Harry Kane har allerede notert seg fem scoringer på de to første VM-kampene.
Harry Kane har allerede notert seg fem scoringer på de to første VM-kampene. Foto: Antonio Calanni (AP)

Midtukekupong med åtte VM-kamper

Ukens midtukekupong byr på åtte VM-kamper, deriblant storkampen mellom England og Belgia.

Kommersielt

Åtte kamper fra fotball-VM, en kamp fra islandsk 1. divisjon, en kamp fra Europa League-kvalifisering, en kamp fra Toppserien for kvinner og en kamp fra 1. divisjon for kvinner er rammen rundt ukens midtukekupong. To søndager på rad har bonuspotten blitt utløst på tippekupongen og dermed er Bonuspotten tilbake til start igjen denne midtuken og det er ca 130 000 kr i denne nå. Innleveringsfristen er så tidlig som 15.55 onsdag og merk at fem av kampene spilles torsdag.

1. Mexico - Sverige
I tillegg til at Toni Kroos seiersmål mot Sverige på overtid lørdag kveld ble en gedigen nedtur for Sverige, ble det også en nedtur for Mexico. Mexico hadde nemlig vært klar for åttedelsfinale dersom den kampen hadde endt uavgjort. Til tross for at Mexico har tatt full pott i sine to første gruppespillkamper, kan de altså ryke ut av VM med tap mot Sverige. Mexico som imponerte voldsomt mot Tyskland i åpningskampen, og som gjorde jobben med 2-1 seier over Sør-Korea lørdag.

Les også: United-fan vant 1,1 millioner på søndagskupongen

Sverige gjorde også jobben mot Sør-Korea i sin åpningskamp og vant fortjent 1-0. Sverige gjorde også jobben mot Tyskland og hadde det ene poenget i lomma til langt inn på overtiden, men måtte se seg slått 1-2. Premissene for onsdagens kamp er veldig enkle, vinner Sverige mot Mexico er de i åttedelsfinale.

Vi tror mest på Mexico, men utelukker ikke noen tegn på tippekupongen. HUB.

2. Sør-Korea - Tyskland
Med null poeng på de to første kampene, må Sør-Korea stå for en gedigen sensasjon dersom de skal ta seg til åttedelsfinale. De må vinne denne mot Tyskland og samtidig må Mexico slå Sverige, og da kan det gå. Men at Sør-Korea skulle slå Tyskland, det er nærmest utenkelig. Gjorde en svak åpningskamp mot Sverige og røk fortjent 0-1 da. Spillemessig var det en forbedret prestasjon mot Mexico uten at laget var i nærheten av å ta poeng, selv om det "kun" endte med 1-2 tap. Reduseringsmålet kom tre minutter på overtid.

Tyskland fikk seg en kalddusj i åpningskampen mot Mexico og røk 0-1 da. Det var spesielt første omgangen som ble avgjørende i den kampen, Tyskland hevet seg voldsomt etter pause og hadde nok fortjent poeng i den kampen. Likevel valgte manager Joachim Löw å gjøre en rekke endringer på sin startellever mot Sverige. Tyskland sleit også da i den første omgangen, men hadde et massivt press i andre omgang og fikk sitt fortjente seiersmål fem minutter på overtid.

Tyskland blir blant midtukekupongens aller største favoritter og vinner normalt veldig greit. B.

Les også: Tyskland setter gassen i bånn direkte

3. Serbia - Brasil
Når alt tydet på poengdeling mellom Serbia og Sveits, så kontret Sveits og fotrappe Shaqiri scoret seiersmålet i det 90 minutt. Det endret forutsetningene i denne gruppa betydelig. Nå må Serbia slå Brasil for komme seg videre, med mindre Sveits skulle gå hen å tape sin kamp mot ferdigspilte Costa Rica. Da vil uavgjort være tilstrekkelig. Serbia har uansett vist positive tendenser hittil.

Brasil innfridde ikke i åpningskampen mot Sveits og måtte nøye seg med 1-1. Heller ikke førsteomgangen mot Costa Rica var allverden, selv om det var bedring å spore. Andreomgangen var derimot strålende, selv om 1-0 målet til Philippe Coutinho først kom ett minutt på overtid. Brasil ryker altså ut av VM dersom de taper denne, uavgjort er tilstrekkelig for avansement.

Serbia er bra og Brasil fikk det ikke til å fungere mot Sveits. Vi er ikke overbeviste om at dette blir a walk in the park for Brasil, men mest sannsynlig vinner de. UB.

Les også: Toni Kroos kan gjøre det igjen

4. Sveits - Costa Rica
Xherdan Shaqiris seiersmål mot Serbia søndag, gjør at Sveits har alt i egne hender før den avsluttende gruppespillkampen mot Costa Rica. Tar Sveits poeng, så er de videre til åttedelsfinale. Sveits har gjort et meget positivt inntrykk så langt og snudde altså 0-1 til 2-1 seier mot Serbia.

Tapre Costa Rica holdt stand i 90 minutter mot Brasil søndag, men tilslutt ble overmakten for stor og Brasil vant tilslutt meget fortjent 2-0. Costa Rica var også sjanseløse i åpningskampen mot Serbia, selv om kampen endte med kun 0-1 tap.

Sveits må ikke vinne denne, men det meste tyder uansett på at de vinner. H.

Les også: Mexico knuser Sveriges VM-drøm

5. Japan - Polen
Sensasjonell utvikling i gruppe H der forhåndsfavorittene Colombia og Polen ligger sist etter de to første rundene. Japan derimot innledet med å slå Colombia meget overraskende 2-1 i sin åpningskamp, og fulgte opp med en minst like bra prestasjon mot Senegal der Keisuke Honda sørget for en meget fortjent utligning til 2-2. Med minimum ett poeng mot Polen, er Japan videre til åttedelsfinale.

Et skuffende svakt Polen står altså uten poeng etter sine to første gruppespillkamper. Ingen tvil om at skaden til forsvarssjef Kamil Glik har vært ubeleilig for Polen som har måttet tåle fem baklengsmål i de to foregående kampene. Torsdag er det bare æren igjen å spille for.

Japan har vært gode, de må ha minst ett poeng og et desillusjonert Polen skal være overkommelig. HU.

6. Senegal -Colombia
Mange trodde nok at Senegal skulle få "lett match" mot Japan søndag, etter at Senegal vant sin åpningskamp mot Polen 2-1. Men Senegal var ikke bedre enn Japan, snarere tvertimot og det var lite å si på at den kampen endte 2-2. Senegal er dog fortsatt i posisjon til å ta seg videre til åttedelsfinale, men da må de unngå tap mot Colombia.

Colombia røk altså på utvisning (Carlos Sanchez) allerede etter tre minutter i sin åpningskamp mot Japan og i tillegg straffe imot. Colombia kom seg aldri etter det sjokket og endte opp med å tape 1-2. Helt andre takter i kampen mot Polen søndag kveld, der det ble en overbevisende 3-0 seier. Men all den tid både Japan og Senegal står med fire poeng, må Colombia gå etter seier her.

Colombia skal stå som klar favoritt og må etter alle solemerker vinne denne for å ta seg videre til åttedelsfinale. B.

7. England - Belgia
Ren gruppefinale i gruppe G, der begge lagene står med helt identisk målforskjell 8-2 etter sine to første gruppespillkamper.

England måtte slite for få inn seiersmålet mot Tunisia i sin åpningskamp, men hadde full kontroll mot svake Panama søndag og ga seg ikke før det stod 6-1. Verken Tunisia eller Panama er dog noen målestokk på hvor bra dette engelske laget, men de har ihvertfall spilt på seg litt selvtillit.

Belgia hadde en svak førsteomgang mot Panama i sin åpningskamp, men hevet seg betydelig etter pause og vant 3-0. Jevnt over solide i hele kampen mot Tunisia som endte med 5-2 seier og Romelu Lukaku har allerede notert seg fire mål.

Vinneren av denne gruppen møter toeren i gruppa med Japan, Senegal og Colombia og det er uvisst i skrivende stund. Det kan jo være Colombia ender opp som toer og verken England eller Belgia har det som sin ønskemotstander. Både England og Belgia vil vite når deres kamp settes i gang. Belgia er det beste laget, men det er ikke sikkert de ser på Colombia som en drømmemotstander. Vi helgarderer denne. HUB.

8. Panama - Tunisia
Betydningsløs kamp i gruppe G. Vi bruker ikke mye tekst på denne, og synes helgardering er det eneste fornuftige. HUB.

9. HK Kopavogs - Fram Reykjavik
Nivå to på Island. Det er tolv lag på nivå to og de to øverste lagene rykker direkte opp til 1. divisjon. HK Kopavogs har fått en strålende start på sesongen og er ubeseiret etter de åtte første serierundene (5-3-0). Det er to poeng bak serieleder IA Akranes som også er ubeseiret. 3-2-0 på de fem spilte hjemmekampene.

Fram Reykjavik rykket ned fra 1. divisjon etter 2014-sesongen, men har ikke vært i nærheten av opprykk i de tre foregående sesongene på nivå to. Står med 3-2-3 på de åtte første serierundene og ligger på 6. plass med totalt 11 poeng. 1-1-1 på tre spilte bortekamper.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende, vi tror HK Kopavogs forblir ubeseiret også dette denne kampen. H.

10. Birkirkara - Klaksvik
Europa League-kvalifisering om retten til å spille den første kvalifiseringsrunden. Kampen spilles torsdag

Birkirkara fra Malta er en gjenganger på dette nivået i Europa og kom seg faktisk helt til den tredje kvalifiseringsrunden i sesongen 2016/17 der det exit mot russiske Krasnodar. Tok seg av da skotske Hearts i 2. kvalikrunde. Endte på 4. plass i den hjemlige maltesiske serien som ble avsluttet i april. Solide 9-1-3 på hjemmebane da.

Klaksvik fra Færøyene er midt i sesongen og gjør det bra der. Ligger på 2. plass fem poeng bak ledende HB Torshavn når 15 av 27 serierunder er spilt. Totalt 11-2-2 og flotte 8-1-1 på bortebane. Dog meget svake 1-2-13 på sine 16 siste kamper i Europa.

Birkirkara er satt til 1,75 i odds på Langoddsen, men blir garantert hardt betrodd på tippekupongen. HU.

11. Kolbotn - Røa
Toppserien for kvinner. De fleste lagene har spilt elleve seriekamper, men Kolbotn har kun spilt ni og kun tapt en kamp hittil (5-3-1). Det tapet kom hjemme mot den suverene serielederen LSK med 0-5. Ligger på 4. plass med 18 poeng, men har kun seks poeng opp til Sandviken på 2. plass og altså to kamper til gode. 2-1-1 hjemme.

Variabel start av Røa som dog stoppet Sandvikens seiersrekke på åtte strake seire, da de slo bergenslaget 3-2 hjemme på Røa lørdag. 4-1-5 totalt og 13 poeng på sine ti første seriekamper. 1-0-3 på bortebane.

Tre strake borteseire i de tre siste tilsvarende. HB.

12. Grei - Urædd
Hengekamp i 1. divisjon. Til tross for en kamp tilgode på lagene rundt seg, så topper likevel Grei serien før denne hengekampen. Står med 22 poeng etter rekken 7-1-1 på sine ni første seriekamper og har med det to poeng ned til Amazon Grimstad på 2. plass. Hjemme på Grei kunstgress er samtlige fem hjemmekamper vunnet.

Urædd ligger fjerde sist med totalt ni poeng etter rekken 2-3-4 på sine ni første seriekamper. Moderate 1-1-3 på fem spilte bortekamper. Den eneste borteseieren hittil kom mot poengløse Bossekop tredje sist.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende. Nå tyder det meste på hjemmeseier. H.

96-rekker:
1. Mexico — Sverige U

2. Sør-Korea — Tyskland B

3. Serbia — Brasil UB

4. Sveits — Costa Rica H

5. Japan — Polen HU

6. Senegal — Colombia B

7. England — Belgia HUB

8. Panama — Tunisia HU

9. HK Kopavogs — Fram Reykjavik H

10. Birkirkara — KI Klaksvik HU

11. Kolbotn — Røa HB

12. Grei Kvinner Elite — Urædd H

432-rekker:
1. Mexico — Sverige HUB

2. Sør-Korea — Tyskland B

3. Serbia — Brasil UB

4. Sveits — Costa Rica H

5. Japan — Polen HU

6. Senegal — Colombia B

7. England — Belgia HUB

8. Panama — Tunisia HUB

9. HK Kopavogs — Fram Reykjavik H

10. Birkirkara — KI Klaksvik HU

11. Kolbotn — Røa HB

12. Grei Kvinner Elite — Urædd H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør