Foto: Matthew Lewis / Getty / All Over Press

Newcastle på randen av stupet

Vi tror det blir et nytt tap for den nedrykkstruede klubben i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Hvor ble det av Rosenborg?

Oddstips 2: En dansk godbit
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Få oversikt: Disse er skadet i Premier League
V75 Bergen: Hansen spiller frekt

lørdagskupongen finner sju Premier League-oppgjør, Aalesund - RBK og fire kamper fra norsk 2. divisjon.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Queens Park Rangers – Arsenal

QPR spilte 0-0 mot nedrykkskollega Reading forrige helg og må belage seg på Championship-spill neste sesong.

Christopher Samba stod over grunnet sykdom sist, og han testes før kampstart. Andros Townsend og Shaun Wright Phillips er helt sikkert ute.

Arsenal (64 poeng) kjemper en tøff kamp med Chelsea (65 poeng) og Tottenham (62 poeng) om de to ledige Champions League-plassene. Har spilt én kamp mer enn konkurrentene og er nødt til å ta tre poeng i dag for å henge med. Spilte 0-0 mot Manchester United sist og topper formtabellen med 4-2-0.

Må klare seg uten den suspenderte spissen Olivier Giroud og keeper Lukasz Fabianski.

Det omvendte møtet i oktober endte 1-0 til Arsenal, men QPR vant sin hjemmekamp forrige sesong.

Arsenal må vinne, mens QPR allerede har rykket ned. Her kan vi ikke spille annet enn B.

2. Swansea - Manchester City
Swansea tapte 0-2 for Chelsea forrige runde, og vi må tilbake til 2. mars og 1-0-seieren over Newcastle for å finne walisernes siste trepoenger. Ligger likevel fortsatt så høyt som 9. plass.

Roland Lamah er ute for hjemmelaget.

City vil i praksis være sikret en direktebillett til Champions League med seier i dag. Slo West Ham 2-1 sist og har fine 4-0-1 på de siste fem.

Det er noe usikkerhet rundt forsvarsspillerne Maicon og Jack Rodwell.

Det omvendte møtet i oktober endte 1-0 til City, men Swansea vant sin hjemmekamp forrige sesong. UB bør holde.

3. Tottenham - Southampton
Spurs klarte bare 2-2 borte mot Wigan sist og tapte dermed to viktige poeng i jakten på CL-plass. Ligger nå to poeng bak Arsenal på den viktige fjerdeplass, men har én kamp til gode. Opp til Chelsea på tredje skiller det tre poeng.

Forsvarerne William Gallas og Younes Kaboul er uaktuelle i dag, mens midtbanemotoren Moussa Dembele er noe usikker.

Southampton har bare tatt to poeng på de siste tre kampene (tapte 0-3 hjemme for West Beomwich sist) og er ikke garantert plass i PL neste sesong selv om det er fire lag og sju poeng mellom dem og Wigan på den øverste nedrykksplassen. Det skyldes at Wigan har én kamp til gode og kan komme opp i ryggen på konkurrentene med seier over West Bromwich i dag.

Daniel Fox og Gaston Ramirez er ute med karantene.

Tottenham vant sesongs første innbyrdes 2-1.

Tottenham bør vinne denne ganske greit. H.

4. Fulham – Reading
Hjemmelaget er inne i en svak periode (0-1-4 på de siste fem) og har falt ned til 11. plass. I denne perioden har laget kun scoret ett mål.

Steve Sidwell er ute med karantene, mens Mahamadou Diarra, Ashkan Dejagah og Simon Davies er skadet. Sascha Riether er usikker.

Reading spilte 0-0 mot bunnkollega QPR sist, og drømmen om fornyet kontrakt er knust for godt.

Hope Akpan og Adam Frederici betegnes som usikre, mens Jimmy Kebe og Jason Roberts er uaktuelle grunnet skader.

Lagene spilte 3-3 i sesongens første møte.

Dette bør være en fin anledning for Fulham til å komme tilbake på vinnersporet. H.

5. West Ham – Newcastle
Selv om det ble 2-1-tap for Manchester City sist, har hjemmelaget for lengst sikret kontrakten med sine 42 poeng og 10. plass.

James Tomkins og George McCartney er ute med skader, ellers ser det bra ut.

Verre er det for Newcastle, som ligger på den siste sikre plassen. Wigan er fem poeng bak, men har én kamp til gode. Med tanke på at det ble 0-6 hjemme mot Liverpool sist og 0-3 hjemme for Sunderland tredje sist, er situasjonen alt annet enn lys for Newcastle-fansen.

Bortelaget må klare seg uten Tim Krul, Massadio Haidara, Sylvain Marveaux, Ryan Taylor, Davide Santon og Haris Vickic. Mathieu Debuchy soner karantene.

West Ham vant det omvendte møtet i november 1-0.

Hjemmelaget er i klart best form, og Newcastle er ligaen nest svakeste bortelag (1-6-10). Vi satser på ugardert H.

6. Norwich - Aston Villa
Ingen av disse lagene er trygge. Norwich har 38 poeng og står med 1-2-3 på de siste seks, mens Aston Villa på 37 poeng har 3-1-2 i samme periode. Sistnevnte tok en meget viktig 6-1-seier over Sunderland sist. Wigan på øverste nedrykksplass står med 32 poeng, men har én kamp til gode på begge lag.

Hjemmelagets forsvarsklippe Sebastien Bassong gikk av banen etter en smell sist, men rekker dette oppgjøret. Førstekeeper John Ruddy er tilbake i troppen etter å ha vært ute med skade i fem måneder. Michael Turner er ute med skade.

Hos Villa testes Karim El Ahmadi og Ciaran Clark før kampstart. Richard Dunne, Marc Albrighton, Gary Gardner og Chris Herd er langtidsskadet.

Villa vant hele 4-1 i sesongens første møte mellom disse to og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

7. West Bromwich – Wigan
Hjemmelaget tok en flott 3-0-seier over Southampton sist og tok samtidig den første trepoengeren på fire kamper. Ligger på en flott åttendeplass.

Viktige James Morrison er usikker til dette oppgjøret. Goran Popov, Chris Brunt og Marc-Antoine Fortune er uaktuelle.

Det er fem poeng opp til sikker plass for bortelaget, men fansen har likevel et par halmstrå å klamre seg til. For det første har Wigan én kamp til gode på nedrykkskonkurrentene, og for det andre er det hele sju lag som er fra fem til åtte poeng foran. Flere av dem er i elendig form. Sannsynligheten for at minst ett av disse sju lagene skulle få en laber poengfangst i sine siste tre kamper, er meget høy. Så da er det opp til Wigan om de klarer å kapre nok poeng i sine siste fire kamper til å overleve.

Det ble respektable 2-2 hjemme mot CL-jagende Tottenham sist. Må klare seg uten Antolin Alcaraz, Maynor Figueroa, Roman Golobart, Ryo Miyaichi og Ivan Ramis i denne kampen. Det betyr at manager Roberto Martinez har en del utfordringer når det gjelder å komponere forsvarsrekken. Ben Watson kan være tilbake etter langtidsskade.

West Bromwich vant det første møtet mellom disse to 2-1.

Uavgjort vil ikke hjelpe Wigan nevneverdig, så vi setter HB.

8. Aalesund – Rosenborg
Nedtur for begge lagene forrige runde. Aalesund tapte sin første kamp for sesong (1-2 borte for Vålerenga), mens RBK nok en gang fikk utvisninger imot og tapte 0-1 hjemme for Sandnes Ulf.

I midtuken gikk begge to videre i cupen med 5-0 borte mot svak motstand. Aalesund leder fortsatt tabellen med 13 poeng på seks kamper, mens RBK på femte står med 10 poeng.

Hjemmelaget må klare seg uten Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland, Petter Orry Larsen og Tramaine Stewart.

Ingen skader i RBK-troppen, men Nicki Bille Nielsen og Tore Reginiussen soner karantene.

Forrige sesong spilte lagene 2-2 i Ålesund, mens trønderne vant sin hjemmekamp 3-0.

Åpent oppgjør som må helgarderes. HUB.

9. Asker – Bærum
2. divisjon avdeling 1.

Asker og Lars Bohinen har fått en kanonstart på sesongen med full pott på tre kamper og tabelltopp. Høydepunktet så langt kom imidlertid tirsdag, da det ble 2-1 mot Strømsgodset i cupens andre runde.

Bærum gjorde også sine saker bra i cupen tirsdag, men måtte til slutt se seg slått av Adeccoliga-klubben Follo etter ekstraomganger. I serien er det blitt to seirer på to kamper.

Lagene møttes sist i cupen forrige sesong. Da vant Asker 5-3 på Føyka.

Vi utelukker ikke at Asker kan få en reaksjon etter å ha overprestert mot Godset og ser oss nødt til å helgardere dette nabooppgjøret mellom to klare opprykkskandidater. HUB.

10. Egersund – Åsane
2. divisjon avdeling 3.

Egersund åpnet med 2-1 hjemme mot Fana og spilte 2-2 borte mot Flekkerøy sist. Leverte en meget god kamp i 2-3-tapet for Start i cupen tirsdag. Endte på 10. plass med 9-8-9 forrige sesong.

Åsane har kun spilt én kamp så langt – 3-1 over Notodden forrige helg. Tapte 0-1 hjemme for Hødd i cupen tirsdag. Endte på tredjeplass forrige sesong, men var 13 poeng bak ligavinner Vard Haugesund.

Lagene spilte i samme 2. divisjonsavdeling også forrige sesong. Da vant Egersund sin hjemmekamp 3-2, mens det ble 2-2 i Bergen. HB.

11. Nest-Sotra – Ålgård
2. divisjon avdeling 3.

Hjemmelaget åpnet med 3-1-seier borte mot Flekkerøy og fulgte opp med 3-3 borte mot Vidar forrige helg. Tapte 2-4 for Haugesund i cupen tirsdag. Endte på 4. plass med 39 poeng forrige sesong.

Ålgård vant 4-1 over Brann 2 forrige helg og topper tabellen med seks poeng på tre kamper. Kom på 6. plass med 38 poeng forrige sesong.

Lagene spilte i samme divisjon også forrige sesong. Da vant Nest-Sotra 3-0 hjemme, mens Ålgård vant sin hjemmekamp 4-3. HB.

12. Eidsvold Turn – Skedsmo
Svak sesongstart i 2. divisjon avdeling 4 for begge lagene. Eidsvold har ett poeng på to kamper, mens Skedsmo står med like mange poeng 3-10 i målforskjell på tre kamper. Begge to ble slått av cupen i første runde.

Hjemmelaget har forsterket laget med rutinerte Arnar Førsund, og den tidligere VIF-spilleren er klar til dette oppgjøret. I tillegg er fire av seks spillere som måtte stå over mot Lørenskog sist, tilbake fra skader og karantener.

Kampen spilles på Turns hjemmebane Myhrer for første gang siden 2010, og vi Turn-spillerne er nok ekstra tente på å vise seg frem foran hjemmefansen. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 04.05.2013 15:55
1. Queens Park Rangers - Arsenal B
2. Swansea City - Manchester City U B
3. Tottenham - Southampton H
4. Fulham - Reading FC H
5. West Ham United - Newcastle United H
6. Norwich City - Aston Villa U B
7. West Bromwich Albion - Wigan Athletic H B
8. Aalesund - Rosenborg H B
9. Asker - Bærum H U B
10. Egersund - Åsane H
11. Nest-Sotra - Ålgård H B
12. Eidsvold Turn - Skedsmo H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 04.05.2013 15:55
1. Queens Park Rangers - Arsenal B
2. Swansea City - Manchester City U B
3. Tottenham - Southampton H
4. Fulham - Reading FC H
5. West Ham United - Newcastle United H
6. Norwich City - Aston Villa H U B
7. West Bromwich Albion - Wigan Athletic H B
8. Aalesund - Rosenborg H U B
9. Asker - Bærum H U B
10. Egersund - Åsane H B
11. Nest-Sotra - Ålgård H B
12. Eidsvold Turn - Skedsmo H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør