Høytflyvende Molde har fått en fantastisk start på sesongen.
Høytflyvende Molde har fått en fantastisk start på sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Molde er i støtet

Tor Ole Skullerud har fått en pangstart på sin Molde-karriere, og kan sikre et solid forsprang med seier i dag. De møter Godset på søndagens tippekupong.

Kommersielt

Søndagens øvrige Sportspill-tips:
Dagens singel 1: Sunderland setter kronen på mirakelverket
Dagens singel 2: HamKam er i bunnløs fortvilelse
Dagens singel 3: I dag kommer hjemmeseieren i Sogndal
Dagens dobbel: Odd har blitt undervurdert

Det er en spennende tippekupong også på søndag, som inkluderer alt fra Tippeliga til Oddsen-liga pluss et spennende oppgjør fra Belgia.

Ingen var alene om tolv rette på lørdag. Dermed er bonuspotten nå oppe i 3,7 millioner kroner.

1, Molde — Strømsgodset
Rundens storoppgjør går av stabelen klokken 19.00 på TV2.

Molde sleit seg videre i cupen mot Strindheim i midtuken. Før det har de imidlertid opparbeidet en formidabel formkurve og har vunnet seks av ligaens syv første kamper.

Og de har gjort det på imponerende vis. Det offensive spillet har vært glitrende, men det defensive har vært minst like godt - sammen med Viking har de sluppet inn minst mål så langt.

Strømsgodset har åpnet litt mer rotete, men henger likevel godt på Molde på tabellen. Bortebanekomplekset virker å ha kommet litt tilbake, med kun én seier på tre bortekamper. Dog mot god motstand.

Molde har seriens mest komplette lag, og burde ha få problemer med å slå serietoer Strømsgodset. Så gode er de. H.

2, Sogndal — Start
I dag er det gode muligheter for at Sogndal snur trenden. Seieren mot Haugesund i runde fem har blitt fulgt opp med to nye tap, men endelig er blant andre Karadas tilbake fra skade. Det ser lysere ut enn på lenge for Sogndal i dag.

Sogndal ligger sist på tabellen og mangler uttelling på hjemmebane, men har fått besøk av meget gode lag. Deres eneste seier har kommet på imponerende vis i Haugesund.

Start har falt etter en god start, og tapte to poeng på slutten mot Brann forrige runde. De har tatt kun ett poeng på de tre siste kampene, men har fått veldig god motstand.

Dette blir en tett kamp, men følelsen er at det endelig løsner litt for Sogndal. Start har ikke overbevist på bortebane i sesongåpningen. H.

3, Stabæk — Sarpsborg 08
En ny, jevn kamp mellom to lag spådd i nedrykksstriden. De har begge imponert og skapt en solid luke ned til bunnen.

Stabæk åpnet veldig friskt med to seire, men har slitt siden det. Fire tap de neste fem kampene har dempet den vanvittige optimismen som grep klubben etter to kamper. Forrige runde ble de regelrett utspilt av Vålerenga. Fontanello, som ble syndebukk i den kampen, er suspendert til dagens kamp.

Sarpsborg har imponert med sin offensive og direkte spillestil. Zajic og Samuel har sammen blitt yndlingene, men hele laget som kollektiv funker godt. Snudde forrige kamp mot Ulf etter å ha havnet under.

Veldig jevn kamp også her. HB.

4, Vålerenga — Viking
Vålerenga har vært litt uforutsigbare i sesongåpningen, og variert fra fantastisk til middelmådig. De to siste kampene har de slått Godset og Stabæk med 3-0, og de virker bunnsolide bak. Kjartansson bøtter enda inn med mål, og ble avgjørende også i den jevne cupkampen mot Elverum i midtuken.

Apropos bunnsolid får de besøk av det kanskje beste forsvaret så langt i form av Viking. I forrige kamp mot Odd var de imidlertid ute og kjøre, og en vanvittig forsvarssvikt så lenge ut til å sørge for sesongens første tap. Det ungikk de, og de er nå eneste ubeseirede lag i Tippeligaen.

U-faren er så absolutt til stedet i denne kampen, men begge lagene kan ta alle poeng. HUB.

5, Bryne — Hødd
Hjemmelaget har kommet seg etter en tung sesongstart, og har kun tapt en kamp de siste fire kampene. Forrige rundes borteseier mot HamKam er imponerende, og de virker å ha funnet en viss flyt.

Hødd har et veldig spennende lag denne sesongen, og de har åpnet sesongen godt. Deres eneste tap kom mot Fredrikstad, og etter det har de reist seg med syv poeng på de siste tre kampene.

Har åpnet veldig godt på bortebane, og er det beste laget i dagens kamp. Likevel kan det straffe seg å avskrive et hjemmelag som har bedret seg. HB.

6, Hønefoss BK — Sandefjord Fotball
Hønefoss har ligaens dårligste forsvar og har sluppet inn tretten mål på seks kamper. De har vunnet kun en kamp i sesongåpningen, mot erkesvake Ull/Kisa. Har et greit angrep, men blir sviktet av deres svake forsvarsspill.

Lars Bohinen og Sandefjord har virkelig kommet seg etter en litt trøblete sesongåpning. Flyten har ankommet Vestfold, og de har vunnet de tre siste kampene. Gode defensivt er de absolutt, og har kun sluppet inn ett mål i de nevnte tre siste kampene.

Bohinen virker å ha funnet en god form denne sesongen, og burde regnes som favoritt mot svake Hønefoss. B.

7, Mjøndalen — Alta
De brunkledde fra Nedre Eiker har åpnet sesongen forrykende og ligger kun ett poeng bak ligaleder Tromsø. Det er en jevn førstedivisjon i år, men Mjøndalen er blant opprykksfavorittene.

Veldig gode på eget gress, til tross for at deres eneste tap kom på hjemmebane mot Hødd. Fortjener favorittstempelet i dagens kamp.

Alt tyder på at Alta skulle bli ekstremt bortesvake på bortebane denne sesongen, men de knuste Bærum 3-0 i forrige bortekamp. Fulgte opp den seieren med en hjemmetriumf mot Fredrikstad, og er virkelig inne i en god periode.

Mjøndalen er blant de sterkeste lagene i ligaen, og kampen burde krysses deretter. H.

8, Ranheim — Fredrikstad
Vi skrev for to runder siden at det endelig var tide for at trenden skulle snu for Ranheim etter en begredelig start. Etter det har de tatt fire poeng med seier hjemme mot HamKam og et imponerende borteresultat mot Tromsø.

Ranheim er bedre enn det de har vist i sesongåpningen, og har gode sjanser mot et Fredrikstad som har begynt å svikte.

Østfoldingene åpnet sesongen imponerende, med sterke seire mot Hødd og Sandefjord, men har etter det mistet mye av formen. De siste tre kampene har de kun kapret ett poeng, hjemme mot Ull/Kisa - deres eneste poeng så langt.

Ranheim har hevet seg betraktelig den siste perioden, og har gode vinnersjanser mot et Fredrikstad som har duppet litt. HU.

9, Strømmen — Ullensaker/Kisa
Hjemmelaget har tre uavgjortkamper på rad i ryggen, og har med det fire kamper uten seier. Kun en trepoenger har de kapret denne sesongen, hjemme mot Ranheim.

Sørget for en imponerende opphenting for et par runder tilbake da de hentet opp en 3-0-ledelse mot Kristiansund og kapret ett poeng.

Ull/Kisa har vært fryktelig svake i sesongåpningen, og har med HamKam skilt seg ut som klare nedrykksfavoritter. Har tatt kun ett poeng, mot Fredriksstad borte. Scoret en gang på seks kamper. I dag blir det vanskelig for Ullensaker-laget. H.

10, Tromsdalen — HamKam
Tromsdalen har åpnet kjempegodt på hjemmebane, og holdt Tromsø til uavgjort forrige runde. Syv poeng på tre kamper er sterk fasit på eget gress, og det har kommet godt med - på bortebane har de kun ett poeng.

Har blitt forbigått litt i stillhet denne sesongåpningen, men skal ha all honnør for en flott sesongåpning.

Sesongåpningen til Kamma har vært alt annet enn positiv. Også HamKam har scoret kun en gang, og det virker virkelig ikke som om de er klare for å holde seg i første divisjon. Mot et av ligaens beste hjemmelag blir det veldig, veldig tøft i dag. H.

11, Fram Larvik — Ørn Horten
Lokaloppgjør i Oddsen-ligaens første avdeling. Hjemmelaget har åpnet sesongen godt. Med fjorårets Stabæk-trener Petter Belsvik i spissen, har de tatt seks poeng på tre kamper.

Deres eneste hjemmekamp vant de 2-0 og i cupen røk de ut mot Odd etter ekstraomganger. Hjemme på Parken kommer de til å være gode denne sesongen.

Ørn Horten har åpnet sesongen på feilfritt vis, og leder avdelingen med ni poeng på tre kamper. Ga Strømsgodset kamp til døren i midtukens cupkamp, men Peter Kovacs avgjorde i Tippeligalagets favør i ekstraomgangene.

Jevn kamp mellom to, gode 2. divisjonslag. HB.

12, RSC Anderlecht — KRC Genk
Sesongens tredje siste kamp i årets toppdivisjon fra Belgia.

Anderlecht er litt for langt bak de to øverste lagene til å kunne hevde seg over tredjeplassen de nå ligger på. Fire mål skiller dem fra fjerdeplassen, så det virker som om det er her de havner. Veldig ustabil form for tiden, 5-1-4 de siste ti kampene.

Genk er også av det ustabile slaget for tiden. 3-1-6 er fasit på de siste ti kampene, og sesongen er langt på vei over for dagens gjester. Jevn kamp som er vanskelig å skille, men Genk vinner nok ikke denne. HU.

96-rekker:

1, Molde — Strømsgodset, H

2, Sogndal — Start, H

3, Stabæk — Sarpsborg 08, HB

4, Vålerenga — Viking, HUB

5, Bryne — Hødd, HB

6, Hønefoss BK — Sandefjord Fotball, B

7, Mjøndalen — Alta, H

8, Ranheim — Fredrikstad, HU

9, Strømmen — Ullensaker/Kisa, H

10, Tromsdalen — HamKam, H

11, Fram Larvik — Ørn Horten, HB

12, RSC Anderlecht — KRC Genk, HU

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Molde — Strømsgodset, HU

2, Sogndal — Start, H

3, Stabæk — Sarpsborg 08, HUB

4, Vålerenga — Viking, HUB

5, Bryne — Hødd, HB

6, Hønefoss BK — Sandefjord Fotball, B

7, Mjøndalen — Alta, H

8, Ranheim — Fredrikstad, HU

9, Strømmen — Ullensaker/Kisa, H

10, Tromsdalen — HamKam, H

11, Fram Larvik — Ørn Horten, HUB

12, RSC Anderlecht — KRC Genk, HU

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus