Fredrikstad er store favoritter når de tar i mot Rufoss søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fredrikstad er store favoritter når de tar i mot Rufoss søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nettavisen jakter tolveren

En varierende tippekupong denne søndagen, men vi liker oppsettet. Vi tror på høy utbetaling.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
V75 Sverige: Flott V75-omgang på Axevalla
Oddssingel:
Frisk oddssingel spilles i Obos-ligaen
Oddsdobbel:
Aalesund revansjerer seg fra sist
V4/V5 Bro Park:
Herlige objekter fikser opptur på galoppen
Overgangsvinduet:
Sjekk siste nytt

Søndagskupongen denne weekend gir oss flere utfordringer. Kupongen starter med fem kamper fra OBOS-ligaen, deretter seks matcher fra Post Nord-ligaen, før kupongen avsluttes med en landskamp mellom to VM-klare lag i form av Spania og Sveits. Bonuspotten har økt, og er i dag oppe på 2,9 millioner. Innleveringsfrist er som vanlig 17:55.

1. HamKam – Jerv
Lagene braker sammen på Briskeby i kupongens innledningskamp. Dette er to lag som har startet fint i årets OBOS-liga. HamKam er i midtsjiktet på tabellen, og gjestene helt oppe på femteplass.

HamKam har etter opprykket fra Post Nord-ligaen i fjor tatt nivået et hakk høyere på en fin måte. I helgen presterte man årsbeste med en imponerende 2-1 seier borte mot ligaleder Aalesund på Color Line stadion. Vertene har 2-2-1 på de fem første hjemme, og er normalt vanskelige og hanskes med på Briskeby.

Jerv har imponert så langt. Femteplass på tabellen er bedre enn forventet. Laget har også en kamp til gode, og med en forventet seier mot Tromsdalen i denne, vil gutta fra Grimstad faktisk ligge likt med Viking på direkte opprykk til Eliteserien. Gjestene ankommer Briskeby med bare et tap på de første ni, og 2-2-1 på de første fire på bortebane. Meget imponerende 3-2 seier mot Viking sist helg ga masse selvtillig.

Vi forventer en jevn kamp på Briskeby. To lag som i siste serierunde slo de to topplagene Aalesund og Viking. U. (HUB på 432-rekker spillet)

2. Levanger – Sogndal
Lagene møtes på TOBB Arena i Levanger. Begge to kan vel sies å ha startet omtrent som forventet.

Levanger har sånn noenlunde fulgt opp den fine sjuende plassen i OBOS fra i fjor. Laget ligger i øyeblikket på plass nummer 11. Litt svake 1-1-2 hjemme bør forbedres, om ikke laget skal bli involvert i nedrykksstriden. 2-0 seier borte mot tabelljumbo Florø sist helg ga nok litt nødvendig selvtillit.

Sogndal presterer litt opp og ned, men vil nok være tilstede i opprykkskampen utover i sesongen. Laget har 2-2-1 både borte og hjemme så langt. Greit nok på fremmed gress, men hjemme på Fosshaugane må poengsankingen opp. Bortelaget overkjørte Strømmen sist helg, og scoret fire mål på tolv minutter. Til slutt ble resultatet 5-1 til Songdal.  Husk at det bare er scoret fem mål i de fem bortekampene Sogndal har vært involvert i så langt (målforskjell 3-2). Vi frykter en kamp med lite mål, men mener Sogndal er det beste laget.

Vi tror ikke Sogndal taper dette og går for UB.

3. Nest Sotra – Aalesund
Serieleder Aalesund kommer på besøk til Ågotnes stadion i denne kampen. Hjemmelaget rett over nedrykk, gjestene som sagt i tet.

Nest Sotra har etter opprykket i fjor fått merke at nivået er mye høyere i OBOS enn i Post Nord-ligaen. Allikevel ligger man tre poeng over nedrykk så langt. Det er formen hjemme på Ågotnes som har vært problemet så langt. 1-0-3 holder ikke til ny kontrakt, men vi tror laget er i stand til å forbedre denne statistikken. De har nemlig spilt noen gode kamper innimellom. Svakt 3-1 tap i Tromsdalen sist helg var nok tung å svelge.

Serieleder Aalesund kom rett fra en imponerende seier borte mot Viking. Kanskje satt dette i hodene på Aalesund gutta, for 1-2 hjemme for HamKam sist helg var meget svakt. Guttene fra Aalesund har vært preget av mye skader den siste tiden. Det ryktes dog om at flere av disse er på vei tilbake. Det var dog årets første tap mot HamKam, og alle kan gå på et feilskjær. Gjestene har vunnet alle sine fire bortekamper så langt og styrer sikkert mot opprykk.

Vi tror Aalesund lar Nest Sotra unngjelde for tapet mot Ham Kam og garderer ikke denne B.

4. Strømmen – Notodden
Lagene møtes på Strømmen stadion. Vertene har skuffet enormt, mens Notodden har kommet fint i gang. Sistnevtne er langt unna nedrykksstreken og bare to poeng bak lag nummer seks på tabellen, noe som gir kvalikspill for eliteserien ved sesongslutt.

Strømmen har skuffet radikalt denne sesongen. Etter mange fine kamper i vinter er det vanskelig å forstå. 1-5 i Sogndal sist helg føyer seg inn i rekken av svake resultater. Hjemme på stadion har laget 2-0-3, og i øyeblikket er bare Florø bak Strømmen på tabellen.

Notodden ankommer Strømmen med dobbelt så mange poeng som vertene (14 mot 7) Bare 0-0 hjemme mot Åsane sist var ikke veldig sterkt, men sterke 2-1 borte over Ullensaker/Kisa før det var dog mye bedre. Notodden har vært greie borte med 3-0-2 på de første fem spilte på fremmed gress, og har levert finfint så langt i år.

Vi venter fortsatt på Strømmen. Vi tror laget enten snur den negative trenden eller går på en ny smell. HB.

5. Åsane – Mjøndalen
Lagene møtes på Myrdal stadion, og begge to er plassert rundt den viktige streken under lag seks på tabellen (plass 3 - 6 gir spill om opprykk til eliteserien)

Åsane endte på plass 12 i fjorårets OBOS-liga. Laget har tatt nye steg, og er på plass åtte i øyeblikket. Vertene er gode på hjemmebane, og tapte bare tre av 15 i fjor. Guttene fra vest kommer til dette oppgjøret med godkjente 3-1-1 på de første fem hjemme på Myrdal stadion. 0-0 borte mot Notodden sist var et ålreit resultat.

Gjestene fra Nedre Eiker var bare tre poeng fra direkte opprykk i fjor. Drammenserne har fulgt opp bra i år, og ligger på en fin sjetteplass så langt. Laget ankommer Åsane et poeng foran vertene, og med fine 3-1-1 på de første fem på fremmed gress. Det er ofte målfattig når Mjøndalen spiller. De har nemlig desidert minst innslupne mål i ligaen, og det er bare bare bunnlaget Florø som har scoret mindre enn bruntrøyene. Sterk seier med 1-0 over Sandnes Ulf sist.

Vi tror på et målfattig oppgjør og tar med alle tegnene. HUB.

6. Fredrikstad – Raufoss
Kampen på Fredrikstad stadion bringer oss over i Post Nord-ligaen. Og hvilken kamp vi kan se frem i mot. Lag en og to på tabellen møtes nemlig her.

Fredrikstad var den store favoritten til seier i denne avdelingen før sesongen. Kanskje er det slik at laget har skuffet noe, men andreplass etter sju kamper er allikevel ikke svakt. Gutta fra plankebyen kan vise til 2-0-1 hjemme i Fredrikstad, og vil med seier her overta tabelltoppen. De fikk seg en fin borteseier sist med 2-1 over Fram i Larvik. Høgmo sine menn har kun fire baklengs på de første sju spilte.

Raufoss ankommer Fredrikstad som serieledere, og laget har imponers oss. De har minst innslupne i ligaen og er mestscorende. Raufoss har dog skuffet litt i de to siste kampene. 1-1 hjemme mot Moss i helgen var ikke et godt resultat. Nest sist gikk dem på et 0-1-tap for Asker. Raufoss har 2-0-1 på tre spilte bortekamper.

Vi tror dette blir jevnt. Trolig også målfattig. Vi undervurderer muligens serieleder Raufoss, men tror ikke Fredrikstad taper. Raufoss er nok også veldig fornøyd med et eventuelt uavgjort resultat. HU.

7. Grorud – Bærum
Lagene møtes på Grorud matchbane med et hjemmelag fem poeng foran gjestene før avspark.

Grorud har imponert i år. Femteplass så langt med en kamp til gode. En forventet seier mot bunnlaget Stabæk sitt andrelag i hengekampen, vil føre Grorud opp i ryggen på Raufoss og Fredrikstad og virkelig inn i opprykkskampen. Laget fra Groruddalen har 2-0-1 hjemme, og vant 2-0 hjemme mot Nybergsund i siste kamp.

Gjestene fra Sandvika ligger et poeng over nedrykksstreken så langt. Laget er klart best på hjemmebane, og har tre strake bortetap. Kun et scoret mål på disse tre. Guttene fra Bærum skuffet oss med å tape 1-2 for Hønefoss sist helg. 

Vi tror Grorud vinner dette, og garderer ikke H.

8. Hødd – Bryne
Vi er over i avdeling 2 av Post Nord-ligaen. En meget jevn avdeling, hvor bare fem poeng skiller de åtte første. Hødd og Bryne er inne blant disse, med henholdsvis fjerde og femteplass så langt etter sju spilte.

Hødd har spilt seg opp etter en litt lurvete start. Gutta fra Ulsteinvik har 1-2-0 i de tre første hjemme på Høddvoll. Sterke 4-0 borte mot Brattvåg sist. Mange lag kommer defensive til Høddvoll, og de tre første har bare inneholdt 5 mål til sammen.

Bryne var i likhet med vertene spådd å være i toppsjiktet i denne avdelingen. De er også det. Det er kun fire poeng opp til seierleder Skeid. 1-1-1 på de tre første på fremmed gress er ikke all verden. 2-1-seieren hjemme mot Stjørdals Blink i siste kamp ga nok en god del selvtillit til gjestene.

Viktig kamp i toppen dette. Vi tror ikke vertene taper og spiler HU.

9. Gjelleråsen – Selbak.
Kampen bringer oss over i Norsk Tipping-liga og nivå fire i norsk fotball. Hjemmelaget på åttendeplass så langt, mens gjestene er det klare bunnlaget etter sju spilte.

Gjelleråsen tapte klart 0-3 for serieleder Eidsvoll Turn i siste kamp på Eidsvoll. Hjemme på Li kunstgress er laget ubeseiret så langt med 1-2-0 på de tre første spilte, og vært flinke. Det er ingen enkel oppgave å ta poeng på denne banen.

Gjestene fra Selbak er ganske enkelt ikke gode nok for denne divisjonen. Sju strake tap i innledningen, og 29 baklengs i disse er grusomme tall. Sist røyk dem 0-1 for nestjumbo Skedsmo. I øyblikket virker det som at det er et mirakel som må til for at Selbak holder seg i denne ligaen.

Kupongens sikreste etter vår mening. H

10. Varegg – Tertnes
Oppgjøret på Stemmemyren gir oss et hjemmelaget helt i bunnen av tabellen, mens gjestene så langt har plassert seg i midtsjiktet etter sju spilte.

Varegg som sagt helt sist. 2-2 borte mot Førde sist. Tiltros for bunnplassering er det ofte jevne kamper når Varegg spiller. Laget har 0-1-2 i de tre første hjemme.

Tertnes har startet helt greit. Dobbelt så mange poeng som vertene (10 mot 5) Laget er dog mye bedre hjemme enn borte. Svake 0-1-2 på de tre første på fremmed gress, og bare 2 scoringer på disse. 0-1 tap hjemme for Lysekloster i siste kamp.

Viktig kamp for begge. Vi heller mot Tertnes, men trolig jevnt. UB (HUB på 432 rekker spillet)

11. Kolstad – Tillerbyen
Nok en kamp fra Post Nord-ligaen med bunnlaget involvert. Gjestene helt sist på tabellen, Kolstad poenget over nedrykk. Således en meget viktig kamp.

Vertene har sviktet hjemme og står uten seier etter de tre første i Kolstad idrettspark. 0-2-1 på disse tre. Svakt inntrykk i siste kamp med tap 2-3 borte for Ottestad, som tok sin første seier.

Gjesten ankommer Kolstad idrettspark som bunnlaget i avdelingen. Tapte 0-1 hjemme for Melhus i sin siste kamp. Tillerbyen har tapt de tre siste kampene. Laget har 1-1-1 på bortebane, med bare to scoringer rett vei på disse tre.

Et bunnlag på bortebane i denne ligaen gir sjelden poeng. Vi går klart for Kolstad her. H

12. Spania – Sveits
To meget sterke landslag møtes i denne oppkjøringen til sommerens verdensmesterskap.

Spania er alltid sterke hjemme. Lader opp til en VM-turnering hvor laget er i gruppe med Portugal, Marokko og Iran. Vanskelig å si hvordan troppene blir brukt i disse oppkjøringskampene til sommerens store begivenhet, men Spania har en mektig bredde i sin VM tropp. Spania har 5-2-0 på sine siste sju landskamper. 6-1 over Argentina og 1-1 mot Tyskland i de to spilte i 2018.

Sveits er også gode. I gruppespillet i VM støter man på Costa Rica, Serbia og selveste Brasil. En spennende gruppe som vil kreve mye av Sveits. Laget har 5-1-1 i sine sju siste spilte. Sveits har mange unge gode spillere og hevder seg alltid i aldersbestemte turneringer. Her støter man dog på en enorm utfordring. De to landskampene spilt i år viser 6-0 over svake Panama og 1-0 borte mot Hellas.

Vi tror Spania vinner. Pass litt på da lagene kan eksperimentere noe i oppkjøringen til VM. Noen spillere vil også kunne være forsiktige, og redde for skader før sommerens store utstillingsvindu. H.

96-rekker:
1.
HamKam - Jerv U
2.
Levanger - Sogndal UB
3.
Nest-Sotra - Aalesund B
4.
Strømmen  - Notodden HB
5.
Åsane - Mjøndalen HUB
6.
Fredrikstad - Raufoss HU
7.
Grorud - Bærum H
8.
Hødd - Bryne HU
9.
Gjelleråsen - Selbak H
10.
Varegg - Tertnes UB
11.
Kolstad - Tillerbyen H
12.
Spania - Sveits H

432-rekker
1. HamKam - Jerv HUB
2.
Levanger - Sogndal UB
3.
Nest-Sotra - Aalesund B
4.
Strømmen - Notodden HB
5.
Åsane - Mjøndalen HUB
6.
Fredrikstad - Raufoss HU
7.
Grorud - Bærum H
8.
Hødd - Bryne HU
9.
Gjelleråsen - Selbak H
10.
Varegg - Tertnes HUB
11.
Kolstad - Tillerbyen H
12.
Spania - Sveits H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør