(Reuters/Scanpix)

Manchester City i vrien bortekamp

Smeller bomben på Walkers Stadium i Leicester? Her er dagens tippetips.

Kommersielt

Les også:
Odds: Real Madrid pisket til å vinne
Odds: Lesernes oddstips søndag
Sjekk hvordan: Nå kan du spille uten kortleser

Søndagskupongen har innslag fra FA-Cupen, Primera og Segunda Division, Coupe De France og Serie-A. En variert kupong med gode muligheter for et par overraskelser, som vi som vanlig skal prøve å fotutse.

Kupongen må leveres senest klokken 16.55 og er du alene om 12 rette i dag, blir bonuspotten på 2,4 millioner kroner din.

Leicester - Manchester City
FA-Cupen, 3. runde. Leicester er ubeseiret på hjemmebane under Sven-Göran Erikssons ledelse. Laget er i form og har vunnet begge sine kamper i 2011 og spesielt offensive Vassell viser gode taker. Nå håper Eriksson å kjøpe inn en stjerne i laget og for alvor melde Leicester på i kampen om opprykk. Men først skal det spilles cup, og det virker som hjemmelaget tar denne turneringen på alvor. De stiller toppet, dog uten innlånte Bednar og forsvarer Curtis Davies har reist hjem til sine respektive klubber. Kyle Naughton (innlånt fra Tottenham) har forlenget avtalen med Leicester. Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Weale; Naughton, Hobbs, Morrison, Berner; Abe, Wellens, King; Dyer, Vassell, Gallagher.

Manchester City jobbet inn 0-0 borte mot Arsenal på onsdag og er i høyeste grad med i kampen om gullet i Premier League. Serien er hovedprioritet, men Manchester City later til å være et lag som ønsker flest mulig trofeer, og nedprioriterer ikke FA-cupen like kraftig som mange andre Premier League-klubber. I Carling Cup røk de ut mot WBA etter middels innsats av et ganske reservepreget mannskap, men da hadde de en del skader i laget og en viktig seriekamp mot Chelsea rett rundt hjørnet. Denne gangen er det ikke kamp før neste helg, hjemme mot Wolves i Premier League. Vi forventer at Mancini sender utpå et rimelig sterkt lag, blant annet så er Balotelli tilbake og Zabaletas røde kort på Emirates er ugyldiggjort, så han kan spille. Eneste skade av betydning er Silva, som definitivt ikke er med. Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Hart; Richards, Lescott, Kompany, Zabaleta; A. Johnson, Barry, De Jong, Y. Toure, Milner; Tevez. Vi nevner også at Edin Dzeko er hentet fra Wolsburg, men han får trolig sin debut neste helg, mot Wolves.

Det er 34 år siden Manchester City vant et trofé, og dette ønsker manager Mancini å gjøre noe med. FA-Cupen er en fin mulighet til å vinne noe og i dag kan de tillate seg å stille sterkt. Men det blir ikke lett. Det er solgt 31.000 billetter og Walkers Stadium vil være fullpakket. Leicester er i slaget og er ikke slått på forhånd. Bortelaget er ubeseieret på Walkers på seks kamper siden 1988. Vi tror dette blir jevnt, men bortelaget skal kunne avgjøre hvis de vil. UB i kamp 1.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Levante - Valencia
Primera Division, byderby i Valencia. Levante er lillebror i byen. De har 3-1-4 på hjemmebane totalt og står i fare for å rykke ned. Forrige hjemmekamp i serien tapte man 1-2 for Bilbao, før det hadde man to hjemmeseire på rad, over Atletico Madrid og Racing Santander. Man slo også Real Madrid 2-0 hjemme i en cupkamp torsdag, og prøver å hause opp denne fantastiske seieren og hvilken enorm selvtillit man får av denne prestasjonen. Faktum er at avansement i cupen allerede var avgjort siden Levante røk 0-8 i det første møtet og Real Madrid trygt kunne sende reservelaget av sted til returoppgjøret. Men når man er en liten klubb som Levante må man ta med seg det man kan. Fraværene i dag ser ut til å være forsvarsspiller Nano, som er suspendert, og forsvarsspiller Venta. Spissen Caicedo kan være tilbake etter skade.

Valencia trodde nok de var videre i Copa del Rey med 0-0 fra første kamp og 2-0 til pause i returoppgjøret i Villarreal. Men det ble tap 2-4 og exit. "Vi har ikke pekt ut syndebukker, men funnet løsninger på problemene. Vi legger denne kampen bak oss og ser fremover", sier manager Unai Emery. Laget er i god form i serien og ligger på 4. plass med 4-1-3 på bortebane totalt. Nå må de holde seg her for å sikre plass i Champions League neste år, siden de røk ut av cupen. Forrige bortekamp vant man 2-1 mot Real Sociedad. Joaquín er suspendert, andre fravær er Albelda, Tino Costa, målvaktene Cesar og Moya, samt Dominguez og Fernandes.

Innbyrdes oppgjør:

11.05.2008 Levante - Valencia 1 - 5
09.06.2007 Levante - Valencia 4 - 2
22.05.2005 Levante - Valencia 0 - 0

Valencia vil sikkert gjøre at de kan for å legge cup-fadesen bak seg og komme tilbake på vinnersporet, og de skal ha gode sjanser for de er bedre mann for mann enn Levante. Men et byderby lever gjerne sitt eget liv og vi garderer for en poengdeling, også på grunn av skader hos bortelaget. UB i kamp 2.

Real Madrid - Villarreal
Primera Division. Hjemmelaget er folkerekkas største favoritter i øyeblikket, med god grunn. Etter det ydmykende 0-5 tapet i El Clasico har Real Madrid vært kompromissløse, spesielt på hjemmebane der de har 8-0-0 totalt og 20-3 i målforskjell. At et ytterst reservepreget Real Madrid tapte 0-2 for Levante i Copa del Rey på torsdag betyr ingenting siden de ledet 8-0 fra det første møtet. Higuain er fortsatt skadet og Arbeloa er suspendert, og Dudek er trolig heller ikke med, ellers ser det bra ut med laget.

Villarreal er i god form i La Liga der de holder 3. plassen og har 3-2-3 på bortebane totalt. I Copa del Rey ble det første 0-0 mot Valencia, og i det omvendte oppgjøret på El Madrigal havnet Villarreal under 0-2 til pause før de kjempet inn en imponerende 4-2 seier. Rossi, Cazorla og Ruben scoret. I dag er Nilmar, Marchena og Senna ute.

Innbyrdes oppgjør:

21.02.2010 Real Madrid - Villarreal 6 - 2
04.01.2009 Real Madrid - Villarreal 1 - 0
27.01.2008 Real Madrid - Villarreal 3 - 2

Villarreal brant nok mer krefter i sin cupkamp enn Real Madrids reserver gjorde i sin, og kanskje kan det ha litt påvirkning på innsatsen i dag. I La Liga er Villarreal best av røkla bak de to store, men de har ikke vært veldig gode på bortebane hittil, og vi mener de er bortimot sjanseløse på Santiago Bernabeu i dag, slik de var forrige sesong. H i kamp 3.

Espanyol - Real Zaragoza
Primera Division. Espanyol fortsetter å tape bortekampene sine, og de tapte for første gang på hjemmebane i derbyet mot Barcelona før jul. Man klarte heller ikke slå Atletico Madrid i cupen, og røk ut etter 1-1 på torsdag. Formen er således nedadgående, men motstanden har også vært sterk den siste tiden. Man har fortsatt imponerende 7-0-1 på hjemmebane og ligger helt oppe på 5. plass. I forsvaret er Forlin suspendert, Garcia og Galan ute med skader. Midtbanespiller Lopez trolig også ute, men viktige Osvaldo er tilbake.

Real Zaragoza rader opp poengdelinger på bortebane, man har nå fire stykker på rad, alle under 2,5 mål. Man har 0-5-3 på bortebane totalt og ligger tredje sist på tabellen og scorer knapt mål. På midtbanen er Ponzio suspendert, ellers er det lite fravær. Edmilson er tilbake.

Espanyol vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 2-1. Zaragoza er ikke noe morsomt lag å spille mot eller se på, for de legger seg bakpå og er gjerne fornøyd med ett poeng i bortekampene. Espanyol er sterke på hjemmebane og bør skape nok til å lure den forsvarsmuren bortelaget antagelig setter opp. Vi tror på H i kamp 4, men U-faren må sies å være tilstede.

Osasuna - Getafe
Primera Division. Osasuna har fine 4-3-1 på hjemmebane hittil, men formen er dårlig og man vinner ikke kamper lenger. Det scores for få mål generelt, og med 0-2-3 på de fem siste er man falt ned til en 15. plass. Soriano er suspendert i dag, i følge betinf.com, og Shojaei, Nekounam, Monreal, Pandiani, Camunas og Ruper er skadet.

Getafe avsluttet 2010 med fem strake seire. At de deretter tapte lokaloppgjøret mot Real Madrid 2-3 var ikke overraskende, men at de skulle ryke 1-3 hjemme for Real Betis i Copa del Rey på torsdag var litt svakt, og man røk ut av turneringen etter å ha vunnet bortekampen 2-1. Det har med andre ord vært et dårlig år for Getafe hittil, og vi stiller spørsmålstegn ved formen. Det er lite skader, men Colunga og Borja står oppført som ute i dag.

Det står 5-1-4 på innbyrdes oppgjør på 2000-tallet på dagens bane. Det er vanskelig å si hva vi kan forvente av Getafe i dag, etter to tap i januar. Vi sitter med en følelse at de kan slå tilbake snart, de er et habilt bortelag. Vi ender opp med HUB i kamp 5.

Mallorca - Almería
Primera Division. Lagene møttes over to kamper i Copa del Rey nylig, og på torsdag ble det klart at Almeria ble sammenlagtvinnere med 8-6 etter å ha vunnet 4-3 både her og der. Før cupkampene hadde Mallorca tre strake tap, borte mot Getafe og Villarreal, og mer overraskende 0-1 hjemme for Racing Santander. Formen er vaklende og laget leverer alt annet enn stabilt. Hercules ble slått 3-0 hjemme nylig, og man har flotte 5-2-2 totalt på Iberostar, der man nesten ikke slipper inn mål. Med unntak av i cupen da, der forsvarsspillet til tider var fraværende. "Ingen skjønte noen ting av hva son skjedde" var spissen Cavenaghis kommentar etter kampen. Man lå under 0-2 etter fem minutter. I dag skal alt dette hevnes, og trener Michael Laudrup varsler endringer i laget. Enrich, Tejera og Pina står på skadelisten, men de er ikke blant dem som er mest benyttet uansett.

Almeria ligger nest sist. De har 2-2-5 på bortebane totalt i La Liga og scorer godt under 1 mål per kamp. Etter en rekke skuffende resultater slo man Sevilla 3-1 borte i begynnelsen av desember. Deretter fulgte tap for Getafe og Villarreal innimellom cupseirene over dagens motstander. Spissen Valeri har forlatt klubben til fordel for argentinske Lanus, og troppen teller nå 20 mann. Av disse er Michel, Pellerano og Nieto skadet, mens Corona er tilbake.

Innbyrdes oppgjør:

06.01.2011 Mallorca - Almeria 3 - 4
22.11.2009 Mallorca - Almeria 3 - 1
12.04.2009 Mallorca - Almeria 2 - 0
08.01.2009 Mallorca - Almeria 3 - 1
10.02.2008 Mallorca - Almeria 0 - 0

Almerias trener Jose Luis Oltra sier at han forventer en helt annen type kamp denne gangen. "Vi kommer til å bli presset hardere og få mindre plass å spille på, det blir en annen type fotball enn i Copa Del Rey" sier han. Vi deler hans oppfatning. Mallorca er uberegnelige, men det vil være svært ydmykende å tape for Almeria for tredje gang på snaue to uker. Nå må Mallorca vise hva de kan. H i kamp 6.

Racing Santander - Sporting Gijon
Primera Division. Av de lagene vi har sett i aksjon i La Liga denne sesongen, er dette de to tammeste og kjedeligste aktørene. Racing kommer fra 0-0 mot Hercles og 0-0 mot Atletico Madrid. Tono var god i mål sist og Rosenberg kan være litt oppfinnsom i angrep, ellers har laget lite å by på for tiden. De er brukbare på hjemmebane der de har 4-2-2 totalt og gjerrige 8-5 i målforskjell. Tziolis, Arana, Diop og Coltorti er ute med skade, står det på klubbens nettside. Colsa er tilbake.

Sporting har 0-4-7 siden hjemmeseieren over Sevila i oktober. De ligger helt sist med 0-3-5 på bortebane totalt, stusselige 4-14 i målforskjell. I dag er Nacho Cases ny i troppen, kanskje får han et innhopp. Sergio Alvarez er ikke med, ei heller Botía. Denne troppen er lagt ut på klubbens hjemmeside: Juan Pablo, Cuéllar, José Ángel, Jorge, Rivera, Carmelo, Ayoze, Sangoy, Bilic, Novo, Lora, Gregory, Iván Hernández, Canella, Diego Castro, Luis Morán, Eguren, De las Cuevas, Sastre, Barral, Matabuena, Nacho Cases.

Innbyrdes oppgjør:

16.05.2010 Racing Santander - Sporting Gijon 2 - 0
24.01.2010 Sporting Gijon - Racing Santander 0 - 1
05.04.2009 Sporting Gijon - Racing Santander 0 - 2
09.11.2008 Racing Santander - Sporting Gijon 1 - 0

Hjemmebanefordel, historikk og form peker i retning av tre poeng til Racing. Skjer det, er det trolig farvel til Sporting-manager Preciado. H i kamp 7.

Huesca - Real Betis
Segunda Division. Huesca ligger rett over nedrykksplass på nest øverste nivå i Spania. De har spesielle 1-6-2 totalt på hjemmebane, målforskjellen er ekstremt gjerrige 6-6. De er et veldig vanskelig lag å slå, og formen er god. Det ble 1-0 borteseier mot Huelva sist og man har kun ett tap på de siste tre månedene, 2-3-0 på de fem siste spilte kampene. Det er lite skader i laget.

Real Betis går for opprykk og ligger på en stadig klarere 1. plass. De har sterke 5-2-2 på bortebane totalt og scorer mye mål både borte og hjemme. Formen er god med 4-1-0 på de fem siste i ligaen. De spilte Copa del Rey mot Getafe på torsdag og vant meget overbevisende 3-1 på bortebane og er videre i turneringen. Laget viktigste offensive spiller, Emana er ute med skade sammen med forsvarsspiller Dorado. Dette er en svekkelse.

Man må forvente at Huesca legger seg kraftig bakpå når ligaledern kommer på besøk. Vi ser for oss 9 mann i forsvar og 1 som får i oppgave å lede an i de få kontringssjansene man trolig kommer til å få. Dette har Huesca lykkes med mange ganger, og de kan klare det igjen, selv mot gode Betis. Vi vurderte lenge en ren U men går for UB i kamp 8.

Tenerife - Albacete
Segunda Division. Tenerife husker vi fra Primera Division forrige sesong. De hadde da 8-6-5 på hjemmebane og var et vrient hjemmelag å møte, men dessverre var de elendige på bortebane og rykket ned. Nedturen har fortsatt i Segunda Division og de ligger helt sist per i dag. 2-2-4 og målforskjell 5-11 på hjemmebane er triste saker, men de har spilt to færre kamper enn de fleste rundt seg, så det er håp. De klarte et oppløftende 2-2 resultat borte mot Valladolid for en uke siden. Formen viser 2-1-2 på de fem siste. Det fortelles på klubbens hjemmeside at Núñez og Beranger ikke er med i troppen denne gangen, ellers ok. Troppen: Luis García, Marc Bertrán, Carlos Bellvís, Antonio Hidalgo, Pablo Sicilia, Nino, Ricardo, Omar, Sergio Aragoneses Natalio, Dani Kome, David Prieto, Juanlu Hens, Melli, Ezequiel Luna, Julio Álvarez, Mikel Alonso, Iriome.

Albacete kjemper i likhet med dagens motstander mot nedrykk, de er per i dag på plassen over streken og har 1-3-5 på bortebane totalt. De har heller ikke scoret mer enn 5 mål på disse ni kampene. Men formen er bedre enn på lenge, og etter tre poengdelinger på rad har de nå to strake seire. Dagens tropp: Keylor Navas, Miguel, De la Cuesta, Dani Fragoso, Alan Baró, Kike, Verza, Toni, Zubiaurre, Diego Camacho, Adriá, Sumy, De Lerma, Núñez, Songo’o, Gluscevic, Tato, Asen.

Innbyrdes oppgjør:

15.03.2009 Tenerife - Albacete 1 - 1
27.04.2008 Tenerife - Albacete 2 - 2
01.10.2006 Tenerife - Albacete 1 - 0
17.06.2006 Tenerife - Albacete 1 - 1
07.12.2002 Tenerife - Albacete 1 - 1

Basert på historikken og at dette er et bunnopgjør det kan bli skjebnesvangert å tape, heller vi mot poengdeling mellom to lag som er i brukbar form, til tross for de svake tabellplasseringene. Vi tar sjansen på U i kamp 9.

Rennes - Cannes
Coupe De France. Må ikke forveksles med Coupe de la Ligue. Det spilles ikke returkamper i denne turneringen, ved uavgjort etter 90 minutter blir det ekstraomganger og eventuelt straffer. Kampene settes opp ved tilfeldig trekning, ingen seeding, og i denne turneringen smeller bombene tett. Regjerende mester er Paris Saint-Germain, men det er vanlig at amatørklubber gjør det godt, topplagene stiller ofte reservepreget. Lørdag ble Monaco slått ut av 5. divisjonslaget Chambéry 3-2 på straffer, Auxerre røk ut med 1-2 for 5. divisjonsklubben Wasquehal.

Rennes ligger på 3. plass i Ligue 1, de har 5-3-1 på hjemmebane. Manager Frédéric Antonetti uttaler på klubbens hjemmeside at dagens kamp er av typen man ikke kan tillate seg å tape. Dette er den første kampen i 2011, på hjemmebane til og med, og den skal legge grunnlaget for og være starten på en forhåpentligvis god siste del av sesongen for Rennes. Noen tropp røper han ikke. Om dagens motstander sier han at selv om de spiller på tredje nivå, holder de Ligue 2 nivå og er et meget godt lag, som kan spille jevnt med klubber helt opp på Ligue 1-nivå. Han sier at Rennes-forsvaret skal få kjørt seg bra med Cannes stjernespiller Jan Koller, som har 14 mål på 31 kamper. (Mange husker nok 202 centimeter høye Koller fra Tsjekkias landslag).

Den tidligere storklubben Cannes spiller i dag på 3. nivå, National. Spillere som Zidane, Vieira, Micoud, Clichy og Frey spilte for klubben i dens glansdager, som ikke er så veldig lenge siden. Cannes ligger på 3. plass og kjemper med Bastia og Guingamp om opprykk. De har 3-4-2 på bortebane totalt. Laget trenes av Albert Emon og de kommer selvsagt med toppet lag for å stelle i stand sensasjon. De vil egentlig ikke være noe sjokk om de skulle vinne, og vi prøver en HB-gardering i kamp 10. Folkerekka viser 65-18-17 så treffer vi med borteseier her kan det bli fine premier.

Evian TG FC - Marseille
Coupe De France. Evian Thonon Gaillar topper Ligue 2. De er meget sterke på bortebane, på hjemmebane har de 3-5-2 totalt. De forteller på egen nettside at de gleder seg som unger før julaften til å spille mot selveste Olympique Marseille, på eget stadion, for fulle tribuner. De lar seg inspirere av alle de andre mindre klubbene som har laget sensasjoner fredag og lørdag. Vi har ikke sett noen tropp, men tror vi kan forvente en helhjertet innsats fra et toppet hjemmelag. Dette er mer enn en vanlig fotballkamp, dette er et show.

Marseille spilte seks kamper i desember og klarte 1-4-1 på disse. Det er veldig jevnt i toppen av Ligue 1, og Marseille ligger på 5. plass, tre poeng bak ledende Lille. Marseille burde klart bedre i desember, da hadde de toppet tabellen. De har 3-4-3 på bortebane. Manager Didier Deschamps ønsker at laget skal starte det nye året med cupseier, men venter tøff motstand i dag. Han har ikke offentliggjort noen tropp, hvertfall ikke som vi kan finne i skrivende stund.

Cup er cup og dette må være helt åpent. Hjemmelaget vil garantert blø for drakta, som man sier, og de er mer enn gode nok til å spille jevnt med Marseille. I en turnering som denne, der toppklubbene er store favoritter på folkerekka samtidig som de ryker ut i tur og orden, mener vi et spill på outsiderne er berettiget. HU i kamp 11.

Napoli - Juventus
Serie-A. Napoli fortsetter å vinne på hjemmebane. Etter 1-0, 1-0, 4-1 og 2-0 i de fire siste er de oppe på 3. plass. De hang med en god stund i bortekampen mot Inter på torsdag men tapte til slutt 1-3. Innsatsen var god, og på hjemmebane har Napoli 5-1-2 totalt. Det er ingen skader eller suspensjoner i laget. Manager Mazzarri sier han kjører den vanlige 3-4-2-1 formasjonen med Cavani alene på topp og Hamsik og Lavezzi som kreative ballfordelere og potensielle målscorere rett bak.

Juventus var ubeseiret siden september men på torsdag ble de overraskende knust på hjemmebane av Parma og røk 1-4. Kampen var en liten katastrofe på mange måter, for ikke bare spilte man svakt, men spissen Quagliarella pådro seg en skade som vil holde ham ute i lengre tid og Melo fikk rødt kort og tre kampers karantene med på kjøpet. Juventus falt ned til 5. plass på tabellen. De har nå 4-4-1 på bortebane totalt. I dag er begge spissene Iaquinta og Quagliarella ute, og man er avhangig av Del Piero, eller Amauri, som nylig returnerte fra skade. Bonucci returnerer fra suspensjon, men Melo er ute som sagt, sammen med Rinaudo, Martinez og De Ceglie.

Innbyrdes oppgjør:

25.03.2010 Napoli - Juventus 3 - 1
18.10.2008 Napoli - Juventus 2 - 1
27.10.2007 Napoli - Juventus 3 - 1

Vi må bla veldig langt tilbake i resultatlistene for å finne to Juve-tap på rad. Men det meste annet taler for et nytt tap i Napoli, der hjemmelaget er sterke og skadefrie. Det skal sies at Napoli ofte sliter mot de andre topplagene, men vi ender på H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.01.2011 16:55
1.Leicester - Manchester CityUB
2.Levante - ValenciaUB
3.Real Madrid - VillarrealH
4.Espanyol - Real ZaragozaH
5.Osasuna - GetafeHUB
6.Mallorca - AlmeríaH
7.Racing Santande - Sporting GijonH
8.Huesca - Real BetisUB
9.Tenerife - AlbaceteU
10.Rennes - CannesHB
11.Evian TG FC - MarseilleHU
12.Napoli - JuventusH

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 09.01.2011 16:55
1.Leicester - Manchester CityUB
2.Levante - ValenciaB
3.Real Madrid - VillarrealH
4.Espanyol - Real ZaragozaH
5.Osasuna - GetafeHUB
6.Mallorca - AlmeríaH
7.Racing Santande - Sporting GijonH
8.Huesca - Real BetisHUB
9.Tenerife - AlbaceteHUB
10.Rennes - CannesHUB
11.Evian TG FC - MarseilleHUB
12.Napoli - JuventusH

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus