Foto: AFP/Scanpix

Marseille reiser seg

Det handler om å unngå utvisninger og gjøre jobben mot bunnlaget Evian.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla: Finsk dobbel i Stockholm
V5 Sørlandet: Stålbankere i sør
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Marseille reiser seg
Oddstips 2: Nigeria tar gullet
Tippetips: Ferguson må prioritere

Langoddsen frister med alle søndagens kamper fra fotball-Europa og litt til, det spilles finale i Afrikamesterskapet og vi finner både håndball og bandy på programmet, i tillegg til et stort utvalg objekter fra dagens alpint, skiskyting og hopp.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
203. Rayo Vallecano - Atletico Madrid H 3,25

Primera Division. Madrid-derby. Rayo Vallecano har vært et friskt pust i Primera denne gangen og står med sterke 7-1-3 på eget gress. De henger bra med på øvre halvdel og det er egentlig ingen grunn til å undervurdere dem her. Atletico er også inne i en god sesong, og i dag er målmaskinen Falcao tilbake. Likevel, de står med 4-2-4 borte og dette er lokalderby mot et av ligaens aller skarpeste lag. 3,25 på hjemmeseier ser høyt ut og vi må prøve et langskudd.

172. Real Zaragoza - Real Sociedad B 2,60
Primera Division. Ligaens svakeste hjemmelag har mistet formen, det lille de hadde, og i dag mangler de to faste i forsvar. Real Sociedad scorer flittig, de har bare tapt en gang på de 11 siste rundene og stiller toppet lag. Dette ser åpent ut, men bortelaget kunne godt vært svake favoritter i våre øyne, og 2,60 på borteseieren må prøves.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
201. Inter - Chievo Verona H 1,45

Serie A. To mann suspendert, flere mann på skadelisten og svært så variabel form er status for Inter. Chievo-treneren skal bruke den samme ultradefensive oppstillingen med fem mann bak, som fikset 1-0 borte mot Lazio sist. Inter skal og bør vinne, men 1,45 er langt unna innsatser, det blir alt for lavt på et lag som bare har vunnet en av sine syv siste og ble avkledd 1-3 av svake Siena forrige runde.

Dagens spill
Vi starter tidlig i dag, vi vil ha med oss klokken 14-kampen i Ligue 1. Et revitalisert AC Bilbao ser vi også på, før vi lanserer en ny dobbel med utgangspunkt i finalen i Afrikamesterskapet senere på kvelden.

Norsk Tipping

142. Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille
Ligue 1. Det går trått for Evian på øverste nivå nå. De er over streken i skrivende stund, men bare to poeng skiller ned. Etter tre strake tap for Nice, Valenciennes og Brest, har de spilt uavgjort mot Lyon, Ajaccio og Bastia. De scorer få mål for tiden, det blir for defensivt. 2-5-4 totalt hjemme på Parc des Sports.

Tuniseren Saber Khelifa (a) er tilbake fra Afrikamesterskapet og med i troppen igjen. Han toppscorer med 7 mål, samme antall som Barbosa. Fortsatt står fire mann på fraværslisten, blant annet Djakaridja Kone (m) og Mohammed Rabiu (m) som ikke er tilbake fra Afrikamesterskapet ennå, men på den andre siden så er Betao, Ninkovic og Diogo ankommet laget i januar.

Marseille gikk på et surt 0-1-tap hjemme for Nancy forrige runde. Kanskje ble de overrasket over at motstander var bedre enn antatt, kanskje mistet de motet da den notoriske kortsamleren Joey Barton fikk rødt etter en times spill. I dag må de reise seg. Formen er brukbar, men de to siste reisene har bare gitt 2-2 mot Rennes og tap 1-3 for Sochaux. Marseille har 7-1-4 borte totalt og er nest beste bortelag i ligaen. De er nummer 3 på tabellen.

Innlånte Barton (m) er suspendert, noe som er bra, for da kan han ikke få rødt kort og ødelegge for laget denne gangen. Nykommer Romao er en mulig erstatter. Fanni (f) og Morel (f) er ikke med. André Ayew (m/a) er en smule usikker.

Evian kan stille et brukbart lag denne gangen, bare et par sentrale spillere mangler. Likevel tror vi de kommer til kort mot et Marseille som er gode på bortebane og ute etter å reise seg etter tap forrige runde. 2,00 for borteseier frister, og vi bruker den i en dobbel.

191. Athletic Bilbao - Espanyol
Primera Division. Bilbao tapte for Zaragoza, Levante og Rayo Vallecano på rad, og det var trist å se basker-laget og trener Bielsa synke mot nedrykk. Det var derimot ikke trist å se dem spille 1-1 borte mot Real Betis runden etter, det var som om de plutselig ønsket å vinne igjen. Siden har de slått Atletico Madrid 3-0 og spilte 2-2 borte mot Valladolid. Nå er målmaskinen Llorente, som var så god forrige sesong, solgt til Juventus. Han drar riktignok ikke før i juni, men forhåpentligvis vil alt maset rundt ham og klubben roe seg nå. Hvor mye han gidder - og får lov til - å bidra fremover, er vi derimot usikre på.

Llorente (a) og Ekiza (f) er trolig ute, men det hersker litt usikkerhet. Gurpegui (m) er også usikker, mens Perez (m) og de Galarreta (m) har vært ute en stund. Slik tror Marca at hjemmelaget starter:

Iraizoz - Iraola, Jose, Laporte, Aurtenetxe - Iturraspe, Ander - Susaeta, Marcos, Muniain - Aduriz

Espanyol har hevet seg kraftig den siste tiden, spesielt etter at Javier Aguirre overtok som trener. På de ni siste rundene har de kun tapt for Barcelona, og vunnet fire hjemmekamper. På bortebane har det ofte blitt med ett poeng, som det ble på forrige reise til Zaragoza (0-0). Espanyol har 1-4-5 borte totalt. Selv med maksimal innsats og Aguirre-strategi fra sidelinjen, er de trolig ikke sterke nok til å vinne spesielt mange bortekamper. Det trenger de ikke heller, så lenge de vinner hjemme. Målet er å unngå nedrykk.

Baena (m) er suspendert. Wakaso Mubarak (m) spilte for Ghana i bronsefinalen i Afrikamesterskapet i går og er ikke tilbake ennå, og Cristian Gomez (m) er også ute. Sannsynlig startellever:

Casilla - Capdevila, Moreno, Colotto, Lopez - Sanchez, Forlin - Simao, Verdu, Garcia - Stuani

Det er en ny giv i baskerne, de kjemper for poengene igjen og det er utrolig hvor mye innstilling har å si. Espanyol har hevet seg kraftig under Aguirre, men denne bortekampen tror vi likevel blir hakket for tøff. Hjemmeseier til 1,60 gir oss en dobbel til 3,20. Innsats 100 kroner, spilefrist klokken 13.55, grunnet tidlig kampstart i Frankrike.

142. Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 3,25 2,90 2,00
191. Athletic Bilbao - Espanyol 1,60 3,45 4,50

Total odds 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør