NIGHTMARE START: Newcastle-sjef Steve McClaren har ikke fått sesongstarten han drømmet om.
NIGHTMARE START: Newcastle-sjef Steve McClaren har ikke fått sesongstarten han drømmet om. Foto: John Sibley (Reuters)

Nå må Newcastle skjerpe seg

Men vi stoler likevel ikke på zebraene på lørdagens tippekupong. Her er tipsene!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsprogram:
Oddstips 1:
Chelsea får en saftig revansje
Oddstips 2:
Stoke må få en seier
Oddstips 3:
Blackburn har fått elendig betalt
Dagens trippel:
Balotelli er tilbake på topp

SuperLotto denne helgen: Sjekk den massive potten!

V75 Färjestad: Gedigen V75-pott med norsk banker

TV-kampene: Sjekk helgens fotballfest
Skaderapport Premier League:
Ikke glem å oppdatere deg!
Skaderapport Tippeligaen:
Disse mister helgens runde
Kanal-guide:
Spar tusenvis på din fotballopplevelse

Tippemagasinet: Sjekk en ny episode!

Som den observante leser alt har skjønt: Det er et langoddsprogram uten like denne helgen. Her kan du fordype deg i alt av hva europeisk toppfotball har å by på.

Bonuspotten er virkelig på vei opp og er nå på 2,9 millioner kroner.

1. Stabæk — Tromsø
Plutselig har hjemmelaget to tap på rad og forrige helg endte trolig gullhåpet da de ble beseiret av Rosenborg. De har fortsatt mye å tape og andreplassen vil likevel være en seier for bæringene.

Det skal sies at tapet av Adama Diomande til Hull kom ubeleilig, spesielt med tanke på innspurten. Kritikerne kan fort få rett i at de solgte seg ut av medaljekampen. De har 7-2-2 på hjemmebane og fordel av naturgress i dag.

Tromsø sjangler videre og har tre poeng de siste fire kampene, dog uten seier. Sist helg spilte de en uhyre kjedelig 0-0-kamp mot Mjøndalen og det gjør at de nå befinner seg på kvalikplass. 1-2-8 på bortebane er ikke en positiv statistikk og H virker som eneste mulige utfall i denne.

2. Manchester City — West Ham United
Same old, same old. City overbeviser hjemme, men i Europa går de på snørra. I midtuken mot Juventus var de tamme og dårlige i de avgjørende øyeblikkene, men det er grunn til å forvente bedring i Premier League.

Her har de nemlig 11-0 i målforskjell og fem seire på rad. Hjemme på Etihad er de alltid solide, men de har gått på noen smeller mot svakere lag tidligere.

West Ham har virkelig forbedret seg etter hjemmetapene for Bournemouth og Leicester. Nå har de to seire på rad, og var overbevisende hjemme mot Newcastle sist. West Ham er klare underdoger og til tross for at vertene har en CL-kamp i beina, kjører vi klink H her.

3. Swansea City — Everton
Bortelaget Swansea er langt svakere enn hjemmelaget Swansea. De har to poeng fra tre bortekamper, men full pott i hjemmekampene mot Newcastle og Manchester United. De tapte forrige helg for Watford og revansjelysten er nok stor.

Everton fikk en heidundrenes opptur mot Chelsea sist og hadde god kontroll mot de regjerende mesterne - som riktig nok ikke har vært seg selv. De har hatt en tøff innledning på sesongen, men vist prov på et veldig høyt toppnivå. Derfor føles det feil å helt avskrive Roberto Martinez' menn, og U-faren er til stede. HU.

4. Aston Villa — West Bromwich Albion
Det er bare gått fem runder, men sesong to har ikke startet som Tim Sherwood skulle ønske. De har ikke møtt all verden med motstand, men likevel har de bare fire poeng så langt. Sist helg burde de klart å holde ledelsen mot Leicester bedre.

West Bromwich har ikke vært veldig bra i sesonginnledningen, men har fire poeng fra de to siste. Forrige runde tok de et uavgjortresultat hjemme mot Southampton, og er vel fornøyde med det. De vinner neppe denne, men Tony Pulis = U-fare. HU.

5. Stoke City — Leicester City
Stoke trykket på selvdestruksjonsknappen mot West Brom og ble utspilt mot Arsrenal, og deres sesongstart har virkelig vært svak. To poeng på fem kamper - mot overkommelig motstand -  var jo ikke sånn det skulle bli. Mark Hughes føler nok at han er avhengig av en seier i dagens kamp, og på papiret bør de være mer enn gode nok.

Leicester fortsetter oppturen og gjennomførte en mesterlig snuoperasjon mot Aston Villa sist. Elleve poeng fra fem kamper er helt utrolig å tenke på sett ut fra forventningene. De har absolutt vist kvaliteter til å få U-støtte i dagens kamp, men de vinner neppe. HU.

6. Newcastle United — Watford
Kanskje ikke Alan Pardew var så verst likevel? To poeng og jumboplass er fasiten for den klubben som har brukt nest mest av alle PL-lagene i netto, bak Manchester City. Spillemessig ser det blutyngt ut og disiplinen i laget virker å være inteteksisterende.

De er nødt til å få en seier snart, men den dårlige stemningen fra forrige sesong er fortsatt med. Newcastle vil nok ha et høyt toppnivå også i år, men det har vi ikke sett små tegn av en gang.

Watford tok en viktig og imponerende seier over Swansea sist, og har ennå til gode å bli utspilt, selv om de har møtt lag som Southampton, Swansea, Manchester City og Everton. Et solid lag, dette. De taper neppe i dag, men en gang må det jo løsne for Newcastle. HUB.

7. Bournemouth — Sunderland
Etter et par oppløftende kamper, kom de ned på jorden med 1-3-tap for Norwich sist. Bournemouth har imponert tidvis og har åpenbart et solid mannskap, og er ikke blitt utspilt av noen så langt. Dette er nok en kamp de må vinne for å berge plassen på sikt.

Sunderland fortsetter å ikke imponere, men holdt lenge stand mot Tottenham sist. Det har vært en liten bedring å spore så langt, men her taper de nok. H.

8. Wolverhampton Wanderers — Brighton & Hove Albion
I ligasammenheng har Wolverhampton fått en liten formdupp, med 3-1-1 de siste ligakampene. De har gjort at de har falt langt på tabellen, men de har møtt solid motstand. Hjemmelaget kan slå de fleste på en god dag.

Brighton er på topp og virker veldig stabile denne sesongen. De har nå en svært fin seiersrekke og de har tjent mye på defensiv soliditet. Det skal bli vanskelig for Wolves å score, og vi tar med UB.

9. Hull City — Queens Park Rangers
Hull vil alltid være å regne med på hjemmebane, og også på bortegress tok de en viktig seier over Cardiff sist. Det betyr at de er noen lunde i opprykksrute og har et lag som er godt nok til det.

QPR har på sin side vært veldig ustabile denne sesongen, og vi vet alle hvilket dårlig bortelag de er. De skal imidlertid ha skryt for å ha bedret denne siden av sitt spill i det siste. Her får de ikke tillit. H.

10. Blackburn Rovers — Charlton Athletic
Blackburn, dere. De skulle kjempe om opprykk denne sesongen og har i stedet fire poeng fra syv kamper og nedrykksplass. De har virkelig sett svake ut uten Rudy Gestede og også Joshua King, men de har fått dårlig betalt for prestasjonene sine så langt denne sesongen.

Charlton er på sin side i en dårlig formkurve, med ett poeng de siste tre kampene. De startet sesongen ypperlig og har nå havnet på jorden - som forventet, kan man vel si. Kanskje Blackburn endelig vinner en kamp? U er med for skrellens skyld, til tross for at vi kjører H på langoddsen HU.

11. Milton Keynes Dons — Leeds United
MK Dons startet - som nyopprykkede lag ofte gjør - på en god tone, men er tilbake der man forventer og har tre tap på rad. Mot god motstand, dog. Ett mål de siste tre bør gi grunn til bekymring.

Leeds er blitt uavgjortmesterne, og fikk også med seg et tap for Ipswich sist. Kort fortalt: Ingen drømmestart for Uwe Rösler heller. Her er det stor U-fare. UB.

12. Sheffield Wednesday — Fulham
Hjemmelaget går fra nederlag til nederlag og har nå seks ligakamper uten seier. 1-3-3 de første syv fører dem direkte inn i bnedrykksstriden og offensivt ser de fryktelig tafatte ut.

Fulham har funnet en god stim og har vunnet sine tre siste, og to siste ligakamper - dog mot svak mostand. Igjen anerkjenner vi en stor U-fare, dessverre. HU.

384-rekker:

1. Stabæk — Tromsø H

2. Manchester City — West Ham United H

3. Swansea City — Everton HU

4. Aston Villa — West Bromwich Albion HU

5. Stoke City — Leicester City HB

6. Newcastle United — Watford HUB

7. Bournemouth — Sunderland H

8. Wolverhampton Wanderers — Brighton & Hove Albion HB

9. Hull City — Queens Park Rangers H

10. Blackburn Rovers — Charlton Athletic HU

11. Milton Keynes Dons — Leeds United HB

12. Sheffield Wednesday — Fulham HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

192-rekker:

1. Stabæk — Tromsø H

2. Manchester City — West Ham United H

3. Swansea City — Everton HU

4. Aston Villa — West Bromwich Albion H

5. Stoke City — Leicester City HU

6. Newcastle United — Watford HUB

7. Bournemouth — Sunderland H

8. Wolverhampton Wanderers — Brighton & Hove Albion HB

9. Hull City — Queens Park Rangers H

10. Blackburn Rovers — Charlton Athletic HU

11. Milton Keynes Dons — Leeds United HB

12. Sheffield Wednesday — Fulham HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør