Chelsea har ikke røket ut av noen av de hjemlige cupene mot Manchester United siden 2002. Det begynner å bli en stund siden. Den gangen var Ole Gunnar Solskjær fortsatt Manchester United-spiller, og Chelsea-manager Maurizio Sarri hadde akkurat gitt seg som bankmann for å konsentere seg om trenerjobben i Sansovino på fjerde nivå i Italia.
Chelsea har ikke røket ut av noen av de hjemlige cupene mot Manchester United siden 2002. Det begynner å bli en stund siden. Den gangen var Ole Gunnar Solskjær fortsatt Manchester United-spiller, og Chelsea-manager Maurizio Sarri hadde akkurat gitt seg som bankmann for å konsentere seg om trenerjobben i Sansovino på fjerde nivå i Italia. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Mer motgang for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har statistikken mot seg før mandagens FA-cupkamp mot Chelsea i London.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 1 FA-cup: Mer motgang for Solskjær
Oddstips 2 FA-cup: Hazard gjør livet surt for Solskjær
Oddssingel Serie A
: Roma må opp farten
V64 Halmstad: Spennende V64-omgang i vente
Vikinglotto onsdag
: Hele 158 mill kr i førstepremiepotten
Ski-VM: Her er programmet for ski-VM i Seefeld

Det er ingen tvil om at mandagens store høydepunkt på langoddsprogrammet er oppgjøret mellom Chelsea og Manchester United i FA-cupens femte runde. I tillegg til denne storkampen, er det også kamper i både Serie A, La Liga, tysk Bundesliga pg dansk superliga på menyen. Natt til tirsdag spilles det fem kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 158 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Chelsea - Manchester United H 2,05 (spillestopp kl 20.25)

Disse lagene møtes for 64. gang på 22 år. Det gjør kampen til det mest spilte oppgjøret mellom to engelske lag siden starten av 1997-1998-sesongen.

Det er også reprise av fjorårets FA-cupfinale som Chelsea vant 1-0. Mandag jakter London-klubben sin fjerde kvartfinale i FA-cupen på rad. Stamford Bridge-laget har spilt seg til finalen de to siste sesongene.

Statistikken gir Chelsea-fansen god grunn til å være optimister før mandagens kamp. Chelsea har nemlig et solid overtak på Manchester United i de hjemlige cupene. De har ikke røket ut av noen av cupene mot Manchester United siden 2002. Det begynner å bli en stund siden.

Chelsea kan bli det første laget som slår Manchester United ut av FA-cupen fem ganger på rad. De to Premier League-gigantene møtes i FA-cupen for femte gang på seks sesonger. Chelsea har vunnet de tre siste FA-cupkampene 1-0, og lagene spilte 2-2 på Old Trafford i 2013.

De røde djevlene har kun vunnet to av de siste 22 bortekampene mot Chelsea, og de står uten seier i de siste ni kampene mot the Blues i London.

Problemet til Chelsea er formen. Den er ikke den beste. De har tapt seks av de siste 14 ligakampene. Samtidig har Chelsea har vært sterke i FA-cupen, spesielt på hjemmebane. De har gått videre fra de ti siste hjemmekampene i FA-cupen.

Det som gir United-fansen håp er at Ole Gunnar Solskjær er ubeseiret mot lag fra England etter at han tok over for Jose Mourinho. I tilleg er det verdt å merke seg at Old Trafford-laget har slått ut de regjerende FA-cupmesterne ti ganger tidligere. Sist de gjorde det var i 2011-2012-sesongen. Den gangen var det byrival Manchester City som ble sendt hodestups ut av cupen.

Chelsea har en rekke spillere som er usikre før mandagens match. Ruben Loftus-Cheek sto over Europa League-kampen mot Malmö FF på grunn av ryggproblemer, mens Marcos Alonso ble hvilt i den kampen. Begge kan være tilbake mot United.

Manchester United-angriperne Anthony Martial og Jesse Lingard sliter begge med småskader. Begge er usikre. Tenåringene Tahith Chong og Angel Gomes kan få sjansen i denne kampen sammen med Marcos Rojo.

Stopperne Matteo Darmian og Antonio Valencia er begge ute.

Dette er en perfekt kamp for Chelsea å slå tilbake i, uansett hva spillerne mener om manageren eller taktikken hans. De vil ikke mangle motivasjon når Manchester United kommer til Stamford Bridge.

Chelsea har en solid statistikk mot Manchester United, og de har spillerne som kan gjøre livet surt for Ole Gunnar Solskjær & Co i mandagens kamp. Jeg tror på en tett og jevnspilt kamp i London, men jeg tror Ole Gunnar Solskjær går på sitt andre tap på rad som United-manager. Oddsen på Chelsea-seier er 2,05. Det er ok.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør