Foto: Pa Photos / Scanpix

Newcastle har fokus

Newcastle klarte sterke 0-0 borte mot Anzhi og skal ha bra mulighet til å avansere til kvartfinalen i Europa League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Konkurranse: Spill fotballquiz og vinn en Ipad

Dobbel V5 Bergen: En favoritt og en sjansebanker

V65 Åby: Knockout fra Rocky?

Lunsjtrav Bjerke: Hansen jager tredje strake

Torsdagens langoddsprogram består av åtte svært interessant returoppgjør i åttendedelsfinalen av Europa League, i tillegg til en drøss med ishockeykamper både her hjemme og ute.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Inter - Tottenham

Dette oppgjøret ble trolig avgjort i første kamp som Tottenham vant komfortabelt 3-0. Nå stilte riktignok Inter med et bra lag i den kampen, men italienske lag (bortsett fra Lazio denne sesongen), har ingen særlig kultur for å prestere i Europa League. Tottenham må unnvære både Gareth Bale og Aaron Lennon torsdag, men det er slett ikke utenkelig at Tottenham også kan vinne returoppgjøret. Til gjeldende odds er det kun borteoddsen som lokker og 2,75 på ny Tottenham-triumf er det soleklare valget i denne kampen og et spennende langskudd torsdag.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

Brynäs - Skellefteå
Formkatastrofen Brynäs holdt 0-0 i nesten to perioder i det første møtet tirsdag, men måtte til slutt se seg slått 0-5. Fjorårets sluttspillmester har ikke vist mye form de siste månedene, men dette er er sluttspill og best av sju. Grunnseriemester Skellefteå er de flestes favoritt også til å ta hjem sluttspillet. Men det er ingen tvil om at Brynäs har kapasitet til å slå Skellefteå i en enkeltstående kamp og vi syns Skellefteå har blitt lovlig stor favoritt her. Det er sjelden det ender 4-0 i disse best av sju-oppgjørene og til spreke 2,65 i odds, synes vi det er verd å teste noen kroner på Brynäs torsdag.

Dagens avslag
Zenit St. Petersburg - Basel

Ingen enkel oppgave for sterke Zenit dette etter å ha tapt 0-2 i Sveits, der Basel scoret 2-0 målet på overtid. Oppstart etter vinterpausen i den russiske serien med bortetap for Rubin Kazan, men holder fortsatt en fin tredjeplass der og har åtte poeng opp til serieleder CSKA Moskva. Er normalt sterke hjemme (5-3-2). Luis Neto (f) ble utvist i det første møtet og soner følgelig karantene her. Basel har fått opp dampen i hjemlig liga og søndag så over 27 000 begeistrede hjemmetilskuere at Basel tok sin femte seier på de seks siste seriekampene da Young Boys ble slått 3-0. Men fortsatt er det to poeng opp til serieleder Grasshoppers. Bunnsolide 9-3-0 hjemme i Basel, betydelig mer moderate 4-4-3 på bortebane. Fabian Frei returnerer etter karantene, nå må imidlertid Serye Die (m) sone karantene. 1,40 på hjemmeseier er ikke i nærheten av å være spillbart.

Norsk Tipping

Dagens spill
Newcastle - Anzhi Makhachkala
Strålende utgangspunkt for Newcastle etter at laget klarte 0-0 i første møte sist torsdag i Moskva. Måtte ha hjelp av overtiden for å slå Stoke i Premier League søndag (2-1) og tok trolig det endelig steget vekk fra nedrykkstriden da (ni poeng ned til Wigan på øverste nedrykksplass nå). 8-1-6 er tallene hjemme på St. James Park. Mathieu Debuchy og Yoan Gouffran er cuptied, mens keeper Tim Krul og forsvarssjef Fabricio Coloccini er ute med skader. Spissen Shola Ameobi må testes nærmere kampstart.

Anzhi startet opp igjen den russiske serien i helgen ved å tape 0-2 borte for Mordovja. Holder en sterk 2. plass der og har fem poeng opp til serieleder CSKA Moskva, men har ikke bedre enn 4-3-3 på bortebane. Tapte blant annet 0-1 borte for Liverpool i gruppespillet i denne turneringen i fjor høst. Spissen Mbark Boussoufa er tilbake etter en kamps karantene og manager Guus Hiddink har ingen skadeproblemer.

Newcastle fikk det helt nødvendige pusterommet i Premier League i helgen og kan således konsentrere seg helt og fullt om denne kampen. Anzhi imponerte ikke på bortebane i gruppespillet (tap både for Liverpool og Young Boys og uavgjort mot Udinese) og nøyde seg med 1-1 borte mot Hannover i 16-delsfinalene. Vi tror hjemmesterke Newcastle skal ha en flott sjanse her og 2,35 på hjemmeseieren blir vår utvalgte denne torsdagen.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 20.55):
Kamp 221 Newcastle - Anzhi Makhachkala 2,35 3,10 2,55
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør