Foto: Getty Images

Mer suksess for Ståle Solbakken

Vi tror på mer suksess for Köln søndag ettermiddag. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Vi tror på Fredrikstad
Tippetips: Ny tolver søndag?
Tippeligaen: Oversikt over karantener og skader
Scoringsservice: Følg kampene live
Trav Sørlandet: Toppkuskene dominerer i sør

Søndagens langoddsprogram består av 85 objekter. Det er Tippeliga og Adeccoliga fra Norge. Vi skal bryne oss på sju kamper fra åpningsrunden i Serie A. Det er selvsagt kamper fra England, Tyskland og Nederland. Norsk håndball er det også funnet plass til (selv om ingen oddspillere bryr seg om det).

Det ble fulltreff og 12 rette på tippetipsene lørdag og i tillegg satt oddsdobbelen med Leeds og Southampton fint, selv om seiersmålene kom sent for begge. Vi håper på mer suksess søndag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Bryne – Mjøndalen

Opprykksfavoritt Bryne tok femten poeng på de sju første seriekampene i vår. De siste fjorten seriekampene har gitt samme poengfangst og enda en gang er opprykkstoget i ferd med å gå fra laget fra Jæren. Mjøndalen har funnet formen og står med sterke 4-1-1 på sine seks siste kamper og dermed sju poeng foran Alta på øverste nedrykksplass. At Bryne som igjen må unnvære Tommy Høiland, da skal stå til 1,50 i odds forstår vi lite av og 4,50 på Mjøndalen bør testes.

IFK Göteborg - Malmö
Hjemmelaget står med fire strake seirer og har inntatt sjetteplass i Allsvenskan. I ettermiddag må imidlertid laget unnvære Adam Johansson, Jakob Johansson og Elmar Bjarnason som alle soner karantene. Hele Norge spilte Malmö borte mot Gefle, men til tross for solid Malmö-dominans tapte laget 0-2. I ettermiddag returnerer Jiloan Hamad samt Ivo Pekalski som begge ble hvilt etter å ha vært med Sveriges U-21-landslag. Begge har vært faste i startelleveren. I tillegg er viktige Wilton Figueiredo tilbake fra karantene, og mon tro om ikke storscorer Mathias Ranegie viser seg frem for alvor i ettermiddag etter overgangen fra Häcken. Hjemmelaget må omrokkere en god del, bortelaget er klart forsterket fra sist. Vi synes borteseieren lokker klart mest med disse forutsetningene og 2,90 på Malmö frister.

Dagens avslag
Kongsvinger – Asker
Greit nok at Tom Nordlie redebuterer som Kongsvinger-trener i kveld, men han må klare seg uten tre suspenderte spillere til denne kampen og Olav Tuelo Johannessen forsvant til Start i overgangsvinduet. Sliter i tillegg med å avgjøre hjemme på Gjemselund (4-5-1) og formsterke Asker (tre strake seire) kan utmerket godt stelle i stand trøbbel.

Fiorentina og Genoa er satt til henholdsvis 1,55 og 1,60 i sine hjemmekamper i sesongpremieren. Det synes fryktelig lavt og vi kjenner alle til vår lumske disse åpningskampene er. Styr unna.

Dagens spill
Köln - Nürnberg
Etter en marerittstart med 0-3 hjemme for Wolfsburg og 1-5 borte for Schalke 04, har det blitt fire poeng på de to siste kampene for Ståle Solbakkens Köln. Hadde definitivt fortjent alle poengene hjemme mot Kaiserslautern i forrige hjemmekamp (endte 1-1), men gjorde en knallsterk snuoperasjon borte mot Hamburg sist (vant 4-3). Med mannskapet til Solbakken ser det rimelig greit ut foran denne hjemmekampen og Lukas Podolski er ventet å returnere til startoppstillingen (spilte ikke sist). Sammen med Milivoje Novakovic danner han et solid spisspar.

Nürnberg har fått en helt grei sesongstart og står med 2-0-2 og seks poeng etter fire serierunder. Svake Augsburg ble slått 1-0 hjemme sist, den andre trepoengeren kom heldig borte mot Hertha Berlin i sesongpremieren. Tapene er kommet hjemme for Hannover (1-2) og borte mot Borussia Dortmund (0-2). Gjør en endring siden den kampen. Førstekeeper Patrick Rakovsky er skadet og erstattes av Alexander Stephan.

Köln har vunnet de to siste tilsvarende med henholdsvis 1-0 og 3-0. Nå har Ståle Solbakken fått ytterligere fjorten dager med laget sitt og vi tror det er flott sjanse for at laget tar sin første hjemmeseier i ettermiddag. Ikke glem at laget hadde sterke 11-2-4 hjemme på Rhein-Energie-Stadion i fjor. 2,25 er betalingen for hjemmeseieren. Kampen kan spilles som singel, men vi er i det litt grådige hjørnet i dag og tar med oss en kamp fra Adeccoligaen på denne dobbelen.

Strømmen - Hønefoss
Hjemmelaget har spilt fire av sine fem siste kamper hjemme på Strømmen og vunnet tre av disse. Det har vært mot middelmådige lag som Randaberg, Asker og Kongsvinger, mens laget var sjanseløse mot Bryne (tap 2-4). Dersom Alta vinner sin kamp mot Løv-Ham i kveld og Strømmen taper, havner laget under streken igjen. Brukbare 5-2-4 hjemme på Strømmen, men må i ettermiddag unnvære viktige Frode Bjørnevik som blant annet scoret begge målene hjemme mot Asker tredje sist.

Godtgående Hønefoss har fått los på opprykk og kjøpet av Raymond Mendy fra Nybergsund, kan ha vært et sjakktrekk. Sammen med Kevin Bosse Elie Beugre danner han et meget sterkt spisspar. 9-2-2 på de tretten siste seriekampene nå, tapene har kommet mot de to opprykksrivalene Sandnes Ulf og Sandefjord. 4-4-2 på bortebane. Ingen problemer med mannskapet.

Slik vi leser dette oppgjøret, tror vi rett og slett Hønefoss er et klart bedre lag i øyeblikket og selv om 1,75 for borteseieren ikke er allverden spiller vi Hønefoss også borte denne søndagen (slik vi gjorde i bortekampen mot Alta). Vi får dermed en ettermiddagsdobbel til 3,94 i odds og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag (obs merk spillefrist kl 15.25):
Kamp 21 Köln - Nürnberg 2,25 2,80 2,65
Kamp 25 Strømmen - Hønefoss BK 3,35 3,25 1,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør