Athletic Bilbao's veteranspiss Aritz Aduriz er faktisk uten seriemål denne sesongen, men scoret fire av målene i dobbeltoppgjørene mot Huesca i Copa del Rey som Bilbao vant 4-0 både hjemme og borte.
Athletic Bilbao's veteranspiss Aritz Aduriz er faktisk uten seriemål denne sesongen, men scoret fire av målene i dobbeltoppgjørene mot Huesca i Copa del Rey som Bilbao vant 4-0 både hjemme og borte. Foto: Ander Gillenea (AFP)

Nå er det krise i Baskerland

Athletic Bilbao har aldri rykket ned fra La Liga, men før mandagens hjemmekamp ligger de på direkte nedrykk.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel PL:
Over fire ganger pengene på Everton-seier
V65 Leangen: Feiende flott V65-omgang på Leangen
V4 Halmstad: Fin V4-lunsj i Halmstad
Lykkespill
: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett
Andelskalender: Luke 10: Hvor mye kan du om de tre vise menn?

Det er en herlig fotballuke vi har foran oss med siste runde i gruppespillet i både Champions League og Europa League. Men før den tid, skal vi også gjennom en mandag som byr på både Premier League-fotball og La Liga-fotball. I tillegg til kamp fra dansk superliga og tysk 2. bundesliga. Håndball-EM fortsetter med to kamper mandag.

NB! Onsdag er det 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Athletic Bilbao - Girona U 3,10 (spillestopp kl 20.55)


Athletic Bilbao er sammen med Barcelona og Real Madrid de eneste lagene som har vært i La Liga/Primera Division siden starten i 1928. Men nå er krise i baskerklubben som alltid har vært trofast til statuttene om at spillerstallen kun skal ha spillere med baskiske røtter. Etter 14 serierunder ligger Athletic Bilbao på tredje sist og på direkte nedrykk med kun 11 poeng. Kun en kamp er vunnet, mens hele åtte har endt med poengdeling. Hjemme på San Mames er det blitt 1-4-2 på de sju første seriekampene. Mandag må både Peru Nolaskan og Inigo Martinez sone karantene, mens forsvarsspillerne Yuri og Mikel Balenziaga begge er skadet.

Girona rykket opp til La Liga etter sesongen 2016/17. Leverte en flott sesong i La Liga på direkten og endte på 10. plass med 51 poeng. En av de store bidragsyterne til den prestasjonen var Cristhian Stuani som endte opp med 21 seriemål. Urguyaneren har fortsatt i samme spor denne sesongen og allerede notert seg for 11 seriemål. Det er meget sterke tall med tanke på at Girona totalt har 17 seriemål. Ligger helt oppe på 8. plass før helgens runde med 21 poeng. Er ubeseiret på de seks første bortekampene (3-3-0).  Patrick Roberts (startet mot Atletico Madrid sist helg), Marc Muniesa (sju seriekamper fra start), Aday Benitez (åtte seriekamper fra start, men ikke vært med den siste måneden) er ute med skader. Førstekeeper Yassine Bounou er usikker. Midtbanespilleren Portu er derimot friskmeldt.

Athletic Bilbao har altså kun vunnet en hjemmekamp denne sesongen, mens hele fire av seks hjemmekamper har endt uavgjort. Girona er uten tap på bortebane og har spilt uavgjort i tre av seks bortekamper. Med slike forutsetninger er 1,95 altfor lavt for hjemmeseier. Da er uavgjortoddsen klart mer interessant. 3,10 på at nok en kamp på San Mames ender med poengdeling må være spillbart og blir vårt valg i mandagens kamp fra La Liga.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør