Foto: Olsen, Linn Cathrin (SCANPIX)

Nå snur det for Sarpsborg

Vi tror de vokser med oppgaven og slår formlaget HamKam. Her er søndagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
V5 Harstad: Stillerud har bankeren
Oddstips 1: Nå snur det for Sarpsborg

Oddstips 2: Jevnt på Alfheim

Tippetips: Viking er bankers

Langoddsen er spekket med objekter fra OL og norsk fotball. Det er full runde i Tippeligaen og Adeccoligaen, og mange kamper nedover i divisjonene. Ellers finner vi fotball fra Danmark, Sverige, Finland, Island og Belgia.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
20. Kvik Halden FK - Moss B 2,95

Det er mange overraskelser i Oddsen-Ligaen for tiden. I dag er det Østfold-derby i Halden, og bortelaget Moss er litt på gang. Seire over Østsiden og Tromsø 2 gir selvtillit, og de vil nok gjerne hevne 1-4-tapet i sesongens omvendte oppgjør. Vi går for overraskelsen til 2,95 i odds som dagens langskudd.

Dagens avslag
50. Bodø/Glimt - Mjøndalen H 1,42

Mange spiller nok Glimt i dag, men ikke vi. 0-0 mot Strømmen, 0-3 mot Ranheim og 1-1 mot Kongsvinger i de tre siste hjemme er ikke spesielt gode resultater, og Mjøndalen er i såpass god form for tiden at dette fort blir jevnt. Mjøndalen slo Ranheim 2-1 på sin forrige tur nordover. 1,42 på et lag som bare har vunnet en av sine seks siste, høres ut som dårlig butikk.

Dagens spill
Helgene har blitt merkelig like den siste tiden, på godt og vondt. Bom i Oddsen-Ligaen på lørdagen og treff i Tippeligaen på søndagen. Vi håper det sistnevnte gjentar seg nå, det har vi god tro på, og starter med en dobbel fra Adeccoligaen før vi runder av med et spill på Tromsø - Rosenborg i dagens andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

60. Sarpsborg 08 - HamKam
Sarpsborg tok ledelsen på Høddvoll forrige helg, men tapte til slutt 1-2 for et bedre lag. Nå er sarpingene nede på 7. plass og må begynne å vinne igjen for at opprykksdrømmen skal leve. 0-3-2 på de fem siste er usedvanlig svakt til Sarpsborg å være. Innefektive 2-4-1 på hjemmebane.

"Roar Johansen kan velge fritt fra en tilnærmet skadefri tropp til toppkampen mot HamKam på søndag. Michael Røn sliter med et vondt ribbein. Han har trent denne uken, men er ennå ikke helt klar for kamp", skriver klubben på sin nettside. Dette er troppen:

Haraldur Björnsson, Frode Larsen, Kjetil Berge, Magnar Ødegaard, Alvaro Baigorri, Berat Jusufi, Ole Heieren Hansen, Mathias Engebretsen, Tom Erik Breive, Claes Jørgensen, Morten Giæver, Erik Jonvik, Stanley Ihugba, Martin Wiig, Glenn Roberts, Mohamed Elyounoussi, Øyvind Hoås, Nicolay Solberg.

HamKam har vist kjempeform etter sommerpausen. Alta og Tromsdalen er knust i Hamar, mens det har blitt 1-0 borte mot Ull/Kisa og Bryne. Ved alle fire anledninger overbeviser man spillemessig med høyt tempo og stor pasningssikkerhet, og seirene kunne faktisk vært større. 4-1-2 på bortebane begynner virkelig å ligne noe og opprykk er ett poeng unna.

HamKam har stilt lik startellever de to siste rundene og kan antagelig gjøre det igjen.

Her tror vi hjemmelaget kommer tilbake på vinnersporet. HamKam kan ikke fortsette å vinne i all evighet, og bortekamp i Sarpsborg er den tøffeste oppgaven de har hatt på en stund. 1,80 for hjemmeseier i Sarpsborg spilles i en dobbel.

54. Notodden - Alta
Notodden og Alta ligger begge på nedrykk og nederst på formtabellen. Notodden tok et sjeldent borte-poeng forrige runde, da de skapte mer enn vanlig på reise og scoret to ganger mot Mjøndalen. De klarte også 2-2 hjemme mot Hødd runden før. Det er fem poeng opp til sikker plass, og dette ser ikke spesielt lovende ut. Dagens hjemmekamp må for enhver pris vinnes. 3-1-3 på eget gress så langt.

Alsaker (m) er suspendert etter rødt kort forrige runde. Tarjei Dale, Christian Bjerke og Bardh Shala er ute med skader. Dette er troppen:

Anders Larsen, Nuno Marques, Jan Tore Amundsen, Steffen Jenssen, Lars Lien, Kristian Jahr, Klas Tømmer Ufs, Tor Omar Sande, Erlend Helgerud, Borgar Velta, Øystein Aksnes, Andreas Granerud, Håvard Kleven, Martin Holmen, Einar Lundefaret,, Alexander Nynes, Marius Enger og Erik Sergio Skogen.

Alta spilte 1-1 hjemme i hallen mot Ranheim sist helg, og så ut til å være godt fornøyd med det. Men det trengs flere poeng, man er uten seier på sine ti siste spilte og har bare 1-6-7 totalt. Nedrykk ser meget sannsynlig ut, det er allerede syv poeng opp til trygg plass og skadeproblemene ser ikke ut til å ha noen ende. 0-3-3 på bortebane.

Håvard Nome (m) er suspendert, og erstattes av enten Solberg eller Balto. Trond Fredrik Ludvigsen er skadet og spiller ikke, mens Rune Ertsås muligens kan få et innhopp, hans skade var ikke så alvorlig som fryktet, skriver Altaposten. Fra før er Eirik Erlandsen, Christian Gauseth, Sega Ngom og Markus Rolandsen definitivt ute, mens Jesper Törnqvist og Jacob Nilsson ble bra nok til spill forrige helg.

Vi har god tro på Notodden på hjemmebane. Det er der de vinner, det er der de skal berge plassen, enn så vanskelig det begynner å se ut. 1,70 for at de slår dette tamme og skaderammede Alta-laget ser bra ut. 3,15 er samlet odds på dagens første dobbel. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

54. Notodden - Alta 1,75 3,45 3,50
60. Sarpsborg 08 - HamKam 1,80 3,35 3,35

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør