Håndballguttene jubler etter seier i VM-kampen mot Saudi-Arabia (40-21) i Boxen Arena i Herning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Håndballguttene jubler etter seier i VM-kampen mot Saudi-Arabia (40-21) i Boxen Arena i Herning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mandagsdobbel til fire ganger innsatsen

Vi tror på ny norsk målorgie mot Østerrike mandag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel PL: Manchester City setter full fart fra start
Oddssingel La Liga:
Helfrekt singelspill til 15,20 i odds
V65 Leangen
: Victoria rir V65-bankeren på Leangen
V64 Eskilstuna: Svært spennende V64-omgang fra Sverige
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Mandagens langoddsprogram byr blant annet på Premier League-kampen mellom Manchester City og Tottenham. I tillegg spilles det en kamp i La Liga og det spilles to åttedelsfinaler i Coppa Italia. I håndball-VM er det en meget hektisk dag og det skal spilles 12 kamper i løpet av mandagen. Norge skal i aksjon mot Østerrike og er storfavoritter. I NHL spilles det seks kamper natt til tirsdag.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Norge – Østerrike - handikap fulltid 0-9 - H 2,15 (spillestopp kl. 17.25)
Norge tok VM-sølv for to år siden, og de er en outsider i årets mesterskap. Det norske laget har fått en knallstart på VM. De banket Tunisia 34–24 på fredag, og lørdag fulgte de opp med å feie Saudi-Arabia av banen i Herning og vant hele 40–21. De norske herrene var helt suverene, selv om de hvilte lagets største stjerne, Sander Sagosen.

Norge har ikke sluppet seg nedpå, selv om de har hatt kontroll i kampene. De har i stedet malt på, og det tror jeg også at de kommer til å gjøre mot Østerrike mandag.

Østerrike gikk på et pinlig 24-32-tap mot Chile på lørdag. Chile holder ikke samme nivå som Norge, og jeg tror mandagens kamp blir et nytt målshow fra de norske landslagsguttene.

Christian Berge sine karer møtte Østerrike så sent som i oktober i fjor, og den gangen knuste de østerrikerne hele 43–31. Også da lagene møttes i EM i januar i fjor var kvalitetsforskjellen på lagene tydelig. Da vant det norske herrene hele 39–28.

Det er unggutten Bilyk som har scoret mest hos østerrikerne. Det er mannen Norge må holde et øye med i denne kampen. Stopper de ham, så vil Østerrike få problemer.

Østerrike vil uansett få trøbbel med tempoet til Norge. Jeg tror det norske laget kommer til å løpe i stykker Østerrike, og jeg satser på at Christian Berges mannskap vinner med ti mål eller mer i mandagens kamp. Oddsen på en seier med ti mål eller mer er 2,05. Denne kan ikke spilles som singel. Derfor har vi funnet en VM-kamp i Asiamesterskapet i fotball og kombinere den med.

India – Bahrain B 1,85 (spillestopp kl 16.55)
Asia-mesterskapet, gruppe A. Det indiske laget går inn i historiebøkene hvis de går videre fra gruppespillet i Asia-mesterskapet for første gang. Det eneste som står i veien for at drømmen til the Blue Tigers skal bli virkelighet er 90 minutter med fotball på Sharjah Stadium mandag ettermiddag.

Den store stjernen i det indiske laget er 34 år gamle Sunil Chhetri. Den indisk-nepalske spissen spiller til daglig i Bengaluru FC i den indiske Superligaen. Det er han India må stole på i mandagens match.

En seier mot Bahrain vil sikre Sunil Chhetri & Co. en plass i utslagsrundene. Dersom India spiller uavgjort, så er de avhengig av at Forente Arabiske Emirater spiller uavgjort eller vinner mot Thailand i den andre kampen i gruppen.

India startet mesterskapet med å slå Thailand hele 4-1, deretter ble det som ventet tap mot vertsnasjonen UAE. Men de spilte en bra kamp mot Forente Arabiske Emirater og hadde fortjent poeng i den kampen, og det er et varsku til Bahrain før den avgjørende kampen i gruppespillet.

Bahrain ligger på bunn i gruppen med kun ett poeng på de to første kampene, men poenget tok de i kampen mot vertsnasjonen Forente Arabiske Emirater. I den kampen var de uheldige som ikke fikk med seg alle poengene.

Laget til Miroslav Soukup har fortsatt mulighet til å gå videre i mesterskapet, men da må de vinne i ettermiddag. Det tror jeg de gjør. 1,85 i odds på Bahrain er ok. Denne brukes i en dobbel sammen med Norge.

Mandagens dobbelttips er Bahrain + at Norge vinner med ti mål eller mer i VM-kampen mot Østerrike. Denne kombinasjonen gir herlige 4,07 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør