Foto: getty images

Newcastle går på en smell

Newcastle får det tøft i bortemøtet med Swansea langfredag. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V65/V5 Klosterskogen fredag: Seierssugen Hamre innfrir
V75 lørdag: 40 millioner til alenevinner

Langoddsprogrammet fredag består av 55 spilleobjekter, men kun 38 av objektene avgjøres fredag. Det er i all hovedsak engelsk fotball som dominerer fredagens program, der det spilles kamper i alle de fire øverste divisjonene. Dessverre er det et program preget av underbetalte favoritter. I tillegg finnes det to kamper fra Allsvenskan og en kamp fra Superettan (som starter sesongen i kveld) på dagens liste. For øvrig er det også kamper fra sluttspillet i Belgia og den svært lite spennende irske fotballen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Åtvidaberg - GAIS H 2,50
Nyopprykkede Åtvidaberg fikk en pangstart på sesongen ved å slå Örebro 4-3 mandag i seriepremieren. Det var på bortebane. Hjemme på Koppervallen hadde Åtvidaberg strålende 12-1-2 i fjorårets opprykkssesong. I ettermiddag tar laget mot GAIS (som vi hadde slik suksess med flere ganger i fjorårssesongen). GAIS innledet med 0-0 hjemme mot Häcken og er tippet rundt midten av tabellen. 5-3-7 var tallene borte i fjor. Norsk Tipping og bookmakerne har GAIS som favoritt i denne kampen. Det er vi ikke enige i, og denne kan Åtvidaberg ta bare på farten fra mandag. 2,50 på hjemmeseier er et svært interessant drag langfredag.

Dagens avslag
Crawley Town - Crewe
Tre lag rykker som kjent opp fra League Two, mens lag fire til sju spiller playoff. Hjemmelaget innehar i øyeblikket tredjeplassen og er altså inne på direkte opprykk. Crewe er nummer ni og har fire poeng opp til Cheltenham på sjuendeplass. 1,55 er oddsen på hjemmeseier i det som ser ut som en jevn kamp på forhånd. Helt håpløst og dagens sikreste avslag.

Reading - Leeds
Hjemmelaget har fire poeng ned til West Ham på tredjeplass når seks serierunder gjenstår og nærmer seg direkte opprykk. Leeds som har blitt tippernes skrekk denne sesongen, rotet seg vekk med 0-2 tap hjemme for Watford sist og har seks poeng opp til playoff. Når vi da tilbys 1,55 på hjemmeseier, er det bare å holde på lommeboken og styre langt unna denne kampen.

Dagens spill
Swansea - Newcastle
To strake tap for positive Swansea nå, som uansett har levert en sesong over all forventning. Etter sterke 1-0 hjemme mot Manchester City og påfølgende råsterk 3-0 seier borte mot Fulham, var det litt overraskende at laget skulle tape 0-2 hjemme for Everton. Bortetapet mot Tottenham søndag (1-3) var nok mer ventet, selv om laget lenge hadde 1-1 i den kampen. Hjemme i Wales har Swansea stort sett levert veldig bra (6-6-3).

Et sedvanlig ineffektivt Liverpool var klart best de første 20 minuttene i bortemøtet med Newcastle søndag og burde vært i ledelsen når Papa Cisse sendte Newcastle foran på deres første målsjanse. Den kampen endte tilslutt 2-0 uten at Newcastle imponerte andre enn sine egne fans. Et helt formløst Liverpool falt etterhvert helt sammen. Sju serierunder før slutt ligger Newcastle på en flott sjetteplass, a poeng med Chelsea. Det er fem poeng opp til Arsenal på tredjeplass.

Swansea-manager Brendan Rodgers har alle sine beste menn tilgjengelig til kveldens kamp og hjemmesterke Swansea er nok svært innstilt på å reise kjerringa. Newcastle har variert stort på bortebane (6-3-6) og mangler fortsatt viktige Steven Taylor og Fabricio Collocini i forsvaret (erstatter James Pearch gjorde forøvrig en strålende kamp søndag). Demba Ba er ikke i den samme formen han var i høst, men til gjengjeld er Papa Cisse like giftig som han var i Freiburg. Cheick Tiote var overalt mot Liverpool.

Vi tror uansett at Swansea vinner denne kampen. De er svært sterke hjemme i Wales og Newcastle har fått veldig godt betalt denne sesongen i forhold til prestasjonene. Oddsen for hjemmeseier er 2,30 og kampen kan selvsagt spilles som singel. Vi nøyer oss med dette singelspillet på en dag med få gode objekter.

Spilleforslag langfredag (spillestopp kl 17.25):
Kamp 85 Swansea - Newcastle 2,30 2,95 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør