Foto: Pa Photos/Scanpix

Manchester City må unnvære Tevez

Klarer de likevel tre poeng mot West Ham? Les dagens tippetips for 12 rette.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

En klassisk lørdagskupong ligger foran oss. Seks oppgjør fra Premier League og seks fra The Championship skal prikkes inn. En middels vanskelig kupong, vil vi si, der Everton foreløpig er den største favoritten på folkerekka, med 68 prosent.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Dobbel til over fem ganger pengene

V75: Du kan vinne 32 millioner

Lesertips: Lesernes oddstips

Oddstips 2: Marseilles vinner

Bonuspotten er oppe i 1.860.000 kroner, dette beløpet tilfaller en eventuell alenevinner i fulltidstipping.

Sjekk også Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League. Nå også med fullstendige tropper for flere av klubbene.

Newcastle - Liverpool
Newcastle er litt ute av form om dagen, de har bare 0-2-3 på de fem siste. En av uavgjortene var 1-1 hjemme mot daværende serieleder Chelsea, et resultat man absolutt ikke trenger å skamme seg over. Newcastle ligger 12. plass og har 2-3-3 på hjemmebane, de er blant de aller svakeste, eller skal vi si mest variable, hjemmelagene. Manager Hughton fikk overraskende sparken forrige uke, av grunner langt utenfor vår og de fleste andres fatteevne. Han var godt likt av mange og har gjort veldig mye positivt for klubben. Nå erstattes han av Pardew.

Nolan og Barton er med i troppen, men må nok testes før kampstart. Harper (skulder) og Guthrie (ankel) er også usikre. Gosling (kne) er ute tre uker til, og R. Taylor (ankel) blir klar i februar. Ben Arfa (beinbrudd) ventes skadefri i april. Karantene: Coloccini, Williamson.

Liverpool har klatret opp til en mindre skamfull 8. plass, takket være gode prestasjoner på hjemmebane. På bortebane står de med svake 1-2-5 totalt, og kun fem scoringer i alt. I Europa League har Hodgson i kynismens og effektivitetens navn stilt reduserte lag i bortekampene og kommet unna med ett poeng mot gode hjemmelag som Napoli, Utrecht og Steaua. I Premier League stiller de så toppet de klarer men som regel blir det tap. Det er mye man kan bli sittende å gruble på rundt Liverpool denne sesongen.

I dag er Gerrard (hamstring) og Agger (legg) ute, Spearing (ankel) er ute til nyttår. Carragher (skulder) er tilbake i midten av februar. Torres er på plass igjen, han var på fødestua på mandag da Liverpool slo Villa 3-0.

Siden 1-1 kampen på Anfield i 2004 står det 8-0-2 fordel Liverpool på innbyrdes oppgjør uansett bane. Kun to av disse ti har blitt vunnet med ett mål, seirene er som regel klare og de fire siste har Liverpool vunnet 3-0, 3-0, 5-1 og 3-0. Uavgjort virker meget lite sannsynlig når man ser på disse tallene, men det er nettopp uavgjort som blir vår markering. Liverpool er svake på bortebane i år, og kanskje Hodgson innerst inne er fornøyd med ett poeng i dag. Newcastle kan finne på hva som helst, men vi klarer ikke se en klar vinner og markerer U i kamp 1.

I DAG ER DET GULL-LOTTO OG 35 MILLIONER I PREMIE. SPILL HER!

West Ham - Manchester City
West Ham ligger nederst, med 2-3-3 på hjemmebane. De har vunnet sine to siste hjemmekamper, 3-1 mot Wigan og 4-0 i Carling Cup mot et litt for B-preget Manchester United. Ellers har det vært mye trist fotball fra West Hams side denne sesongen, og noe må skje hvis nedrykket skal unngås. Da Costa (ankel), Behrami (hofte) og Noble (blindtarm) rekker ikke kampen. Collison (kne) og Hitzlsperger (lår) er ute til henholdsvis januar og februar. Edgar (kne) blir klar i mars, mens Kurucz (kne) ventes tilbake i mai.

Manchester City har sterke 4-2-2 på bortebane. De har snart scoret dobbelt så mange mål på bortebane som på hjemmebane. Tabelltoppen er bare tre poeng unna per i dag. De spilte 1-1 i Stoke i sin siste bortekamp, før det vant de hele 4-1 mot Fulham. Yaya Toure (legg) og Adebayor (lyske) er med i troppen, men det er usikkert om de blir klare. Nimely (ankel) er uaktuell. Karantene: Tevez, Kolarov.

City svekkes trolig en god del av at Tevez er ute, han er mye av drivkraften i laget. West Ham har spilt mange svake kamper hittil, men kanskje har de en liten sjanse i dag, når Tevez ikke er med. UB i kamp 2.

Aston Villa - West Bromwich
Dette regnes som et lokalderby, og det står 4-5-0 fordel Aston Villa på 2000-tallet. Per dags dato er dessverre hjemmelaget i sin dårligste form på lenge. Med 0-1-3 på de fire siste har Houlliers Aston Villa falt ned til 16. plass, bare to poeng over streken. Det nærmer seg krise, og alle vet hvem som eventuelt må gå hvis det ikke kommer en seier snart. Det positive for hjemmelagets del er at de har 3-4-1 på hjemmebane og et par spillere er tilbake fra skade i dag.

Ashley Young er tilbake, Agbonlahor var tilbake sist (uten at det hjalp), Heskey og Carew er tilgjengelige igjen. Petrov (kne), Weimann (ankel), Beye (ankel), Delph (kne), Reo-Coker og Sidwell (akilles) er ikke med i troppen. Karantene: Clark.

West Bromwich har imponert i sitt comeback i det gjeveste selskap, og da det så ut som de var ferdig med å imponere og bare klarte 0-1-4 i november, slo de til med 4-1 borteseier mot Everton og fulgte opp med 3-1 seier over Newcastle sist. At de tapte kvartfinalen i Carling Cup mot svake Ipswich betyr lite, der stilte de et annet lag enn det som spiller i Premier League.

Mulumbu er tilbake i laget. Odemwingie (lyske) og Brunt (lyske) er med i troppen til tross for at de er småskadet. Det er størst sannsynlighet for at Brunt blir klar. Odemwingie er viktig i angrepet og WBA svekkes hvis han må stå over.

Selv om Aston Villa er ute av form, er de et brukbart hjemmelag. Det hadde passet dem veldig bra å snu den vonde trenden i dette lokaloppgjøret - de feilet i Carling Cup mot byrival Birmingham City. Vi tror de kan klare det. De har et bra angrep og et mindre bra forsvar, og vi satser på at de får det første målet og at det holder helt inn mot variable West Bromwich. H i kamp 3.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Fulham - Sunderland
Fulham har 2-9-5 totalt, og uavgjort må nesten bli utgangstegnet i alle kampene deres fremover. De spiller jevnt med de aller fleste, har et kompakt og velfungerende forvar, men mangler en goalgetter på topp. Eller, de har ham forsåvidt, han heter Bobby Zamora og har vært ute med skade en god stund nå. Johnson testes før kampstart. Dembele (ankel) Salcido (kne), Stoor (lyske), Halliche (lår) er fortsatt ikke klare. Zamora (beinbrudd) og Senderos (legg) er ute til midten av februar.

Sunderland er heller ikke fremmede for å dele poeng, men til forskjell fra Fulham vinner de halvparten hjemmekampene sine. Sunderland har 5-8-3 totalt, 1-4-3 på bortebane. Forrige bortekamp tapte de 2-3 for Wolves, før det vant de 3-0 mot Chelsea. I hjemmekampen mot West Ham sist kjørte de på med offensive Gyan, Welbeck og Bent samtidig, men det ble ikke mer enn 1-0 seier. I dag er det noe usikkerhet rundt Gyan (tå) og Gordon (hamstring). Carson (skulder) er uaktuell. Bramble og Turner (begge kne) er ute til begynnelsen av februar. Campbell (kne) er tilbake i mai.

Det står 1-1-1 i de tre siste innbyrdes på Craven Cottage. Når man ser lagenes høye frekvens av uavgjort hittil denne sesongen er det svært vanskelig å argumentere for at U ikke skal med på kupongen. U har 31 prosent på folkerekka i skrivende stund, det er høyt men det er også riktig i våre øyne. Kanskje er sjansen for U enda større enn 31 prosent i virkeligheten, og etter en liten tenkerunde lar vi U'en stå alene på kupongen. Ren U i kamp 4.

Nå kan du tippe på iPhone

Everton - Wigan
Everton virker å ha kommet inn i et spor der de spiller jevnt med de beste, for så å følge opp med svakere innsats mot de mindre gode lagene. Slikt blir det mange poengdelinger av. Etter god innsats mot Sunderland klarte man 2-2 der, så tapte man 1-4 hjemme for West Bromwich, for så å heve seg og ta poeng mot Chelsea sist. Følger man dette mønsteret skal det bli tap mot Wigan i dag. Everton har 2-3-3 på hjemmebane totalt, snart svakest av alle. Osman (ankel) kan være aktuell fra start. Barkley (beinbrudd) er ute til mars. Karantene: Arteta

Wigan står i fare for å rykke ned, de ligger tredje sist og har bare 1-2-4 på bortebane hittil. De scorer knapt mål i bortekampene sine, kun 5 hittil. Nå er hvertfall Rodallega tilbake i troppen. McCarthy (ankel) er tilbake i slutten av januar, mens Moses (skulder) er ute til begynnelsen av februar. Caldwell (lår) er med i troppen, men starter trolig ikke.

Everton er et guffent lag å tippe denne sesongen, for de skal jo selvsagt slå et lag som Wigan på hjemmebane, men vi hadde hatt større tro på hjemmeseier hvis det var et av topplagene som sto på andre banehalvdelen. Vi styrer unna Everton på langoddsen, på tippekupongen blir det en sjansepreget H i kamp 5.

V75 Forus lørdag: Du kan vinne 32 millioner kroner. Kjøp Håkons eksperttips eller kjøp en lyntotokupong i spillboksen under (du trenger ikke registrere deg for å spille og innsats velger du i dropmenyen)

Stoke - Blackpool
Stoke får endelig betalt for innsatsen og har 3-2-0 på de fem siste kampene. 4-2-2 på hjemmebane totalt er bra, i forrige hjemmekamp holdt de Manchester City til 1-1. Pennant (hamstring) er usikker. Sidibe (legg) er tilbake på nyåret. Diao (legg) er trolig fortsatt ikke klar. Wilson er tilbake i laget.

Blackpool holder hodet godt over vannet, stikk i strid med forhåndstipsene, og 3-2-4 på bortebane totalt etter 15 runder er det bare topplagene som matcher. Blackpool er ofte involvert i målrike kamper, og formen er brukbar med 1-3-1 på de fem siste. Sist ledet de 2-0 borte mot godtgående Bolton, men måtte nøye seg med 2-2 til slutt. Sylvestre (hamstring) er med i troppen, men det er usikkert om han spiller. Harewood (hamstring), Martin (kne) og Gilks (kne) er tilbake ved nyttår. Clarke (kne) og Basham (kne) er ute til mai. Almond og Baptiste (kne) er også uaktuelle.

De to foregående innbyrdes oppgjør har endt 4-3 til Stoke og 1-1, på dagens bane. Vi tror på mange mål i en kamp som ender med H eller U. Da blir det HU i kamp 6.

Middlesbrough - Cardiff
Middlesbrough fortsetter å overraske negativt. Når de endelig ansatte Tony Mowbray som manager og vant to kamper på rad, mot Palace og Scunthorpe, trodde vi det var snakk om god form, men siden har det blitt 0-1-3 og man er bare to poeng unna bunnen. Skademessig ser det ikke så ille ut, men Leroy Lita har vært syk hele uken og meldes usikker. Kevin Thomson og Jonathan Franks kan være tilbake etter skader, mens lantidsfraværene er de samme: Stephen McManus, Willo Flood og Rhys Williams.

Cardiff ligger fortsatt på 2. plass, men utfordrerne nærmer seg etter at Cardiff bare har klart ett poeng på sine tre siste kamper. Det begynte med tap 0-2 hjemme for Forest, tap borte i toppkampen mot QPR, der man forsåvidt spilte godt og kunne klart et poeng, og nå sist ble det bare 1-1 hjemme mot Preston. Toppscorer Jay Bothroyd må trolig stå over med skade, det er i så fall en betydlig svekkelse.

Innbyrdes oppgjør:

06.03.2010 Cardiff - Middlesbrough 1 - 0
13.12.2009 Middlesbrough - Cardiff 0 - 1
09.03.2008 Middlesbrough - Cardiff 0 - 2

Middlesbrough har ikke slått Cardiff siden 1985. Når de nå er i sin dårligste form siden minst 1985, heller vi mot at Cardiff tar dette, selv uten Bothroyd. Men denne er skummel, og vi garderer for en uavgjort på Cardiffs lille formsvikt. UB i kamp 7.

Bristol City - Derby
Bristol City våknet i tide og har beveget seg opp fra bunnen. Formen er meget god, de har 5-2-1 på de åtte siste. På hjemmebane ser laget stadig sterkere ut, etter 1-1 mot QPR og Preston har man slått Leicester 2-0 og Sheffield United 3-0 i de to siste. Manager Keith Millen ble kåret til månedens manager i Chamionship for november, en pris som de mer overtroiske blant oss kaller "the kiss of death", siden overraskende mange månedens managere taper første kamp etter utmerkelsen. Millen har selv god tro på å lure dødens kyss, og laget han stiller er trolig ganske likt som sist. Jon Stead og Christian Ribeiro er fit for fight, mens Louis Carey er ute med skade. Fjorårets toppscorer Nicky Maynard har vært ute lenge, dessverre, og kommer ikke på banen før i 2011.

Derby ser ut til å kunne gjøre en bedre sesong denne gangen enn sist. De er oppe og lukter på play-off i øyeblikket. De har 3-2-5 på bortebane totalt. Formen var god, men ser ut til å være litt på hell. De fire siste har gitt 1-0-3, inkludert 1-2 tap borte mot Burnley og 0-2 tap i Leicester. Bueno er trolig tilbake fra skade, mens de som har vært ute med skade en stund, Buxton, Davies og Addison, fortsatt er det.

Banemesteren sier banen på Ashton Gate er meget fin, og er sikker på at kampen vil bli spilt til tross for minusgrader. Med spillefri sist helg på grunn av utsatt kamp kan Bristol nå ta sin tredje strake hjemmeseier og si farvel til bunnstriden for godt. Derby er en tøff motstander, men de er litt ute av form og magefølelsen sier H på hjemmelagets gode form i kamp 8.

Norwich - Portsmouth
Norwich er i god form med 2-4-0 på de seks siste. Som nyopprykket lag ligger de på en fin 4. plass med 5-2-3 på hjemmebane totalt, det er bedre enn vi hadde forventet. Spissen, toppscoreren og kapteinen Grant Holt er suspendert, så det må gjøres endringer i angrepet. Drury, Surman, Smith, Hughes, Gill og Whitbread er ute med skader.

Portsmouth er blant ligaens sterkeste lag når de har dagen. De hadde en enlendig start på sesongen, da det var mye skader og annet rot i klubben, men da dette ble ordnet trillet poengene inn på kontoen, Portsmouth hadde en rekke på 6-1-0 i september og oktober. Så fulgte fire kamper der de spilte nesten like godt, men fikk dårlig betalt og det ble tap for Barnsley, Doncaster og Derby, og bare uavgjort mot QPR i en kamp man dominerte. Man kom tilbake på vinnersporet med en fn 2-1 borteseier i Swansea sist. Portsmouth har nå 3-1-6 på bortebane totalt. Forsvarsspiller Dickinson er stadig suspendert.

Dette er en meget vrien kamp å tippe. Det er lenge siden Norwich tapte på Carrow Road, de jobber kollektivt og får betalt nesten hver gang. Men Holts fravær er en klar svekkelse. Pompey kan vinne hvor som helst og når som helst, slik borteseieren i Swansea er et ferskt bevis på. De er kapable til å vinne her også, og når folkerekka viser prosentvis tegnfordeling 60-20-20 for H, U og B, er det helt klart vits å gardere for et uventet resultat her. HUB i kamp 9.

Reading - Coventry
Reading er i middels form, de har 0-4-1 på de fem siste. 4-4-2 på hjemmebane totalt er brukbart, men Reading er ikke noe topplag denne sesongen. Vingen Jimmy Kebe er tilbake, det er et stort pluss for hjemmelaget. Matt Mills er tilbake etter suspensjon. Ivar Ingimarsson og Brynjar Gunnarsson nærmer seg også comeback, men det blir neppe i dag. Det ser bra ut med laget nå.

Coventry er i gd form om dagen. De tre siste kampene er vunnet 1-0 over Burnley, 2-0 over Scunthorpe og 1-0 over Middlesbrough. Coventry ligger på 5. plass og har 4-2-4 på bortebane. Det er ingen nye skader i laget og Coventry kan stille likt som mot Middlesbrough. På skadelisten står Sammy Clingan, Stephen O'Halloran og langtidsskadde Ben Turner, Isaac Osbourne, Gary Deegan og Chris Hussey.

Innbyrdes oppgjør:

05.04.2010 Reading - Coventry 3 - 0
01.12.2008 Reading - Coventry 3 - 1
14.01.2006 Reading - Coventry 2 - 0
19.02.2005 Reading - Coventry 1 - 2
20.09.2003 Reading - Coventry 1 - 2

Reading er ikke veldig overbevisende om dagen, men hjemme på Madejski Stadium tar de som oftest poeng, og det bør de klare i dag også. Coventry vant i Scunthorpe nylig, men å vinne i Reading er langt vanskeligere. HU i kamp 10.

Burnley - Leeds
Burnley taper sjelden, men høy frekvens av uavgjort holder dem et lite stykke under de beste. Med 7-2-1 på hjemmebane er de blant ligaens sterkeste hjemmelag. Derby og Wtaford er slått i de to siste hjemmekampene. Burnley har ikke spilt på 14 dager siden snø satte en stopper for kampen mot Portsmouth sist. Martin Paterson og Chris Eagles er tilbake etter skader, Danny Fox har en ankelskade og rekker trolig ikke denne kampen.

Leeds United er en populær nykommer i The Championship siden de har mange fans og det settes publikumsrekorder når laget gjester andre byer. Det ligger an til sesongens fulleste tribuner på Turf Moor i dag. Like populært er det selvsagt ikke at Leeds tar med seg poeng i nesten hver eneste bortekamp, de har 4-4-2 på bortebane totalt. Formen er meget god, Leeds har 4-3-0 på sine syv siste uansett bane. Høyreback Paul Connolly er tilbake etter suspensjon og det ser bra ut med laget.

Det er vanskelig å se en klar vinner i denne, godt mulig det ligger en uavgjort i den kalde vinterluften. Selv om Leeds er i form nå har de spilt U i de to siste bortekampene, mot Reading og Norwich, og dagens oppgave er ikke enklere. HU i kamp 11.

Preston - Ipswich
Preston er bunnlaget i The Championship. De har 2-2-6 både på hjemmebane og bortebane, og formen er heller skral med 0-2-3 på de fem siste. Kanskje kan man spore en ørliten bedring i formen da poengene er tatt i de to siste spilte, 0-0 mot habile Millwall og 1-1 borte mot topplaget Cardiff. Det er visstnok ganske god stemning i laget etter poenget i Cardiff, man var bare ett minutt unna tre poeng faktisk.

Manager Darren Ferguson har bortimot skadefritt lag, Callum Davidson og Sean St. Ledger er tilbake fra skader og bare Paul Coutts og Chris Brown er på skadelisten per i dag. Dette er siste kampen til den innlånte spissen Iain Hume, og han scorer nok mer enn gjerne i sin avskjedskamp.

Ipswich slo et for anledningen nykomponert West Bromwich i Carling Cup nylig, et sjeldent lyspunkt for Roy Keanes Ipswich Town. I serien har de 0-0-5 på de fem siste, og de har sluppet inn 14 mål tilsammen i disse. Det er naturlig nok skader på sentrale spillere som ligger bak de svake resultatene. Uerfarne spillere har fått mye spilletid og gjort enkelte personlige feil, som igjen har kostet poeng. Gareth McAuley, Connor Wickham og Luke Hyam er fortsatt ute. Mark Kennedy og førstekeeper Marton Fulop er tvilsomme. Kaptein David Norris er frisk fra influensa og tilbake.

Vi kan helt klart se for oss Preston ta en etterlengtet seier på Deepdale i dag. Ferguson har sikkert hauset opp spillerne og bygger videre på den gode prestasjonen i Cardiff, og denne gangen møter de en motstander de bør slå. Ipswich er helt ute av form og mangler fortsatt en del spillere. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen, til for eksempel 96 kroner slik vi har satt opp, uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra. Du kan legge til kryss og justere innsats etter eget ønske.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 11.12.2010 15:55
1. Newcastle - Liverpool U
2. West Ham - Manchester City U B
3. Aston Villa - West Bromwich H
4. Fulham - Sunderland U
5. Everton - Wigan H
6. Stoke - Blackpool H U
7. Middlesbrough - Cardiff U B
8. Bristol City - Derby H
9. Norwich - Portsmouth H U B
10. Reading - Coventry H U
11. Burnley - Leeds H U
12. Preston - Ipswich H

-

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 11.12.2010 15:55
1. Newcastle - Liverpool H U B
2. West Ham - Manchester City B
3. Aston Villa - West Bromwich H
4. Fulham - Sunderland U
5. Everton - Wigan H U
6. Stoke - Blackpool H U
7. Middlesbrough - Cardiff H U B
8. Bristol City - Derby H
9. Norwich - Portsmouth H U B
10. Reading - Coventry H U
11. Burnley - Leeds H U
12. Preston - Ipswich H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør