Foto: Tony Marshall

Nå blir det ekstraomganger

Det lukter uavgjort lang vei når England og Italia møtes i den siste kvartfinalen søndag kveld. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Umiddelbar nedtur for Sandefjord

Tippetips: Tippeligaen er tilbake

V75 Kalmar: Tarzan fikser 62 millioner
Dobbel V5 Sørlandet: Hamre dominerer

Søndagens langoddsprogram har naturligvis den svært prestisjefylte kvartfinalen mellom England og Italia som høydepunkt, men det spilles også tre hengekamper i Tippeligaen. I tillegg er det norsk 2. divisjonsfotball og kamper fra både Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Finnsnes satt som et skudd lørdag og vi håper dere fikk spilt før oddsen ble satt ned.
Grorud - Raufoss
Sensasjonell opphenting av Grorud borte mot hjemmesterke FK Tønsberg. Til pausen ledet FK Tønsberg 3-0, og da var det ikke mange som trodde på Grorud-poeng. Men en strålende andreomgang berget ett poeng og med 1-3-1 på de fem siste seriekampene tyder alt på at nyopprykkede Grorud er ferd med å tilpasse seg nivået i 2. divisjon. Ligger nå fjerde sist med sine 10 poeng, kun ett poeng over streken. Hjemme i Oslo står laget med 2-2-1. Vi anbefalte spill på Raufoss hjemme mot Valdres sist helg og etter en målløs første omgang løsnet det skikkelig i den andre og Raufoss vant tilslutt komfortabelt 3-0. Hang svært godt med i cupkampen hjemme mot Odd onsdag, men det endte med 2-3 tap. Grorud har kommet seg mye de siste ukene og leverer bra på eget gress. Raufoss har gått ti kamper uten tap nå, men er variable på bortebane. Vi utelukker ikke at Grorud kan vinne denne mot et muligens litt slitent Raufoss-lag. 2,90 på at fremgangen fortsetter for Grorud er en svært spennende drag her.

Dagens avslag
Vålerenga - Stabæk
Ny nedtur for Vålerenga i cupen onsdag da laget røk 1-3 mot Sandefjord og tidlig exit fra cupen igjen. Nå lever Martin Andresen farlig. Ikke mye bedre for Stabæk som røk 1-2 borte mot Asker og også måtte takke for seg. Klart Vålerenga skal ha en bra sjanse her, men 1,50 for hjemmeseieren er altfor lavt til å la seg friste slik Vålerenga opptrer for tiden. Vi styrer unna.

Aalesund - Sogndal
1,45 på at hjemmelaget vinner. Det er om mulig enda verre odds enn oddsen på Vålerenga. Dette Sogndal-laget er ikke det letteste å bryte ned, og Aalesund er ikke laget som øser inn mål. Et tilnærmet skadefritt Sogndal kan få med seg poeng her og igjen er det bare å holde på lommeboken.

Dagens spill
England - Italia

Den mest interessante kvartfinalen i dette EM og vinneren her møter Tyskland i semifinalen. England vant sin gruppe etter to seire og uavgjort mot Frankrike i gruppespillet og fikk veldig godt betalt i forhold til prestasjonene. I og for seg greit at laget fikk med seg ett poeng mot Frankrike i åpningskampen, men England var heldige som tok alle poengene mot Sverige. Mot Ukraina fikk England hjelp av snille dommere som ikke dømte mål til Ukraina.

På den annen side skal man aldri undervurdere lag som har marginene med seg, i takt med det øker selvtillitten. Trener Roy Hodgson vet hvordan han skal organisere et lag, og med det mannskapet han har til rådighet er det nok svært fornuftig å ha et defensivt utgangspunkt og satse på kontringer. Det skal ikke være nevneverdige problemer i laget. Sannsynlig lagoppstilling: Hart – Johnson, Terry, Lescott, Cole – Milner, Gerrard, Parker, Young – Rooney – Welbeck

Italia gjorde en solid åpningskamp mot Spania og 1-1 var greit i den kampen. Fulgte opp med en flott kamp mot Kroatia, i hvertfall de første 60 minuttene, helt til laget ble for opptatt av å forsvare sin 1-0 ledelse. Slik sett kan man si Italia fikk som fortjent da Kroatia utlignet ti minutter før slutt. Trener Prandelli gjorde en rekke endringer til kampen mot Irland, men et nervøst Italia fikk det aldri til å gli i den kampen, til tross for at laget vant 2-0.

Forsvarskjempen Chiellini er trolig ute av resten av EM, etter skaden han pådro seg mot Kroatia. Thiago Motta er tvilsom og kan bli erstattet av Montolivo eller Nocerino, mens Balotelli sannsynligvis er tilbake i startelleveren etter sitt praktmål mot Irland. Sannsynlig lagoppstilling: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Balzaretti – Marchisio, De Rossi, Pirlo – Motta/Montolivio/Nocerino – Cassano, Balotelli

Det er svært sannsynglig at begge lagene vil være forsiktige i denne kampen, og målrikt blir det neppe. Da Italia ble verdensmester i 2006 ble det ekstraomganger både i semifinalen mot Tyskland og i finalen mot Frankrike og dette er således Italienerne vant med. England kommer garantert ikke til å ta stor risiko. Vi mener sannsynligheten er overhengende for at dette står uavgjort etter ordinær tid og at dette blir den første kvartfinalen i dette EM som må til ekstraomganger.

Oddsen for at det står 0-0, 1-1, 2-2 etter ordinær tid er 2,90 og blir vårt soleklare valg i den siste kvartfinalen. Kampen kan selvsagt spilles som singel.

Oddstips 2 søndag (spillefrist kl 20:40):
Kamp 75. England - Italia 2,70 2,90 2,55
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør