Foto: Afp/Scanpix

Manchester United fester grepet

Sjekk hvordan Rooney og Berbatov skal hjelpe oss med 12 rette i dagens tippetips.

Kommersielt

Lørdagskupongen er av edleste sort, med kamper fra Premier League og The Championship. Manchester City ligger an til å bli kupongens klareste favoritt, og det er mange andre sterke hjemmelag i aksjon.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Aston Villa vinner

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Drammen: Håkon spiller Dombås-ekspressen

Lesertips: Lesernes V75-tips

Bonuspotten er på kroner 675.000, og dette tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

For Premier League-klubbene har vi tatt med fullstendige tropper fra teamtalk.com.

Wolverhampton - Manchester United
Tre strake tap i Premier League er fasit for Wolves. Borte mot Bolton på onsdag kunne de fått med seg poeng mot et hjemmelag som ikke overbeviste, men de få sjansene man skapte ble misbrukt, og i sluttminuttene ga man seieren til Bolton på en personlig feil i forsvaret. Det er ingen matchvinnere hos Wolves for tiden. Man ligger på sisteplass og har 5-2-5 på hjemmebane.

Hunt er ute, innlånte O'Hara kan spille sin første kamp fra start, og Zubar får fornyet tillit i forsvaret til tross for assisten på Boltons scoring i midtuken. Fra før er Kightly og Guedioura ute.

Troppen: Hahnemann, Mouyokolo, Jarvis, Craddock, Jones, Ward, Fletcher, Ebanks-Blake, Stearman, Mujangi Bia, Vokes, Milijas, Elokobi, Hill, Hennessey, Zubar, Doyle, Henry, O'Hara, Hammill, Ebanks-Blake, Edwards, Foley.

Manchester United topper tabellen, og det er ikke enkelt i dag å se hvem som eventuelt skal frata dem ledelsen. United har 3-8-0 på bortebane, men formen blir bare bedre og bedre, og dagene da United på bortebane var lik uavgjort, kan se ut til å være over. Sist lå man under i Blackpool, men snudde 0-2 til 3-2. Det har også blitt cupseier i Southampton nylig. Både Rooney og Berbatov scorer mål for tiden og da er United vanskelige å slå.

På midtbanen er Fletcher klar for spill etter å ha gått av banen med øyertøbbel mot Villa sist, og Rafael er tilbake. Det ser meget bra ut med Fergusons mannskap.

Troppen: Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard, Rafael, O'Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Fletcher, Scholes, Gibson, Anderson, Giggs, Bebe, Rooney, Berbatov, Hernandez, Owen.

Wolves er ikke gode nok til å ta poeng mot et skadefritt Manchester United, som vinner det aller meste for tiden. Vi tror det er så enkelt. B i kamp 1.

Newcastle - Arsenal
Newcastle åpnet året med 1-0 over Wigan og 5-0 over West Ham, men siden har det blitt 0-2-2, inkludert cup-exit mot Stevenage. Å selge en nøkkelspiller som Andy Carroll kan umulig føre til flere poeng i tiden fremover, og man må spørre seg hvem som skal score de nødvendige målene. Newcastle ligger på 10. plass og har 4-4-4 på hjemmebane.

Tiote er tilbake etter suspensjon, Ameobi er ute med skade. Manager Alan Pardew har usikkerhet rundt forsvarsspiller Coloccini, som eventuelt erstattes av tidligere Arsenal-spiller Campbell. Ryan Taylor, Steven Taylor, Gosling, Smith og Ben Arfa er definitivt ute.

Troppen: Harper, Krul, Simpson, Perch, Ferguson, Enrique, Coloccini, Williamson, Campbell, Tiote, Barton, Nolan, Gutierrez, Guthrie, Vuckic, Richardson, Lovenkrands, Best, Ranger.

Arsenal er Premier Leagues beste bortelag og de er i form. London-klubben har seks strake seire, alle turneringer medregnet. Sist på det 2-1 mot Everton på eget gress. Midtbanespiller Song, Denilson og Nasri er ute, mens Walcott ser ut til å bli klar etter en liten ankelskade. Squillaci er tilbake etter suspensjon. Ute på lengre sikt er Vermaelen og målvakten Fabianski.

Dagens tropp: Szczesny, Clichy, Djourou, Koscielny, Sagna, Wilshere, Diaby, Fabregas, Walcott, Rosicky, van Persie, Almunia, Chamakh, Bendtner, Arshavin, Eboue, Gibbs, Squillaci.

Innbyrdes oppgjør:

27.10.2010 Newcastle - Arsenal 0 - 4
21.03.2009 Newcastle - Arsenal 1 - 3
05.12.2007 Newcastle - Arsenal 1 - 1
09.04.2007 Newcastle - Arsenal 0 - 0
10.12.2005 Newcastle - Arsenal 1 - 0

Newcastle vant 1-0 på Emirates i november, da var det nettopp Andy Carroll som bikket kampen i Newcastles favør og scoret det avgjørende målet. Newcastle ser mindre slagkraftig ut nå enn da. Ligaens beste bortelag møter Newcastle på et gunstig tidspunkt, og får trolig revansje for tapet i det omvendte møtet. B i kamp 2.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Manchester City - West Bromwich
1-3-1 på de fem siste i serien er ikke godt nok for Manchester City. Man innehar 3. plassen i øyeblikket, men Chelsea har begynt å score mål igjen og lurer to poeng bak og med én kamp mindre spilt. Dagens kamp er en must-win for Mancini og City. Forrige hjemmekamp i serien endte med 4-3 seier over Wolves. City har 7-3-2 på eget gress.

Forsvarsspiller Richards spiller ikke denne, muligens står De Jong også over etter at disse to kolliderte i midtukekampen mot Birmingham. Johnson og Balotelli er ute, mens Yaya Toure er tilbake etter sykdom. Manager Mancini indikerer at Hart står i mål i dag.

Citys tropp: Hart, Given, Zabaleta, Boateng, K Toure, Kompany, Boyata, Kolarov, Lescott, Wright-Phillips, De Jong, Vieira, Milner, Y Toure, Silva, Barry, Tevez, Dzeko, Jo, Guidetti.

West Bromwich har ikke fått til noe på bortebane på en stund, og 1-1-6 på de siste åtte er svakt. Man ligger to poeng over nedrykk og har 2-2-8 på bortebane hittil. De seks siste bortekampene er alle tapt, inkludert cup-tapet for Reading. West Brom scorer ikke mål på bortebane lenger, og da blir det tungt.

Den gode nyheten for bortelaget er at toppscorer Odemwingie spiller i dag, til tross for en ankelskade i 2-2 kampen mot Wigan sist. Dorrans kan også være tilbake, mens manager Di Matteo muligens må klare seg uten Jara og Cech.

Troppen: Carson, Cech, Ibanez, Morrison, Barnes, Brunt, Reid, Myhill, Fortune, Dorrans, Shorey, Thomas, Mulumbu, Zuiverloon, Meite, Odemwingie, Fortune, Tchoyi, Scharner, Thomas, Cox, Vela, Tamas, Olsson, Jara.

Det står 1-3-1 på de fem siste innbyrdes på dagens bane. Per i dag er West Bromwich meget lite målfralige og dette skal City kunne styre og vinne som de vil. Odemwingie kan score på hvilken som helst bane i Premier League, men det kan sannelig mange av hjemmelagets spillere også. H i kamp 3.

Tottenham - Bolton
Tottenham tok en fin borteseier i Blackburn på onsdag, i en kamp de ikke dominerte. Resultatene har vært opp og ned i 2011, med tapet for Everton i serien og 0-4 for Fulham i FA-Cupen som de største nedturene. Tottenham og manager Redknapp kjemper for en plass som gir Champions League-spill neste år, topp fire er vel et slags mål, men de ligger på 5. plass i øyeblikket. Tre poeng mot Bolton er et krav i så måte. Tottenham har 6-5-1 på hjemmebane hittil.

Det var en del fravær mot Blackburn sist, men nå er hvertfall Pienaar og kapteinen Dawson tilbake. Bale, King, Modric, Huddlestone og Kaboul er ikke med i dag heller.

Troppen: Gomes, Pletikosa, Cudicini, Hutton, Corluka, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto, Khumalo, Woodgate, Dawson, Sandro, Palacios, Jenas, Lennon, Pienaar, Van der Vaart, Crouch, Pavlyuchenko, Defoe.

Bolton har falt litt av i det siste, storspillet de viste før jul er ikke like fremtredende lenger, slik vi ser det. Likevel vant de 1-0 hjemme mot Wolves på onsdag, og mer kan man kanskje ikke kreve. De spilte ikke noen spesielt god kamp, men nykommer Sturridge var våken og omsatte motstanders forsvarsfeil til 1-0. Bolton har tapt sine fem siste bortekamper i ligaen, og de har 2-4-6 på bortebane totalt.

Det er ingen nye skader i Owen Coyles mannskap, men Samuel, Ricardo Gardner, O'Brien og Sean Davis er fortsatt ute.

Troppen: Bogdan, Jaaskelainen, Robinson, Cahill, Knight, Wheater, Muamba, Petrov, K Davies, Elmander, Klasnic, Taylor, Ricketts, Alonso, Moreno, M Davies, Cohen, Holden, Steinsson, Blake, O'Halloran, Sturridge, Lee.

Tottenham har 4-1-0 på de fem siste møtene med Bolton på White Hart Lane. De var heldige som vant 1-0 mot Blackburn med skader i laget sist. Flere av de samme er fortsatt ute, og kanskje er ikke Tottenham like heldige i dag. Vi garderer en sannsynlig H med U, i håp om litt størrelse på eventuelle premier. HU i kamp 4.

38 millioner til en eventuell alenevinner i V75 på Drammen lørdag. Kjøp Håkons eksperttips eller lyntoto i spillboksen under (du trenger ikke være registrert for å spille)

Wigan - Blackburn
Wigan spilte 2-2 borte mot West Bromwich i bunnoppgjøret på tirsdag. Det var en åpen kamp, preget av offensivt spill, og Wigan var ikke veldig langt unna alle tre poengene. Per i dag ligger de nest sist, men det er bare ett poeng opp til trygg plass. Wigan har 2-6-5 på hjemmebane og formen er strengt tatt ikke god, de har 1-6-3 på de ti siste i ligaen.

Figueroa og kaptein Caldwell står sannsynligvis over dagens kamp med småskader. Alcaraz er ute fra før.

Troppen: Al Habsi, Pollitt, Kirkland, Gohouri, Stam, Figueroa, Watson, Diame, McArthur, Thomas, N'Zogbia, McManaman, Rodallega, Lopez, Gomez, Caldwell, G Caldwell, Boyce, De Ridder, Golobart, Mustoe, Robinson, Di Santo.

Blackburn er oppe på øvre halvdel. De har 3-1-8 på bortebane, og noe stort bortelag er de ikke denne sesongen heller. De tre siste bortekampene er tapt, for Aston Villa (cup), Chelsea og Sunderland. På onsdag tapte man også hjemme på Ewood Park for et skaderammet Tottenham. Spillemessig var man på høyde med Spurs og vel så det, men man evnet ikke å score, og det var taktisk svakt å ikke klare hvertfall ett poeng. Her satt Gamst-Pedersen for det meste på benken, uvisst av hvilken grunn.

Santa Cruz, Givet og Phil Jones er ute i dag. Emerton er tilbake fra Asia og Jermaine Jones har ristet av seg en skade fra midtukekampen.

Troppen: Robinson, Salgado, Samba, Nelsen, Olsson, Hoilett, Andrews, J Jones, Dunn, MB Diouf, Roberts, Pedersen, Bunn, Hanley, Emerton, Nzonzi, Grella, Benjani, Kalinic, Morris, Lowe.

Wigan-offensiven med Rodallega og N’Zogbia skal kunne gjøre det vanskelig for Blackburn. Vi må tilbake til 2007 for å finne en borteseier blant innbyrdes oppgjør, seks oppgjør etter det har gitt 5-1-0 uansett bane. Vi kan ikke se at Blackburn vinner på DW Stadium slik de har spilt på bortebane den siste tiden. Her kan Wigan ta tre viktige poeng og komme seg opp på riktig side av streken. Vi har god tro på N’Zogbia-scoring, og markeringen blir HU i kamp 5.

Aston Villa - Fulham
Det tok ett minutt før Villa fikk et baklengsmål borte mot Manchester United på tirsdag. De kom aldri helt på høyde med United og tapte 1-3 etter mål av Darren Bent, nysigneringen fra Sunderland. Å få på plass en spiller som Bent, som scorer mål i nesten alle kamper, må være noe av det lureste man har foretatt seg på Villa Park på lenge. Før tapet på Old Trafford hadde Villa 4-1-0, alle turneringer medregnet, og formen er god.

Nykommer fra Borussia Mönchengladbach, Michael Bradley, er med i troppen. Downing er frisk etter skade, og eneste fravær skal være Luke Young.

Troppen: Friedel, Walker, Dunne, Collins, Clark, Albrighton, Petrov, Makoun, Bradley, Downing, A Young, Bent, Heskey, Agbonlahor, Reo-Coker, Marshall, Pires, Delfouneso, Cuellar, Bannan.

Fulham har vist meget gode takter den siste tiden. 4-0 over Tottenham i cupen ble fulgt opp av 1-0 mot Newcastle på onsdag. Dette gir 5-1-1 på de syv siste, men man er klart best hjemme på Craven Cottage, da alle fem seire er tatt der, mens det ble 1-1 borte mot Wigan og tap i Liverpool. Fulham har nå 1-6-5 på bortebane, og kun 9 mål er scoret.

Etuhu mister dagens kamp, og Zamora og Senderos har fortsatt noen uker igjen før de kan spille. Nylig innlånte Gudjohnsen kan være aktuell i dag.

Troppen: Schwarzer, Stockdale, Pantsil, Hangeland, Hughes, Baird, Briggs, Davies, Riise, Murphy, Sidwell, Duff, Dempsey, Gudjohnsen, Kakuta, Kamara, Gera, Dembele, Salcido, Greening, Johnson, Halliche.

Innbyrdes oppgjør på Villa Park:

30.08.2009 Aston Villa - Fulham 2 - 0
29.11.2008 Aston Villa - Fulham 0 - 0
25.08.2007 Aston Villa - Fulham 2 - 1
21.10.2006 Aston Villa - Fulham 1 - 1
25.03.2006 Aston Villa - Fulham 0 - 0

Fulham har stilt sitt beste mannskap både i cup og serie den siste tiden, og kanskje begynner et par av de faste å merke det tette kampprogrammet. Vi tror Aston Villa med Darren Bent i spissen skal ha meget gode sjanser til en ny hjemmeseier. Hjemmelagets for er så god at uavgjortspesialisten Fulham trolig kommer til kort. H i kamp 6.

Everton - Blackpool
Everton sliter tydeligvis med motivasjonen når de spiller mot lag som ikke ligger helt i toppen av tabellen. På 15 kamper og over tre måneder har man ikke slått andre enn Tottenham og Manchester City. Man taper mot West Bromwich og Stoke, og tar ett poeng mot for eksempel West Ham og Wigan. Everton ligger på 15. plass, tre poeng over nedrykk, og har 3-5-3 på hjemmebane. Og så spørs det hvor lurt det var å selge Pienaar.

Det er positivt at Cahill er tilbake etter Asiamesterskapet. Jagielka er også tilbake, etter skade, og Hibbert etter sykdom.

Troppen: Howard, Neville, Distin, Jagielka, Heitinga, Baines, Coleman, Cahill, Fellaini, Osman, Rodwell, Arteta, Bilyaletdinov, Saha, Beckford, Anichebe, Gueye, Hibbert, Baxter, Mucha.

Blackpool har sterke 5-2-6 på bortebane, men formen er dårlig. 1-0-7 i 2011 er bortimot kollaps. Seieren kom på hjemmebane mot Liverpool. I dag har manager Ian Holloway satt spørsmålstegn ved to av sine viktigste spillere, Adam og Vaughan. Crainey er ute.

Dagens tropp: Kingson, Eardley, Cathcart, Evatt, Adam, Carney, Phillips, Vaughan, Varney, Taylor-Fletcher, Campbell, Sylvestre, Grandin, Euell, Beattie, Reid, Puncheon, Ormerod, Edwards, Baptiste, Southern, Rachubka, Harewood.

Dette skal Everton kunne ta ganske lett, men det er jo nettopp da de ikke lykkes. Hvis Adam og Vaughan skulle vise seg å starte for bortelaget likevel, kan dette bli en målrik affære som Everton ikke nødvendigvis kommer best ut av. Folkerekkas foreløpige 60-22-18 indikerer at tippere flest nok en gang er fjellstø i troen på et av Premier Leagues svakeste hjemmelag. Det er ikke vi. HUB i kamp 7.

Burnley - Norwich
Burnley er sterke på hjemmebane, der de har 8-3-3 totalt, men får sjelden ut potensialet sitt i bortekampene. På tirsdag tapte de bortekampen i Doncaster, mot et lag som er ute av form og som burde kunne slås, men den gang ei. Fortsetter det slik vil Burnley slite med å klare play-off og et eventuelt opprykk. I dag må man hvertfall ha tre poeng hjemme på Turf Moor for å henge med.

Det ser greit ut med tanke på skader. Manager Eddie Howe har hentet Marvin Bartley fra Bournemouth, klubben han selv trente før nyttår. Når Howe gjør dette, er det trolig fordi han vet Bartley vil kunne bidra i Burnley, og Bartley får trolig sin debut i dag. Spissen Paterson må trolig stå over med skade, mens midtbanemann McCann fortsatt er ute med kneskade, ellers er alt ok.

Norwich er nå ligaens beste bortelag, de har 6-6-2 totalt. De ligger på direkte opprykksplass, bak QPR. At alle de tre lagene som kom opp fra League One før sesongen skulle ligge innenfor topp 9 i dag, er imponerende, og Norwich imponerer mest. Formen er god, med 2-3-0 på de fem siste i serien. Norwich meldte seg ut av FA-Cupen ved å tape 0-1 hjemme for Leyton Orient, og det kan ikke legges stor vekt på. Forsvarsspillerne Ward og Drury er tilbake fra skade og Manager Paul Lambert har nå skadefritt lag, men unntak av langtidsfraværet Surman.

Burnley har 2-0, 2-1, 3-0 og 2-0 i de fire siste tilsvarende. Forrige borteseier mellom disse kom tilbake i 2006, da Burnley vant 4-1 i Norwich. I dag er Norwich meget sterke og de kan klare poeng på Turf Moor. Vi tror mest på poengdelingen, nest mest på hjemmeseieren. 0-0 eller 1-1 vil ikke være noe sjokk. HU i kamp 8.

Leeds - Coventry
Det har blitt mye uavgjort for Leeds etter jul. 1-6-2 på de ni siste, når vi tar med cupkampene mot Arsenal. Leeds ligger på den viktige 6. plassen, de har 7-3-4 på sine fjorten hjemmekamper hittil, og de trenger poeng i dag, da sterke lag som Reading og Leicester er i ferd med å ta fra dem play-off plassen.

Vingen Watt er ute med en strekk. Arsenal-lånet sto over i midtuken mot Hull også, og blir ikke klar i dag. I forsvaret er O'Brien tilbake og danner midtstopperpar med Bruce. Ellers ser det meget bra ut for manager Simon Grayson, som har fått Naylor, Nunez, Clayton og Kilkenny tilbake fra skader denne uken.

Coventry var ett av mange lag som var oppe og luktet på play-off, men en formsvikt har tatt dem ned under midten. 4-3-7 på bortebane totalt, men de tre siste bortekampene er tapt, mot Cardiff, Barnsley og QPR. Man røk også 2-3 for et redusert Birmingham i FA-Cupen etter å ha gått hardt ut fra start. Manager Aidy Boothroyd må snart snu den dårlige trenden, men kan ikke stille toppet på Elland Road. Kaptein Carsley, hans midtbanekollega Clingan, samt forsvarsspillerne Turner, McPake og Cameron er ute med skader.

Innbyrdes oppgjør på Elland Road:

01.01.2007 Leeds - Coventry 2 - 1
26.12.2005 Leeds - Coventry 3 - 1
11.09.2004 Leeds - Coventry 3 - 0
31.01.2001 Leeds - Coventry 1 - 0
05.03.2000 Leeds - Coventry 3 - 0

Coventry har svak statistikk mot Leeds. Det står faktisk 9-5-1 fordel Leeds på de femten kamper siden 1997. Når man i tillegg er ute av form, stiller uten fem mer eller mindre faste spillere, og møter et nærmest skadefritt hjemmelag, ser dette ut til å kunne bli vanskelig for Coventry. En god mulighet for Leeds til å ta tre poeng igjen, noe vi tror de klarer. H i kamp 9.

Nottingham Forest - Watford
Nottingham Forest ligner også denne sesongen en klar opprykkskandidat, der de ligger på 4. plass med færre spilte kamper enn lagene rundt seg. De er ligaens eneste ubeseirede hjemmelag med sine 8-6-0 på City Ground. Formen er i særklasse god med 5-0-0 på de fem siste, 8-1-0 siden tapet i Leicester i november. Det ble riktignok tap 2-3 mot West Ham i FA-Cupen forrige helg, men man var raskt tilbake på vinnersporet med 2-1 i Coventry i midtuken.

Midtbanespiller Moussi er ute, og erstattes trolig av kapteinen McKenna, som da eventuelt får sin første kamp siden november. Nykommer Konchesky fortsetter på venstre back, mens den andre nykommeren, Findley, må stå over med skade. Tyson er usikker.

Etter en rekke på 7 strake seire ble det stopp for Watford da de tapte 2-4 borte mot Cardiff for 14 dager siden. Forrige helg røk 0-1 for Brighton i FA-Cupen, og i midtuken ble det bare 1-1 hjemme mot Crystal Palace. Watford ligger fortsatt høyt på tabellen, de har bare tre poeng opp til play-off og gode 6-2-5 på bortebane totalt.

Spissen Sordell sto over mot Crystal Palace sist, og skal sjekkes nærmere kampstart. Han må regnes som høyst usikker. Han ble erstattet av Villa-lånet Weimann sist, unge Weimann scoret da, og det er sannsynlig at han får tillit igjen. Kapteinen Eustace var tilbake fra skade i midtukekampen, men Jenkins (mb) og vingen Cowie trolig står over igjen.

Dette er lag nummer 1 og 2 på formtabellen, hvis man regner med de ti siste spilte. Ser man på de tre siste spilte, ligger Watford i bunnen. Forest er i kjempeform og de er ubeseiret på 33 strake kamper på City Ground. Det blir spennende i dag, for Forest har bare 1-1-3 på de fem siste her mot Watford. Når bortelagets formkurve er dalende, blir markeringen H i kamp 10.

Portsmouth - Derby
To lag i sjeldent dårlig form møtes her. Portsmouth er som kjent svekket av økonomiske årsaker, og troppen er tynn. Å stille en tropp på 13 - 16 mann er blitt regelen mer enn unntaket i Portsmouth, og dette har gitt 1 poeng på seks seriekamper i 2011, samt tap 1-3 for Brighton i FA-Cupen. Portsmouth har 4-5-4 på hjemmebane og nærmer seg nedrykk.

I dag er forsvarsspiller Dickinson ute med skade, og vi kan få se Hreidarsson gjøre sin tredje kamp for sesongen. Manager Steve Cotterill kan stille samme lag som tapte 0-2 for QPR sist, hvilket vil si at Webber fortsatt er ute med skade, og at man ikke har funnet pengene som kreves for å bruke Hughes og Brown på midtbanen igjen.

Derby-manager Nigel Clough mener laget hans har mistet selvtilliten. Det er i så fall hans oppgave å endre på det. Med 1-1-8 på de ti siste i serien ligger man nederst på formtabellen. 1-2 på hjemmebane for Ipswich på tirsdag var visstnok av det bitre slaget, og laget er inne i en skikkelig down-periode. Ikke en gang Crawley Town maktet man å slå, i FA-Cupen, og forrige bortekamp røk man 0-3 i Watford. Derby står med 4-2-8 på bortebane.

Nigel Clough ønsker å gjøre endringer, og en av dem kan bli at rutinerte Savage starter på midtbanen. Samtidig er Leacock suspendert, og forsvarsspillerne Anderson og Buxton skadet, og enkelte spør seg om Clough vil gi en eller to juniorspillere sjansen, bare for å foreta seg noe.

Kampen er vanskelig å tippe, men hjemmebanefordelen må nesten telle litt, og i følge rapportene var Portsmouth tidvis meget gode mot QPR sist, tro det eller ei. Hvis de beste spillerne holder koken i 90 minutter skal hjemmelaget kunne avgjøre dette. Derby har ikke mye å by på for tiden. Etter litt frem og tilbake ender vi likevel på HU i kamp 11.

Ipswich - Sheffield United
Det kan se ut til at ny manager og et par forsterkninger i spillerstallen var det Ipswich trengte. Under Paul Jewells ledelse har det blitt 1-0 cupseier over Arsenal med påfølgende 0-3 i returmøtet, der Ipswich holdt stand i ca. 60 minutter, bortetap for sterke Millwall, 3-2 seier over Doncaster og nå sist 2-1 borteseier mot Derby. Nedrykksstreken er kommet på litt avstand og man ligger på 17. plass, med 4-3-7 på bortebane.

Jimmy Bullard holdt Premier League-nivå for Hull tidligere, på tirsdag scoret han i sin debut for Ipswich. Han fortsetter på midtbanen, sammen med Norris og Leadbitter. Vingen Drury kan få sin debut i dag etter overgangen fra Luton. Eneste skader er målvakten Murphy, som er ute i tre måneder til, og vingen O'Connor.

Sheffield Uniteds 1-2-7 på de ti siste har tatt dem ned under streken. Dette må være krisepreget for en klubb som fortsatt mener de hører hjemme i Premier League. 3-4-7 på bortebane totalt er ikke håpløst, men 0-1-4 på de fem siste bortekampene lover ikke godt.

Også i dag har manager Micky Adams problemer med skader i laget. Bogdanovic, Evans og Montgomery regnes som usikre etter henholdsvis bilkollisjon, sykdom og skade. Mattock og Nosworthy spiller ikke denne, så Neill Collins får trolig sin debut i forsvaret etter overgangen fra Leeds. Forsvarsspiller Jordan er tilbake etter skade.

Innbyrdes oppgjør:

06.11.2010 Sheffield United - Ipswich 1 - 2
02.05.2010 Ipswich - Sheffield United 0 - 3
29.09.2009 Sheffield United - Ipswich 3 - 3
04.04.2009 Sheffield United - Ipswich 2 - 0
29.11.2008 Ipswich - Sheffield United 1 - 1

Det ser tungt ut for Sheffield United nå. Når de tvinges til å gjøre endring på grunn av skader blir det neppe enklere mot et nytent Ipswich. United slipper inn for mange mål på bortebane, og selv om vi tror de kan score på Portman Road, tror vi det ender med tap. Men i dag har vi for én gangs skyld en gardering til overs, og vi ender med å bruke den her, i tilfelle desperasjon lærer svakt bortelag å spille. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.02.2011 15:55
1.Wolverhampton - Manchester UnitB
2.Newcastle - ArsenalB
3.Manchester City - West BromwichH
4.Tottenham - BoltonHU
5.Wigan - BlackburnHU
6.Aston Villa - FulhamH
7.Everton - BlackpoolHUB
8.Burnley - NorwichHU
9.Leeds - CoventryH
10.Nottingham Fore - WatfordH
11.Portsmouth - DerbyHU
12.Ipswich - Sheffield UniteHU

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.02.2011 15:55
1.Wolverhampton - Manchester UnitB
2.Newcastle - ArsenalUB
3.Manchester City - West BromwichH
4.Tottenham - BoltonHU
5.Wigan - BlackburnHU
6.Aston Villa - FulhamH
7.Everton - BlackpoolHUB
8.Burnley - NorwichHUB
9.Leeds - CoventryH
10.Nottingham Fore - WatfordH
11.Portsmouth - DerbyHUB
12.Ipswich - Sheffield UniteHU

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus