Molde avslutter med festforestilling

Seriemester Molde kan senke skuldrene i kveld og viser seg fram for hjemmepublikummet i kveld. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Sterk dobbel fra Spania
Oddstips 2: Vålerenga taper i Drammen
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Søndagens tippekupong består av samtlige åtte kamper fra nest siste serierunde i Tippeligaen (alle starter kl 18) og dessuten av en kamp fra Superligaen i Danmark, en kamp fra belgisk toppserie, en kam fra tyrkisk toppserie og en kamp fra spansk La Liga. Vi var nærmt tolv rette lørdag, men dessverre nøyde i oss med HU på Stoke - Queens Park Rangers og måtte nøye oss med to ellevere. Bonuspotten er på 630 000 kroner og gjelder som kjent kun ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Brann - Lillestrøm
Vi starter i Bergen denne søndagen, der hjemmelaget skal prøve å riste av seg den svært skuffende cupfinalen. Det var muligens Branns svakeste kamp for året og det er tvilsomt om bergenserne gjør to så svake kamper på rad. Kommer ellers fra to strake seire i Tippeligaen, med 6-3 seieren borte over Rosenborg som sesongens høydepunkt i den siste seriekampen før landslagspausen. Med tre poeng i kveld, er det nesten garanti for at Brann avanserer til medaljeplass all den tid Tromsø og Rosenborg møtes. Men dersom Odd slår til med storseier mot Sogndal, kan de overta tredjeplassen. Kaptein Erik Mjelde har ikke hatt noen stor høstsesong, og her må kapteinen sone karanten. Midtstopper Zsolt Korcsmar returnerer etter karanten for et Brann-lag som har 8-3-3 hjemme i Bergen.

Lillestrøm har hatt en svært skuffende sesong etter den fantastiske serieåpningen der laget slo Stabæk 7-1 i Telenor Arena. Tunge spillerslag er nok en vesentlig årsak til at det har kladdet utover sesongen. Det nye trenerparet Petter Belsvik/Magnus Powell fikk en ålreit start med 1-1 hjemme mot Aalesund sist. Borte har ikke Lillestrøm skremt mange, tallene er ikke bedre enn 3-3-8. Eziyodawe, Sundgot og Bergmann Sigurdarsson er ferdige for sesongen og her må i tillegg Frode Kippe og Stefan Gislason sone karantene.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Brann stadion. Brann har medaljer å spille for mot et redusert Lillestrøm-lag og det bør være gode sjanser for hjemmeseier her. H.

2. Fredrikstad - Aalesund
Med ett poeng i den svært viktige hengekampen hjemme mot Start for fjorten dager siden, berget Fredrikstad tilværelsen i Tippeligaen. Det var ingen stor kamp fra hjemmelaget sin side, som fortsetter å underprestere hjemme i Fredrikstad (4-5-5 er svake hjemmetall). Celso Borges og Jørgen Horn returnerer etter karantene, nå må Etzaz Hussain og Khalifa Jabbie stå over med karantene. Alex Valencia er fremdeles skadet.

Aalesund tok en svært fortjent seier i cupfinalen og har ellers 3-3-0 på sine seks siste seriekamper i Tippeligaen. Men er havnet litt i ingenmannsland på tabellen og kan ikke ta medaljer. Svake 2-6-6 på reise, det er stort sett hjemme på Color Line stadion Aalesund leverer varene. Demar Phillips returnerer etter karantene, ellers er det ingen nye fravær.

To lag som har svært lite å spille for dette og det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene i Fredrikstad. Hjemmelaget må som vanlig unnvære spillere med karantene og dette ser åpent ut. HUB.

3. Molde - Sarpsborg
Seriemester Modle mot den suverene tabelljumboen Sarpsborg. Molde har snodige 0-5-2 på sine sju siste seriekamper, men det har likevel vært nok til å avgjøre serien to runder før slutt og forteller trolig det meste om hvor svak Tippeligaen er i øyeblikket. 8-5-1 er tallene hjemme i Molde. Kristoffer Paulsen Vatshaug returnerer etter karantene. Trener Ole Gunnar Solskjær har varslet at reservespillere som Zlatko Tripic og Elias Valderhaug (keeper) kommer til å starte de to siste seriekampene.

0-5-15 på de siste tjue seriekampene for Sarpsborg som merkelig nok er ett av lagene som har slått Molde denne sesongen (3-0). Liten oppmuntring sist med 1-1 hjemme mot Viking. Berat Jusufi, Joakim Eyde, Magnus Hjulstad, Tobias Henanger, Tom Erik Breive og Michael Røn er alle uaktuelle søndag.

Molde vil nok vise seg frem for hjemmepublikummet søndag og nå som laget ikke har noe press på seg lenger kan det være duket for en festforestilling. Ingen argumenter taler for annet enn hjemmeseier her. H.

4. Odd Grenland - Sogndal
Etter strålende 7-1-0 på sine åtte siste tippeligakamper har hjemmelaget for alvor meldt seg på i medaljestriden og med tanke på at laget avslutter borte mot Sarpsborg er det bra muligheter for full pott i de to siste kampene. Seks poeng i de to siste, vil mest sannsynlig gi Odd en svært overraskende medalje. Sterk borteseier i Kristiansand sist mot et Start-lag i ytterste poengnød. Hjemme i Skien står laget med 7-3-4 totalt, de seks siste er vunnet. Bortsett fra langtidsskadde Mattias Andersson har Dag Eiliv Fagermo alle mann tilgjengelig.

Sogndal er i realiteten berget, selv om om laget i teorien kan rykke ned fortsatt. Men med seks poeng ned til Start og vesentlig bedre målforskjell må det et under til om det skal gå galt. 0-0 hjemme mot Stabæk sist i en svak kamp, det var den fjerde strake poengdelingen for sogndølene. Borte står Sogndal med 2-4-8. Med mannskapet til Harald Aabrekk ser det i all hovedsak bra ut, bortsett fra at Elvis soner karantene for fem gule kort.

Tre strake poengdelinger i de tre siste tilsvarende oppgjørene og selv om Odd er i knallform utelukker vi ikke at defensivt sterke Sogndal kan få sin femte strake uavgjorte her. HU.

5. Stabæk - Haugesund
Fredag ble det gjort styrevedtak i Stabæk på at Nadderud blir hjemmebane neste sesong, og dersom det ikke skjer noe helt spesielt blir dette den siste hjemmekampen på Telenor Arena i denne omgang. Arenaproblematikken, dårlig økonomi og overgangssaken til Veigar Pall Gunnarsson har preget denne høsten for hjemmelaget som har svake 1-4-5 på sine ti siste seriekamper. Svært variable 6-2-6 hjemme i Telenor Arena og ingen spesielle mannskapsproblemer før denne kampen.

Haugesund er i ferd med å gjennomføre nok en flott sesong, men med kun ett poeng på de to siste seriekampene før landslagspausen er nok medaljemulighetene spolert. 31 av 41 poeng er tatt hjemme i Haugesund, borte er ikke tallene bedre enn 3-1-10. Her er Umaru Bangura ute med karantene.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. En kamp uten særlig betydning dette, men hjemmelaget vil nok mer enn gjerne avslutte med tre poeng i sin siste hjemmekamp i Telenor Arena. Dog er formen så laber, at vi slett ikke utelukker en overraskelse fra kontringssterke Haugesund. HB.

6. Strømsgodset - Vålerenga
Hjemmelaget kan maks nå 48 poeng med to seire i sine to siste kamper. Det vil neppe være nok til å ta medalje, men skalpen til Vålerenga er nok motivasjon i seg selv for Ronny deilas mannskap. Variable 2-2-2 på sine seks siste seriekamper, men de tre siste er uten tap og hjemme på Marienlyst er tallene råsterke 10-3-1. Mohammed Abu soner her for sju gule kort, mens Alexander Aas er ute for resten av sesongen.

To strake tap for Martin Andresens Vålerenga har gjort at laget er på hæla i medaljekampen og selv to seire i avslutningen er trolig ikke nok for å få medalje og totalt sett en skuffende sesong for Vålerenga som står med med svært ujevne 6-2-6 på reise. her må Mohammed Fellah, Kristofer Hæstad og Veigar Pall Gunnarsson alle sone karantene.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende her og med tanke på tre svært sentrale fravær på Vålerenga tror vi Strømsgodset tar sin ellevte hjemmeseier for sesongen. H.

7. Tromsø - Rosenborg
Svært viktig kamp i medaljestriden i Tippeligaen. Tromsø holder 2. plassen, ett poeng foran kveldens motstander. Men formen har vært svak i det siste, 1-2-3 på de siste seks for Høgmos Tromsø. Bunnsolide 10-3-1 hjemme på Alfheim, og med mannskapet er det få problemer.

Svake 2-1-3 på de siste seks for Rosenborg som regelrett sprakk på oppløpssiden. Uvirkelige 3-6 tap hjemme for Brann i siste kamp før landslagsoppholdet og med tap her ryker trolig medaljene også. Med mannskapet ser det stort sett veldig greit ut. 4-5-5 er tallene på bortebane for Rosenborg.

To lag med svak form dette altså, det står 6-2-3 på de siste elleve tilsvarende oppgjørene. Vi tror ikke hjemmelaget taper og nøyer oss med halvgardering. HU.

8. Viking - Start
To av sesongens virkelig store skuffelser i Tippeligaen, men hjemmelaget rykker ihvertfall ikke ned. Ny svak kamp borte mot Sarpsborg sist for Viking som fortsetter å underprestere. Hjemme på Viking stadion står laget med 7-5-2. Christian Landu Landu mister resten av sesongen, mens King Osey Gyan returnerer etter karantene.

Etter sju poeng på tre kamper, har det kun blitt ett poeng på de to siste for Start. Seks poeng opp til Sogndal med to kamper igjen å spille og 10 mål svakere målforskjell gjør at det ser blytungt ut for Sørlandets stolthet. Selv med seire i sine to siste kamper, blir det nedrykk. Ingen spesielle mannskapsproblemer.

Spesielle 1-2-2 på de fem siste tilsvarende oppgjørene og Viking har gjentatte ganger vist at de ikke er til å stole på, selv om de kun har to hjemmetap i Stavanger. Start vil nok kjempe til siste slutt og det vil ikke være veldig overraskende om da tar med seg alle poengene her. HUB.

9. FC Midtjylland - Aalborg
FC Midtjylland holder tredjeplassen i Superligaen, men det er fryktelig jevnt bak suverene FC København. Etter 4-2-0 på seks kamper ble laget satt skikkelig på plass sist med 1-4 tap borte for Silkeborg. Hjemme står FC Midtjylland med 6-1-0 på siste sju. Gode Tim Janssen er blitt skadet for hjemmelaget og blir trolig borte i lang tid.

Aalborg har kun slått tabelljumbo HB Køge på åtte forsøk på fremmed gress. Totalen viser 1-5-2, så uavgjortfrekvensen er høy for Kjetil Wæhlers lag. Kasper Bøgelund har brukket kravebeinet, mens nevnte Kjetil Wæhler fortsatt soner karantene. Henrik Dalsgaard skadet seg på trening fredag og er tvilsom, mens Jeppe Cürth er tilbake i trening igjen.

Aalborg har ikke vunnet borte mot FC Midtjylland siden 2006, og har flere sentrale fravær. Men med gode Tim Janssen ute for hjemmelaget og en trolig 4-5-1 oppstilling, kan dette bli jevnt. Vi tror imidlertid ikke at hjemmelaget taper. HU.

10. Anderlecht - St. Truiden
Topp mot bunn i Belgia. Anderlecht topper tabellen tre poeng foran Gent og Cercle Brügge. Overraskende bortetap mot Zulte Waregem sist, men måtte da spille over en time med en mann mindre. Sterke 5-1-0 på hjemmebane.

Bortelaget ligger nest sist med fattige sju poeng (1-4-8) og vil nok slite i bunnen. Har faktisk tatt fem av sine sju poeng på bortebane, men dette blir selvsagt for tøft.

Det står 8-1-0 på de ni siste tilsvarende oppgjørene og i denne ujevne ligaen er det ingen grunn til å tro at bortelaget kan overraske. H.

11. Besiktas - Galatasaray
Storkamp i Tyrkia og det er duket for Istanbul-derby. Besiktas gikk til topps i 2009, men har til tross for store ambisjoner skuffet meed 4. og 5. plass de to siste sesongene. Ligger på sjuendeplass i øyeblikket med 17 poeng, men har allerede tapt tre kamper etter ti serierunder. Hjemme står Besiktas med 3-1-1. Den tidligere Real Madrid-stjernen Guti er frigitt etter å ha fått lite tillit av den nye treneren.

Galatasary ansatte Fatih Terim som trener for tredje gang i sommer etter å ha skuffet stort med 8. plass forrige sesong. Men heller ikke Galatasaray har hatt en helt overbevisende start med blant annet 2-4 tap for Gaziantepspor og 0-0 mot Mersin Idman Yurdu som storfavoritter i de siste hjemmekampene. Likefullt er laget på tredjeplass med sine 18 poeng.

7-7-1 på de femten siste tilsvarende byderbyene og det ser åpent ut også denne gangen. HUB.

12. Sevilla - Athletic Bilbao
Hjemmelaget er til tross for kun tre poeng (0-3-1) på sine fire siste ligakamper på femteplass. Kun en kamp er tapt, overraskende nok hjemme for nyopprykkede Granada (1-2). For øvrig viser hjemmestatsen 4-1-1, borte står laget med svært spesielle 0-5-0. Her er både Alvaro Negredo og Frederic Kanoute friskmeldte.

Etter en meget svak start på sesongen med kun to poeng på de fem første seriekampene, har det blitt 3-3-0 på de seks neste for Athletic Bilbao og det gir en foreløpig niendeplass, fire poeng bak søndagens motstander. 1-2-2 er tallene for normalt bortesvake Bilbao. her må forsvarsspillerne Amorebieta og Iturraspe begge sone karantene.

Det står 8-1-0 i favør Sevilla på de ni siste tilsvarende oppgjørene og med både Negredo og Kanoute friskmeldt mot et bortelag som er defensivt svekket tror vi statistikken opprettholdes. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.11.2011 17:55
1. Brann - Lillestrøm H
2. Fredrikstad - Aalesund H U B
3. Molde - Sarpsborg 08 H
4. Odd - Sogndal H U
5. Stabæk - Haugesund H B
6. Strømsgodset - Vålerenga H
7. Tromsø - Rosenborg H U
8. Viking - Start H B
9. FC Midtjylland - AaB H U
10. Anderlecht - St.Truiden H
11. Besiktas - Galatasaray U
12. Sevilla - Athletic Bilbao H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.11.2011 17:55
1. Brann - Lillestrøm H
2. Fredrikstad - Aalesund H U B
3. Molde - Sarpsborg 08 H
4. Odd - Sogndal H U
5. Stabæk - Haugesund H B
6. Strømsgodset - Vålerenga H
7. Tromsø - Rosenborg H U
8. Viking - Start H U B
9. FC Midtjylland - AaB H U
10. Anderlecht - St.Truiden H
11. Besiktas - Galatasaray H U B
12. Sevilla - Athletic Bilbao H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus