til daglig. Men dette var som sagt treningskamper.

Asker skuffet i sin første kamp da det ble 2-2 hjemme mot Førde. Senere har det gått bedre, med 2-1 borte over Åsane og 3-1 hjemme mot Nest-Sotra ligger Asker øverst på tabellen. Laget er ventet å kjempe i toppen. Forsvarsspillet var ikke helt patent mot Førde, men gutta har skjerpet seg og nå ser det bedre ut.

Lagene møttes to ganger i fjor og det ble 1-0 til Asker begge gangene. Kjelsås har Hunstad og Rustemi på skadelisten, mens Asker ser ut til å ha bortimot skadefritt lag.

Asker er favoritter og skal vinne dette på en vanlig dag. Kjelsås har spilt mye uavgjort i treningskamper før sesongen, og har fortsatt med uavgjort i to av tre spilte i serien. UB i kamp 3.

Byåsen - Steinkjer
Byåsen har innledet med 2-0-1, tapet kom på hjemmebane for Skarbøvik. RBK 2 er slått 4-1 og Nardo er slått 2-0 på bortebane. I fjor var Byåsen et sterkt hjemmelag med 8-3-2 hjemme totalt.

Steinkjer var gode i åpningskampen og slo Hødd 2-1, men siden har det blitt tap for Nardo og Oslo City. Steinkjer er litt opp og ned i år også, misenker vi. I fjor var de mest ned på bortebane, der det ble 3-1-9 totalt. Seirene kom tilsynelatende tilfeldig, Steinkjer var et av få lag som slo Hødd på Høddvoll i fjor, men også det eneste som tapte for Ullern, divisjonens definitive jumbo.

Byåsen vant 6-1 i tilsvarende oppgjør i fjor. Steinkjer vant 4-2 i Steinkjer. I vinterens treningskamper var Byåsen klart sterkest av disse, de vant nesten alt mens Steinkjer vant nesten ingenting.

Byåsen stiller uten Dahle og trolig også Dønnem. Ingen skader hos bortelaget.

Byåsen virker som det sterkeste laget av disse også i år. Steinkjer er ikke slått på forhånd, men med et tent Byåsen som øyner mulighet til tabelltopp skal det gå mot hjemmeseier her. H i kamp 4.

Hødd - Levanger
Hødd er regnet for å være med helt i toppen, men de er et stykke unna etter tre runder. Begge bortekampene er tapt, mot Steinkjer og Skeid, men hjemmekampen vant de 3-0 mot Oslo City. Bortekamp mot Skeid er vel en av årets tøffeste oppgaver, så kanskje ikke så rart at det ble tap der. Det er ikke mer enn to år siden Hødd spilte i Adeccoligaen, uten nevneverdig suksess. I fjor kom de på 2. plass i sin divisjon, 14 poeng bak suverene Follo. De hadde da 9-2-2 på hjemmebane totalt, og vi kan trolig vente oss noe lignende i år. Ambisjonen er opprykk.

Levanger henger i øyeblikket ørlite grann bedre med, men har trolig møt svakere motstand. 2-2 hjemme mot Strindheim, 1-4 tap borte for Aalesund 2, og 6-1 seier hjemme mot Molde 2 er fasit etter tre runder.

Hødd stiller med denne troppen: Ørjan Nyland, Vebjørn Skeide, Helge Edinsen, Ulrik Wingsternes, Fredrik Klock, Oddbjørn Lie, Thomas Lid Kleppe, Sivert Heltne Nilsen, Eirk Heltne, Erik Sandal, Bendik Torset, Emil Viddal, Christian Mork, Joachim Magnussen, Kazeem Ahmed, Magnus Mar Ludviksson, Andreas Sørgård Olsen og Ruben-Kenneth Brandal. Hvilket betyr at de beste og viktigste er med, og Hødd blir svært vanskelig å slå i dag.

Levanger reiser avgårde fredag kveld i en buss der hele troppen utenom én befinner seg. Forsvarsspiller Ole Andreas Kolset er i militæret for tiden.

Levanger klarte ikke mer enn 4-1-8 på bortebane i fjor. Et av de åtte tapene kom mot Hødd. Hele 6-0 vant Hødd i tilsvarende oppgjør i fjor.

Kun de aller beste i denne divisjonen tar poeng på Høddvoll. Selv med nesten fullt lag og sikkert bra med selvtillit etter 6-1 seier sist, skal dette bli for vanskelig for Levanger. Hødd er sultne på poeng nå, og de kommer i dag. H i kamp 5.

Kolstad - Nardo
Kolstad innledet med en fin 4-3 sier borte mot Kristiansund BK, siden har det blitt 3-3 mot RBK 2 og 2-2 borte mot Skarbøvik. De har i øyeblikket scoret flest og sluppet inn flest mål i divisjonen, så det kan kanskje være noe å hente ved å legge en ny strategi for forsvarsarbeidet. Kolstad er nyopprykkere. De hadde 10-1-0 på hjemmebane i sin 3. divisjonsavdeling i fjor.

Nardo har 2-0-1 på de tre første. De vant 2-0 i Skarbøvik i åpningskampen, tapte hjemme for Byåsen og vant 2-1 hjemme mot Steinkjer. I fjor var Nardo blant de bedre bortelagene og de svakere hjemmelagene. De var samtidig det laget som spilte klart mest uavgjort. Nardo har forsterket laget ganske kraftig foran denne sesongen, og målet er å gjøre det bedre enn fjorårets tiendeplass.

Kolstad stiller med samme laget som spilte uavgjort mot Skarbøvik sist. Det er ingen alvorlige skadeproblemer i laget, men Rune Hagen er fortsatt ute. Nardo mangler Kråkenes.

Nardo har historisk et godt tak på Kolstad. Siden 2000 har de møtt hverandre fire ganger, alle oppgjør i 3.divisjon. I 2001 vant Kolstad 4-2 hjemme, mens det borte ble nederlag 2-1. I 2002 ble Kolstad overkjørt i begge kampene, tap 6-0 hjemme og 4-0 borte.

Dette er et lokaloppgjør der mange av spillerne kjenner hverandre. Det kan også ventes en del entusiastisk publikum. Vi tar med en liten kuriositet fra Nardos hjemmeside, der det fortelles at de stiller med nye bortedrakter til denne kampen. Det har ingenting med fashion å gjøre, det er fordi to av Nardos spillere er fargeblinde og tidligere har slitt med kombinasjonen av røde og grønne drakter. Kanskje dette kan bikke resultatet i bortelagets favør. Dette er et svært så åpent lokaloppgjør, og ingen av lagene er fremmed for å spille uavgjort. Ren U blir alt for dristig på dette nivået, og vi markerer HUB i kamp 6.

Oslo City - Skeid
Oslo City er et spennende lag som rykket opp før denne sesongen. På de tre første rundene har de fått en kamp utsatt og ellers tapt 3-0 borte for Hødd og vunnet 3-1 i Steinkjer. Hovedstadsklubben ble etablert i 1987 og har rykket relativt kjapt opp gjennom divisjonene. Det blir kanskje feil å kalle laget for et innvandrerlag, men laget er kjent for å ha mange spillere med innvandrerbakgrunn, som har en teknisk og mer kontinental spillestil. Med kontinental spillestil mener vi dribling, kjappe en-touch-pasninger og fokus på enkeltprestasjoner. Det motsatte av Flo-pasninger og forsvarsmur. Ousman Touray er klubbens storscorer, og han må Skeid pakke inn i dag, ellers smeller det.

Bortekampen mot Steinkjer endte med 3-1-seier til Oslo City, etter to mål av Touray og ett av Santos. Vi gjengir et par uttalelser fra lokalavisa.no. " Mot Hødd trodde vi fortsatt at vi spilte i 3. divisjon. Vi har skjønt at det må knallhard jobbing til på dette nivået, og vi måtte ha tre poeng i denne kampen. Det var godt å få det, sier Santos, før han fortsetter " Nivået er ikke noe skremmende. Jeg tror vi kan vinne vår avdeling og rykke rett opp". Trener Mendy er noe mer realistisk: " Det var veldig viktig å få denne seieren, og vi skal selvsagt prøve alt vi kan for å vinne hver kamp framover. Jeg håper vi i alle fall klarer en plassering på øvre halvdel".

Skeid topper tabellen etter tre runder, og det er ventet at Skeid og Hødd skal gjøre opp om opprykksplassen i denne avdelingen. Skeid vant 2-1 hjemme over Aalesund 2, deretter klarte de bare 1-1 mot Molde 2, før de tok en viktig og kanskje litt heldig 1-0 seier over Hødd. Utenfor banen sliter Skeid økonomisk om dagen, og det vil være ekstremt synd hvis dette skulle begynne å påvirke det sportslige. Foreløpig ser det ut til å gå greit, men det var ille at trener Arild Stavrum måtte gå forrige uke, som følge av den økonomiske situasjonen.

Noen skadefravær hos Skeid: Victor Ashby i angrepet, samt forsvarsspillerne Jo Andreas Gundersen, Joar Harøy og Thomas Valø.

Kampen går på Voldsløkka Stadion, som egentlig er Skeids hjemmebane. Men da Skeid rykket opp i Adeccoligaen forrige gang ble ikke Voldsløkka godkjent av fotballforbundet og Skeid måtte velge Bislet som ny hjemmebane. Det er ikke mye feil å si at kampen i dag går på nøytral bane, eller hvertfall en bane der Skeid har vunnet utrolig mange fotballkamper opp gjennom årene.

Det hadde kledd Oslo City veldig bra å ta poeng mot Skeid. På en god dag kan de klare det, det er hvertfall helt utenkelig at Oslo City skal legge seg bakpå å prøve å forsvare seg til 0-0, de kommer til å satse offensivt. Men Skeid er det beste og jevneste laget av disse, og med mindre det har spredd seg dårlig stemning i klubben på grunn av det økonomiske og treneravgangen, blir dette nok en seier til Skeid på Voldsløkka. Vi hadde trodd at Skeid skulle bli enorme favoritter på navnet på folkerekka, men de har ikke mer enn 46 prosent i øyeblikket, og da mister en eventuell gardering litt av premiepotensialet sitt. Vi markerer ren B i kamp 7.

Ørn Horten - Pors
Disse har åpnet middels eller svakt. Ørn har 1-1-1 etter 3-3 mot Vidar, 1-0 hjemme over Fram Larvik på ren viljestyrke og kjemping, og 0-1 tap borte mot Vard. Man burde nok klart et poeng mot Vard, men satt ikke sjansene i en kamp der midtforsvar og keeper trekkes frem som de beste. På hjemmebane har man imidlertid full uttelling, hvis man skal se på det positive.

Pors var tippet helt i toppen, men har innledet veldig svakt. 0-1 hjemmetap for Randaberg, 2-2 borte mot Flekkerøy og nå sist et tragisk 0-4 resultat hjemme mot Odd Grenland 2.

Skaderapport for Ørn: Selim Muho, Jonas Halstensen og Thomas Nilsen er småskadet. Nilsen gir beskjed på lørdag morgen. Hvis han ikke blir klar vil den lovende guttekeeperen Lars Herlofsen sitte på innbytterbenken. Oscar Lindbäck er nemlig i Stavanger.

Dessuten sitter junioren Tommy Rønningen på benken, trolig en liten belønning etter å ha scoret tre mål i rekruttkampen mot Falk. Marius Thorkildsen, Yngve Jakobsen og Adrian Wiike Dalen er fortsatt skadet. Disse skadene har først og fremst betydning for benken, de faste spillerne er på plass.

Troppen ligger ute på nett, og da tar vi den med: Mathias Raade Olsen, Henrik Arnesen, Kjell Andre Thu, Ørjan Boge, Fredrik Martinsen, Kristoffer Silberg, Jørgen Jalland, Jon Mikael Skaug Alen Patros, Jarle Belaska og Anders Tetlie. Fint Ørn-lag dette.

En gammel Ørn-helt, Jørgen Jalland, er tilbake i Ørndrakt ni år etter at han spilte sin siste obligatoriske kamp for klubben. Han er i startoppstillingen i dag. "Jørgen vil bidra med mer trykk og større radius i midtbaneleddet både defensivt og offensivt", sier trener Ståle Brandsrud (fra Ørns hjemmesider).

Pors-laget er ikke klart, men her er et sannsynlig laguttak: Kristoffer Nielsen - Joachim Berge, Ulf Riis, Knut Rønningene, Sigurd Nilsen - Petter Wickmann, Kim Bentsen, John-Erling Kleppe- Sandro Occhipinti, Marius Lundeberg Enger, Christoffer Riis.

Slik Pors spiller om dagen, skal dette være en klar H. Det imidlertid bare et tidsspørsmål før Pors får ut potensialet i laget, og da kan den berømte ketchup-effekten komme. Pors hadde 10-1-2 på bortebane i fjor, like bra som Strømmen, som tok opprykksplassen på litt bedre hjemmeresultater enn Pors. HB-gardering blir det riktige i kamp 8.

Annonse: Over kr 400.000 innspilt i april

Brumunddal - Raufoss
Nyopprykkede Brumunddal møter her et av divisjonens beste lag. Brumunddal tapte i serieåpningen hjemme for Valdres, men har siden vunnet 1-0 borte mot Tromsø 2 og 2-1 borte mot HamKam.

Raufoss var meget nær opprykk i fjor. De var da divisjonens beste hjemmelag, men bare det femte beste bortelaget. En interessant ting ved Raufoss på bortebane i fjor, er at de maktet å slå de andre topplagene som Ranheim og Asker, men tapte mot flere av bunnlagene. Denne sesongen har Raufoss vunnet begge hjemmekampene og tapt den ene bortekampen hittil, og det bare mot middels eller svak motstand.

Raufoss har rustet opp laget med Eldar Hadzimehmedovic (fra Lørenskog), Oliver Berg (fra SK Gjøvik-Lyn), Pål Strand (fra HamKam) før denne sesongen. 16-åringen Oliver Berg ble matchvinner og scoret to mål mot Tromsø 2. Samtidig har andre spillere forlatt klubben, men ambisjonen er fortsatt opprykk.

Lagene spilte en treningskamp før sesongen som Raufoss vant 3-1 på dagens bane. Raufoss har et godt innbyrdes tak på Brumunddal.

Brumunddals Pjotr Gdak soner for gule kort, Raufoss mangler Jøndal (langtidsskadet).

Raufoss er store favoritter rent oddsmessig, mens folkerekka viser ganske jevn fordeling mellom H og B. Kanskje vil navnetipperne gjøre Raufoss til større favoritter når kampstart nærmer seg. Raufoss er ikke veldig gode på bortebane, men akkurat Brumunddal pleier de å slå. Vi satser på en avgjørelse i kamp 9 og bruker en HB-gardering.

Eidsvold TF - Lørenskog
Dette er en åpen kamp mellom to av divisjonens bedre lag. Eidsvold Turn stiftet vi bekjentskap med allerede på forrige søndagskupong, da de tok en imponerende borteseier mot Lillehammer, som vi dessverre ikke klarte å forutse. Ellers har de tapt 1-4 borte for gode KFUM, og vunnet 4-2 hjemme mot Godset 2. De ser ut som et bedre lag i år enn i fjor, da de stoppet på 6-10-10 totalt.

Lørenskog innledet med tap 2-3 i Harstad i en dramatisk kamp, før de knuste Mo 6-0 hjemme. Sist søndag spilte de 0-0 hjemme mot Senja i en kamp de burde vunnet, og denne innledningen er ikke helt i tråd med ambisjonene. I fjor var Lørenskog det tredje beste laget i sin divisjon. Mustafa Achrifi er eneste spiller som mangler i dag.

"I en nesten skadefri tropp er det kamp om plassene på laget", sier Eidsvold Turn-trener Per Brogeland til Eidsvold Turn På Nett foran lørdagens kamp. Simen Gimmestad og Fredrik Mosis er begge tilbake i trening etter skadene de pådro seg i serieåpningen. Kim Brenna var ikke med til Lillehammer grunnet skade, men meldes klar til Lørenskog-kampen. Nysignerte Jonas Tekle debuterer for A-laget i dag.

Dette må betegnes som et lokaloppgjør. Lørenskog kommer på besøk til Myhrer for første gang på fem år i dag. I 2005 endte kampen 2-2, året før vant Turn 1-0 og i 2003 ble det 2-1-seier til Turn.

Kampen går på naturgresset på Myhrer, et underlag begge lagene er vant med. Per i dag virker Eidsvold som det beste laget, men Lørenskog må ikke utelukkes i et såpass åpent lokaloppgjør. Lørenskog kan være fryktelig gode når de har dagen. Vi satser på en avgjørelse i dag og garderer HB i kamp 10.

Harstad - HamKam
Harstad nyopprykket og gjør sine saker bra. Sesongen ble innledet med 3-2 sier over opprykkskandidat Lørenskog, så ble det tap 1-4 borte for Lillehammer før man i siste spilte kamp slo Mo 4-0 i Mo. Det holder til en foreløpig tredjeplass på tabellen. Harstad tapte ikke en eneste kamp i 3. divisjon i fjor, og på hjemmebane var de meget sterke. I dag stiller de toppet lag.

HamKam rykket ned fra Tippeligaen, de skulle rykke rett opp igjen, men rykket i stedet ned hit til 2. divisjon avdeling 4. Dette skjedde i løpet av to år. Nå er spillerne som var gode nok for Tippeligaen og Adeccoligaen reist, og tilbake står en klubb med et stort navn, men en begrenset spillerstall. Bare Ivar Rønningen, Marius Gullerud og Vegard Bjerke er igjen av dem som fikk erfaring på høyere nivå.

Så langt har HamKam tapt 0-1 hjemme for Tromsø 2, et lag som nesten alltid stiller ekstremt B-preget på bortebane på grunn av den lange reiseveien - Tromsø 2 hadde 0-3-10 på bortebane i fjor - så klarte HamKam å slå bunnlaget Mo 4-1 på bortebane, før det ble et nytt tap hjemme, 1-2 for Brumunddal.

"Vi virker engstelige", uttaler assistenttrener Svein Inge Haagenrud på HamKams hjemmesider. "Dette handler ikke om vilje eller uvilje for å gjøre jobben eller blø for drakta. Men vi blir litt handlingslammet. Løper litt for sent og tenker kanskje litt for mye." Han er nok inne på noe viktig, for innstilling har mye å si, og det er mye vanskeligere å være det mislykkede laget som bare taper og rykker ned, enn å være det ubeseirede hjemmelaget som rykket opp. I dag møtes nettopp disse to.

HamKam mangler rutinerte Vegard Bjerke, Lam og Jevne Hagen. Harstad har ett fravær: Kaarby.

Det skal bli en fornøyelse for Harstad å stille som underdog foran et stort hjemmepublikum mot en seriefavoritt i fritt fall. Her har de alt å vinne, ikke bare tre poeng som få eller ingen regner med de skal ta, men publikums hjerter og tippernes oppmerksomhet. Vi tror de klarer det. H i kamp 11, der folkerekka selvsagt viser at Hamkam er favoritter på sitt gamle navn og rykte.

Vi nevner også at Harstad kan spilles til 3,40 på langoddsen, og Harstad +1 kan spilles til 1,85.

FK Senja - Mo IL
Senja er tilbake i det gode 2. divisjonsselskap, de har forsterket laget før sesongen og det har gitt resultater. 2-0 seier hjemme mot Lillehammer, ellers 0-0 borte mot Lørenskog og 2-2 borte mot Godset 2. Dette er rimelig sterke resultater. Norsk Tipping har lagt seg på 1,75 for hjemmeseier på langoddsen, det er overraskende høyt og meget spillbart så lenge det varer. (Objekt 89).

Mo ligger sist etter tre runder. 0-0-3 og 1-14 i målscore forteller at mye er galt. I sin ene spilte bortekamp var de sjanseløse mot Lørenskog og tapte 0-6. Hovedtrener Freddy Bakksjø er nødt til å finne på noe snart, ellers går det ille. Mo berget plassen med et nødskrik forrige sesong, og hadde trolig rykket ned hvis ikke miserable Bossekop hadde vært i divisjonen.

Vi kan ta et eksempel på hva som muligens er et av Mos problemer i år. På toppscorerlisten fra i fjor finner vi Joakim Rudolfsen fra Mo helt oppe på tredjeplass, han puttet 20 mål. Neste Mo-spilller på listen er Jimmy Fjelldalslev, med beskjedne 3 mål. Gjett hvem av disse to som ikke lenger spiller for Mo. Svar: Sogndal sikret seg Joakim Rudolfsen i november 2009, i konkurranse med blant annet Molde, Glimt og Newcastle. I kampreferater fra sesongens tre første kamper leser vi forøvrig at Mo har store problemer i forsvar.

I dag mangler Vassdal i angrepet og målvakten Arnfinsen for Mo IL.

Mo ser ut som en nedrykkskandidat i øyeblikket, og med mindre de legger en helt ny strategi som de lykkes med umiddelbart, er dette en klar hjemmeseier. Vi gir Senja all tillit og markerer H i kamp 12.

Klikk her for å levere Sportspills 96-rekker.

Klikk her for å levere det store 486-rekkers systemet du ser nederst i artikkelen.

TippStation:Spill store systemer for mindre penger!

96-rekkeren:

Tipping Lørdag, frist: 08.05.2010 15:55
1. Kongsvinger - Vålerenga U B
2. Førde - Fana H
3. Kjelsås - Asker U B
4. Byåsen - Steinkjer H
5. Hødd - Levanger H
6. Kolstad - Nardo H U B
7. Oslo City - Skeid B
8. Ørn Horten - Pors H B
9. Brumunddal - Raufoss H B
10. Eidsvold TF - Lørenskog H B
11. Harstad - HamKam H
12. FK Senja - Mo IL H

486-rekkeren:

Tipping Lørdag, frist: 08.05.2010 15:55
1. Kongsvinger - Vålerenga H U B
2. Førde - Fana H
3. Kjelsås - Asker B
4. Byåsen - Steinkjer H
5. Hødd - Levanger H
6. Kolstad - Nardo H U B
7. Oslo City - Skeid U B
8. Ørn Horten - Pors H U B
9. Brumunddal - Raufoss H U B
10. Eidsvold TF - Lørenskog H U B
11. Harstad - HamKam H
12. FK Senja - Mo IL H

-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør