*Nettavisen* Sportspill.

Mange nordmenn i europaspill

Molde er vår favoritt til avansement i Europa League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Det er mange nordmenn som skal ut i kvalifiseringskamper til Europa på denne midtukens tippekupong. Hvem sikrer seg best utgangspunkt?

31.07.14 09:38

Sportspills øvrige onsdagstips:
Oddstips 1: Deila snyter Berg for Mesterligaen
Oddstips 2: Feyenoord savner ikke suksesstreneren

Det er utelukkende Mesterligaen som preger begivenhetene på onsdagens langoddsprogram. Her det snacks i fleng!

Det begynner å haste for de som ønsker å sikre seg bonuspotten alene. Den er nå oppe i 4,6 millioner kroner og vil snart bli delt mellom alle vinnere.

1. Feyenoord — Besiktas
Forrige sesong ledet Ronald Koeman Feyenoord til en andreplass i Eredivisie. Nå har treneren forlatt Nederland til fordel for Southampton, og Fred Rutten har tatt over ansvaret. I treningskampene har de to seire mot dårligere lag, samt uavgjort mot Real Sociedad.

Har mistet den meget solide forsvareren Janmaat til Newcastle, og Bohlarouz fra Brøndby har blitt hentet inn som en erstatter.

John Carews gamle venner i Besiktas har spilt to treningskamper mot Mainz og Wigan, med uavgjort mot førstnevnte og tap mot Uwe Röslers menn.

Besiktes kom på en tredje plass i tyrkia forrige sesong. Før denne har de hentet en del spillere, med Demba Ba som den mest markante signeringen fra tyrkerne.

Feyenoord er nok det beste laget i denne. H.

2. Standard Liege — Panathinaikos
Standard Liege er blant Belgias beste lag, og vant også sesongåpningen etter en sterk oppkjøringsperiode. Holdt for eksempel St Etienne til uavgjort i en vennskapskamp.

Hjemmelaget kom på andreplass i fjorårets Jupiter League, og har ikke hentet mange spillere så langt i sommer. Har møtt dagens motstander to ganger for fire år siden. Da vant Standard Liege begge kampene.

Panathinaikos kom på fjerdeplass i fjorårets sesong, men har heller ikke vært spesielt aktive på overgangsmarkedet så langt. Har 3-0-1 i vennskapskampene mot særs dårlige lag.

Hjemmelaget bør ha få problemer i denne kampen. H.

3. PFC Ludogorets Razgrad — Partizan Beograd
Hjemmelaget har 1-2-1 i sine fire første obligatoriske kamper denne sesongen. De kom seg videre fra andre kvalifiseringsrunde med 5-1 sammenlagt over Dudelange.

Har slitt litt i hjemlig serieåpning med kun ett poeng de to første kampene, etter de vant bulgarsk Premier League i fjor.

Disse lagene møttes to ganger i fjor, og da vant Lodogorets begge kampene.

Partizan Beograd hadde en grei sesongoppkjøring med 2-2-1 på sine vennskapskamper. Hadde få problemer med å slå Torshavn 6-1 i andre kvalifiseringsrunde. Kom på andreplass i serbisk Superliga forrige sesong.

Begge lagene har vært stille på overgangsvinduet denne sommeren. Partizan Beograd har imidlertid lånt ut Askovski til Strømsgodset for få dager siden.

Jevn kamp, men hjemmelaget er favoritt også i år.

4. AaB — NK Dinamo Zagreb
De danske mesterne har fire poeng de to første Superligakampene, uten å slippe inn mål. Har også spilt uavgjort mot Strømsgodset i sin eneste treningskamp før årets sesong.

Dette blir en meget jevn kamp, og hjemmeseier til danskene står for øyeblikket til 2,35 hos Norsk Tipping.

Dinamo Zagreb tapte supercupen, men har vunnet de fire neste kampene. Kom seg til andre kvalifiseringsrunde med 4-0 sammenlagt mot Zalgris. De kroatiske mesterne er favoritt til å gå videre over to runder, men vet nok at de er sterkest på hjemmebane. Uavgjort holder for dem, det gjør de imidlertid ikke for AaB. HU.

5. NK Maribor Piv Lasko — Maccabi Tel Aviv
De slovenske mesterne har åpnet sesongen sterkt og har 3-1-0 på deres fire første obligatoriske kamper. Slo Zrinskij enkelt 2-0 i andre kvalifiseringsrunde.

Enda en jevn kamp, der hjemmeseier står til 2,30. På besøk kommer et Tel Aviv som også er i slaget.

De israelske mesterne har åpnet sesongen med 3-1-0 og tok seg greit videre med 3-0 mot Colomia i andre kvalifiseringsrunde. Her scoret Rade Prica det viktige bortemålet i første kamp.

Spennende kamp, men Maribor er i god form og fortjener det lille favorittstempelet.

6. Legia Warszawa — Celtic
Dette er stort for lille Norge. To norske trenere skal i kamp om en plass til Mesterligaens gruppespill, og det er veldig mye som står på spill i Polen denne onsdagen.

Henning Berg har virkelig fått føle på presset den siste tiden, og mange spådde at han ville bli arbeidsløs uten seier mot St. Patricks forrige runde. Uansett hvor mye hold det var i de spekulasjonene, slapp Berg å bekymre seg mer etter en solid 5-0-seier i Irland.

Den seieren ble fulgt opp av en 3-1-seier mot Cracovia i hjemlig liga denne helgen, og det virker som de er på rett kjøl etter en meget kronglete sesongåpning.

Ronny Deila har hatt en komfortabel åpning som Celtic-manager, og tapte først for noen dager siden i en meget reservepreget treningskamp mot St. Pauli.

Hadde få problemer med å sende hjem Reykjavik med 5-0 sammenlagt i forrige kvalifiseringsrunde. Har et meget sterkt lag på papiret, som har blitt forsterket av Jo Inge Berget for et par dager siden.

2.30 er oddsen på borteseier og forteller litt om hvilke styrkeforhold det er i denne kampen. Celtic har en helt annen kvalitet i mannskapet, og burde vinne mot den gamle Rangers-spilleren Henning Berg på hans egne hjemmebane. B.

7. K Karabükspor — Rosenborg
Tyrkias syvende beste lag i fjorårets Superliga har fått 2,00 i odds til å slå nyinspirerte Rosenborg. Det er ikke registrert noen kamper for hjemmelaget siden mai.

Tyrkiske lag er imidlertid alltid å regne med på hjemmebane, da den tyrkiske supporterkulturen er noe helt for seg selv.

Rosenborg er for alvor hektet av i kampen om Tippeligatittelen etter de tapte 3-1 mot Molde i helgen. Trønderne har imidlertid all grunn til optimisme etter en meget sterk forestilling, og Kåre Ingebrigtsens entré på Lerkendal har åpenbart gjort godt.

Har 4-1-2 de siste syv kampene. Reiste seg og vant 3-1 mot Sligo Rovers i forrige kvalifiseringsrunde etter et sjokkerende hjemmetap i en av Perrys siste kamper.

Europa League er Rosenborgs siste sjanse til å hente noe denne sesongen, ettersom de er ute av både cup og Tippeligaen virker utenfor rekkevidde. Derfor har de all grunn til å satse alt på torsdagens oppgjør i Tyrkia. HU.

8. Brommapojkarna — Torino
Hjemmelaget har hevet seg betraktelig etter en meget tøff start på sesongen og har nå 2-4-1 de siste syv kampene. For eksempel Malmö har fått merke hvor vanskelig det kan være å besøk dagens vertskap.

Kommer til denne kvalifiseringsrunden etter en meget solid 5-1-seier over Crusaders. 1-4-3 på hjemmebane vitner dog om et lag som sliter med å avgjøre kamper i sin favør.

Torino kom seg til Europa League med nød og neppe etter en høydramatisk Serie A-avslutning, og er nå klar til å forsvare sin ære i Europa. Har 1-1-1 i sine tre vennskapskamper mot høyst variabel motstand.

Har hatt mange attraktive spillere i sin stall det siste året, og den mest attraktive av dem alle, Ciro Immobile, er solgt til Borussia Dortmund. Inn har Fabio Quagliarella kommet for å erstatte fjorårets toppscorer i Serie A. Med all respekt for sistnevnte, er det som å erstatte en ny Ferrari med en gammel Fiat Panda. I tillegg har Antonio Nocerino blitt hentet fra Milan.

Torino er enorm favoritt over to kamper, men Brommapojkarna kan absolutt hevde seg på hjemmebane. De er inne i en god periode, har kampformen inne og vet de må vinne for å ha en sjanse i dette oppgjøret.

9. AS Trencin — Hull City
Trencin har fått en solid åpning i den slovakiske eliteserien med to seire på rad. Her kom de på andreplass i fjor.

Kom seg til tredje kvalifiseringsrunde etter 7-0 sammenlagt mot Vojvodina forrige runde. Ingen forventet at de skulle vinne så grundig, men de overbeviste stort over to kamper.

Hull har på sin side 2-2-0 i sine vennskapskamper så langt, mot meget svak motstand. Kom til Europa League etter å ha nådd og tapt FA-cupfinalen i forrige sesong.

Har ikke vært sovende på overgangsmarkedet og gjort et knippe solide signeringer. Jack Livermore, Tom Ince og Snodgrass har alle kommet inn, og er ventet å få dominerende roller på Hull.

Engelskmennene er solide favoritter, og det med rette.

10. Zorya Lugansk — Molde
Denne kampen er flyttet til Kiev, etter UEFA i forrige uke besluttet å flytte alle kampene fra øst-Ukraina til mer fredelige omgivelser i vest.

Det betyr for Zorya at deres supportere må ta en over 80 mil lang tur til Kiev for å støtte sitt lag. Det etter de hadde få problemer med å slå albanske Laci 5-1 sammenlagt i forrige runde.

Molde er suverene i Tippeligaen og har en ni poengs luke. Tor Ole Skullerud har blitt offer for mye misunnelse fra andre managere denne sesongen, siden han har den, med god margin, mest komplette stallen i Norge. Da er det også muligheter til å hevde seg i Europa.

Kom seg til tredje kvalifiseringsrunde med 5-2 sammenlagt mot Gorica. Var meget solide spesielt i hjemmekampen, men var aldri i nærheten av å tape borte heller.

Skulleruds lag har befestet sin posisjon som Norges beste lag den siste tiden med 6-1-0 i form. I løpet av hele sesongen har de tapt kun én kamp, og det mot Odd Grenland.

Molde er et veldig sterkt lag, og kan sikre et fenomenalt utgangspunkt med seier i kveld. Alt ligger til rette for at de kan klare nettopp det.

11. Club Brugge — Brøndby
Trond Sollieds gamle disipler avsluttet fjorårssesongen kun tre poeng bak mester Anderlecht. Har ladet opp til sesongen med 1-3-0 i vennskapskamper mot gode lag. 1,60 i odds på hjemmeseier forteller litt om hvor store favoritter de er i denne kampen.

Brøndby hevet seg etter en skuffende sesongåpning, og slo Silkeborg 2-0 i forrige kamp. Fjorårets fjerde beste lag i Danmark har imidlertid en tøff oppgave foran seg her og må nok satse alt på å forhindre tap. Det tror jeg blir for vanskelig.

12. Real Sociedad — Aberdeen
Baskerne har mistet en meget viktig spiller i Antoine Griezmann, som er klar for Atletico Madrid. Likevel har de en sterk stall, og på hjemmebane er de alltid å regne med. Har spilt vennskapskamper mot gode lag i Nederland, og 1-1-1 er fasit etter de tre kampene.

Skotske Aberdeen har kjempet heroisk frem til nå, og tok en meget imponerende seier i Groningen mot alle odds forrige uke. Likevel, selv om alle liker en underdog, er det nok dessverre hit, men ikke lenger for Aberdeen. H.

96-rekker:

1. Feyenoord — Besiktas H

2. Standard Liege — Panathinaikos H

3. PFC Ludogorets Razgrad — Partizan Beograd H

4. AaB — NK Dinamo Zagreb HU

5. NK Maribor Piv Lasko — Maccabi Tel Aviv HU

6. Legia Warszawa — Celtic B

7. K Karabükspor — Rosenborg HUB

8. Brommapojkarna — Torino HB

9. AS Trencin — Hull City HB

10. Zorya Lugansk — Molde UB

11. Club Brugge — Brøndby H

12. Real Sociedad — Aberdeen H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1. Feyenoord — Besiktas H

2. Standard Liege — Panathinaikos H

3. PFC Ludogorets Razgrad — Partizan Beograd H

4. AaB — NK Dinamo Zagreb HU

5. NK Maribor Piv Lasko — Maccabi Tel Aviv HUB

6. Legia Warszawa — Celtic HB

7. K Karabükspor — Rosenborg HUB

8. Brommapojkarna — Torino HB

9. AS Trencin — Hull City HB

10. Zorya Lugansk — Molde HUB

11. Club Brugge — Brøndby H

12. Real Sociedad — Aberdeen H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.