TRENGER POENG: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ute etter poeng mot 'Enga.
TRENGER POENG: Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ute etter poeng mot 'Enga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Mjøndalen må straffe Vålerenga

Selv om Mjøndalen er på desperat poengjakt, er Vålerenga mer enn seierskapable. Sjekk ut dagens tippekupongtips!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det ble en rett og slett vidunderlig lørdag for Nettavisens oddstips. Singelforslag nummer én til 2,30 gikk inn, det samme gjorde dobbelen til suverene 4,08 i odds og trippelen til nesten like solide 3,91. Da gjør det lite at Stoke feilet etter å ha ledet 2-0.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1:
Molde får sin revansje
Oddstips 2:
Odd taper uten Occean
Oddstips 3:
Dortmund setter standarden
Langskudd:
United taper på bortebane igjen

V64 Täby Galopp: Årets beste galoppdag
V4 Vaggeryd:
Spennende V4-omgang

Skaderapport Tippeligaen: Rosenborg i trøbbel
Skaderapport Premier League:
Disse mister søndagens kamper
TV-kampene:
Nydelig søndag for alle som elsker fotball
Kanal-guide:
Spar tusenvis på disse fotballpakkene

Også denne søndagen er det flust av nydelige objekter på langoddsprogrammet. Det er bare å slå seg løs: Tippeligaen, Serie A, Premier League og La Liga viser seg fra sin aller beste side denne søndagen.

Bonuspotten har nådd hele 3,1 millioner kroner.

1. Mjøndalen — Vålerenga
Hjemmelaget skal ha skryt for å ha hevet nivået sitt de siste kampene og sommerkjøpene virker å ha glidd inn i laget. Fire poeng de siste fire kampene er nok, dét - og uavgjort borte mot Tromsø var et nødvendig resultat.

Nå har de likevel et press på seg og tre poeng her ville gjort veldig mye.

Vålerenga har ikke mye å spille for lenger, og de har fire tap på rad. To scorede mål i samme periode. Den strålende bortestatistikken er borte for lengst, og Moa er skadet. Det er ingen krise for gjestene, men her stiller de neppe topp motivert. HB.

2. Bodø/Glimt — Sandefjord Fotball
Hjemmelaget kjempet heroisk mot Odd sist, men ble til slutt for små. Det gjør dem neppe noe særlig - ny kontrakt er sikret for lengst. De har fortsatt noe å spille for all den tid de er på hjemmebane, og på Aspmyra burde man aldri avskrive Glimt.

Spesielt ikke mot Sandefjord. De har solgt unna sitt gitftigste våpen - Pål Alexander Kirkevold - og det er ikke godt å si hvem som skal levere målene nå. De ga tøff kamp til Molde sist, men dette Sandefjord-laget ser rett og slett blytungt ut. Kanskje de våkner - HB spilles for skrellens skyld.

3. Haugesund — Sarpsborg 08
Hjemmelaget er tilbake på jorden etter en god periode og nå har de tre tap de siste fire kampene. De har god klaring til nedrykksstreken og således ingenting å bekymre seg for.

Sarpsborg har endelig begynt å få betalt for sitt gode spill og de vil bli husket for den gode overgangssommeren sin. Sist tok de en viktig og fortjent 3-1-seier over Start og den verste nedrykksstriden er nå flere poeng bak dem.

Vi har mest troen på Haugesund i denne, men særpingene er gode for poeng. HU.

4. Molde — Rosenborg
Akk, gid dette hadde vært seriefinalen! Men nå befinner Molde seg langt bak på tabellen og har i realiteten svært lite å spille for.

Dette er imidlertid et Molde-lag stinne av selvtillit og de var rett og slett fremragende da de slo Fenerbahce i Europa League. Det er ingen tvil om at moldensernes toppnivå er mer enn godt nok til å tukte Rosenborg på en god dag, men det spørs nok om kampen i Tyrkia tok på.

Rosenborg fikk også en god opplevelse mot Saint-Etienne, som må vurderes å være et mye sterkere lag. De var på offensiven og tok tak i kampen, noe som gir glede i et norsk hjerte. Ligaen har de langt på vei avgjort og de har elleve poeng ned til andreplassen. I tillegg venter en semifinale i cupen til uken, så det kan hende vi får et RBK på andregir i dag.

Vi spiller H på langoddsen, men tør ikke utelukke noen utfall på tippekupongen.

HUB.

5. Fredrikstad — Bryne
Fredrikstad har endelig fått hodet noen lunde over vann og kan begynne å se oppover på tabellen. Forrige helg ble de utklasset av Brann med 5-1 på Stadion, men det er i hjemmekamper som dette de virkelig må vinne.

Bryne er kronisk ustabile - som vi gjentar til det kjedsommelige - og det har gjort at de også denne sesongen er ute av stand til å kjempe om opprykk. Midt på tabellen i år også, gitt.

Vi tror vertene har størst motivasjon i denne, men det er galskap å gi full tillit til Fredrikstad. HU.

6. Hønefoss BK — Levanger
Det er fortsatt bekmørkt i Hønefoss og Oddsen-ligaen virker som eneste mulige utfall denne sesongen. De har mulighet til å berge plassen med en massiv sluttspurt, men det ser mer og mer usannsynlig ut. Sist tapte de knepent 3-2 for Bryne.

Levanger er et skikkelig enten-eller-lag, og det har blitt mye rot i det siste. Fem tap de siste syv og kalasseiere i de to siste er blitt litt typisk for trønderne.

De er også i poengnød og vil føle at de har en sjanse til å knipe et poeng her. Hønefoss bør være best - men den smellen har vi gått på før. HB.

7. Moss — FK Gjøvik-Lyn
Med den kanonsterke seieren over Raufoss så det lenge ut til at Moss kunne utfordre om opprykk, men de har spilt tre uavgjortkamper de siste fem og således satt en stopper for det. Nå er det seks poeng opp, en avstand som ikke er umulig - men svært, svært vanskelig.

Gjøvik-Lyn er midt på tabellen og har ikke hatt noe å spille for på svært, svært lenge. Det gjenspeiles på statistikken og de har 3-1-3 de siste syv. Her backer vi hjemmelaget. H.

8. AaB — Brøndby
Aalborg fikk smake FC Københavns kvaliteter sist og tapte 4-2, og har fire tap de siste syv. Totalt sett er det en sesongstart på det jevne, med 3-1-4 og stadig fallende tabellposisjon.

Brøndby ligger litt med brukket rygg, men har i det minste hevet seg fra nedrykksplassen de lå på tidligere i sesongen. De har 3-3-1 de siste syv kampene og de tapte kun for PAOK i Europa League-kvaliken i denne perioden. De har fire kamper uten tap nå.

Brøndby er nok best av disse, men vi avskriver ikke hjemmelaget. HB.

9. Villarreal — Athletic Bilbao
Villarreal gikk på en Europa League-smell mot Rapid Wien i midtuken, men gråter neppe veldig over det. I hjemlig liga har de fått en god start med syv poeng fra tre kamper. Det skal imidlertid nevnes at motstanden ikke er all verden.

På hjemmebane pleier den gule ubåten å være svært solid og kvaliteten er stor i troppen også denne sesongen.

Athletic Bilbao er et annet typisk hjemmelag og det viste de da de tapte 2-0 borte for Eibar. Det har de fulgt opp med to hjemmeseire over Getafe og Augsburg.

Her er hjemmelaget klar favoritt, og fortjent er det. H.

10. Barcelona — Levante
Barcelona ble holdt til uavgjort av et defensivt solid Roma i midtuken, men er nok tålelig fornøyd med ligastarten. Tre av tre mulige og førsteplass er naturligvis ikke å forakte.

Det er egentlig ingen vits i å overkomplisere denne. Barcelona slår Levante 19/20 ganger på hjemmebane. H.

11. Las Palmas — Rayo Vallecano
Hjemmelaget har tatt to poeng fra tre ligakamper og er ventet å slite stort denne sesongen. Dette er en type kamp de må vinne og innsatsen de første kampene - som har vært mot gode lag og de har ikke blitt utspilt - gir grunn til selvtillit.

Rayo Vallecano er et av ligaens gråeste lag og resultatene har også vært grå. Ett poeng og 1-6 i målforskjell er status etter tre kamper, de har dog møtt kvalifisert motstand. Her er det en stor U-fare, men vi tror mest på hjemmelaget. HU.

12. Napoli — Lazio
Selv med ny trener fortsetter forsvarsproblemene for Napoli, som har sluppet inn seks de tre første ligakampene. I Europa League fikk de imidlertid en enorm opptur da de knuste Club Brügge hele 5-0.

Mange har ventet på at Napoli-toget virkelig skulle begynne å få momentum, noe det har gjort nå. Klarer de endelig å få orden på det defensive - som manager Maurizio Sarri har klart med dårligere lag før - kan dette laget bli vanskelige å slå.

Lazio fikk merke viktigheten av en ordentlig spiss forrige helg, da nyinnlånte Alessandro Matri noterte seg for to scoringer i debuten mot et vaklende Udinese. De måtte helt til Ukraina for å spille kamp på torsdag, mot Dnipro - som endte 1-1.

Her er hjemmelaget fortjent favoritt og det føles fornuftig å gi dem all tillit. H.

384-rekker:

1. Mjøndalen — Vålerenga HB

2. Bodø/Glimt — Sandefjord Fotball HB

3. Haugesund — Sarpsborg 08 HU

4. Molde — Rosenborg HUB

5. Fredrikstad — Bryne HU

6. Hønefoss BK — Levanger HB

7. Moss — FK Gjøvik-Lyn H

8. AaB — Brøndby HB

9. Villarreal — Athletic Bilbao H

10. Barcelona — Levante H

11. Las Palmas — Rayo Vallecano HU

12. Napoli — Lazio H

Klikk her for å levere denne kupongen.

192-rekker:

1. Mjøndalen — Vålerenga HB

2. Bodø/Glimt — Sandefjord Fotball H

3. Haugesund — Sarpsborg 08 HU

4. Molde — Rosenborg HUB

5. Fredrikstad — Bryne HU

6. Hønefoss BK — Levanger HB

7. Moss — FK Gjøvik-Lyn H

8. AaB — Brøndby HB

9. Villarreal — Athletic Bilbao H

10. Barcelona — Levante H

11. Las Palmas — Rayo Vallecano HU

12. Napoli — Lazio H

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør