Foto: Scanpix

Mange storlag i aksjon

Se hvordan vi skal følge opp 12 rette fra søndag.

Kommersielt

Sportspill-konkurranse på Facebook onsdag: Vinn en Oddsen-skjorte

Tippeekspert Andreas Faye-Schjølls tippetips søndag gikk inn med 12 rette og drøyt 20.000 kroner. Etter oppstarten av sportspill.no 10. mars har tippetipsene gått 41.519 kroner i pluss.

Midtukekupongen inneholder kamper av den sorten vi er mest vant til å se i helgen. Nå får vi en fin blanding av Tippeliga, Premier League og Primera Division på en helt vanlig onsdag, det er vi selvsagt glade for. Det er imidlertid ingen enkel kupong som ligger foran oss. Bankerkandidatene er få, ved første øyekast. Hele kupongen spilles på onsdag, innleveringsfristen er klokken 18.55.

Les også dagens oddstips: Viking slår tilbake
Spill her: Har du husket Viking Lotto i kveld?
Vinn på trav i kveld: Sjekk våre V65-bankere!
Skaderapport før tippeligarunden: Disse spiller ikke i kveld

Denne uken er det dobbel jackpot i pausetipping, og alle som går etter store premier bør derfor vurdere å legge inn et spill til pause i tillegg til fulltid, gjerne med mange overraskelser, da du må være alene om 12 rette på pausekupongen for å få jackpotten. Spill pausetipping her.

Liten tid? Lever dagens 96-rekker nå med det samme.!

Rosenborg - Brann
Det har blitt spilt fem runder i Tippeligaen hittil, og Rosenborg har åpnet i kjent stil uten tap. 3-2-0 på de fem første holder til tredjeplass på tabellen. Det er vanskelig å tro noe annet enn at laget holder seg i toppen resten av sesongen.

I 3-3 kampen hjemme mot Start var det varierende kvalitet på forsvarsspillet til trønderne, men 3-0 seieren over Strømsgodset etter det var av det solide slaget. Vi blir ikke veldig overrasket om Rosenborg står med null tap på hjemmebane når denne sesongen er over.

Brann har startet under middels og 4 poeng på fem runder imponerer ingen, spesielt ikke det kravstore hjemmepublikumet. I de to spilte bortekampene har Brann bommet med 0-4 for Viking og 2-3 for Molde, to lag som er såpass svake at de har mistet poeng mot alle andre motstandere enn Brann så langt.

Guastavino og Huseklepp er to profiler på Brann som har vist gode takter offensivt, men det er foreløpig ikke godt nok til at det har blitt noen poeng på bortebane. 2-7 i målforskjell på to bortekamper forteller at forsvarsspillet ganske enkelt ikke holder. Motstanderne har fått for mye rom foran keeper Opdal hittil. I kveld skal man opp mot flere av ligaens giftigste offensive spillere, med Prica i spissen.

Rosenborg mangler Strand og Wangberg, og den unge tomålsscorern fra sist, Henriksen, skal spille EM kvalikk for G19-landslaget. RBK-guttene Åsen og Bakenga er også tatt ut til EM-troppen og kan ikke være med på Lerkendal nå. Brann får tilbake Austin etter karantene, Solli og Nielsen er ute med skader.

Det har endt uavgjort i tilsvarende oppgjør flere ganger de siste årene, men nå tyder alt på hjemmeseier. Styrkeforholdet disse imellom har vært jevnt enkelte sesonger, i år virker Rosenborg like sterke som vanlig, Brann ei så. Vi ser alltid etter potensielle skreller og muligheter for overraskelser på tippekupongen, men vi tror ikke det skjer noe uventet på Lerkendal i kveld. H i kamp 1, som du ser på TV 2 klokken 20.00.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Haugesund - Aalesund
Haugesund er ubeseiret hjemme og har 7-3 i målforskjell hjemme etter to kamper. Det inkluderer en 5-1 seier over skuffelsen Hønefoss. Den andre endte 2-2 mot Strømsgodset. Ingen tvil om at Haugesund er best av nykommerne i ligaen, men hvor sterke de egentlig er får vi svar på først i kveld.

Serieleder Aalesund fortsetter å vinne mens trener Kjetil Rekdal kjefter og smeller om alt som ikke stemmer spillemessig. Eller så er det bare slik det fortoner seg sett fra utsiden. Laget virker å funnet frem til et konsept som fungerer, med vinnervilje og hardt arbeid over hele banen, og tometersmaskinen Aarøy på topp som scorer jevnt og trutt.

Kampen på Haugesund Stadion er Aalesunds første kamp på naturgress denne sesongen, og laget har lagt treningene denne uken til gressmatten på Valderøya.

Haugesund har sendt unge Nilsen til EM-spill for Norges G19 landslag. De gjorde noen endringer på laget mot Tromsø sist, men nå er John Pelu trolig tilbake fra skade. Tor Arne Andreassen skal også være tilbake på venstre back.

Aalesunds Pablo Herrera var god mot Viking, to ganger ga han målgivende pasninger til Aarøy. Rekdal har varslet at det blir noen endringer i troppen pga. tett kampprogram i det siste. Akkurat hva han har i tankene har han ikke røpet i skrivende stund, men Stephenson og Phillips ser ikke ut til å bli med denne gangen.

Aalesund har åpnet med 4-1-0 og leder serien, men de to spilte bortekampene er vunnet mot Kongsvinger og Hønefoss, og det kommer adskillig vanskeligere bortekamper nå fremover. Det blir ikke lett i dag heller, og slik vi ser det er dette en helt åpen kamp der det laget som har mest krefter til slutt vinner.

Folkerekka viser at Aalesund er favoritt med hele 52% i skrivende stund, det er alt for mye. Når H og U ser ut til å kunne gi gode premier og vi finner det like sannsynlig som B, spanderer vi en helgardering i kamp 2.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.
Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Kongsvinger - Lillestrøm
Kongsvinger tok sin første tippeligaseier på årevis da de klarte 2-1 bort over Hønefoss. På hjemmebane har de tapt 1-2 mot Odd og Aalesund. Vil seieren mot Hønefoss gi så mye positiv energi at de klarer poeng i dag også?

Lillestrøm har åpnet bra, spesielt på hjemmebane. Forrige bortekamp mot Viking kunne man også godt ha vunnet, hvis Sundgot hadde satt straffesparket på overtid som dessverre ble den løseste og flaueste straffen vi har sett på lenge. Fasit på bortebane er 0-1-1 og 0-3 i målforskjell, og det skremmer vel ingen. Årets Lillestrøm virker likevel å være et bedre lag enn i fjor, samspilte og jevnt gode i forsvar.

Ingen av lagene ser ut til å ha skader på sentrale spillere foran dette oppgjøret. Frejd og Torp trolig på plass igjen hos Kongsvinger.

Kongsvingers er i øyeblikket uten trener siden Trond Amundsen trakk seg etter seieren over Hønefoss. Den midlertidige løsningen er at assistenttrener Øyvind Eide, spillerutvikler Stein Arve Lohne og kaptein Vidar Riseth leder laget. Hvordan dette vil påvirke laget er vi usikre på. Riseth møter forøvrig gamle lagkamerater i denne kampen.

Lillestrøm er store favoritter til å vinne på Gjemselund, litt for store favoritter i våre øyne. Lillestrøm er solide defensivt, men de har fortsatt ikke klart å score mål på bortebane, og selv om de fort klarer det i dag, kan Kongsvinger ha fått et lite løft etter seieren sist. UB i kamp 3.

Start - Odd
Sørlandsekspressen er i farta og Start ligger på fjerdeplass med 3-2-0 innledningsvis. Sandefjord og Vålerenga er slått på hjemmebane og mot Molde ble det 1-1. Gøy å se Start vinne 4-3 i Bergen sist også, det er mye glede og underholdende spill i laget.

Odd Grenland står uten tap på bortebane etter 2-1 over Kongsvinger og 1-1 i Sandefjord. De ble et nummer for små hjemme mot Rosenborg sist og tapte 1-3. Kovacs viste seg frem med en av sine typiske scoringer på hodet, og Startforsvaret må bare mure den mannen inne for han trenger ikke mange sjansene før det blir scoring.

Start mangler Vikstøl med karantene og kaptein Fevang (strekk). Bruer Hanssen er også ute med skade. Odd har skadefritt lag, med unntak av Bjørkøy. Det ble 1-1 i tilsvarende oppgjør i fjor.

Odd må heve seg et hakk eller to hvis de skal få poeng mot et godtgående Start. Vi tror ikke de klarer det, og selv om Start ofte slipper inn et mål eller tre, scorer de nesten alltid flere selv. H i kamp 4.

Viking - Tromsø
Viking har ikke klart å følge opp ambisjonene så langt. 4-0 hjemme over Brann var bra, 0-0 kampen mot Lillestrøm ikke like god, og det kunne endt med tap. Borte har laget tapt 3 av 3 spilte. Mye skader i laget sist da Aalesund ble for sterke.

Tromsø ligger helt oppe på andreplass på tabellen etter 4-0-1 innledningsvis. På bortebane har laget tapt 0-2 i Lillestrøm og vunnet 1-0 over Stabæk. Hjemme i nord er alt vunnet, men bare de tre nyopprykkede lagene har vært på besøk hittil.

Viking var skaderammet sist, så hvordan ser det ut foran denne kampen? Jo, det forteller de alt om på sine hjemmesider: Christian Landu Landu, Joakim Austnes og Ole Marius Aasen som var på banen sist erstattes av Tomasz Sokolowski, Børre Steenslid og Indridi Sigurdsson. Åge Hareide har tatt ut denne troppen:

Rune Alemenning Jarstein, Artur Kotenko, Trond Erik Bertelsen, Børre Steenslid, Stefan Gislason, Håkon Skogseid, Tomasz Sokolowski, Vidar Nisja, Patrik Ingelsten, Alexander Ødegaard, André Danielsen, Andreas Ulland Andersen, Tommy Høiland, Indridi Sigurdsson, Valon Berisha, Lars Marvik.

To skader hos Tromsø: Tommy Knarvik og Mohammed Ahamed. Helge Haugen skal trolig spille i stedet for Knarvik, Dominique Taboga i stedet for Mo. Per-Mathias Høgmo har offentliggjort troppen allerede og da tar vi den med her:

Keepere: Sead Ramovic og Marcus Sahlman. Forsvar: Hans Åge Yndestad, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Tom Høgli, Jade Bronson North og Dominique Taboga. Midtbane: Kara Mbodj, Remi Johansen, Mads Reginiussen, Ruben Yttergård Jenssen, Helge Haugen, Thomas Drage. Angrep: Vegard Braaten, Sigurd Rushfeldt, George Mourad.

Tromsø har alltid feilet mot Viking de siste årene. I dag stiller Viking et sterkere lag enn det som tapte i Aalesund, og vi tror Viking vinner denne kampen. H i kamp 5.

Tottenham - Arsenal
Toppoppgjør i Premier League og Nord- Londonderby på en gang. Tottenham ligger nå på femteplass og må vinne denne for å ha noen som helst sjanse på fjerdeplassen. De har fem strake seire på hjemmebane.

Arsenal passerer Manchester United med seier i kveld, og vil da ligge godt an til sølv i serien, muligens gull hvis Chelsea skulle finne på å feile mot slutten. Dette blir helt sikkert en underholdende kamp mellom to lag som er vant til å vinne. Tippemessig er dette en av kupongens største utfordringer.

Tottenham spilte 120 minutter FA-cupsemifinale mot Portsmouth så sent som på søndag. De hadde skader på flere spillere før kampen, og 0-0 etter 90 minutter ble til 0-2 tap etter 120. Det spekulerers i om Spurs-gutta kan være slitne både fysisk og psykisk foran kveldens viktige lokaloppgjør.

Tottenham har fortsatt sentrale spillere på skadelisten. Aaron Lennon, Jermain Jenas og Niko Kranjcar er definitivt ikke med i kveld. Vedran Corluka er usikker. Wilson Palacios soner for sine ti gule kort.

Det siste vi så fra Arsenal var 1-4 exiten fra Champions League mot Barcelona. Forrige bortekamp i serien endte 1-1 mot Birmingham.

Flere spillere er skadet, viktige Cesc Fabregas er ute resten av sesongen, William Gallas og Andrey Arshavin er ute for et par ukers tid, Kieran Gibbs og Johan Djourou er langtidsskadet og Aaron Ramsey returnerer ikke før til høsten. Blant spillere som kan returnere fra skade er Robin van Persie og Alex Song.

Tottenham har ikke slått Arsenal i Premier League på 20 forsøk, men syv av ni derbyer på White Hart Lane har endt uavgjort.

Uavgjort er det resultatet vi ser som mest sannsynlig i kveldens kamp også, men vi frykter at Tottenham kan ha mistet litt av piffen etter cup-tapet mot Portsmouth. De tapte også sin siste kamp 1-3 borte for Sunderland, og snakken går mye i hvor stang-ut det har gått i disse to, hvor uflaks man har hatt med dommeravgjørelser, skader og lignende. Alt dette er tegn som peker i retning av at Tottenham kan være på vei ned i en liten bølgedal etter en ellers strålende sesong. Vi garderer derfor med en B og spiller UB i kamp 6.

Aston Villa - Everton
Aston Villa ligger på syvendeplassen i øyeblikket, med to kamper mindre spilt enn Liverpool på sjette. De passerer Liverpool med seier i kveld. Formen i det siste viser 2-2-1 på de fem siste i serien, 2-2-1 på de fem siste hjemmekampene der de to seierne ligger lengst tilbake i tid. 1-7 for Chelsea i serien og 0-3 for samme motstander i cupen er ikke veldig imponerende, det er heller ikke 1-1 hjemme mot Sunderland og 1-1 hjemme mot Wolves. De spiller fortsatt om viktige poeng for å kvalifisere seg for spill i Europa neste år.

Everton ligger på plassen bak Aston Villa, borteformen viser 1-2-2 på de fem siste. På bortebane har de 4-5-7 totalt.

Everton stiller uten Mikel Arteta og Victor Anichebe, som er skadet. Marouane Fellaini og Dan Gosling er langtidsskadet. Resten av troppen er ok og David Moyes tar trolig med seg disse spillerne til Birmingham (der Aston Villa hører hjemme): Howard, Nash, Neville, Hibbert, Jagielka, Distin, Yobo, Senderos, Baines, Osman, Heitinga, Pienaar, Cahill, Bilyaletdinov, Rodwell, Saha, Yakubu.

Villas James Milner ble taklet stygt av John Terry i FA-cupkampen, men Milner spiller i kveld.

Aston Villa tapte hjemme for Everton i 2005, men ellers domineres innbyrdes oppgjør av H og U.

Denne kampen dreier seg mye om hvem som skal spille i Europa League neste år. Laget som havner på syvendeplassen er kvalifisert, med mindre bestyrelsen i konkursen Portsmouth utretter et byråkratisk underverk og kvalifiserer Portsmouth for Europa League mot alt av regelverk. Klarer Portsmouth dette, må andre lag klare sjetteplassen i serien for å kvalifisere seg for Europa League. Everton ligger som sagt på åttendeplass og taper de kampen i kveld blir det for langt opp, og da er sesongen på mange måter ferdig for Everton.

Vi tror Everton kan klare uavgjort, men ikke seier. Markeringen blir HU i kamp 7.

Wigan - Portsmouth
Dette er kampen Wigan skal vinne for å sikre plassen i Premier League. De gjorde alt riktig i sin forrige hjemmekamp da de slo Burnley 1-0 i en såkalt sekspoengskamp. Wigan slo også Liverpool med samme resultat i begynnelsen av mars.

Wigan har 5-5-6 på hjemmebane, de har 31 poeng og ligger på plassen over streken. Fire poeng bak jakter Hull og Burnley, sistnevnte har spilt en kamp mer enn de to andre. 2-1-2 på de fem siste hjemmekampen er akkurat bra nok til at Wigan trolig berger plassen, men kveldens kamp må også vinnes.

Det passer veldig bra at dagens motstander er Portsmouth. Klubben er som kjent trukket i poeng, satt under administrasjon og nedrykket er definitivt. Enda viktigere er det at Portsmouth på søndag spilte seg til finalen i FA-cupen etter seier i ekstraomgangene mot Tottenham. Det sier seg selv at cupen betyr alt og serien ingen ting for Portsmouth.

Wigan mangler Gary Caldwell, og trolig også Hendry Thomas. Emmerson Boyce kan være tilbake fra skade.

Portsmouth er i en spesielt uheldig situasjon etter at de på flere måter brant av en del krutt i cupkampen på søndag. Skadelisten ser nå slik ut: Nadir Belhadj, Tal Ben Haim, Hermann Hreidarsson og Danny Webber er definitivt ute, Kevin-Prince Boateng, Pape Boupa Diop, Hassan Yebda, Aaron Mokoena, Tommy Smith og John Utaka er tvilsomme.

I tillegg kan ikke Aruna Dindane, som gjorde hat-trick da Portsmouth slo Wigan 4-0 tidligere i sesongen, spille flere kamper for laget med mindre Portsmouth setter inn 4.000.000 pund på kontoen til Lens, noe de selvsagt ikke har penger til. Det er en klausul i Dindanes lånekontrakt som skaper denne håpløse situasjonen for Portsmouth.

Vi skal altså tippe utfallet av en kamp mellom et nesten skadefritt hjemmelag som må vinne, mot et kriserammet bortelag som allerede har rykket ned, mangler halve laget og har full fokus på en annen turnering. Vi krysser av for H i kamp 8.

Atletico Madrid - Xerez
Atletico startet sesongen svakt, men har vært gode i år. De har nå 9-3-3 på hjemmebane, 4-1-0 på de fem siste. Xerez ligger etter en god periode nå på en litt mindre klar sisteplass i Primera Division. 1-1-3 på de fem siste bortekampene er nesten bra, tatt i betraktning at man står med 1-5-9 totalt. Lagets eneste borteseier kom over Malaga.

Atletico-manager Sánchez Flores forteller at spillerne er slitne etter litt for mange kamper i diverse turneringer den siste tiden. I forrige kamp, som endte 0-3 borte mot Espanyol, var det mange trøttinger på banen, mens Agüero ble satt på benken og Forlán løpende rundt som ensom spiss.

I kveld er Tomas Ujfalusi er ute med karantene mens Perea trolig er ute med skade. Gode Simão er tilbake fra karantene. Xerez får Alex Bergantiños er tilbake etter skade.

Kun ett innbyrdes oppgjør de siste årene, det var da Xerez tapte 0-2 på hjemmebane for dagens motstander tidligere denne sesongen. Det snakkes om at Xerez har et Madrid-kompleks, siden de aldri har lykkes på bortebane i hovedstaden. 0-5 for Real Madrid og 1-5 for Getafe er det de har klart så langt denne sesongen.

Denne kampen er av de mindre betydningsfulle oppgjørene på kupongen, siden Atletico snart har for langt opp til plasseringer av betydning, og kun den galeste matematiker vil hevde at Xerez ikke rykker ned.

Borteseier til Xerez er det minst avkryssede tegnet på folkerekka, sammen med borteseier til Brann. Kun 12 prosent tror på uavgjort, og tallet er fallende. Det er fristende å sette en HU-gardering i denne kampen på grunn av dette, men vi trenger garderingen lenger ned på kupongen og gir Atletico all tillit i kamp 9 på 96-kroners systemet.

Racing Santander - Espanyol
Racing Santander har bare vunnet to hjemmekamper denne sesongen. De er et av tre lag over streken som står i fare for å bli tatt igjen av Tenerife under streken. Racing har 0-2-3 på de fem siste hjemmekampene.

Espanyol er inne i en god periode, med 2-3-0 på de fem siste er plassen i praksis sikret, med 37 poeng har de en fin luke ned til Tenerife med 29 poeng under streken. På bortebane har det meste gått galt denne sesongen, og man har ikke bedre enn 1-5-9 totalt. De fem siste bortekampene har gitt tre poeng.

For Racing er Henrique og Sergio Canales skadet, mens Nasief Morris har permisjon på grunn av farens nylige død. Espanyol har Fernando Marqués, Iván De la Peña og Javi Márquez skadet. Osvaldo er suspendert, og det er en klar svekkelse offensivt.

Espanyol skal ut i Barcelona-derby mot storebror og byrival Barcelona til helgen. Det er viktigere å gjøre en god figur der enn i denne, men mot et lag som nesten ikke vinner på hjemmebane kan man nok klare et poeng. Vi spiller HU i kamp 10.

Real Zaragoza - Mallorca
Zaragoza har vunnet sine to siste hjemmekamper 2-0 over Malaga og 3-0 over Valencia. Laget har kommet seg opp over nedrykkstreken og har 6-4-5 på hjemmebane totalt. Plassen er ikke trygg, og denne kampen bør vinnes.

Mallorca ligger på fjerdeplass, mye på grunn av gode resultater på hjemmebane. Borte har det blitt med 2-6-8 hittil, men de fem siste borte har gitt 1-2-2, så poeng tas også på bortebane for tiden.

Zaragoza kan stille med Herera fra start igjen, han har vært ute med skade. Mallorca mangler Ramis, Valera og Tuni.

Det er viktig for Mallorca og holde seg på fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste år. Det er flere lag nedover på tabellen som er svært nære å ta dem igjen.

Real Zaragoza har prestert på hjemmebane i det siste og de kjemper for å unngå nedrykk. Mot bortesvake Mallorca burde de klare minst ett poeng. HU i kamp 11.

Osasuna - Malaga
Osasuna har tatt viktige poeng i de to siste hjemmekampene. Zaragoza er slått 2-0 og Almeria 1-0. Dette er imidlertid de eneste seirene på de ti siste kampene, og laget er et av fire lag med 37 poeng som ligger kjedelig til på tabellen. 6-5-4 på hjemmebane totalt er ikke spesielt bra, men det er trolig bra nok.

Malaga ligger rett over nedrykkstreken, meget utsatt til etter at Tenerife tar årets første borteseier mens dette skrives, og dermed bare er to poeng bak. Malaga har 2-5-8 på bortebane, og fire strake tap. Det er farlig å miste formen på dette punktet i sesongen.

Malagas viktige forsvarsspiller Weligton er fortsatt ute med skade.

Innbyrdes oppgjør viser at Osasuna ikke har slått Malaga på hjemmebane på over ti år. Det er oppsiktsvekkende, men Osasuna har da hvertfall klart poeng på bortebane mot Malaga ved flere anledninger, og sist ble det 1-1.

Skummel kamp dette, men Malaga har vært under press for å vinne lenge nå, uten å vise tegn til bedring på bortebane, heller motsatt. Så det at de må vinne føles som et korrekt men ubrukelig argument. Da er det større sjanser for at Osasuna fortsetter den gode formen på hjemmebane og tar sin første hjemmeseier mot Malaga i dette milleniet. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 96-kroners spillforslag.

Klikk her for å levere det store 486-kroners spillforslaget du ser nederst i dette tippetipset.

96-rekkers spillforslaget:

Tipping Midtuke, frist: 14.04.2010 18:55
1. Rosenborg - Brann H
2. Haugesund - Aalesund H U B
3. Kongsvinger - Lillestrøm U B
4. Start - Odd H
5. Viking - Tromsø H
6. Tottenham - Arsenal U B
7. Aston Villa - Everton H U
8. Wigan - Portsmouth H
9. Atletico Madrid - Xerez H
10. Racing Santande - Espanyol H U
11. Real Zaragoza - Mallorca H U
12. Osasuna - Malaga H

486-rekkers spillforslaget:

Tipping Midtuke, frist: 14.04.2010 18:55
1. Rosenborg - Brann H
2. Haugesund - Aalesund H U B
3. Kongsvinger - Lillestrøm U B
4. Start - Odd H
5. Viking - Tromsø H
6. Tottenham - Arsenal B
7. Aston Villa - Everton H U B
8. Wigan - Portsmouth H
9. Atletico Madrid - Xerez H
10. Racing Santande - Espanyol H U B
11. Real Zaragoza - Mallorca H U B
12. Osasuna - Malaga H U B

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør