Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Nå er det dags for Stabæk

Bæringene har ikke innfridd i år, men i kveld blir det tre poeng

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på Tippeliga og Adeccoliga, og mye annen fotball. Vi er meget spillelystne i dag, da vi finner flere gode objekter. Vi begrenser oss til de tre spillene vi har mest tro på, og Norsk Tipping serverer overraskende fin odds på disse.

Tippeligastatus:Her er oppdatert skade- og karanteneoversikt i Tippeligaen.
Enkelt: Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Travtips Sørlandet: Tar sin 21. seier

Notodden - Førde
Vi kommer ikke unna Notodden i dag heller. De ligger på 2. plass i 2. divisjon avdeling 1, og er meget sterke på hjemmebane. De har 7-0-0 og 32-4 i målforskjell på hjemmebane. De trenger alle poeng de kan få for å ta igjen Asker, som i øyeblikket ligger hele 7 poeng foran, med én kamp mindre spilt. Notoddens klare ambisjon er opprykk, og da må man selvsagt slå Førde som ligger fjerde sist. Notodden har hittil vunnet sine hjemmekamper med sifrene 2-0, 4-0, 4-0, 9-0, 5-1, 3-2 og 5-1.

Førde ligger på plassen over nedrykk. De er brukbare på hjemmebane, men borte har de bare 0-2-4 totalt og målforskjell 6-22. Man er ute av form og har tapt tre kamper på rad. Forrige bortekamp tapte man 0-4 for Manglerud Star.

Notodden melder at Lars Lien må stå over på grunn av 3 gule kort. Han er en sentral spiller. Mats Hansen er heller ikke aktuell, på grunn av en strekk. Førde har Gisle Isene ute med karantene.

Førde slo Notodden 2-0 i årets første møte, men det var hjemme i Førde.

Notodden skal klare å ta dette Førde-laget ganske greit på hjemmebane, selv med to fravær i laget. Hos Norsk Tipping får vi 1,50 på hjemmeseier med to mål eller mer. Mot et av avdelingens svakeste bortelag, som nå også har mistet formen, spiller vi til 1,50 i overbevisning om at Notodden tar sin syvende klare hjemmeseier på åtte forsøk. Ingen andre bookmakere har bedre odds på dette utfallet. De få som har odds ligger fra 1,47 til 1,50, og sånn sett er Norsk Tipping best i et lite marked. Vi spiller denne i en dobbel med over 2,5 mål i Haugesund - Vålerenga.

Få scoringsvarsel på SMS!

Haugesund - Vålerenga over 2,5 mål
Begge disse scorer mye mål for tiden, og slipper gjerne inn et par også. Haugesunds siste resultater: 3-4, 4-0, 1-2, 1-1, 0-3, 4-2, 2-5, 2-0, 1-2. Vålerengas siste resultater: 8-1, 0-1, 5-2, 2-1, 4-1, 5-2, 1-2, 3-0, 2-1. Slike resultatrekker ser vi vanligvis bare i ishockey.

De siste innbyrdes oppgjørene har gitt 5-2, 1-1, 3-0, 2-0, 4-2, 3-1 og 3-2. Vi synes 1,40 på at dagens kamp vil inneholde tre mål eller mer er spillbart. Vi får en dobbel til 2,10 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 15.55.

22. Notodden - Førde (0-1) 1,50 4,75 2,70
37. Haugesund - Vålerenga - o/u 2,5 mål 1,40 2,15

Klikk her for å levere dette spillet

Stabæk - Strømsgodset
Stabæk har slitt litt med skader i det siste, og de to siste hjemmekampene er tapt, mot Rosenborg og Viking. Sist tapte man også bortekampen i Tromsø med 0-3, og Stabæk sliter litt med å finne formen. 4-2-4 på hjemmebane totalt for Stabæk nå, og dersom man skulle tape enda noen kamper, blir man innblandet i nedrykkstriden. I dag ser det imidlertid bedre ut med tanke på skader.

Godset fortsetter å vinne i Drammen og tape alle andre steder. Man tok riktignok sesongens første borteseier på Gjemselund for en måned siden. 1-2-6 på bortebane totalt er akkurat så dårlig som mange forventet, og for oddsspillingens del er det greit om Godset fortsetter denne trenden ut sesongen. Det vil ikke overraske oss.

Skaderapport Stabæk: Tor Marius Gromstad (hamstring) og Johan Andersson (legg) er fortsatt ikke tilgjengelige. Torstein Andersen Aase er friskmeldt etter smellen i hodet, men det vil ta tid før han har fått bygget seg opp fysisk etter den langvarige skaden.

Skaderapport Godset: Steffen Nystrøm (strekk), Marcus Pedersen (lysk), Jo Inge Berget (kne) Kim André Madsen og Alexander Aas (lår) er ikke med i troppen som møter Stabæk. Det er imidlertid Joel Riddez, som er klar etter hjernerystelsen. Den nigerianske backen/midtbanespilleren Akeem Latifu (20) er endelig blitt spilleklar og kan få sin debut for A-laget søndag. Steffen Nystrøm har signert for Tromsø, men spiller resten av sesongen i Godset-drakt.

Innbyrdes oppgjør viser at Stabæk nesten alltid slår Godset, til og med i Drammen. Det ble 3-1 til Stabæk i Drammen tidligere i år, og de fire siste hjemmekampene mot Godset har Stabæk vunnet 3-1, 6-0, 4-1 og 3-2.

Her taler mye for hjemmeseieren. Stabæk har mindre skader enn på lenge, mens Godset fortsatt har flere mann ute. Da holder det ikke på bortebane. Legg til Stabæks historiske overtak og det må bli en H. 1,60 på H er det bare Norsk Tipping og Expekt som tilbyr natt til søndag. Alle andre ligger lavere, og vi spiller til 1,60. Innsats 200 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

44. Stabæk - Strømsgodset 1,60 3,45 4,30

Klikk her for å levere dette spillet

Strømmen - Fredrikstad
Etter fem kamper uten tap kom ""uslåelige" Strømmen fort ned på jorda etter 0-2 mot Follo og 1-5 for Sogndal i de to siste. – Det var klasseforskjell. Dette er det bare å glemme, sa spissen Andreas Moen til Strommen-IF.no etter tapet i Sogndal.

Fredrikstad er vel det eneste laget i Adeccoligaen som holder samme klasse som Sogndal for tiden. 4-1-0 på de fem siste er sterkt, og laget spiller med stor trygghet. Man sløste med sjansene mot Moss sist, og måtte ta til takke med 1-1.

Fredrikstads nye gutter Gilmak Queiroz Da Silva og Cristian Gamboa er nå spilleberettiget og vil trolig få litt spilletid etter hvert, men kanskje ikke så snart som i dag.

Fredrikstad skal vinne dette på en normal dag. Etter sjansesløseriet sist har man trolig fokus på å sette sjansene man helt sikkert vil skape mange av i dag, og Strømmen skal være et nummer for små for et Fredrikstad i form. 1,70 i odds for borteseier er godkjent odds fra Norsk Tipping. Vi setter 200 kroner på Fredrikstad. Spillefristen er klokken 17.55.

64. Strømmen - Fredrikstad 3,40 3,40 1,70

Klikk her for å levere dette spillet

Andre spennende alternativer kan være Løv-Ham og Sandnes-Ulf, men her varierer oddsen en del, så de som kan velge å vrake blant bookmakere får ta en sjekk først. Ellers har vi i samråd med våre svenske kontakter meget god tro på at Assyriska slår et skaderammet Brage i dag. Norsk Tipping lå først lavt på Assyriska med 1,55, men natt til søndag er dette i ferd med å bli god odds siden de fleste andre bookmakere har fått med seg Brages skadeproblemer og justerer oddsen deretter.

Her har vi som spiller hos Norsk Tipping en fordel, da folket på Hamar bruker lang tid på å justere odds. Er du nettspiller hos Norsk Tipping rekker du alltid å se tendensen hos de andre bookmakerne og spille i god tid før odds fra Norsk Tipping eventuelt senkes.

Registrer deg gratis som nettspiller hos Norsk Tipping i dag

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør