HURRA: Vegard Hansen kunne endelig glede seg over seier med 2-1 over Haugesund sist.
HURRA: Vegard Hansen kunne endelig glede seg over seier med 2-1 over Haugesund sist. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Mjøndalen kan ryste Rosenborg

Vi gir nedre eikerværingene poengsjanser mot Rosenborg på søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Singlespill 1:
Vålerenga har alt å spille for
Singlespill 2:
Southampton ser veldig sårbare ut
Dobbelspill:
Haugesund slår tilbake
Langskudd:
Lynet slår ned to ganger for Barcelona

V64 Øvrevoll: Supersøndag med millionjackpot
V65 Bergen:
Buer jakter hat trick

Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen
Tabelltips:
Slik ender Serie A

På gårsdagens oddstips ble det skuffende mange uavgjort-kamper og ingen av de tre forslagene gikk inn.

Det er bare å slå seg løs - det er en supersøndag uten like på langoddsen! Premier League, Serie A, Tippeligaen og La Liga er blant ligaene som virkelig viser seg fra sin beste side i dag.

1. Rosenborg — Mjøndalen
Trønderne forsetter å imponere i stor stil og slo Steaua Bucuresti med 3-0 i Romani på torsdag. De var ikke like spillemessig overlegne som resultatet tilsier, men en solid defensiv prestasjon gjorde jobben.

Det var deres ellevte seier på rad og på hjemmebane har de vært nær utilnærmerlige denne sesongen.

Optimismen er tilbake i Mjøndalen etter Craig Hendersons 2-1-scoring mot Haugesund forrige runde. De kommer med ny giv og har signert en rekke spillere, som virker å ha funnet sin plass tidlig.

Vegard Hansen innrømmer (klokt) at Mjøndalen er så å si sjanseløse på Lerkendal. De ble tross alt slått 4-0 her for bare to uker siden. Men all den tid Rosenborg har en tøff bortekamp i beina og en ny kvalifiseringskamp ventende på torsdag, drister vi oss til å krysse HU.

2. Haugesund — Bodø/Glimt
Det var jo meningen at Haugesund skulle bygge videre på den flotte formen med elleve poeng på fem kamper, men de tapte faktisk mot Mjøndalen på Isachsen Stadion forrige helg. De spilte ikke spesielt godt og slapp seg mange hakk ned fra kampene før.

Før det har de imidlertid vært bunnsoldie og hatt en god rekke mot dyktige lag. Det er mulig det var et element av metthet og undervurdering med i kampen mot Mjøndalen. Hjemme på Haugesund stadion har de 3-4-3, ligaens fjerde svakeste hjemmestatistikk.

Bodø/Glimts fantastiske seiersmarsj fikk en slutt mot Viking i Stavanger forrige helg, men de tok ledelsen også der. Nå er plassen langt på vei sikret og det kan godt hende de tillater å sleppe seg ned et hakk eller to.

Gjestene har kun tatt tre poeng på naturgress denne sesongen, i bortemøtet med Rosenborg.

Vi holder hjemmelaget som favoritt i denne.

3. Sarpsborg 08 — Aalesund
Av en eller annen merkelig grunn, er ikke Sarpsborg dypere ned i nedrykkssumpen. Med ti kamper uten seier i ligaen har de virkelig tapt seg fra en godkjent sesongåpning.

De kan imidlertid glede seg over et par gode kamper nå. Først slo de Odd ut av cupen, før de fulgte opp med 0-0 borte mot Molde.

Aalesund tok en solid seier hjemme mot Strømsgodset forrige runde og på hjemmebane har tangotrøyene levert oppløftende prestasjoner denne sesongen.

På reisefot er det mer bekmørkt. 2-1-7 er fasit her, etter to triumfer rett etter trenerskiftet. De siste seks bortekampene har de tatt ett poeng. Det er fristende å støtte Sarpsborg i denne.

4. Strømsgodset — Start
Etter den nydelig starten etter trenerskiftet, har det nå begynt å bikke imot for Bjørn Petter Ingebretsen og de har faktisk bare vunnet en av seks siste i alle turneringer. Det var imidlertid en solid seier - 6-0 over Tromsø. Resten av kampene har de tapt i denne perioden.

Nå har de endelig fått hvile etter en knalltøff periode og kan igjen konsentrere seg om medaljejakten. Viktige Gustav Wikheim kommer tilbake fra suspensjon.

Start ser ikke noe lys i tunellen og står nå bokført med fem tap på rad. Og spillet har virkelig ikke vært bra - de har 16-2 i målforskjell i disse kampene. Det begynner å lukte nedrykk for Start.

Strømsgodset har også vunnet de siste fem innbyrdes kampene og bør komme tilbake på vinnersporet i dag. H.

5. Brann — Hønefoss BK
Dette skulle egentlig blitt den store opprykkskampen, og Hønefoss var spådd til å kjempe om opprykk. Men det har ikke akkurat skjedd.

Brann hangler videre og har spilt tre uavgjortkamper på rad, mot Sogndal, Sandnes Ulf og Åsane, sistnevnte på hjemmebane. Det er en helt annen stabilitet over dette Brann-laget, og selv om finspillet fortsatt tidvis uteblir, er resultatene klart bedret.

Hønefoss vant endelig en kamp da de slo Jerv hjemme forrige runde, med en Malick Mane i storform. Det er seks poeng opp til trygg grunn og de er ikke helt kjørt ennå. 2-1-7 er ikke en spesielt god bortestatistikk.

Derfor tror vi Brann tar denne. H.

6. Bryne — Åsane
Bryne har slitt stort den siste tiden og står nå med fire tap de siste seks og bare fire poeng fra denne perioden. Det har sendt dem til nedre halvdel av tabellen.

Forrige gang nådde de et nytt bunnpunkt med 2-0-tap for Nest-Sotra. 4-2-4 er godkjent på hjemmebane.

Åsane skal få slite med å kapre ny OBOS-liga-kontrakt og de har nå tre poeng opp til trygg plass. De har riktignok kapret fire poeng de siste tre, men jevnt over har poengfangsten vært horribel etter den flotte starten.

Bryne er formsvake og fortjener ikke full tillit.

7. Bærum — Sogndal
Bærum sikret seg et viktig poeng da de kom tilbake og fikk uavgjort mot Follo etter en fantastisk scoring på tampen av kampen. Det stoppet dem likevel ikke fra å krype ned under streken og formen er på alle måter alamerende for bæringene.

Sogndal fikk uavgjort hjemme mot Brann forrige runde og de beholdt dermed sin plass på toppen av tabellen. Likevel har resultatene sviktet i det siste, og de har fem uavgjort de siste syv kampene.

Hær vil de se sitt snitt til å komme tilbake på vinnersporet og sikre tre viktige poeng. Likevel sjanser vi litt og krysser ekstra for Bærum på store skjemaer. HUB.

8. Jerv — Fredrikstad
Hjemmelaget fra Grimstad har to nederlag på rad, begge med ett mål. Forrige runde tapte de mot Hønefoss, til tross for å ha vært stor favoritt. Og runden før det kom sesongens første nederlag på hjemmebane, det mot Hødd.

Likevel har Jerv en veldig flott sesong på gang og har muligheter til å vende tilbake til vinnersporet i denne hjemmekampen. De er - tross alt - et av OBOS-ligaens aller beste hjemmelag.

Fredrikstad tok en uhyre sterk og viktig seier borte mot formsterke Strømmen forrige runde. Det førte dem over nedrykksstreken igjen, etter en formsvak periode.

Arne Erlandsen er en taktiker av rang og vil sørge for å gi Jerv hard kamp. Denne kampen kan gå alle veier. HUB.

9. Levanger — Nest-Sotra
Plutselig eksploderte Levanger og de har vunnet to på rad, med de småpene sifrene 8-1 totalt. Det har ført dem opp på trygg grunn, en status som er høyst midlertidig i OBOS-ligaen og dagens motstander kan fort vise seg å bli en direkte konkurrent om fornyet kontrakt.

Nest-Sotra har mistet sin uhyre viktige toppscorer de to siste årene, Steffen Lie Skålevik. Tomrommet etter han er stort, men det gikk fint den første kampen, med 2-0 hjemme mot Bryne. Det begynner å brenne for Nest-Sotra, så de vil bli takknemlige for alle poeng de kan få.

10. Ranheim — Kristiansund BK
Vi har skrevet det til det kjedsommelige de siste ukene, men Ranheim har virkelig eksplodert under Ola By Rise. Han har sørget for å snu en veldig negativ trend og trønderne har nå fem seire på de siste syv kampene.

Forrige runde tok de en komfortabel 2-1-seier borte mot Åsane.

Kristiansund tok en knallsterk 3-1-seier over Sandnes Ulf forrige helg og er virkelig i gang. De har ni poeng de tre siste kampene og bare ett baklengsmål. Gjestene er også ligaens neste beste bortelag med 5-1-3.

Dette blir en jevn kamp mellom to formsterke lag. HUB.

11. Raufoss — FK Gjøvik-Lyn
Raufoss gikk på to poengtap på rad, men slo tilbake med en sterk 2-6-seier mot Strømsgodset 2 sist. Det betyr at de fortsatt har teten i sin 2. avdeling, men Moss puster dem for alvor i nakken.

Gjestene er på femteplass, men har for langt opp til å ha reelle opprykksmuligheter og sesongen er på mange måter ferdigspilt for gjestene. Det er synd, men de har neppe den helt store motivasjonen før dagens kamp. H.

12. Ørn Horten — Lørenskog
Ørn-Horten er virkelig i trøbbel og er rett over nedrykkstreken i samme avdeling som lagene ovenfor. Ørn sliter med formen og har fire tap de siste seks kampene. Sist ble det uavgjort mot tabelljumbo Drammen FK (som for øvrig har gått helt i oppløsning).

Lørenskog har godt tak på Ørn innbyrdes og har vunnet alle de fem siste oppgjørene mellom lagene. Formmessig er også Lørenskog i slaget, med to seiere og 8-1 i målforskjell i disse to. Men heller ikke Lørenskog har særlig mye å spille for. UB.

432-rekker:

1. Rosenborg — Mjøndalen HU

2. Haugesund — Bodø/Glimt H

3. Sarpsborg 08 — Aalesund H

4. Strømsgodset — Start H

5. Brann — Hønefoss BK H

6. Bryne — Åsane HU

7. Bærum — Sogndal HUB

8. Jerv — Fredrikstad HUB

9. Levanger — Nest-Sotra HU

10. Ranheim — Kristiansund BK HUB

11. Raufoss — FK Gjøvik-Lyn H

12. Ørn Horten — Lørenskog UB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Rosenborg — Mjøndalen H

2. Haugesund — Bodø/Glimt H

3. Sarpsborg 08 — Aalesund H

4. Strømsgodset — Start H

5. Brann — Hønefoss BK H

6. Bryne — Åsane HU

7. Bærum — Sogndal UB

8. Jerv — Fredrikstad HU

9. Levanger — Nest-Sotra HU

10. Ranheim — Kristiansund BK HUB

11. Raufoss — FK Gjøvik-Lyn H

12. Ørn Horten — Lørenskog UB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus